2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kelebek canım ne yaptın?merak ettim..kuzucuk mamayı kabul etti mi,dün çok endişeliymişsin
inşallah kuzucukla iyisinizdir
aldık cnm gece
emmişti ama doymamıştı mamadan da az bi şey yedi ve şükür tam doyunca açlık ağlaması bitti

canım kafana birşeymi taktın birden sütün azaldı...
yemene dikkat et güzel beslen sıvı süket ve süt arttırıcı şeyler ye tahin helvası, dut bunlar iyi gelmişti bana...
bi tek şu komşuya canm sıkıldı onun harcnde iyiydm düzenli beslenemiyordm ama artk başlıcm cnm

programı ben de içim parçalanarak izledm cnm Rabbim en kısa sürede sağlıklı hayırlı bi evlat nasip etsn o hanıma ve isteyen herkese
insan tabii en anne sütüyle beslemek istiyo ama olmayınca da olmuyo
evet haklısn mama da versek de şükür yavrularımız kucaklarmzda Rabbim ErRezzak ismiyle rızıklandırsın yavrularımızı memelerimiz süt dolsun aminn

geçmişi okudum
malkoç_ga kimse senin şahsına anneliğine laf etmedi bence
yöntemi neden sevmediklerini neden yapamayacaklarını söylediler
ben de o ağlarken bu senn için daha iyi diyecek sabrı gösteremem
kendimi biliyorum o yüzden bu yöntem bana uygn değil
ama keşke yapabilsem de oğlum gece 12lere 1lere kadar uyanık kalmasa
sen ilgili bilgili ve sabırlı bi annesin
bu yöntemi yapmış başarmışsın kızın da mutlu sen de mutlusun ne güzel
bizler ise başka yöntemlerle uyutmaya çalışacağız
belki bu yöntemleri de yine senden öğreniriz

çok sağolun kızlar aldık akşam ağlaya ağlaya yedirdim zoruma gitti.
şükür sabah uyandıgımda sütüm vardı emince bitti
ama diğer emmesine kadar yine olur inşallah
öyle umuyorum

biberonu aldımı canım
benimki biberonu da iki çekip atıyo ne yapcam bu veletle ne emzik ne biberon sokağa çıkamayacağım bu gidişle

minik kızımın son hali teyzeleri..dünkü güzel pozlardan özendik..

Eklentiler

• $n 034.webp
    12,4 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:

Al benden de o kadar bu ne ya bırakın rahat da stres yapmayalım bari

bi şey diyemiyorsun ki
bi tek çocuk sende mi görüldü ben 5 çocuk büyüttüm tarzında cevaplar hazır hemen
tamam diyorum doğru diyorum yine bildiğimi yapıorum ama yıpratıyo bu laflar
hayır herkes her şeyi çok biliyo ama ben daha on günlükken kuzumla bi başıma kaldım
her anında ben vardım çok biliosan gel bak dicem gel sen emzir dicem olmayacak

iyi niyetle söylüo olabilirler ama bunaldım artık hiçbi şeyi mi doğru yapmıorum ben ya
bi Allahın kulu da takdir etsn

çok sağolun kızlar aldık akşam ağlaya ağlaya yedirdim zoruma gitti.
şükür sabah uyandıgımda sütüm vardı emince bitti
ama diğer emmesine kadar yine olur inşallah
öyle umuyorum

yahu niye zoruna gidiyor zehir mi veriyorsun, mama veriyorsun ki, anne sütüne de devam ediyorsun önemli olan o. Çoğumuz mama takviyesi yapıyoruz sıkma canını. Bak ben önceden sütüm çokken kendi panikliğime azalttım sütümü çoğunlukla mama alıyordu kuşum, sonra sakinleştim ve şu aşağıda yazdıklarımla şuan mamayı baya azalttık.
Bir de gece emzirmesi sayesinde, gece sık sık emzir.

marul
rezene
hurma
tahin helvası
antep fıstığı
çörek otu
maden suyu

b12 ve balık yağı kalitesini arttırıyor

o pis komşuyu takıp sütümü azaltıyorsun canım ya, boşver öyle cahil tipleri, hemen boz hiç çekinme.

Valla çok sabırlısınız canım ya ben olsam o diyenleri öyle bir bozarım ki, dayak yemişe dönerler. Geçen bir aile ziyaretinde son derece saygın tanınan bir aile dostu bana bebek sana yaramış dedi göbeğimi göstererek, kilo almışına getirdi yani, ben bir fırçaladım bunu, mosmor oldu herkesin içinde. Fırçalayın anacım böylelerini hem stres atarsınız hem de patavatsızlıklarına son verirler belki. Canım kelebeğe yazdığım yöntemleri sen de dene, biberon olarak da medela calma biberon var, bebişi baya zorluyor anne memesi gibi çekmesi gerekiyor, onun sayesinde sanırım benim bebiş hem meme hem biberon alıyor. Hem biberona alışsa bile 2 yaşına kadar anne sütü verebilirsin, sen memeyi vermeye devam et, bir çıngırak edin, bir de bebek sakinleştirme müzzikleri saç kurutması beyaz gürültü vs aç emzirirken o da işe yarıyor ona dalıp emiyorlar.

Sakın sıkma canını, benim bebiş de öyle bir dönem memeye hep itiraz etti, sonra normale döndü. Çok açken verme memeyi, biraz tokken ve sakinken ver hep.

biberonu aldımı canım
benimki biberonu da iki çekip atıyo ne yapcam bu veletle ne emzik ne biberon sokağa çıkamayacağım bu gidişle

eşim biberon almış ama biberonla vermedk alışır diye çay kaşığı ile verdk

emziğe gelince de bi taneck emziğimz var bebe dor marka silikon uçlu
ayağımda sallarken elimle tutuyorum o itiyo ben tutuyorum
on on beş dakka ben hem emziği tutup hem ayagımda sallıorum
uyku hali ağır basınca emmeye başlıo
uyku derinleşince de düşüo emzik
emzik maceramız böyle şimdilik

bizimki sokağı sevio kaç kez çığlık çığlığa bağırırken apar topar evden çıkardm da sakinleşti
hatta bi keresnde ikimiz de parkta uyuyakaldık

önce dolapta mı çözdürüyorsun, yoksa direk suda mı eritiyorsun canım, benim de 2 ay önceden kalan sütlerim var ama denemedim. kolostrum ise içmeyebilir canım, şuan bebişin sindirimine uygun değil zaten.
.

dolapta çözdürdüm sonra ısıttım veee bugün içtiiii çok mutlu oldum..40 cc vardı ve başta mırın kırın yaptı sonra cok cok içti valla..valla 6.günki sütüm verdim..niye sindirimine uygun değilmişki?

ben de karışmayacam

Allah yardımcn olsun canm lachesis tavsiyelerde bulunmuş bu kponuda tecrübe sahibi olarak bi uygula bakalm inş faydası olur

duymayım diyorsun ama olmuo ki terslesen de olmuo koca koca kadınlar teyzeler yengeler

ilk defa mama vernce sütüm olmaynca zoruma gitti canm

benimki damaklıyı sevmiyo normal olanıda almadı burda satılıyomu bilmiyorum görümcem almanyadan getirmiş yassı uçlu silikon onu alıyo konyadaydın yanlış hatırlamıyosam bende konyadayım sanada gönderebilirim istersen o emzikten belki senin bebişte onu kabul eder

ishal yapabilir diyorlar ama 40 ccden bişey olmaz sanırım canım, kaç saatte çözülüyor dolapta?

duymayım diyorsun ama olmuo ki terslesen de olmuo koca koca kadınlar teyzeler yengeler

ilk defa mama vernce sütüm olmaynca zoruma gitti canm

sütüm var de artık, sütün var çünkü niye olmayınca diyorsun, bebiş normalden fazla içmek istemiş sadece isterler arada çok normal.

konya mii kıss neresindeee?

kızlar bende sütü azalanlardanım.en başta şidetli bi meme iltihabı geçirdim memeler şişti kızardı ateş yaptı ve o sert şeyide oğlum ağzına alamadı biberona alıştı ve göğsümü silikonla ara ara alırken şimdi hiç almıyo moralimi çok bozuyodum buna sonra dedimki ama yine anne sütü alıyo sorun olmaz şimdie sütüm azalmaya başladı.(annem stres diyo oğlum yeni ameliyat oldu onu takmışınır diyo) ama istemsiz takıyorum bu süt sorununu bie benimde dolapta sütlerim var ama onlar antibiyotik kullanığım zamana ait ne yapsam bilemedim

elyaf..terletir ne olsa terletir o sıcakta..bize 2günde geldi..

ishal yapabilir diyorlar ama 40 ccden bişey olmaz sanırım canım, kaç saatte çözülüyor dolapta?
.

valla hatrlamıyorm tam ama sbh koydm akşama doğru çözüldü..birazını biberona koydm ısıttım hepsi ziyan olmasın içmez fln diye ertesi günde geri kalan kısmını verdm..öyle azar azar vercem..maksadım ziyan olmasın sütlerim..çok üzülüyorm dökünce..zatn artk sağmaya kalksam sağamam anca yetiyo..

ya bnm gibi bi manyak varmı ya? sbh akşm cici bebe yiorm ymk yerine..acayip seviyorm ya..arada tutuyo sevdam gidip alıyorm dadanıyorm..görenlerde çocuma alıyorm zannediyodr..halbuki anası kendine yapıyo mamayı..ana oğul mama yices yakında :))

evet canım herkes çok biliyo bi biz bilmiyos çocuk bakmayı ya

akrabalarımla çok yakınız canım sıkılınca çıkıp gidiyordum
tabi doğal olarak atlas'da gaz dan dolayı ağlıyo falan
bunun üzerine hemen teşhisi koyuyorlar bu çocuk niye ağlıyo,hastamı,bi doktora götürsene diye
yok bişi sadece gazsancısı var, damlaları var kullanuyoruz doktorluk bi durum yok diyorum
yooo inanmıyorlar illa hasta olacak o çocuk
sanki ben bilmiyorum çocuğumun nesi olduğunu
ben sadistim ya çocuğa acı çektirmeyi sviyorum ya
salaklar hasta olsa koşa koşa götüreceğim zaten sizemi sorarım
artık gitmeyeceğim bi süre sinirlerim bozuluyo ter içinde kalıyorum orda sinirden
ve çocuğa da yansıyo benim stresim hissediyorum

büyük oğlumun bebekliğinde de koskoca iki kadın vardı başımda annem ve kaynanam
daha ilk haftada başladılar sütün yok çocuk açlıktan ağlıyo diye aldılar bakkaldan arı mama (bide arı mama yani düşünün cahilliği,ben onlardan cahil 18 yaşımdayım o zaman) yedirdiler bide kaşıkla yediriyorlar ki neymiş biberonla verirlerse memeyi bırakırmış,bak bak bak
şaka gibi

bu bebeğim ağladığında da annem acaba sütün mü yok demeye başladı hemen kapayı verdim ağzını
şimdi ilk günden beri kendim bakıyorum atlas'a kimse yok başımda oohhh rahat rahat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…