2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

canım haklısın gece kusması yok bizimkinin de uykusunda emmesine rağmen neden acaba?:44:
eskisi gibi ağız dolu fışkırarak kusması azaldı şükür ama ilaç kullanıyoruz biz siz kullanıyor musunuz gaviscon ve motilium.
doktorunuz ne dedi bu duruma özel bi diyet verdi mi reflü tanısı koydu mu

aynen gaz azaldı huylar baki kalmasa bari
emerken uyuyakalsa yatagına yatırsam uyusa öylece saatlerce dolanmasak evin içinde ah ahhh

bi de bi şey söyleyim ama gülmeyin
ben sadece dolanmıyorum zıplar gibi yapıorum öyle sakinliyo
çok yorulursam pilates topunun üstüne oturup zıplıom oğluşumla
geçen gece yatakta zıplar gibi yapıyormuşum
eşim napıosun demiş ömeri uyutuyorum demişim o uyuyo yatagında demiş tamam uyusun yataga koyayım öyle demişim hiç hatırlamıom
güler misin ağlar mısın?

canım nasılsın ya nerelerdesin bana bugün mesaj atmışsın geri dönemedim saçımı boyuyodum ama numaranı kaydettim arıyacağım hatta görüşelim lütfen cok ayrı kaldın bizlerden oğluşun nasıl bir resmi yokmu görelim yaaaaaaaaa:26: merak ediyorum kuzuyu sen adeni görmüşsündür zaten görmemişin oğlu olmuş misali her daim resmini ekliyorum teyzelerine ....

işte ebemizde aynılarını söyledi cnm
ama etrafımdakiler biz hep verdk bşey olmadı,
sen canimisin cocugun neden acı ceksin bi alternatifi varken
diolar o yüzden napcamı hala bilemiorum cnm
senle aynı fikirdeyim ama duygularıma yenik düşebilirim

aynen benim kızımda öyle canım hem sallanmaya alıştı hem dediğin gibi gündüz kusuyo ama gece kusmuyo buna ben de çok şaşırıyorum:44:
allah allaaahh niye ki gece ne oluyo da kusmuyorlar ki sebebi bulsak gündüz kusmalarının da önüne geçeriz belki

benimkide demekten yoruldum :) ama benimkide öyle tam uyutuyorum bacağım kütlese uyanıyo :)

bacağın kütlese mi ben de benmkine kızıorm kapı gıcırtısına kalkıo diye buna da şükür demem lazımmış

Alyaprenses,
sen manisadaydın yanlış hatrlamıyorsam değil mi? manisalı mısın yoksa iş nedeniyle mi orada bulunuyorsunuz?

2 aylık çocukta bağımlılık falan olmaz, herkes ne çok biliyor...

Canım sen al kucağına doya doya, eğer baktınki seni kullanıyor ki bu durum 4. ayda belli oluyor , o zaman bir çözüm bulmaya çalışırsın . 2-4 ay arası anne ile bütünleşik yaşamak istedikleri bir dönem, kendinden mahrum bırakma

canım , ben normalde en son akşam 9 da veriyorum sütü ve uyuyor onunla, sabahta 6-7 arasında uyanıyor. Dün doktora söyledim (dün süper bir prof'a gittik yeditepenin) bunu sorun yok dedi, yalnız sabah uyanma saatini ötelemek istersen, gece bir ara süt ver dedi, sabah uyandığında yiyip tekrar uyuduğunu söylemiştim çünkü.

bende bu gece öyle yaptım, uykum kaçmıştı çünkü ve sabah Berra'nın uyanacağı saattede ben yeni dalmış olacaktım büyük ihtimalle, bu sayede 10 a kadar uyudu. ancak düzenli olarak uykusundan uyandırıp yedirmeye karşıyım, çünkü 7-8 aylık olunca (görüştüğüm birçok anne bundan şikayetçi) bu durum alışkanlık oluyormuş ve aç olmasa bile uyanıyormuş alışkanlıktan.

ekmeği nasıl yaptın, hazır karışım mı kullandın ? eşini şöyle kandır, unun içinde ne var ne yok biliyoruz, suyun temizliğine eminiz sağlıklı bu de :) bir iki yedikten sonra alışır zaten.

Berra'ya hiç eldiven kullanmadım, ve 4 aydır 1 kere olsun çizmedi bir yerini, tırnaklarınıda 2 haftada bir kesiyorum neredeyse, o kadar uzun oluyor ki anlatamam , alışma ile alakalı yani, seninki eldivensiz halini yadırgıyor bunlarda ne böyle diyor.

Iyiyim cnm sen nasılsın
Valla nolcak böyle uykusuz bilmiyom tek basinada çok zor oluyo hiç durmuyo hep kucak istiyo hicbisey yapqmiom suan bile anakucaginda ağlamaya calisio

bende iyiym canımm kızımla ilgileniyorm işte ne zaman uyursa o zaman işimi yemeğimi yapıyorumm çok kucak istiyoo evin içinde dolaşmaya bayılıyo

cnm ben adene ilaç vermedim sağlık ocağındakiler kesinlikle verme dediler bende vermedim zaten en yüksek ateşi 37.2 oldu düşünsene ya ateşi çıksa ilacı verdikden sonra ne yapacaksın zaten emin ol öyle huysuzluk falan olmuyo gayet güzel uyuyolar üzerine sadece badi giydir ayağınada çorap ateşini üzerine ince battaniye ört baktın azıcık ateş var hemen battaniyeyi al öyle böyle derken bir bakmışsın bitivermiş...

canım eviniz ne kadar serin olursa olsun bebişinin iç ateşi çıkacak,ben çıtçıtlı badi ve bi alt pijama giydirdim.bi kat yani

bi de aşıdan önce calpol verme gelince ver.bebişimin ateşi çıkmadı ama ağrısı oldu çokkkk ağladı o zaman verdim calpolu

bundan sonra aşı olursa aşıdan hemen sonra vericem çünkü çok ağrı yapıyor.sende eve gelince hemen ver aşıdan sonra

cnm ilaç fln verme boşuna bişeyi yokken..bzm hemşirede verme dedi..ateşi fln çıkan duymadım hiç dedi..yani genelde vukuatsız atlatıyolar..kontrol edersn çıkarsa verrsn şimdi niye veresinki ortada bişi yokken...aşıdan sonra bn zıbın alt pijama ve üstüne tulum giydirmiştim ama bunların hepsi penye kalın değiller yani..bzm evde soğuk..

ben hiç bi sebep bulamadım canım gündüz kusan gece de kusar ama yok gece bi damla bile kusmuyo bazen gazını çıkarmadan yatırdığım halde bilekusmuo.gündüz olsa gazı çıkmadan yatırsam hemen kusar.yaaa bacağım kütlese uyanıo normalde bebek uyurken iş yapılır ben tam tersi uyanınca yapıyorum :)

benimkide demekten yoruldum :) ama benimkide öyle tam uyutuyorum bacağım kütlese uyanıyo :)
bzmkisi emzirme sütyeninin askısını takarken çıt die ses cıkıoya ona bile uyanıo:S bana çekmiş bu konuda ne yazıkki:S

gülerimDD huahauah gözümde canlandırıp bidaha gülerim hattaD
ay sen bunu diyince aklıma geldi, Alya daha 4-5 günlükdü
tabi ben ameliyatlı oldugum için emzirip eşimi çağırıp ona veriodum
bebeği oda yatagına koyuodu, eşime seslendm geldi aldı bebeği
dikildi tepemde bi bakdımki ayakta uyuyo ve elinde bebeğimiz:SSS
Allahmmm fıttırdım böyle ya düşürseydi bebeği
ulan ameliyatlı olan biz, memesi emzirmekden dağlanmış olan biz,
bi yandan alttan kan revan içinde kalan biz, gece uykusundan uyanıp
saatlerce bebeği emziren biz, bebek kucagında uyuya kalan eşim
bi de kayınvalideme anlattım bunu emre böyle yaptı gece dedim
demezmi ahhh yavrummm ee kızım cok yoruluo emre zavallım benm
şmdi sen söyle cnm gülermisinnn ağlarmısınnnDD

kızlar ben primalardan memnun kalmadım prima aktif bebek aldım çiş çıkardı fazlada durmamıştı altında
sonra en iyisi diye prima premium care aldım bu da kaka çıkardı az önce yandan yeni yaptığı halde hangisi kullanacağıma karar veremedim o kadar iyi değil para tuzağı bunlar ya.
başka bez markası önerecek olan varmı.can bebenin yeni çıkanını kullanan var mı???

ya ne acısı kardeşim ne çok biliyolar yaa ne meraklılar ilaç bağımlısı yapmaya sübyanları..bz vermedik hiçde bişe olmadı verseydik boşuna küçücük bedene ilaç vermiş olcaktık ..acısı olan çocuk uyurmu..mışıl mışıl uyudu aşıdan sonra..arada bikaç san. ağladı kucağıma aldm hmn sustu..dinleme sn onları..vücudumuzu bebeklikten o kdr ilaca alıştırıyorzki vücut kendi savunma sistemini oluşturamıyo kendisi savaşamıyo mikroplarla bizde antibiyotiksiz ağrı kesicisiz iyileşemez oluyorz..bnm dayım 50 yaşında ve hiççç ilaç kullanmamış hayatında ve 1 kerede dayımın hasta olduğunu bilmem..insan dışı bi varlık gibi

neyse buna da şükü rcnm ya gece de kussalardı

vallahi gülerek okudum tabi tabi yoruluyordur zavallı

acı macı çektikleri yok bebeklerin nerden çıkarıyorlar ya...

aşıyı olurken doğal olarak ağlıyor , kucağına alıyorsun susuyor, hele birde peşinden emzirirsen gülücükler atmaya başlar.

ateşinide takip edeceksin, 37,5 olunca soyacaksın, 38'in üzerine çıkarsa minik bir fitil ile iş bitiyor.

biz hiç fitil kullanmadık, öncesinde ilaçta kullanmadık

babası dünkü aşıdan sonra , kızım sana hergün aşı yaptıralım ne kadar neşelisin böyle dedi :) düşün yani, eğer stres olmaz isen kolay atlatırsınız ailecek, ben 2. ay aşısında stres olmuştum biraz, Berra'da çok huzursuzdu o gün birkaç saat, ama dün öyle olmadı, iş annede bitiyor....

canım ne güzel almış maşallah az diilki kimmiş o bebek ufak diyenler benim kızım da 2900 doğdu şimdi 5800 falan 2 ay 3 haftalık yani ortalama ayda 1 kilo almış oluyo bu durumda ki sağlığı filan yerinde oldugu sürece hiç önemli diil elalemin ne dediği yoksa benimkine de diyolar ay bu cok ufak ay emmiyomu aman sütün yokmu benimki duvara fışkırıyodu falan benimki fışkırmıyo arkadaş karışmayın bi yaa...ay seni telkin edeceğime kendi içimi döktüm kusura bakma:))

canım memeyi bırakıp bırakmamasının mamayla alakası yokki benimki aptamil yiyo ve beni de deli gibi emiyo tadıyla diil seni emmesiyle alakalı o bırakma durumu ayrıca çok şükür biz hiç tuvalet problemi yaşamadık su takviyesi alıyo benim kızım beni de emiyo yetmediği yerde de mama yiyo ve maşalllah gelişimi ii dedi dokorumuz bben gün içinde saymıyorum ama ne zaman acıkırsa önce emziriyorum üzerine 60 cc mama yediriyorum doyuyo ama cok nadiren biraz daha istediği oluyo onu da yapıyorum 30 cc falan yiyo maşallah sıkıntısı da yok inşallah seninki de seni emmeyi bırakmadan beslenmesine devam eder
sen kendini neden sağmıyosun sütün varsa niye mamaya başladın yani anladıgım kadarıyla sen sütün olmadıgından diil bebeğin emmediğinden mamaya başlamışsın ama sütün varsa onu değerlendiir bence

canım cok sevindim gözünüz aydım gercekten bebekler kısmetiyle geliyomuş maşallah Allah bolluk kapıları asın kuzucuguma hep...

canım ben de uyandırmıyorum zaten yani yine uyuyo asıl mamayı yedirmezsem cok acıkmış olarak ve aşırı aglayarak uyanıyo o yüzden hem uykusundan hem besininden fayda görsün diye böle bişi yapıyorum tabii bazen yetişemiyorum basıyo yaygarayı:))

canım cok gecmiş olsun gecer inşallah ki %90 gecer demiş zaten doktor da sen masajını yap yeter annesi maşallah gelişimi de güzelmş kuzucugun Allah sağlık sıhhat versin

kızlar ya çok alakasız olcak ama ümraniye çevresinde bildiğiniz bi temizlikçi var mı? hatta öyle bi haldeyim ki o kızımı sallasın bütün evin işini ben yaparım

kız bencede salıncak al valla beşikle falan kıyaslanamaz pek seviyo bebişler onu..

canım ben de hiç bişey vermeden gittim çünkü vücudun o verilen virüse tepki göstermesi onunla savasması lazım o savası da yapabilmesi için ateşlenmesi ve bi süre ateşli kalması lazım ha baktın ateş 38i geciyo o zaman ver ilaç belki seninki hiç çıkmayacak boşuna vermiş olma ayrıca öyle aman aman agrı sızı olmuyo merak etme bizimki aşı oldu yine fıkır fıkırdı cok etkilenmiyolar yani önemli olan ateş onu da takip ettin mi bişi olmaz Allahın izniyle

benm paşa hep sol tarafa yatıyo orda rahat edyo sanırım öbür türlü durmuyo sol kulağının şekli bi değişik olmuş içe kıvrılmış

canım sağ tarafta hiç mi durmuyo yani o tarafa yatırdıgında tepkisi noluyo bi kontrol etsene benim bi arkadasımın kızı da sadece sağ tarafa yatıyo sola yatırmaya calışınca ağlıyo uyumuyo hemen dönüyo doktora götürdüler fizik tedavi hareketleri verdi cok önemli bişi diilmiş sanırım ama aynı tarafa alışması boynunu kullanabilmesi acısından sakıncalıymış bi bak sende istersen

Alyaprenses,
sen manisadaydın yanlış hatrlamıyorsam değil mi? manisalı mısın yoksa iş nedeniyle mi orada bulunuyorsunuz?
manisalı dilim ama 20 yıldır manisadayım yanii artk manisalı olduk, sende izmirdeydin galiba dimi cnm?

cok cok saolun kzlar Allah razı olsun dediklerinizi yapıcam vermicem evvelden ağrı kesici falan

offf gamze off öyle bi adamki beğenmiyosa ne desen de..demedimmi sanıyosun fırında ne şekilde yapıldını bilmiyrz 1 hafta küflenmiyo o ekmek içinde neler var Allah bilr bu en azından doğal bzm yaptıımız fln dedm son çözümü "o zmn halk ekmek" al dedi..tamam dedm en azından halk ekmek hepsinden iyi..bari napiim şimdi koca makineyi nereye soksam diye dşünüyorm :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…