- 9 Mayıs 2011
- 1.903
- 9
- 108
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #54.781
ya gamze ben dün johnsons baby'nin face sayfasında sacma sapan bi yazı okudum yani bana sacma sapan geldi şimdi sen uykusunda verdim diyince bi de sen yorum yap istedim...bak ordaki yazıyı aynen aktarıyorum
"bazı aileler bebekleri gece acıktıgı için uyanmasın diye bebek uyurken biberonla besliyorlar siz bu konu da ne üşünüyosunuz?"
ben bu soruda bu bazi ailelerle ilgili olumsuz düşünüldüğü msjını aldım bilmiyorum ben mi alınganlık yaptım ama ben de Naz'ı akşamları 9 da yatırıyorum kendisi uyuyo normalde 2 ya da 3 saatte bir beslediğim için 11--11.30 gibi acıkmış olabilecegini bildiğimden ve benim kızım zaten hem süt hem mamayla beslendiğinden o saatlerde mamasını hazırlayıp uykusunu bölmesini beklemeden veriyorum gayet güzel yiyo gazını cıkarıyo o sırada bile uyanmadan uykusuna devam ediyo böyle yatırırnca saat 4 gibi hareket ediyo beşiğinde biliyorumki acıktı alıp emziriyorum göğüslerim doldugu için süt yetiyo yine gaz cıkarıyo uyanmadan ve 7ye kadar da böle uyuyo sonra uyanıyo bi mama daha yerken yine uyuyakalıyo ve 9da tamamen uyanıyo şimdi ben böle bi düzen oturtmakla yanlış bişey mi yaptım acaba?
tüm arkadaşlara soruyorum siz gece bebeğinizi beslemek için illaki tamamen uyanmasını aglamasını mı bekliyosunuz yoksa acıktıgını bildiğiniz saatte uykusunda besliyomusunuz
kkelebek cnm eldivenleri cıkarmşdım ama bzm ev okadar sogukki,
mesela bize tanıdıklar geldigi zaman cocuklarını sıkı giydirip öyle getiriolar düşün
bizimki uyurken ellerinide teslim olmuş gibi yukarda tuttugu için buzz gibi oluo
o yüzden kıyamıorum yoksa bi saniye tutmam eldivenle, hissetmesi tanıması için eldivenle durması
hiç olumlu değil ama napim teyzesi sen söyle:26:
zaten eldiveni cıkarınca daha bi tatlı oluolar offf yaz gel artk yaaa nolurrrrrrrrrr
çok memnunum aşkım.önceden otribebe alacağıma keşke bundan alsaymışım dedim.otribebenin herzaman yedek uçlarınada para vermek gerekiyor hemde bebevak gibi hepsini almıyor müküslerin.bu yedek uçsuz fırçası var onunla yıkayıp kullanıyosun içinede bir tane yedek koymuşlar olurya kaybolursa felan diye.çok memnunum snyeler içersinde hemen olup bitiyor .kendimde denedim sanki rüzgar esiyo gibi bi sakıncası yok.fiyatı da 55 liraya kargo ücreti yok kapıda ödüyosun.sadece nette var eczanelere sordum depoda felan varmı diye yok.
BebeVak Burun Aspiratr Nasal Aspiratr - Akntsz Burunlar, Mutlu Bebekler :)
mrhba kızlar bişey sorucam bebekleriniz 1 ayda kaç gram aldılar.benimki 1 ayda 950 gram almış.acaba az mı diyorum.benim oğlum biraz zayıf doğdu 2900 gramdı doğduğunda.şimdi gören nekadar ufak bebeğin deyince moralim bozuluyor.950 gram azmı ki?
merhaba kızlar yardımınız lazım,1 aylık oğlum var.doğduğunda emme problemi yaşadık sağıp verdim sütümü.şimdi emmeyi öğrendi ama keyfe keder uyku arası emmiyor birde düzenli 15 dk sağ göğüs sonra diğeri olayımız yok 5 dk bırakıyor.aylık doktor kontrolümüzde kg az olduğğunu mama takviyesine başlamam gerektiğni söyledi.1ayda sadce 300 gr almış.mama ismi vermedi ben tavsiye üzerine memeyi bırakmasın diye anne sütüne yakın SMA gold diye duydum ona başladım günde 7 kez 60 cc veriyorum üzerinde 24 saatte 9 kez diyor kafam karıştı sizce yeterlimi 9 a çıksaööı birde mama yiyen bebeklerde tuvalet sorunu nasıl kaç günde br oluyor ayyy zor işş valla
okadar duygulandırdınki beni
zaten bu günlerde okadar berbatımki çalşacagım aklıma geldkiçe fıttırıyorum
ben işten gelince eğer bebeğim dudagını büzüp ağlarsa ben kahrolurum mahvolurum
okadar mecburuzki benm çalşmama, ha dediğin gibi bende ii bi rakam almıorum ama
en azndan kızımın masraflarını bnm maaşımla karşılarız
ben istifa etmek istiorum ama eşim annem babam kayınvalidem kayınpederim beni mahvederler
yüzüme bile bakmazlar bida
işe başlayana kadar kıymetsizdim zaten işe girdikden snra kıymete bndim,
napsam acaba işyerinde şabanın kendini köyden kovdurması gibi bende kendimi işten kovdurmayamı çalşsam
cnm ben Aden nezaman uyanırsa ozaman mamasını veriyorum biliyorsun uykuda onların gelişimi için yedikleri kadar önemli hiç bölmüyorum o canı kaçta isterse ozaman kalkıyo ilk gece uykusu 5 yada 6 saat sürüyo zaten diğerleri 3 saatte bir kalkıp yiyo yatırma problemim hiç olmadı mamasını yiyor sonra kendisi yatağına koyunca uyuyor gazınıda çıkarmıyorum o kendi çıkarıyo...
cnm ben aden tooplasan 5 gün eldiven belki takdım elleri hep acıkdı yüzünü yolduda kanattıda ama cizikleri hemen geçti tırnaklarını uyurken kesiyorum ve bebekler merak etme kuzum ellerinden üşütmezler adenin elleride hep buz gibiydi ama şimdi sıcak ve oyuncaklarını tutuyo ilk zamanlar o gördüğün saçları varya onları yoluyodu ben yolmuşum gibi ağlıyodu ve uzun bir süre yani ben elini çekene kadarda yoluyodu ama şimdi hiç ellemiyo
kızlar kendinizi böyle sorgulayıpta sanki bn size niye çalışıyosunuz demişim gibi bni suçlu hissettrmeyin yazdıklarımada pişman etmeyin..ulen yılların birikimi vardı içimde patladım bee o günler aklıma geldi hüzünlendim sadece deli etmeyin bni ağlamayınnnnn herkes çalışsın işine baksın :))) offfff sıkıntıya sokmayın bni hatunlar
slm kızlar bizde bugün göz dr giittik kızımın gözü hem akıyo hem çapaklanıyo sabah öğle akşam 15 kere masaj yapılacak 1 yaşına kadar geçmese ameliyat olacakmış ama yüzde 90 geçebilir dedi kalça çıkıklığınada baktırdık dr iyi çıkık yok dedi şuan 2 aylık olduk 6 kilo 59 cm olmuş oda geçen ay 1 kilo almış bu ayda 850 gr almışşş göz haricinde çok iyi Allaha şükürr
sıkıntıya girme kuzum benm sen sadece cok güzel duygularını aktardın bze, inan benm eşim şmdi dese bırakırım işimi, sna sonuna kadar katılıorum, ne demek istedini gayet ii anladk sen üzme kendini:)kızlar kendinizi böyle sorgulayıpta sanki bn size niye çalışıyosunuz demişim gibi bni suçlu hissettrmeyin yazdıklarımada pişman etmeyin..ulen yılların birikimi vardı içimde patladım bee o günler aklıma geldi hüzünlendim sadece deli etmeyin bni ağlamayınnnnn herkes çalışsın işine baksın :))) offfff sıkıntıya sokmayın bni hatunlar
yerim ben o saçlarıııııııııııııcnm ben aden tooplasan 5 gün eldiven belki takdım elleri hep acıkdı yüzünü yolduda kanattıda ama cizikleri hemen geçti tırnaklarını uyurken kesiyorum ve bebekler merak etme kuzum ellerinden üşütmezler adenin elleride hep buz gibiydi ama şimdi sıcak ve oyuncaklarını tutuyo ilk zamanlar o gördüğün saçları varya onları yoluyodu ben yolmuşum gibi ağlıyodu ve uzun bir süre yani ben elini çekene kadarda yoluyodu ama şimdi hiç ellemiyo
canım ben bi yerde okudum ne kadar doğru bilmiyorum ama çok sık ve kuvvetle de temizlememek de lazımmış burun içini, doğal olan yani burnu koruyan sümükler de varmış, tahriş edebilirmişiz bebişin burnunu.
alyaprenses önce duygulandırdın sonra güldürdün beni, aklıma havuza işeme sahnesi geldi
çalışan anneler bebeğinizle ne kadar vakit geçirdiğinizden ziyade o vakti nasıl geçirdiğiniz de önemli bence, az olur belki ama kaliteli olur. nice ev hanımları var ki tv. başında gününü geçiriyor, evladı bi köşede..siz bazı şeylerin kıymetini daha çok bileceksiniz belki de daha kuvvetli bi bağ kuracaksınız çocuklarınızla..yine de Rabbim kolaylık versin..
çalışan anneler bebeğinizle ne kadar vakit geçirdiğinizden ziyade o vakti nasıl geçirdiğiniz de önemli bence, az olur belki ama kaliteli olur. nice ev hanımları var ki tv. başında gününü geçiriyor, evladı bi köşede..siz bazı şeylerin kıymetini daha çok bileceksiniz belki de daha kuvvetli bi bağ kuracaksınız çocuklarınızla..yine de Rabbim kolaylık versin..
canım ben bi yerde okudum ne kadar doğru bilmiyorum ama çok sık ve kuvvetle de temizlememek de lazımmış burun içini, doğal olan yani burnu koruyan sümükler de varmış, tahriş edebilirmişiz bebişin burnunu.
..
Herkese slmmmmm
Kaç ay oldu bilmiyorum ama ben anca geldim :)
Internete girmek benim için lüks artık çok yaramaz bi oğlum var benim :)
benikide nadiren emiyor genelde meme verdiğimde feryad figançok moralim,psikolojim bozuldu bu duruma. her gelen emzir şöyle böyle dedi durdu. bbazen bebeğimin beni sevmediğini falan düşünüyorum sırf emmiyor iletişim kuramıyoruz falan diye. herkes tek iletişim kurma yolu meme vermek diyor ve daha neler neler diyor psikolojimi mahvettiler. zaten düzgün değildi. emmiyor işte napıyım.
konuşuyorum sevdiğimi söylüyorum oda bazen gülüyor ama daha küçük bana çok gülmüyor. yada dediğim gibi beni sevmiyor yavrum annesi olarak görmüyor. ne bileyim öyle hissediyorum.. anneme daha yakın gibi hissediyorum.psikolojime sçtılar yaaa offf.. kendimi kötü hissediyorum.. bu insanlar çileden çıkartır..
çok doğru..şimdi aklıma bi anı geldi..annem işten gelmiş..bnde çizgi film izliyodum..tv başına oturdu ve o zmnın hitlerinden olan yalan rüzgarı dizisini açtı izlemeye başladı..bn başladım ağlamaya salya sümük ağlıyorm..kadın açmadı ya çizgi filmi..kendisi çocuk gelişimi mezunu bir anaokul öğretmeni olrk bunu yaptı yani nasıl bi müptelaysa artık yalan rüzgarına :)) sonra baktm ilgi çekemiyorm sustum napcam..sümüklerimide üstüme sildim hep :)) yıllar yılı dert yolunda ne ilk nede sonuncuyum kahrediyor hayat bni acıların çocuguyum :)))
çok doğru..şimdi aklıma bi anı geldi..annem işten gelmiş..bnde çizgi film izliyodum..tv başına oturdu ve o zmnın hitlerinden olan yalan rüzgarı dizisini açtı izlemeye başladı..bn başladım ağlamaya salya sümük ağlıyorm..kadın açmadı ya çizgi filmi..kendisi çocuk gelişimi mezunu bir anaokul öğretmeni olrk bunu yaptı yani nasıl bi müptelaysa artık yalan rüzgarına :)) sonra baktm ilgi çekemiyorm sustum napcam..sümüklerimide üstüme sildim hep :)) yıllar yılı dert yolunda ne ilk nede sonuncuyum kahrediyor hayat bni acıların çocuguyum :)))
geçmiş olsn cnm ya aynısı bizdede var göz olayı yaa..bnde yapiim bari masaj..ameliyat mıı :18:
Allah kolaylık versin :))
hehehehe kopardın beni:d
bnm de annem küçük kardeşimi alıp ankaraya gtmişdi,
ablam ben ve babam evde kalmştık, ben 4 yaşındaydım,
annem geldigi güne kadar ağlamştm,
yaprak desenli perdelerimiz vardı, onların arasına dolanıp hüngür hüngür ağlardm,
babam ağlama kızım cık ordan derdi bende kanepenin arkasına sıgınıp orda ağlardm,
ablam yazık oda daha 6 yaşndaydı ama beni teselli ederdi, gel ablacım ben varım
sen ne istersen yaparım al çikolatam senin olsun derdi((
ühühhühü offf ne acıklı bi gün oldu bugün böyleeeeee((((((((((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?