- 9 Mayıs 2011
- 1.903
- 9
- 108
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #53.781
buna net bir cevap veremem, Hülya cevap verirse daha iyi olur, çünkü ikisinide o biliyor, ben mei tai'yi biliyorum ve memnunum , arasındaki fark kumaş özelliği ve o beledeki kemeri , ne kadar fark yaratıyor cidden bilmiyorum.
adam kayırmamdan bahsedilmişti, işte en bariz örneği dark_queen nikli benim 9 senelik arkadaşım müşra, kendisiyle az beraber kalmadık, aynı yatakta yatmadık, kim anladı bu güne kadar burada,
Ayça, sanaldan gerçek hayata taşınmış bir arkadaş benim için, ve sabah ona neler neler söyledim adam mı kayırmış oldum...
Mine, Ayça gibi buradan tanıştığım ve görüştüğüm bir arkadaş, en çok benden gıcık gıcık cümleler duyuyordur,
ben kimi kayırmışım hiç anlamadım,
ve şu fotoğraf beğenme olayına cidden bir açıklık getirmek istiyorum, o özellik uzun bir süre kaldırılmıştı ve yeniden aktif olduktan sonra alışkın olmadığımdan kullanmadım, facebook ta kullanmıyorum ki alışkanlığım olsun ve benim için cidden bir anlam ifade etmiyor, ben kim benim yazdığımı eklediğimi beğenmiş diye bugüne kadar hiç bakmadım luzumu yok, çünkü ben buraya o anlamada reyting yapmaya gelmiyorum ki, 1 kişiye faydam olsun yeter diye geliyorum.
şu anda prematüreler ile ilgili bir çalışma yapıyorum, bebek dostu olmayan mekanlar ile ilgili ciddi bir çalışmamış var emziren anneler grubu ile, alternatif annede yazarlık yapıyorum, kızım var onunla ilgileniyorum, evim var onu temizliyorum, kocam var onu hoş tutmaya çalışıyorum ve emin olun buraya kişilere gıcıklık yapmak, kişi ayırmak, sinir etmek,hava atmak,egomu tatmin etmek ve daha bir sürü şey için değil sadece 1 kişi 1 kişidir diye bilgimin zekatını vermek için giriyorum....
müşra'da söylemiş damarına basılmış diye, evet ben bu noktaya hemen gelen, gaza gelen çabuk sinirlenen bir tip değilim, ancak burada bu mübarek günde bunları yazmama sebep oldunuz ya helal olsun o kişilere....
uyku eğitimi değil bu noktaya gelişimiz, o işin bahanesi olup kişiler içindeki birikintileri kustular...
umarım rahatlamışsınızdır, umarım hayata olan kızgınlığınızı çıkarmışsınızdır da çocuklarınızla daha sakin günler geçirirsiniz....
slingo hugın kumaşı daha sert ve tok duruyor. mei tainin kumaşı daha yumuşak ve esnek. (gamze de destekleyecektir) sizin bebeler daha fak. sanki mei tai daha uygun gibi. ama hazır unnadoda indirimi varken bence kaçırmayın. cidden cok cok ucuza geliyor. ben bile alsam mı diye dusundum :)
slingoları irem erdilek kendi fabrikalarında yaptırıyor. kalitesine diyecek sozum yok. cok cok guzel urun. beldeki kemer sadece daha pratik şekilde takılmasını sağlıyor. bel uzunlugunu bir kez ayarlıyorusunuzç her seferide sıkıştırmakla ugrasmıyorsunuz.
Teşekkür ederim, sizin siteden mei tai sipariş verdiğimde kaç gün sonra bana ulaşır, izmitte oturuyorum
kızlar merhaba,
geçen hafta size sgkdan rapor paramı almak için başvurduğumu yazmıştım.ve pazartesi günü rapor paramın söylenen meblasını 1 ay 10 günlük pttden aldım.
bugün tüm geçmişi okuyamadım ama bayağı haraketli birgün olmuş,paylaşımlar dostluklar bu kadar güzelken ortalık karışmış,gamzeyi tanıdığım kadarıyla damarına fazla basılmışki bukadar sinirlenmiş.birbiriniizi bu mübarek kandil gününde kırmayın arkadaşlar.
genelde aynı gun kargoya veriyorum. bazen elimde yoksa atolyeden bana gelmesi birkaç gunu buluyor ama o zamand a arayıp haber veriyorum zaten gecikecek, şu gun gelecek vs diye
canım sen ne zaman başvurmuştun sgkya, başvurup ne yapıyoruz ne götürüyoruz, benim evrakları hastane göndercekti benim yine başvurmam gerekli mi acaba?:S
ya ben yazının yeni okuyabildim. gündüz hiç uyumayan bir bebeğe sahibim. uyumayıncada ayakta gezelim diyen bir bebek. evet yazını okuyana kadar emzirmeyi çok istiyodum.. benim için oğlumla aramdaki en büyük bağ gibi düşünüyodum. şimdi o kadını duyunca çok üzüldüm. şükretmeliyim en azından sütüm var dahada ötesi sütümü verebileceğim bi evladım var.... sağmaya devam:))bak ben az önce ne yazdım o kadar yaa neyse sana da şunu söliim canım o zaman sütüm var diye şükret ve biberonla da olsa içir cocuguna yaa sütün var işte bundan ötesi varmı
evet artık öyle yapacam. bugün uyku arası bi denedim aldı ama doyurmadı karnını hemencecik bıraktı ama tuttu işte 3-4 kerede çekti:)) napalım sağarak veririm bende. bu geceyide bi deneyeyim bakalım umarım alır. almasada canı sağolsun annesi sağar sağar verir. sende madem işe başlıyacaksın lachesis önerdiği biberonu ver istersen. başından zor olanı alsın. dr browns kullanıyorum ben bildiğin şırıl şırıl akıyo valla.canım bende yakında işe başlıcam ve günde bir kere annem biberonla beslemek zorunda kalıcak
benimde korkum biberonu alışması umarım öyle olmaz
sen yinede memeni vermeye çalış ama ısrarla almıyorsa sağarak verirsin
önemli olan anne sütünü alıyor olması
çok saol tavsiyelerin için. yılmadan deneyecem memei vermeyi. yöntemlerini kullanacam. en azından gece alsın diye. almasa da canı sağolsun sağıp veririm. öslem çınarın yazısından sonra bişe diyemiyorum artık. yinede önerdiğin biberondan da edineyim ben...peki mama ve memeyi nasıl veriyosun sen. bi öğün mama bi öğün meme mi yoksa karışık mı veriyosun?yahu niye zoruna gidiyor zehir mi veriyorsun, mama veriyorsun ki, anne sütüne de devam ediyorsun önemli olan o. Çoğumuz mama takviyesi yapıyoruz sıkma canını. Bak ben önceden sütüm çokken kendi panikliğime azalttım sütümü çoğunlukla mama alıyordu kuşum, sonra sakinleştim ve şu aşağıda yazdıklarımla şuan mamayı baya azalttık.
Bir de gece emzirmesi sayesinde, gece sık sık emzir.
marul
rezene
hurma
tahin helvası
antep fıstığı
çörek otu
maden suyu
b12 ve balık yağı kalitesini arttırıyor
o pis komşuyu takıp sütümü azaltıyorsun canım ya, boşver öyle cahil tipleri, hemen boz hiç çekinme.
bir ara ben sana diyodum hatırladın mı sütüm az deme sakın. benim sütüm çok yavrumu doyuracak kadar sütüm var şükür:)) dedim dedim de noldu. mama takviyemiz başladı. ama yinede olumlu düşünüyorum. sütüm var ki benim:)) en blundan şelale gibi akıyo hem de
Valla çok sabırlısınız canım ya ben olsam o diyenleri öyle bir bozarım ki, dayak yemişe dönerler. Geçen bir aile ziyaretinde son derece saygın tanınan bir aile dostu bana bebek sana yaramış dedi göbeğimi göstererek, kilo almışına getirdi yani, ben bir fırçaladım bunu, mosmor oldu herkesin içinde. Fırçalayın anacım böylelerini hem stres atarsınız hem de patavatsızlıklarına son verirler belki. Canım kelebeğe yazdığım yöntemleri sen de dene, biberon olarak da medela calma biberon var, bebişi baya zorluyor anne memesi gibi çekmesi gerekiyor, onun sayesinde sanırım benim bebiş hem meme hem biberon alıyor. Hem biberona alışsa bile 2 yaşına kadar anne sütü verebilirsin, sen memeyi vermeye devam et, bir çıngırak edin, bir de bebek sakinleştirme müzzikleri saç kurutması beyaz gürültü vs aç emzirirken o da işe yarıyor ona dalıp emiyorlar.
Sakın sıkma canını, benim bebiş de öyle bir dönem memeye hep itiraz etti, sonra normale döndü. Çok açken verme memeyi, biraz tokken ve sakinken ver hep.
sen yine bisküviyi yiyomuşsun. ben onu sütle yiyorum. oğluma ek gıdaya başlayınca da 2 mize hazırlarım artık. babamız paket paket taşıyo bana. hem tatlı ihtiyacımı gideriyo enerji veriyo hem de sütüm olsuna yiyorum. süt olsun dolsun taşsın inşallah.:))ya bnm gibi bi manyak varmı ya? sbh akşm cici bebe yiorm ymk yerine..acayip seviyorm ya..arada tutuyo sevdam gidip alıyorm dadanıyorm..görenlerde çocuma alıyorm zannediyodr..halbuki anası kendine yapıyo mamayı..ana oğul mama yices yakında :))
Eki Görüntüle 427370 Bu gün okadar çok mai tai konuşulmuş ki, bunun üzerine bugün çekilmiş bir resmimi paylaşırsam almak isteyen arkadaşlara fikir olur... Bu arada beni mai tai ile tanıştırdığı için Gamzeye, Tavsiyesi ve yardımı ilede Hülya Hanıma çok tşk ederim
Eki Görüntüle 427370 Bu gün okadar çok mai tai konuşulmuş ki, bunun üzerine bugün çekilmiş bir resmimi paylaşırsam almak isteyen arkadaşlara fikir olur... Bu arada beni mai tai ile tanıştırdığı için Gamzeye, Tavsiyesi ve yardımı ilede Hülya Hanıma çok tşk ederim
haangi siteden sipariş veriyoruz? bende almak istiyorum.
canım ne tuhaf birgün o görümcene 2 çift laf ederdimde dua etsin bugün kandil... sinir şey...
arkadaşına gelincede kına gecesimi yapıyor erkek olmayacak... gitme bence canım... ailesini kocan görünce tövbe yarabbim aşıkmı olacak ne niiyetle böyle bir teklifte bulundu utanmadan anlamadım...
cok rahat gorunuyorsunuz :) cok sevindim. bunu facebook sayfama koyabilir miyim?
ay maşaAllah barekaAllah çok yakışıklı bu çocuk yaaa
amiin amiin şifa olsun, bugün sabah bende azcık tattırdımEki Görüntüle 427083
Oğluşum hayatının ve yılın ilk kirazını yedi, şifa olsun meleğime.
benim eşimde beşiktaşlı ve miray daha doğmadan talip olmuştu, şimdi kendisini görünce daha bir hayran kaldı, ne güzel işte beşiktaşlıda, aramızda takım tartışması olmaz diyorteşekkür ederiz teyzeleri
teşekkür ederim canım..eşin de alemmiş:)..ama melikenin kızı da çok tatlıydı hakkaten,talip olunmayacak gibi değil maşallah
oy oy çok tatlıkot pantolan giyen minişleri çokkk beğendim
ve benim kızımın kotlu hali...
tabi ki :))cok rahat gorunuyorsunuz :) cok sevindim. bunu facebook sayfama koyabilir miyim?
Pileo canim medelada oyle yavas akmiyor hatta dr browndan hizli. Anne memesi gibi vakum mantigiyla akiyor, yani bebis efor sarf ediyor ama sut hizli akiyor, kendi kendine akmiyor.
Ben her ogunun arkasindan mama veriyordum once, memeyle kesinlille doymuyordu cunku. simdi iste baya azalttik gun icinde kendisi isterse 2-3 kere 60 ya da 90 cc veriyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?