- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #53.641
aldık cnm gecekelebek canım ne yaptın?merak ettim..kuzucuk mamayı kabul etti mi,dün çok endişeliymişsin
inşallah kuzucukla iyisinizdir
bi tek şu komşuya canm sıkıldı
canım kafana birşeymi taktın birden sütün azaldı...
yemene dikkat et güzel beslen sıvı süket ve süt arttırıcı şeyler ye tahin helvası, dut bunlar iyi gelmişti bana...
kızlar az önce gülbende bi kadın bağlandı ve ben dinlerken hüngür hüngür ağladım kadın 5 senedir cocuk özlemi cekiyo 2 kez tüp bebek yapmışlar ikinci tutmuş ama erken doğmuş ve ciğerleri gelişmediği için sadece bir gün yaşayabilmiş buraya kadarı cok acı ama asıl benim içimi yakan şey şu...gülben sordu sütün gelmişmiydi naptın diye kadın da dediki "sütüm geldi ve ben yıllarca hasretini çektiğim yavruma veremediğim sütümü hergün sağıp ağlaya ağlaya bi ağacın dibine döktüm"...
ben şimdi bunu niye anlattım?asla siz de üzülün diye diil yanlış anlamayın nolur sadece sabahki tartışmaları gördüm bi de kelebekk arkadaşımın mama verdiği için üzüldüğünü okudum...kızlar sahip oldugumuz şeylerin farkındasınız dimi hayatımızda böyle kıymetli varlıklar varken değer mi Allah aşkına ufak tefek şeylere takılmaya tabiki hepimiz evlatlarımız için en iyisini en güzelini istiyoruz en mükemmel sekilde yetiştirmek için cabalıyoruz ama herkesin uygulayıs sekli farklıdır...ha suna da dikkat ettim kimse kimseyi yargılamıyo ama öyle hissediliyo yani okuyan üzerine alınıyo...nolur alınganlık yapıp kırılmayalım ya da kılırınabilecek şeyler yazmamaya dikkat edelim tamam hepimiz cok hassasız ama hiçbirimiz yukarda anlattığım anne kadar hassas diiliz dimi Allah kimseye yasatmasın içim yandı dinlerken belki karısmamam gerekirdi ama dayanamadım cünkü burayı ve burdaki arkadaşlarımı cook seviyorum olumsuzluklara üzülüyorum napiim...
gelelim sana kelebekiimm canım üzülme bak kimseyi takma dediğin gibi ağzı olan konusuyo bana da taa en başta kendi annem dedi senin sütün yok bu bebek doymuyo diye dayadı amamyı 3 gün sonra sütüm geldi ama nafile bebebğim öyle ilk günkü kadar kuvvetl ememedi ve sütüm de azaldıkça azaldı şimdi hem beni emiyo hem mama yiyo ama sütümü sadece şifa niyetine alıyo işte doyumluk diil tadımlık yani...ama bunada şükür bak bizim mama ya da süt bi şekilde besleyebildiğimiz bebeklerimiz var Rabbim sağlık versin onlara uzun ömürler versin hiçbirimizi evladımızdan ayırmesin da varsın amam yedirelim üzülme nolur...kimseyi de takma sen o bebeğin annesisin tecrübelerin olmayabilir ama mükemmel bi içgüdüye sahipsin ANNELİK İÇGÜDÜSÜ bu seni herkesten üstün kılar sen içini dinle bebeğin için en doğru olanı yaparsın korkma bak ben bebeğim 20 günlüktü tek başıma kaldım Rabbime cok şükür fıstık gibi güzel ve sapasağlam bi kızım var keske diyorum en basta da yalnız olsaymızım eminim sütüm de olurdu bebeğim de emerdi ama nasip böyleymiş halime coook çok şükürler olsun sen de böle düşün ve daralma emi biz burdayız bak daralırsan:))
çok sağolun kızlar aldık akşam ağlaya ağlaya yedirdim zoruma gitti.
şükür sabah uyandıgımda sütüm vardı emince bitti
ama diğer emmesine kadar yine olur inşallah
öyle umuyorum
Ver ağızlarının payını bana bişey söylesinler de alsınlar bakalım cevaplarını..Ki ben kimseyi kıramayan ben oğlumla ilgili birley söylendi mi deliriyorum.Bir tek eşimin bişeyler söylemesi batmıyor bana ama başkasını çekemem.Sen de veripte susturmazsan ve ayrıca içine atarsan böyle sütün gider.Bak canım şimdi ben de onlar gibi akıl verecek gibi olucam ama sütünün gitmesinin başlıca sebebi içine atıp sinirini kendinden çıkarman.Lütfen sütün için ye iç,hatta bol bol iç ve dinlen...İnş mamayı bir daha kullanmazsınız.
Al benden de o kadar bu ne ya bırakın rahat da stres yapmayalım bari
çok sağolun kızlar aldık akşam ağlaya ağlaya yedirdim zoruma gitti.
şükür sabah uyandıgımda sütüm vardı emince bitti
ama diğer emmesine kadar yine olur inşallah
öyle umuyorum
çıldırmamak işten değil
herkes ne çok biliyo
ya doğru bir tane değil midir
herkes bi akıl veriyo ama biri diğeriyle tutmuyo
devit3 ilacı mesela
bi doktor bıngıldağı küçük verme erken kapanırsa zeka geriliği yapar dedi vermeyi bıraktım
bi başka doktor olur mu vermemek mutlaka vermelisin kemik yapısı diş çıkarması için filan çok önemli dedi vermeye başladım
çocuk bu fazlasını kusar evham yapmayı bırak dediler bıraktım
kilo alımı düşük olunca reflü tanısı kondu ilaca başladık şükür azaldı meğer fazlasını kusmuyormuş yavrum
kimi metsil veriyo kimi metsil iyi değil onu bırak zincoya başla diyo
şu an evde metsil zinco sab ve biogaia var
kimi dr sadece anne sütü su yok diyo
kimi verirsen pamukçuk olmaz diyor
kimi çok giydiriyon bu çocugu bronşit olur bak diyo
kimi soğuk bu oda üşütürsün bu çocugu diyo
geçen yavrumu emzirdim diğer odada misafirlerin yanına geldim gazı var ona uğraşıorum
ağlıyo ya emzir emzir diyorlar emzirdim geldim diyorum doymamış o emzir diyorlar
bu arada kuzum gazını çıkardı rahatladı ama hala inanmıyo bi emzirsen iyiydi diyo fesuphanallah
son olarak
son bir iki gündür sütümün azaldıgının farkındaydım oğlum sündüre sündüre kıza kıza emiyordu
annemlere gittim komşu var
senin sütün yok açlıktan ağlıo o çocuk diye diye beni alt üst etti
ve dün az olan sütüm de sıfırlandı
pislik ya azsa az doyuramıyon açlıktan ağlıo diye diye zom zom söyledi moralimi de sütümü de sıfırladı
bi de üstüne su da vermiyorsun bu çocuga kabız olsun da gör diyo
sanki ben yavrumun kötülüğünü isterm
hangisi iyiyse hangisi doğruysa onu yapmak isterim elbet ama hangisi iyi hangisi doğru şaştım kaldım
herkesin ağzının ortasına bi vurasım var kimselerle görüşmek istemiyorum ama evde de bunalıyorum
ben kendimi yazsam ancak bu kadar tarif edebilirdim. inanki yaşadıklarının aynısını yaşadım. fazlası var azı yok.bana sen hiç sütünün tadına baktın mı belkide acıdır diyenler, sütün yaramıyolar,benimki taa karşı duvara fışkırıyodu seninkide öyle mi diyenlenler.... de vardı. diğerleride seninkiyle aynı. hiç bişeyi değiştiremiyosun. ben şimdi doğum yapmış olsaydım bütün bu söylenenleri kulağımı kapardım. ama iş işten geçti beni,m moralimi bu laflarıyla bodular zaten. nihayet azalan süt ve biberona alışan bir bebek. ben kısıır döngüye girdim. ve hala dün olmuş aa sen bu bebeği zayıflattın mı diyen bir komşuuu. eveet diyet yaptırtıyorum yaa bu çocuk bu ay normal kilosunu almış bilmeden ne konuşuyosun demek istedim hatta bağırmak ama olmadı iştee.herkes bi bilmiş. inanki bebeişinin dilinden en iyi sen anlarsın. onlar sadece konuşup canını sıkar ve nihayetinde de başarırlar( ben de bir ara kimseyle görüşmek istemedi,m bu bebeği 4-5 aylık edene kadar kimse geklmsin istedim ama öyle olmuyo işte. bende bunalıyodum.sürekli evde olmaktan. uuffffffff sana yardımcı olmak isterdim ama ben senden vahimmişim. ne zor işmiş yaaaaa. benimki bide biberona alıştıki halim daha yaman.uufffffffffffffff
kızlar acil yardımmm. stoktaki sütlerimi biberonla verdikçe bebeğimi istemeden biberona alıştırmışım. sonrada sütüm az diye mama takviyesi yaptım arada. 1 haftadır sütümü sağarak verdim çoğalsın diye. ve sonuç biberona alışan memeyi reddeden bir bebek. doğduğu gün memete yapışıp bi daha hiç bırakmasın dediğim minik şimdi mememi istemiyooo yaaa. en azından gece emiyo bunada şükür derken dün gece resmen kavga ettik. uyku sersemi alıyoken dün hiç almadı. ve ağlayarak verdim biberonu. hani 2 yaşına kadar emzirecektiimm. sabah yılmadım tekrar denedim çığlıklar attı dana.. biberonu ağzına verip arada çekip göğsümü veriyorum. 2 çekip sonra ağlıyo. göğsümün en dolu anında bile almıyo artık. napacam ben nasıl tekrar mememe alıştıracam. oofffffff ya ne yaptım benn.....
biberonu aldımı canım
benimki biberonu da iki çekip atıyo ne yapcam bu veletle ne emzik ne biberon sokağa çıkamayacağım bu gidişle
önce dolapta mı çözdürüyorsun, yoksa direk suda mı eritiyorsun canım, benim de 2 ay önceden kalan sütlerim var ama denemedim. kolostrum ise içmeyebilir canım, şuan bebişin sindirimine uygun değil zaten.
.
ben de karışmayacam
kıyamam ya canım o herşeye muhalefet olanlar varya onları topa tutmalı bir tek onlar çocuk büyütmüş sanki ben kesin kararlıyım akraba konu komşu dost arkadaş çocukları olursa hiç karışmıyacağım sadece soru sorarlarsa cevaplarım...
ben kendimi yazsam ancak bu kadar tarif edebilirdim. inanki yaşadıklarının aynısını yaşadım. fazlası var azı yok.bana sen hiç sütünün tadına baktın mı belkide acıdır diyenler, sütün yaramıyolar,benimki taa karşı duvara fışkırıyodu seninkide öyle mi diyenlenler.... de vardı. diğerleride seninkiyle aynı. hiç bişeyi değiştiremiyosun. ben şimdi doğum yapmış olsaydım bütün bu söylenenleri kulağımı kapardım. ama iş işten geçti beni,m moralimi bu laflarıyla bodular zaten. nihayet azalan süt ve biberona alışan bir bebek. ben kısıır döngüye girdim. ve hala dün olmuş aa sen bu bebeği zayıflattın mı diyen bir komşuuu. eveet diyet yaptırtıyorum yaa bu çocuk bu ay normal kilosunu almış bilmeden ne konuşuyosun demek istedim hatta bağırmak ama olmadı iştee.herkes bi bilmiş. inanki bebeişinin dilinden en iyi sen anlarsın. onlar sadece konuşup canını sıkar ve nihayetinde de başarırlar( ben de bir ara kimseyle görüşmek istemedi,m bu bebeği 4-5 aylık edene kadar kimse geklmsin istedim ama öyle olmuyo işte. bende bunalıyodum.sürekli evde olmaktan. uuffffffff sana yardımcı olmak isterdim ama ben senden vahimmişim. ne zor işmiş yaaaaa. benimki bide biberona alıştıki halim daha yaman.uufffffffffffffff
Ver ağızlarının payını bana bişey söylesinler de alsınlar bakalım cevaplarını..Ki ben kimseyi kıramayan ben oğlumla ilgili birley söylendi mi deliriyorum.Bir tek eşimin bişeyler söylemesi batmıyor bana ama başkasını çekemem.Sen de veripte susturmazsan ve ayrıca içine atarsan böyle sütün gider.Bak canım şimdi ben de onlar gibi akıl verecek gibi olucam ama sütünün gitmesinin başlıca sebebi içine atıp sinirini kendinden çıkarman.Lütfen sütün için ye iç,hatta bol bol iç ve dinlen...İnş mamayı bir daha kullanmazsınız.
yahu niye zoruna gidiyor zehir mi veriyorsun, mama veriyorsun ki, anne sütüne de devam ediyorsun önemli olan o. Çoğumuz mama takviyesi yapıyoruz sıkma canını. Bak ben önceden sütüm çokken kendi panikliğime azalttım sütümü çoğunlukla mama alıyordu kuşum, sonra sakinleştim ve şu aşağıda yazdıklarımla şuan mamayı baya azalttık.
Bir de gece emzirmesi sayesinde, gece sık sık emzir.
marul
rezene
hurma
tahin helvası
antep fıstığı
çörek otu
maden suyu
b12 ve balık yağı kalitesini arttırıyor
o pis komşuyu takıp sütümü azaltıyorsun canım ya, boşver öyle cahil tipleri, hemen boz hiç çekinme.
Valla çok sabırlısınız canım ya ben olsam o diyenleri öyle bir bozarım ki, dayak yemişe dönerler. Geçen bir aile ziyaretinde son derece saygın tanınan bir aile dostu bana bebek sana yaramış dedi göbeğimi göstererek, kilo almışına getirdi yani, ben bir fırçaladım bunu, mosmor oldu herkesin içinde. Fırçalayın anacım böylelerini hem stres atarsınız hem de patavatsızlıklarına son verirler belki. Canım kelebeğe yazdığım yöntemleri sen de dene, biberon olarak da medela calma biberon var, bebişi baya zorluyor anne memesi gibi çekmesi gerekiyor, onun sayesinde sanırım benim bebiş hem meme hem biberon alıyor. Hem biberona alışsa bile 2 yaşına kadar anne sütü verebilirsin, sen memeyi vermeye devam et, bir çıngırak edin, bir de bebek sakinleştirme müzzikleri saç kurutması beyaz gürültü vs aç emzirirken o da işe yarıyor ona dalıp emiyorlar.
Sakın sıkma canını, benim bebiş de öyle bir dönem memeye hep itiraz etti, sonra normale döndü. Çok açken verme memeyi, biraz tokken ve sakinken ver hep.
eşim biberon almış ama biberonla vermedk alışır diye çay kaşığı ile verdk
emziğe gelince de bi taneck emziğimz var bebe dor marka silikon uçlu
ayağımda sallarken elimle tutuyorum o itiyo ben tutuyorum
on on beş dakka ben hem emziği tutup hem ayagımda sallıorum
uyku hali ağır basınca emmeye başlıo
uyku derinleşince de düşüo emzik
emzik maceramız böyle şimdilik
bizimki sokağı sevio kaç kez çığlık çığlığa bağırırken apar topar evden çıkardm da sakinleşti
hatta bi keresnde ikimiz de parkta uyuyakaldık
dolapta çözdürdüm sonra ısıttım veee bugün içtiiii çok mutlu oldum..40 cc vardı ve başta mırın kırın yaptı sonra cok cok içti valla..valla 6.günki sütüm verdim..niye sindirimine uygun değilmişki?
duymayım diyorsun ama olmuo ki terslesen de olmuo koca koca kadınlar teyzeler yengeler
ilk defa mama vernce sütüm olmaynca zoruma gitti canm
benimki damaklıyı sevmiyo normal olanıda almadı burda satılıyomu bilmiyorum görümcem almanyadan getirmiş yassı uçlu silikon onu alıyo konyadaydın yanlış hatırlamıyosam bende konyadayım sanada gönderebilirim istersen o emzikten belki senin bebişte onu kabul eder
konya mii kıss neresindeee?
slm kızlar,
mei tai ile ilgili sorum olcak size, bebeğin yerleştiği kısım elyaflı mı yazın terletmezmi, bide sanal bebek mağazasından sipariş verince kaç günde geliyo, bilginiz var mı, bir de benim kız 43 günlük dün kaka yapmadı ilk defa... çok ıkındı saatlerce ağladı sadece gaz çıkardı, sizdede oluyomu böyle
minik kızımın son hali teyzeleri..dünkü güzel pozlardan özendik..
ishal yapabilir diyorlar ama 40 ccden bişey olmaz sanırım canım, kaç saatte çözülüyor dolapta?
.
çıldırmamak işten değil
herkes ne çok biliyo
ya doğru bir tane değil midir
herkes bi akıl veriyo ama biri diğeriyle tutmuyo
devit3 ilacı mesela
bi doktor bıngıldağı küçük verme erken kapanırsa zeka geriliği yapar dedi vermeyi bıraktım
bi başka doktor olur mu vermemek mutlaka vermelisin kemik yapısı diş çıkarması için filan çok önemli dedi vermeye başladım
çocuk bu fazlasını kusar evham yapmayı bırak dediler bıraktım
kilo alımı düşük olunca reflü tanısı kondu ilaca başladık şükür azaldı meğer fazlasını kusmuyormuş yavrum
kimi metsil veriyo kimi metsil iyi değil onu bırak zincoya başla diyo
şu an evde metsil zinco sab ve biogaia var
kimi dr sadece anne sütü su yok diyo
kimi verirsen pamukçuk olmaz diyor
kimi çok giydiriyon bu çocugu bronşit olur bak diyo
kimi soğuk bu oda üşütürsün bu çocugu diyo
geçen yavrumu emzirdim diğer odada misafirlerin yanına geldim gazı var ona uğraşıorum
ağlıyo ya emzir emzir diyorlar emzirdim geldim diyorum doymamış o emzir diyorlar
bu arada kuzum gazını çıkardı rahatladı ama hala inanmıyo bi emzirsen iyiydi diyo fesuphanallah
son olarak
son bir iki gündür sütümün azaldıgının farkındaydım oğlum sündüre sündüre kıza kıza emiyordu
annemlere gittim komşu var
senin sütün yok açlıktan ağlıo o çocuk diye diye beni alt üst etti
ve dün az olan sütüm de sıfırlandı
pislik ya azsa az doyuramıyon açlıktan ağlıo diye diye zom zom söyledi moralimi de sütümü de sıfırladı
bi de üstüne su da vermiyorsun bu çocuga kabız olsun da gör diyo
sanki ben yavrumun kötülüğünü isterm
hangisi iyiyse hangisi doğruysa onu yapmak isterim elbet ama hangisi iyi hangisi doğru şaştım kaldım
herkesin ağzının ortasına bi vurasım var kimselerle görüşmek istemiyorum ama evde de bunalıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?