- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #54.821
ben dikkat ettim özellikle pazar günleri çok kusuyordu burnundan geliyordu, pazar kahvaltısı bol yumurta peynir falan, ondan diye düşündüm yemiyorum artık azaldı sanki..aman gaz için ayrı diyet, kusma için ayrı ne yiyceğimi şaşırmış durumdayım..
o kucağa alıştırma, sallama diyenlere de sinir oluyorum, sanki ben keyfimden yerinde uyuyan çocuğu sallıyorum..işin garibi artık gazı azaldı ama huyları hatıra kaldı, şuandan itibaren sallamadan uyutmaya alıştırabilirmiyim ki..:26:
bi de gündüz her emzirmeden sonra mutlaka kusan kızım gece kusmuyor, uykusunda emiyor ve uyumaya devam ediyor, neden acaba?
alyaprenses'e
canım yarın bizim de aşı var, aynı tedirginliği ben de hissediyorm, işin garibi bizim ebe verip gel dedi ama ben vermiycem. takip edicem inş. ateş falan olmazsa boşuna ilaç içmemiş olur kuzum. zaten aşı bağışıklık geliştirsin diye, vücut bi savaş vericek o mikroba, ben şimdi ilaç verirsem ne manası kalır diye düşünüyorum tabi bu benim kendi cahil kafamla kurduğum mantık, sen daha iyisini bilirsin yavrun için..
allah allaaahh niye ki gece ne oluyo da kusmuyorlar ki sebebi bulsak gündüz kusmalarının da önüne geçeriz belkiaynen benim kızımda öyle canım hem sallanmaya alıştı hem dediğin gibi gündüz kusuyo ama gece kusmuyo buna ben de çok şaşırıyorum:44:
benimkide demekten yoruldum :) ama benimkide öyle tam uyutuyorum bacağım kütlese uyanıyo :)
gamze çoklu alıntıyı senden öğrendim teşekkür ederim..ben de kafam dağılsın diye temizlik yapardım ama şimdi evim darmadağın vakit bulup yapamıyorum, yemeği zor yetiştiriyorum. sorun bende galiba, arkadaşım kızını kendine çok bağımlı yapmışsın diye kızdı, iki aylık bebeğe ne yapabilirim ki, uyanıkken yalnız kalmak istemiyor, biraz oyalansa ağlamaya başlıyor yanında beni istiyor, sizin bebekleriniz yalnız oyalanıyor mu? oyun halısı alıcam inş. faydası olur, başka neler tavsiye edebilirsiniz?
ya gamze ben dün johnsons baby'nin face sayfasında sacma sapan bi yazı okudum yani bana sacma sapan geldi şimdi sen uykusunda verdim diyince bi de sen yorum yap istedim...bak ordaki yazıyı aynen aktarıyorum
"bazı aileler bebekleri gece acıktıgı için uyanmasın diye bebek uyurken biberonla besliyorlar siz bu konu da ne üşünüyosunuz?"
ben bu soruda bu bazi ailelerle ilgili olumsuz düşünüldüğü msjını aldım bilmiyorum ben mi alınganlık yaptım ama ben de Naz'ı akşamları 9 da yatırıyorum kendisi uyuyo normalde 2 ya da 3 saatte bir beslediğim için 11--11.30 gibi acıkmış olabilecegini bildiğimden ve benim kızım zaten hem süt hem mamayla beslendiğinden o saatlerde mamasını hazırlayıp uykusunu bölmesini beklemeden veriyorum gayet güzel yiyo gazını cıkarıyo o sırada bile uyanmadan uykusuna devam ediyo böyle yatırırnca saat 4 gibi hareket ediyo beşiğinde biliyorumki acıktı alıp emziriyorum göğüslerim doldugu için süt yetiyo yine gaz cıkarıyo uyanmadan ve 7ye kadar da böle uyuyo sonra uyanıyo bi mama daha yerken yine uyuyakalıyo ve 9da tamamen uyanıyo şimdi ben böle bi düzen oturtmakla yanlış bişey mi yaptım acaba?
tüm arkadaşlara soruyorum siz gece bebeğinizi beslemek için illaki tamamen uyanmasını aglamasını mı bekliyosunuz yoksa acıktıgını bildiğiniz saatte uykusunda besliyomusunuz
neyse cnm o kdr takma kafana olan olmuş artık hani bi atasözümüz var biri şemsiye biri davayla alakalı ama burda söyleyemiceim :))) bnde geçen kocama ekmek yapma makinası aldırdım ama gelgörki yaptıı ekmei beğenmedi bnde tek kendim için yapmak istemiyorm kaldı öyle çok para varmış gbi boşuna bi masraf işte insanın içine oturuyo ama napalm o paranın çıkcaı varmış elden :)) Allah kuzucuklara sağlık versin feda olsun Berraya başınızın gözünüzün sadakası olsun
kızlar ben daha bebeğimin eldivenini çıkarmadım kötümü ediyorum ya 2,5aylık olduk bi sefer çıkardım yüzünün heryerini çizdi saçını tuttu ağladı elini çekiyorum yine tutuyo yine ağlıyo
Iyiyim cnm sen nasılsın
Valla nolcak böyle uykusuz bilmiyom tek basinada çok zor oluyo hiç durmuyo hep kucak istiyo hicbisey yapqmiom suan bile anakucaginda ağlamaya calisio
işte ebemizde aynılarını söyledi cnm
ama etrafımdakiler biz hep verdk bşey olmadı,
sen canimisin cocugun neden acı ceksin bi alternatifi varken
diolar o yüzden napcamı hala bilemiorum cnm
senle aynı fikirdeyim ama duygularıma yenik düşebilirim
ya kızlar yarın aşımız var ve ben hala karasızım,
şmdi biçogunuz aşıya giderken cocuklarınıza calpol yada fitil verdiniz,
bzm ebemiz hçbişey vermeden getir dedi
aşının etkisi kalmıo calpol yada fitil verirsen dedi,
şmdi napsam bilmiorum arkadaşlarımda ver diolar ağrı cekmesin kuzun diolar,
napsam versemmi vermesemmi,
bide bzm ev cok serin ne gydirmeliyim aşıdan snra bebeğime:26:
allah allaaahh niye ki gece ne oluyo da kusmuyorlar ki sebebi bulsak gündüz kusmalarının da önüne geçeriz belki
bacağın kütlese miben de benmkine kızıorm kapı gıcırtısına kalkıo diye buna da şükür demem lazımmış
bzmkisi emzirme sütyeninin askısını takarken çıt die ses cıkıoya ona bile uyanıo:S bana çekmiş bu konuda ne yazıkki:Sbenimkide demekten yoruldum :) ama benimkide öyle tam uyutuyorum bacağım kütlese uyanıyo :)
canım haklısın gece kusması yok bizimkinin de uykusunda emmesine rağmen neden acaba?:44:
eskisi gibi ağız dolu fışkırarak kusması azaldı şükür ama ilaç kullanıyoruz biz siz kullanıyor musunuz gaviscon ve motilium.
doktorunuz ne dedi bu duruma özel bi diyet verdi mi reflü tanısı koydu mu
aynen gaz azaldı huylar baki kalmasa bari
emerken uyuyakalsa yatagına yatırsam uyusa öylece saatlerce dolanmasak evin içinde ah ahhh
bi de bi şey söyleyim ama gülmeyin
ben sadece dolanmıyorum zıplar gibi yapıorum öyle sakinliyo
çok yorulursam pilates topunun üstüne oturup zıplıom oğluşumla
geçen gece yatakta zıplar gibi yapıyormuşum
eşim napıosun demiş ömeri uyutuyorum demişim o uyuyo yatagında demiş tamam uyusun yataga koyayım öyle demişim hiç hatırlamıom
güler misin ağlar mısın?
neyse buna da şükü rcnm ya gece de kussalardıben hiç bi sebep bulamadım canım gündüz kusan gece de kusar ama yok gece bi damla bile kusmuyo bazen gazını çıkarmadan yatırdığım halde bilekusmuo.gündüz olsa gazı çıkmadan yatırsam hemen kusar.yaaa bacağım kütlese uyanıonormalde bebek uyurken iş yapılır ben tam tersi uyanınca yapıyorum :)
bzmkisi emzirme sütyeninin askısını takarken çıt die ses cıkıoya ona bile uyanıo:S bana çekmiş bu konuda ne yazıkki:S
gülerimDD huahauah gözümde canlandırıp bidaha gülerim hatta D
ay sen bunu diyince aklıma geldi, Alya daha 4-5 günlükdü
tabi ben ameliyatlı oldugum için emzirip eşimi çağırıp ona veriodum
bebeği oda yatagına koyuodu, eşime seslendm geldi aldı bebeği
dikildi tepemde bi bakdımki ayakta uyuyo ve elinde bebeğimiz:SSS
Allahmmm fıttırdım böyle ya düşürseydi bebeği
ulan ameliyatlı olan biz, memesi emzirmekden dağlanmış olan biz,
bi yandan alttan kan revan içinde kalan biz, gece uykusundan uyanıp
saatlerce bebeği emziren biz, bebek kucagında uyuya kalan eşim
bi de kayınvalideme anlattım bunu emre böyle yaptı gece dedim
demezmi ahhh yavrummm ee kızım cok yoruluo emre zavallım benm
şmdi sen söyle cnm gülermisinnn ağlarmısınnnDD
bide inanmayanlar var her gelen bebek sesten almaz abartıosun dedi.inandıramadım kimseyi..bzmkisi emzirme sütyeninin askısını takarken çıt die ses cıkıoya ona bile uyanıo:S bana çekmiş bu konuda ne yazıkki:S
mrhba kızlar bişey sorucam bebekleriniz 1 ayda kaç gram aldılar.benimki 1 ayda 950 gram almış.acaba az mı diyorum.benim oğlum biraz zayıf doğdu 2900 gramdı doğduğunda.şimdi gören nekadar ufak bebeğin deyince moralim bozuluyor.950 gram azmı ki?
merhaba kızlar yardımınız lazım,1 aylık oğlum var.doğduğunda emme problemi yaşadık sağıp verdim sütümü.şimdi emmeyi öğrendi ama keyfe keder uyku arası emmiyor birde düzenli 15 dk sağ göğüs sonra diğeri olayımız yok 5 dk bırakıyor.aylık doktor kontrolümüzde kg az olduğğunu mama takviyesine başlamam gerektiğni söyledi.1ayda sadce 300 gr almış.mama ismi vermedi ben tavsiye üzerine memeyi bırakmasın diye anne sütüne yakın SMA gold diye duydum ona başladım günde 7 kez 60 cc veriyorum üzerinde 24 saatte 9 kez diyor kafam karıştı sizce yeterlimi 9 a çıksaööı birde mama yiyen bebeklerde tuvalet sorunu nasıl kaç günde br oluyor ayyy zor işş valla
Kızlar çok sevindirik oldum sizle paylaşmak istedim bizim oranın haberlerine göz atayım dedim sovyetler zamanında bankalarda batan paraları veriyorlarmış eşimin babası o 3 yaşındayken ölmüş adam hastalığın çaresi olmadığını anlayınca bütün parasını çocukların adına bankaya yatırmış 18 de kullansınlar diye sonra batmış paralar şimdi o paralar iade ediliyormuş ordaki teyzemleri falan aradım doğruymuş 1 haziranda başlıyorlarmış kızım kısmetiyle geldi valla
cnm ben Aden nezaman uyanırsa ozaman mamasını veriyorum biliyorsun uykuda onların gelişimi için yedikleri kadar önemli hiç bölmüyorum o canı kaçta isterse ozaman kalkıyo ilk gece uykusu 5 yada 6 saat sürüyo zaten diğerleri 3 saatte bir kalkıp yiyo yatırma problemim hiç olmadı mamasını yiyor sonra kendisi yatağına koyunca uyuyor gazınıda çıkarmıyorum o kendi çıkarıyo...
slm kızlar bizde bugün göz dr giittik kızımın gözü hem akıyo hem çapaklanıyo sabah öğle akşam 15 kere masaj yapılacak 1 yaşına kadar geçmese ameliyat olacakmış ama yüzde 90 geçebilir dedi kalça çıkıklığınada baktırdık dr iyi çıkık yok dedi şuan 2 aylık olduk 6 kilo 59 cm olmuş oda geçen ay 1 kilo almış bu ayda 850 gr almışşş göz haricinde çok iyi Allaha şükürr
kızlar ya çok alakasız olcak ama ümraniye çevresinde bildiğiniz bi temizlikçi var mı? hatta öyle bi haldeyim ki o kızımı sallasın bütün evin işini ben yaparım
benm paşa hep sol tarafa yatıyo orda rahat edyo sanırım öbür türlü durmuyo sol kulağının şekli bi değişik olmuş içe kıvrılmış
manisalı dilim ama 20 yıldır manisadayım yanii artk manisalı olduk, sende izmirdeydin galiba dimi cnm?Alyaprenses,
sen manisadaydın yanlış hatrlamıyorsam değil mi? manisalı mısın yoksa iş nedeniyle mi orada bulunuyorsunuz?
cnm ben adene ilaç vermedim sağlık ocağındakiler kesinlikle verme dediler bende vermedim zaten en yüksek ateşi 37.2 oldu düşünsene ya ateşi çıksa ilacı verdikden sonra ne yapacaksın zaten emin ol öyle huysuzluk falan olmuyo gayet güzel uyuyolar üzerine sadece badi giydir ayağınada çorap ateşini üzerine ince battaniye ört baktın azıcık ateş var hemen battaniyeyi al öyle böyle derken bir bakmışsın bitivermiş...
canım eviniz ne kadar serin olursa olsun bebişinin iç ateşi çıkacak,ben çıtçıtlı badi ve bi alt pijama giydirdim.bi kat yani
bi de aşıdan önce calpol verme gelince ver.bebişimin ateşi çıkmadı ama ağrısı oldu çokkkk ağladı o zaman verdim calpolu
bundan sonra aşı olursa aşıdan hemen sonra vericem çünkü çok ağrı yapıyor.sende eve gelince hemen ver aşıdan sonra
cnm ilaç fln verme boşuna bişeyi yokken..bzm hemşirede verme dedi..ateşi fln çıkan duymadım hiç dedi..yani genelde vukuatsız atlatıyolar..kontrol edersn çıkarsa verrsn şimdi niye veresinki ortada bişi yokken...aşıdan sonra bn zıbın alt pijama ve üstüne tulum giydirmiştim ama bunların hepsi penye kalın değiller yani..bzm evde soğuk..
ekmeği nasıl yaptın, hazır karışım mı kullandın ? eşini şöyle kandır, unun içinde ne var ne yok biliyoruz, suyun temizliğine eminiz sağlıklı bu de :) bir iki yedikten sonra alışır zaten.
.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?