- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #53.581
Öncelikle yazdığınız yorumların satır aralarında, beni yargılamanız,gaddar,bebeğinin ne istediğini anlayamayan,iç güdüye sahip olmayan birisi ilan etmeniz hiç hoş olmadı. Evet kimse bana Gamze öylesin böylesin demedi, ancak böyle dediniz aslında.
Ben hiç kimseye bunu yapın,mükemmel,her bebeğe uygun birşey söylemedim, sizde yapın da demedim. Ben uyguladım,uygularken böyle uyguladım diye bu zamana kadar söylediğim herşey gibi bunu da söyledim.
Ben Berra ile 4 aydır bir aradayım ve takdir edersiniz ki bende kızımın hangi ağlamasının neyi ifade ettiğini çok çok iyi anlıyorum.
Annelik iç güdüsü ve çok okumam ve araştırmam sayesinde psikolojik-zihinsel olayları bir kenara bırakın, sadece doktorun söylediklerini yaparak Reflü'yü bebekleri 1,5 yaşına kadar çekerken birçok aile, tedavinin 2. ayı itibariyle, annelik içgüdülerini doktoru o noktada redderek dinledim ve ilaç kullanmayı keserek Reflü'yü yendik...
Mesela sünnet iyi birşey sağlıklı birşey değil mi, ama anneliğin yarattığı kıyamam yavruma psikolojisi nedeniyle,enfeksiyon yaşanıyor değil mi. O zaman neymiş "birşeye içiniz el vermesede bebeğinizin sağlığı,fiziksel ve zihinsel gelişimi için yaptırmak gerekiyormuş ki sonra daha çok üzülmeyelim.
Öyle bir şey yaratıldıki 2 gündür, evde sürekli ağlayan bir bebek ve onunla ilgilenmeyen bir anne....
Şunu tekrar belirtmek istiyorum, Berra'nın sebepsiz,sırf bizi ağlayarak kullanabildiğini anlaması üzerine yaptığı ağlamaların önünü kesmek ve yardımsız GECE uykusuna dalmak için yapmış olduğum, kendi araştırmalarım sonucu bize uygun OLABİLECEĞİNİ düşünüp, şu andaki ağlamalarından daha fazla ağlamayacak zaten deyip uyguladığım ve sonucunda , gün içerisinde SEBEPSİZ ağlamalarının son bulması, gece yardımsız uyuyabilmesi gibi ileriye dönük onun zihinsel ve fiziksel gelişimi iççin çok olumlu bir cevap aldım.
Sonuç bu olmayadabilirdi, %100 her bebeğe uygun diye bir şey yok, ancak ben riski aldım ve uyguladım ki aslında risk sayılmaz çünkü zaten ağlıyordu. Gece 1 e kadar uyumuyordu, şimdi 9 da uyuyor ve gece uykusu süreside arttı şimdi ben Berra'ya zarar mı vermiş oldum.
Gündüz 1 uykusunu hala benim üzerimde yapıyor ve hiçbir uyku öncesi ağlamayarak,zaten ağlamasına gerek olmadığını öğrendi.
Ben bir sürü şey okuyorum ve kendi akıl süzgecimden yaşantımızdan ve kızımın,benim ve eşimin ruhsal durumundan geçirip uyguluyor yada uygulamıyorum.
Birşeyi uygulamak size ters geliyor, sizin içiniz el vermiyor diye o yöntemi kötü, uygulayanı gaddar vicdansız diye ilan edemezsiniz....
Blog yazımda da yazdığım gibi,
ağlayarak bıçağı almak isteyen çocuğa , dayanamayıp verecekmisiniz, yoksa ne kadar ağlarsan ağla ama bunu alamazsın mı diyeceksiniz.....
ben bunu yaptım....
gamze sen neye alındın anlamadım ben şimdi..yazının taa en başında dedim bu benim şahsi fikrim diye..kaldıki kimse sana bunu yapma şuna gitmede demedi..paşa keyfin bilir istediğini yap.çocuk senin çocuğun..burdada paylaşıyosun uygulayan uyguluyo..kimse sana gaddar da demedi..sadece her uygulama her bebeğe olmaz dedim ben..sana hep diyorum..senin bebeğin erken geldiği için daha yorgun ve sakin..okumuyomusun burda milletin bebekleri nler yapıyo..ne huysuzluklar ne krizler..senin en büyük sorunun sağlık sorunları oldu..reflü vs..oda bebek tam gelişimini bitirmediği için oldu..şimdi arayı kapatıyor berra..bunda kızacak yada alınacak bişey yok..
Bu arada şunuda belirteyim,burada merak eden arkadaşlar vardı; çok şükür bebeğim artık hem kendi uyuyor hemde sekizbuçukta, hiçbir yöntemi uygulamama gerek kalmadı...
uyku uymuyan bir oğlum vardı, gece 11-12 gibi uyuyp sabahta 5:30-6 da kalkıp bir daha asla uyumayan.... bu yüzden kaç haftadır uyku ekniklerini araştırıyordum, bir tarafım şiddetle hayır derken, bir tarafımda 3 saatlik uykuyla durduğum için şiddetle evet diyordu, ve senin paylaşımlarına, araştırmalarına güveniğim için senide ilgiyle takip diyordum, hatta sana bugün ferber sonucun ne diye soruyordum.... dün ''ferber sonucu kendi kendine uyuma ve sıfır ağlama '' dediğinde bende bir yerde okuduğum yeri paylaştım, ''sıfır ağlamanın nedeni bu mu yoksa diye'' çünkü insan bir konu üzerinde bir çok yorum okuyunca ister istemez aklında soru işaretleri oluyor ve sen anlamsız ağlamaları kesildi deyince bende '' tamam o zaman'' demiştim... kafamdan bir soru işareti daha gitmişti....
ama buna karşılık benim yazdıklarımın satır aralarından gaddar kelimesini çıkarmış olmana şaşırdım kaldım; ki sadece ben değil buradaki hiç bir arkadaşımın diğer arkadaşıma gaddar, bebeğini anlamıyor diyeceğini düşünmüyorum, düşünemem.....
bir yazımda ''sinir,stres eğitilebilir'' dedim, yanlış anlaşıldım, şimdi burada seni takip ederken yine yanlış anlaşıldım.... anlaşılan şu ki bu sıra kendimi ifade etme sorunu yaşıyorum... bu yüzden buraya bir süre ara versem iyi olacak... hakkınızı helal edin... hepinizi çok seviyorum...
Bu arada kandilinz mübarek olsun, Rabbim hakkınızda hayırlı olanı gönlünüze razı, gönlünüzde olanı hakkınızda hayırlı eylesin....Rabbime emanetsiniz....
uyku uymuyan bir oğlum vardı, gece 11-12 gibi uyuyp sabahta 5:30-6 da kalkıp bir daha asla uyumayan.... bu yüzden kaç haftadır uyku ekniklerini araştırıyordum, bir tarafım şiddetle hayır derken, bir tarafımda 3 saatlik uykuyla durduğum için şiddetle evet diyordu, ve senin paylaşımlarına, araştırmalarına güveniğim için senide ilgiyle takip diyordum, hatta sana bugün ferber sonucun ne diye soruyordum.... dün ''ferber sonucu kendi kendine uyuma ve sıfır ağlama '' dediğinde bende bir yerde okuduğum yeri paylaştım, ''sıfır ağlamanın nedeni bu mu yoksa diye'' çünkü insan bir konu üzerinde bir çok yorum okuyunca ister istemez aklında soru işaretleri oluyor ve sen anlamsız ağlamaları kesildi deyince bende '' tamam o zaman'' demiştim... kafamdan bir soru işareti daha gitmişti....
ama buna karşılık benim yazdıklarımın satır aralarından gaddar kelimesini çıkarmış olmana şaşırdım kaldım; ki sadece ben değil buradaki hiç bir arkadaşımın diğer arkadaşıma gaddar, bebeğini anlamıyor diyeceğini düşünmüyorum, düşünemem.....
bir yazımda ''sinir,stres eğitilebilir'' dedim, yanlış anlaşıldım, şimdi burada seni takip ederken yine yanlış anlaşıldım.... anlaşılan şu ki bu sıra kendimi ifade etme sorunu yaşıyorum... bu yüzden buraya bir süre ara versem iyi olacak... hakkınızı helal edin... hepinizi çok seviyorum...
Bu arada kandilinz mübarek olsun, Rabbim hakkınızda hayırlı olanı gönlünüze razı, gönlünüzde olanı hakkınızda hayırlı eylesin....Rabbime emanetsiniz....
direkt senin yorumlarından alıntı yapmadım ben zaten , ayçanın yorumunda senin alıntın yer alıyordu sadece ve benim cevabım direkt sana değildi, çünkü sen uyguladığım yöntemi biliyordun detayları ile bunu yazdıklarından anlayabiliyordum ve bana sonucu sordun, ağlamama kısmına gelincede ne sormak istediğini anlamıştım çünkü bende aynı şeyi okumuştum ve direkt verdiğim cevapta "isteklerini belirtmeye devam ediyoru" özellikle söyledim, yanlış anlaşılma olmasın diye.
Lüzumsuz alınma ve küstüm oynamıyorum yapma....
HERKESE BU YAZDIKLARIM
Burada hiç mi kimse kimse ile ters düşmeyecek fikir ayrılığı yaşamayacak, yanlış anlaşılmayacak,alınmayacak....
Bu zamana kadar kaç kişide oldu bu küstüm ben gidiyorumlar...
Ayıp kızlar ya, kocalarınızdan gidiyormusunuz, eeee bizler birbirimizi herkesten daha iyi anlıyoruz o zaman ne bu şimdi....
Hala bak üzülen, kırılan benim, toparlamaya çalışan yine ben,
Ayça'nın dediği gibi hepiniz oturun oturduğu yerde , ben yokum diyeceksiniz, giriş yapmadan yazıları okuyacaksınız, yazı yazmamak için çırpınacak daha çok stres olacaksınız kimsenin bunu yapmasına izin vermiyorum , HAKKIMI HELAL ETMEM....
Bu arada şunuda belirteyim,burada merak eden arkadaşlar vardı; çok şükür bebeğim artık hem kendi uyuyor hemde sekizbuçukta, hiçbir yöntemi uygulamama gerek kalmadı...
gamze sen neye alındın anlamadım ben şimdi..yazının taa en başında dedim bu benim şahsi fikrim diye..kaldıki kimse sana bunu yapma şuna gitmede demedi..paşa keyfin bilir istediğini yap.çocuk senin çocuğun..burdada paylaşıyosun uygulayan uyguluyo..kimse sana gaddar da demedi..sadece her uygulama her bebeğe olmaz dedim ben..sana hep diyorum..senin bebeğin erken geldiği için daha yorgun ve sakin..okumuyomusun burda milletin bebekleri nler yapıyo..ne huysuzluklar ne krizler..senin en büyük sorunun sağlık sorunları oldu..reflü vs..oda bebek tam gelişimini bitirmediği için oldu..şimdi arayı kapatıyor berra..bunda kızacak yada alınacak bişey yok..
Ayça tepki verdiğim şeyin özü şu aslında,
Sen yorum yazdıktan sonra, işin detayını özünü bilip bilmeden ,
"ben bebeğimin hangi ağlamasının neyi ifade ettiğini biliyorum zaten" demeler, sanki ben bilmiyorum,
"bu yöntem çok gaddarca ben kıyamam yavruma" demeler, ben hain çocuğuna kıyan gaddar anne olmuş oldum...
Detayını,işin felsefesini bilmeden bir yargılama durumu, "şahsi görüşlerinizi yazarken,alttan alta beni yargılamanız".
Şunu da belirtmek isterim, Berra sanıldığı kadar sakin bir çocuk değil, geçen hafta seyahatteyken hiç bir yemeği oturarak yemedim, kucağımda ve ağlıyordu sürekli, ancak ben burada bunları paylaşmıyorum , çünkü bunu paylaşmanın sizlere bir yararı olacağını düşünmüyorum. Farkındaysanız daha çok ne öğreniyorsam onu paylaşmaya çalışıyorum. Çünkü buraya girip şöyle birşey var ne bu diye yazarken bunu google 'a yazıp kendi araştırmalarını yapmayan birçok kişi var ve nedense kendime böyle bir misyon edindim, bunu yapmamalarına kızıp yinede onlara çözüm üretme gibi...
Lütfen, televizyon daki tartışma programlarında oladuğu gibi son dakika stüdyo karıştı durumu olmasın, bir önceki yorumumda da yazdığım gibi, elbet ters düşeceğiz ancak neden ters düştüğümüzü bilelim ve yargılamayalım.
Bana doğru gelen sana yanlış geldi diye (ben ve sen genel anlamda kullanıldı, direkt seni ifade etmiyorum Ayça) benim yaptığım külliyen kötü olamaz. Matematik değil bu, sadece 1 tane doğru yok, hepsi doğru , sen doğrular içinden kendi doğrunu seçmelisin....
mervem eşin gelmedimi daha... kuzu nasıl oldu... bizimkide kudurdu durdu zor susturduk...
şimdi geldi bebeğimm kocacım,karnını doyursun atalım kendimizi sokaklaraaaaman sussun sussun canımcım yaa çok yoruyorlarr bacak kadar boyları ileee,
gamze kızmakta haklısın ben olsam bende alınırdım
sana , yaptıklarına ve uyguladıklarıa saygım sonsuz bunu sana yaptığım yorumlardan da anlamalısın
takdir edersin ki sana doğru gelen başkasına yanlış gelebilir
bu seni ilgisiz bir anne yapmaz
benim ayçaya yaptığım yorumda onun bir kelimesi çok hoşuma gitti
bebeğimin ağladığında ne istediğini biliyorum kelimesini düşündüm bi an
evet gerçektende bebeğimin ne istediğini biliyorum dedim kendi kendime
ve ona cevap yazmak istedim o an
ama yazdıklarımla seni üzdüysem özür dilerim
seni yargılamak için değil sadece gönlümden geçeni yazdım
hiç sütüm yok oğlum açlıktan ağlıyor. ne yapabilirim??? var ama yetmiyor süt
iyi akşamlar kızlar uzun zamndır pek bişey yazmıyorum foruma girip şöyle bi okuyp çıkıyorum.benim şehzadem hiç rahat vermiyo bana anca kucakta gezmek istiyor:) iş yemek bebek görme ziyaretleri of 1 ayda koşturmaktan 3 kilo verdim :) geriye kaldı 10 kilo off...çok özeniyorum şu hamilelikte 9 10 kilo alanlara 22 kilo aldım 12 gitti 3 ayda darısı kalanlara...
mama al hemen canım marketten eczaneden her hangi bir yerden. aç kalmasın yavrum .
işte oğluşumun kurabiyeleri darısı diş buğdayı kurabiyesi yapmaya:)
yavrunun inek sütüne de alerjisi var
mama vercen canım idareten ama sütünü arttırmaya çalış bol su iç
2-3 gündür benim de sütüm az 5 dk.da doyan cocuk memeden ayrılamıyo
arada öyle birkaç gün boş oluyo göğüslerim sonra doluyo o yüzden kasmıyorum
inş. gelir sütümüz
canımm bizim forumda zamanında böyle bir konu açılmış,bir göz at istersen. bende okurum hızlıca bir yandan,inşallah acil bir çözüm buluruz
http://www.kadinlarkulubu.com/bebek...k-sutu-alerjisi-olanlar-gelin-paylasalim.html
5357. sayfa :))))
yaw saçmalama sende..burda bisürü şey yanlış anlaşılıyo..ses yok mimik yok..ne bekliyosunki..biz yazarız,okuyanın bizimle olan samimiyetine göre yazının anlamı değişir..bukadar içlenecek sıkılacak bişey yok..otur oturduğun yerde..adamı dellendirmeyin sabah sabah
tamamen gidiyorum demedim ki, yanlış anlaşılmara sebeb oluyorum diye bir süre ara versem iyi olacak dedim, hani derler ya kapıdan kovsanız bacadan yine girerim diye, o hesap beni burdan kovsanız ben yine ayrılmam, çünkü burası benim ilk gözağrım, okulum, eğitim yerim.. buraya vefa borcum ve sizlerede sevgim-gönül bağım vardirekt senin yorumlarından alıntı yapmadım ben zaten , ayçanın yorumunda senin alıntın yer alıyordu sadece ve benim cevabım direkt sana değildi, çünkü sen uyguladığım yöntemi biliyordun detayları ile bunu yazdıklarından anlayabiliyordum ve bana sonucu sordun, ağlamama kısmına gelincede ne sormak istediğini anlamıştım çünkü bende aynı şeyi okumuştum ve direkt verdiğim cevapta "isteklerini belirtmeye devam ediyoru" özellikle söyledim, yanlış anlaşılma olmasın diye.
Lüzumsuz alınma ve küstüm oynamıyorum yapma....
HERKESE BU YAZDIKLARIM
Burada hiç mi kimse kimse ile ters düşmeyecek fikir ayrılığı yaşamayacak, yanlış anlaşılmayacak,alınmayacak....
Bu zamana kadar kaç kişide oldu bu küstüm ben gidiyorumlar...
Ayıp kızlar ya, kocalarınızdan gidiyormusunuz, eeee bizler birbirimizi herkesten daha iyi anlıyoruz o zaman ne bu şimdi....
Hala bak üzülen, kırılan benim, toparlamaya çalışan yine ben,
Ayça'nın dediği gibi hepiniz oturun oturduğu yerde , ben yokum diyeceksiniz, giriş yapmadan yazıları okuyacaksınız, yazı yazmamak için çırpınacak daha çok stres olacaksınız kimsenin bunu yapmasına izin vermiyorum , HAKKIMI HELAL ETMEM....
Nasılsınızz bakalımmm canlarım ? Tümmm bozuşmaları bir kenara bırakalımmm bugün Regaip kandili,kandiliniz mübarek olsunn
Güne güzel başladım,kızım sağolsun 5 saat aralıksız uyudu,sabah 6:45 te yeni güne,mesaimize mutlu başladık. Uyku ne kadar güzel bir şeymiş bir kez daha anlamış oldum.
Umarım hepimizinn günü çookk güzel geçer canım arkadaşlarımm, iyi ki varsınızz
uyusun artık cadı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?