- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #54.381
hu hu trabzonlular benim annem trabzonlu eşim trabzonlu babam rizeli tam laz kızıyım:d
Sercaq ben de aynı durumdayımgünaydın arkadaşlar.1 ay sonra işe başlayacağım.oğlumu nasıl bırakıp gideceğim bilmiyorum.kimse ona benim gibi bakamazmış gibi geliyo.düşündükçe duygusallaşıyorum.ev hanımı anneleri kıskanıyorum
kızlar yeni acilden geldik
kızımın ateşi 38.6 oldu doktor ciğeleirni dinledi kulağına falan baktı boğazına baktı bir şey yok dedi
idrar yollarında enf. olabilir dedi kültür vericez tekrar
bu arada az evvel yeşil sümüksü kaka yaptı acaba mikropmu kaptı
sizinkilerde yapıyormu bu şekilde kaka
Ronyacım geçmiş olsun.Normalde bebekler arasıra yeşilimsi kaka yapıyor( hatta benimki bazen ıspanak gibi yapıyor) Fakat senin bebiş ateşi de yüksekmiş bir enfeksiyon odağı da bulamamışlar.İdrara bakıldığı gibi gaita (kaka) tetkiki de yaptırman iyi olur.Banyo suyundan bile enfekte olabiliyor bebişler..
Canım hiç bilmiyorum ya müdüre söyledim nasıl yapacaz diye süt izni de ne dedi akşam bi saat erken çıkarsın dedi ama gün içinde hiç emzirmediğim zaman göğüslerim taş gibi oluyor ağrıyor bebedor manuel göğüs pompasını getirdim yanımda saklama poşeti de getirdim olmadı aralarda mescitte sağacam yoksa akıp üstümü başımı rezil eder off off özeniyorum ev hanımı annişlere keyfini çıkarın :)
günaydın arkadaşlar.1 ay sonra işe başlayacağım.oğlumu nasıl bırakıp gideceğim bilmiyorum.kimse ona benim gibi bakamazmış gibi geliyo.düşündükçe duygusallaşıyorum.ev hanımı anneleri kıskanıyorum
canım süt izni kamuda ilk altı ay 3 saat sonraki altı ay ise bir buçuk saat
ve bu saatleri anne belirliyor özel sektördede izin saatlari aynıdır diye tahmin ediyorum
bu konuda kesinlikle hakkını ara yavrun için herşey
Ronyacım yanlış anlama,ben aile hekimiyim.1 yaş altı çocuklara peditus,sudafed,eksofed..vb dekonjestan içerikli ilaçları önermiyoruz.Sadece serum fizyolojikle burnunu çok iyi açman lazım,hatta bizim hocamız derdi ki anne bebeğini nekadar çok seviyorsa o kadar sık serum fizyolojik sıkmalı..Bir de paracetamol ateşi için ( calpol,tamol..) kullanabilirsin.Öksürük şurupları da yine uygun değil..sevgili arkadaşlar geçmiş olsun dilekleriniz için sağolun
canım kızımın ateşi şimdilik kesildi keyfide yerinde görünüyor
eğer tekrar ateşi çıkarsa kaka tetkikide yaptırcam
ama sanırım soğuk algınılığydı gece az birşey 1 cc kadar peditus verdim
bende gribim muhtemelen benden geçti umarım bir daha çıkmaz ateşi
kızlar yeni acilden geldik
kızımın ateşi 38.6 oldu doktor ciğeleirni dinledi kulağına falan baktı boğazına baktı bir şey yok dedi
idrar yollarında enf. olabilir dedi kültür vericez tekrar
bu arada az evvel yeşil sümüksü kaka yaptı acaba mikropmu kaptı
sizinkilerde yapıyormu bu şekilde kaka
Günaydın kızlarr herkesler iyidir inş. bugün işbaşı yaptım şimdiden kızımı çooook özledimmmmmmmm
kaynanamı anlatmaya çalışsam inan bu kadar güzel anlatamazdım. Rabbim çiftini de bana vermiş sanırım:) okurken, ben mi yazdım dedim içimden...:)) ama sormuşsun madem söyleyeyim. yine de kaynanam derdim. sonuçta can başka..
canım meslegın nedır,kamuda mısın?
canım süt izni kamuda ilk altı ay 3 saat sonraki altı ay ise bir buçuk saat
ve bu saatleri anne belirliyor özel sektördede izin saatlari aynıdır diye tahmin ediyorum
bu konuda kesinlikle hakkını ara yavrun için herşey
cnm cok geçmiş olsun adende arada yeşilimsi kaka yapıyo ama sanırım mama yediği için oluyo çünkü ateşi falan olmadı bugüne kadar birde böyle pütürüklü köpüklü gibi dr sormuşdum normal demişdi cnm...umarım temiz çıkar tahliliniz cnm...
ışılsu napıyo annesi senide özledik bebeekler için evde olmak güzel ama hayatını idame edebilmek sosyal olabilmek ve ayakları yere sağlam basan bir anne olmak dahada güzel cnm böyle düşün sen kendini güçlü hissedersen bebeğinde kendini güvende hisseder...
Özel sektördeyim kızlar akşam bi saat erken çıkarsın diyorlar ben gün içinde giderim diye düşünmüştüm ama olmadı
Nasılsın bitanemm benim kızımda arada yeşil köpüklü yapıyor ama hiç mama yeyemdi ateşi falan da olmuyor doktora sordum normal dedi arada olur dedi
geçen gün eşimin halasının ziyaretine gittik, biraz ters bi kadındır. bebeği sevdi ilk defa gördü zaten hasta olduğu için ziyarete gelmemişti.. bebek geceleri nasıl diye sordu, bende kimseye iyi demem zaten:) kötü dedim, huysuz dedim, gazı wardır sen ona her emzirmede muskat ver dedi, bende hakkında hiçbişi bilmediğim bişiyi vermem ve vermedim de tabi, hatta burda size de sormuştum.. eşimde biz bişi vermiyoruz bi şekilde avutuyoruz uyutuyoruz dedi, demesin mi 'ne demek uyutuyoruz sen niye kalkıyosun, sen mi emziriyosun ki kalkıyosun'.. ayyyyy cinlerim tepeme çıktı,eşim de dedi ee hayat müşterek, annesi de bakıyo bende bakıyorum..
bi de diyoki hergün evden çıkarken elini şeyine sür sonra da bebeğin yüzüne sür, dicekmişim ki bunu gören oğlumu görsün.. nazar değmezmiş :)))
değişik bi gün oldu ...
Kızlar bu arada bebek ziyaretleri devam ediyor mu bana fenalık geldi mevlüt yaptım ama hala gelen var birde işe başladım akşam yine misafirimiz vardı ve bana gelenler neden bu kadar kıt anlayışlı yaaa 5 yaşındaki çocuğun kucağına verdi annesi kızımı ya ödüm koptu düşürecek diye hemen kalktım aldım niye insanlar bu kadar düşüncesizzzzzzzz
meraba güzel teyzelerim, ilk fotoda görmüş oldunuz minnie mouse un yanındaki benm2. resimdeki battaniye babaannemin bundan 34 sene önce babama ördüğü ve bugün bana hediye ettiği sımsıcak battaniyedir, 3. resimdeki halamın kırk gezmesine gittimzde bize verdigi yumurtadır, son resimdekide sevgili ananeciğimin annemin pantolunu kesmek suretiyle bana yaptıgı pantolondur saygılar ifinim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?