2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Sercaq ben de aynı durumdayım Bakıcı arıyorum bu günlerde.Emzirdiğim için aramızda ayrı bir bağ var,büyük kızım emmemişti bir de o zaman daha genç ve deneyimsizdim işimle evim de aynı sokaktaydı,rahat başlamıştım işe.Şimdi çok yoğun bir tempo beni bekliyor.İhtisasımın son yılı,hatta son 6 ayı..çalışma,tez hazırlama,bitirme sınavlarına hazırlık...oooofff
Miniğim masum,evde bir bende duruyor, babayla abladan hemen sıkılıyor.Elin bakıcısında nasıl olacak bilemiyorum

ronyacım geçmiş olsun,benimki de ara sıra yapıyor doktor yediklerinden kaynaklı demişti

sevgili arkadaşlar geçmiş olsun dilekleriniz için sağolun

canım kızımın ateşi şimdilik kesildi keyfide yerinde görünüyor
eğer tekrar ateşi çıkarsa kaka tetkikide yaptırcam
ama sanırım soğuk algınılığydı gece az birşey 1 cc kadar peditus verdim
bende gribim muhtemelen benden geçti umarım bir daha çıkmaz ateşi

kamuda calışanlar size bi sorum olucak benım 37. hafta raporumda ,15 mart doğum olarak gözüküyordu. ama ben 17 martta doğum yaptım. doğum yaptığım tarıhten itibarenmi 13 hafta?

canım süt izni kamuda ilk altı ay 3 saat sonraki altı ay ise bir buçuk saat
ve bu saatleri anne belirliyor özel sektördede izin saatlari aynıdır diye tahmin ediyorum
bu konuda kesinlikle hakkını ara yavrun için herşey

malesef benimde raporum 2 temmuzda bitiyor ama ben dayanamayıp 2 ay daha uzatıcam iznimi.24 gün yıllık iznim var temmuz ayında onu kullanıcam.Ağustostada ücretsiz izin.Eylüldede iş başı hem bebişte 5 aylık oluyor o zman.eğer yıllık izin şansın varsa onuda kullanırsın.kimse tabiki bizim gb bakamaz biz sadece bakmıyoruz sewgimizi veriyoruz:)

valla ben özel sektördeyim malesef seçim şansımız yok.bizim şirket haftanın 6 günü çalıştığı için süt iznini günlük vermiyorlar.Cumartesi günü işe gelme diyorlar

Ronyacım yanlış anlama,ben aile hekimiyim.1 yaş altı çocuklara peditus,sudafed,eksofed..vb dekonjestan içerikli ilaçları önermiyoruz.Sadece serum fizyolojikle burnunu çok iyi açman lazım,hatta bizim hocamız derdi ki anne bebeğini nekadar çok seviyorsa o kadar sık serum fizyolojik sıkmalı..Bir de paracetamol ateşi için ( calpol,tamol..) kullanabilirsin.Öksürük şurupları da yine uygun değil..

Zaten 1 yaş altı enfeksiyonların % 90 ı viral dediğimiz,ilacı olmayan kendi başlayıp kendi biten enfeksiyonlardır

cnm cok geçmiş olsun adende arada yeşilimsi kaka yapıyo ama sanırım mama yediği için oluyo çünkü ateşi falan olmadı bugüne kadar birde böyle pütürüklü köpüklü gibi dr sormuşdum normal demişdi cnm...umarım temiz çıkar tahliliniz cnm...

Günaydın kızlarr herkesler iyidir inş. bugün işbaşı yaptım şimdiden kızımı çooook özledimmmmmmmm

ışılsu napıyo annesi senide özledik bebeekler için evde olmak güzel ama hayatını idame edebilmek sosyal olabilmek ve ayakları yere sağlam basan bir anne olmak dahada güzel cnm böyle düşün sen kendini güçlü hissedersen bebeğinde kendini güvende hisseder...

günaydın kızlar çarşamba günü bebek görmeye misafirlerim gelecek. eşimin bayan iş arkadaşları ve müdürünün eşi falan ne yapsam acaba.

geçen gün eşimin halasının ziyaretine gittik, biraz ters bi kadındır. bebeği sevdi ilk defa gördü zaten hasta olduğu için ziyarete gelmemişti.. bebek geceleri nasıl diye sordu, bende kimseye iyi demem zaten:) kötü dedim, huysuz dedim, gazı wardır sen ona her emzirmede muskat ver dedi, bende hakkında hiçbişi bilmediğim bişiyi vermem ve vermedim de tabi, hatta burda size de sormuştum.. eşimde biz bişi vermiyoruz bi şekilde avutuyoruz uyutuyoruz dedi, demesin mi 'ne demek uyutuyoruz sen niye kalkıyosun, sen mi emziriyosun ki kalkıyosun'.. ayyyyy cinlerim tepeme çıktı,eşim de dedi ee hayat müşterek, annesi de bakıyo bende bakıyorum..
bi de diyoki hergün evden çıkarken elini şeyine sür sonra da bebeğin yüzüne sür, dicekmişim ki bunu gören oğlumu görsün.. nazar değmezmiş :)))
değişik bi gün oldu ...

al birini vur ötekisine lafı boşuna denmemiş. sanırım çift değil üçer beşer var böylesi. üçüncüsü de ben de.. eğer referansla içime sinen biri olmazsa k.valide opsiyonu olacak bende de....

canım meslegın nedır,kamuda mısın?

Özel sektördeyim kızlar akşam bi saat erken çıkarsın diyorlar ben gün içinde giderim diye düşünmüştüm ama olmadı

Nasılsın bitanemm benim kızımda arada yeşil köpüklü yapıyor ama hiç mama yeyemdi ateşi falan da olmuyor doktora sordum normal dedi arada olur dedi

Kızlar bu arada bebek ziyaretleri devam ediyor mu bana fenalık geldi mevlüt yaptım ama hala gelen var birde işe başladım akşam yine misafirimiz vardı ve bana gelenler neden bu kadar kıt anlayışlı yaaa 5 yaşındaki çocuğun kucağına verdi annesi kızımı ya ödüm koptu düşürecek diye hemen kalktım aldım niye insanlar bu kadar düşüncesizzzzzzzz

benim oğlum da yapıyıordu arada yeşil kaka. .üşütmedendir falan derken arka arkaya yeşil kaka yapmaya başladı. gaita tahlili verdik ve lökosit çıktı hala ne ateş ne de kaka sayısında artış varhatta burda da sakızsı bir şeyler var diye sormuştum. sağolsun malkoç_ga(gamze) ve kalemm cevaplamıştı o zaman. ama o günlerde sık değildi. imkanınız varsa ve aklınıza takılıyorsa kaka tahlili verin derim. kesin çözüm.. biz ilaç kullanacağız şimdi. umarım siiznkiler de hiçbir şey yoktur..

Son düzenleme:

ay inanamıorum hala kimmm? adı ne banada dediler o şeyine elini sür sonra bebeğine sür die hahah bunu nasıl görüosanız onuda böle görün diee gülmüştüm demek biliennen bişi yapim barii

benim oğlumu da ablam 6 yaşındaki kızının kucağına veriyo, aslında vermek istemiyo da yeğenim kuduruyo vermezse, tabi ikisi beraber tutuyolar yine de aklım çıkıyo korkudan.. bebeği benim kucağımdan alınca annesi, hemen bitiyo yanında anne bana ver diye, benim kucağımdayken tırsıyo benden isteyemiyo..
misafir olayım da bitti Allaha şükür artık oğlumla biz misafirliklere gidiyoruz henüz kimseyi davet etmiyoruz :))

yine çok hoş bi foto çekmişsin..pantolona bayıldımmm..ananen mükemmel yetenekli bi kadın anlaşılan..nasıl güzel yapmış yaa..güle güle giysin yavrucak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…