- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #54.841
kızlar ben primalardan memnun kalmadım prima aktif bebek aldım çiş çıkardı fazlada durmamıştı altında
sonra en iyisi diye prima premium care aldım bu da kaka çıkardı az önce yandan yeni yaptığı halde hangisi kullanacağıma karar veremedim o kadar iyi değil para tuzağı bunlar ya.
başka bez markası önerecek olan varmı.can bebenin yeni çıkanını kullanan var mı???
işte ebemizde aynılarını söyledi cnm
ama etrafımdakiler biz hep verdk bşey olmadı,
sen canimisin cocugun neden acı ceksin bi alternatifi varken
diolar o yüzden napcamı hala bilemiorum cnm
senle aynı fikirdeyim ama duygularıma yenik düşebilirim
kızlar ben primalardan memnun kalmadım prima aktif bebek aldım çiş çıkardı fazlada durmamıştı altında
sonra en iyisi diye prima premium care aldım bu da kaka çıkardı az önce yandan yeni yaptığı halde hangisi kullanacağıma karar veremedim o kadar iyi değil para tuzağı bunlar ya.
başka bez markası önerecek olan varmı.can bebenin yeni çıkanını kullanan var mı???
ya ne acısı kardeşim ne çok biliyolar yaa ne meraklılar ilaç bağımlısı yapmaya sübyanları..bz vermedik hiçde bişe olmadı verseydik boşuna küçücük bedene ilaç vermiş olcaktık ..acısı olan çocuk uyurmu..mışıl mışıl uyudu aşıdan sonra..arada bikaç san. ağladı kucağıma aldm hmn sustu..dinleme sn onları..vücudumuzu bebeklikten o kdr ilaca alıştırıyorzki vücut kendi savunma sistemini oluşturamıyo kendisi savaşamıyo mikroplarla bizde antibiyotiksiz ağrı kesicisiz iyileşemez oluyorz..bnm dayım 50 yaşında ve hiççç ilaç kullanmamış hayatında ve 1 kerede dayımın hasta olduğunu bilmem..insan dışı bi varlık gibi
acı macı çektikleri yok bebeklerin nerden çıkarıyorlar ya...
aşıyı olurken doğal olarak ağlıyor , kucağına alıyorsun susuyor, hele birde peşinden emzirirsen gülücükler atmaya başlar.
ateşinide takip edeceksin, 37,5 olunca soyacaksın, 38'in üzerine çıkarsa minik bir fitil ile iş bitiyor.
biz hiç fitil kullanmadık, öncesinde ilaçta kullanmadık
babası dünkü aşıdan sonra , kızım sana hergün aşı yaptıralım ne kadar neşelisin böyle dedi :) düşün yani, eğer stres olmaz isen kolay atlatırsınız ailecek, ben 2. ay aşısında stres olmuştum biraz, Berra'da çok huzursuzdu o gün birkaç saat, ama dün öyle olmadı, iş annede bitiyor....
cok saolun içm rahatladı kafamdaki sorular bitti şükür allah razı olsun hepinizdencanım ben de hiç bişey vermeden gittim çünkü vücudun o verilen virüse tepki göstermesi onunla savasması lazım o savası da yapabilmesi için ateşlenmesi ve bi süre ateşli kalması lazım ha baktın ateş 38i geciyo o zaman ver ilaç belki seninki hiç çıkmayacak boşuna vermiş olma ayrıca öyle aman aman agrı sızı olmuyo merak etme bizimki aşı oldu yine fıkır fıkırdı cok etkilenmiyolar yani önemli olan ateş onu da takip ettin mi bişi olmaz Allahın izniyle
canım ne güzel almış maşallah az diilki kimmiş o bebek ufak diyenler benim kızım da 2900 doğdu şimdi 5800 falan 2 ay 3 haftalık yani ortalama ayda 1 kilo almış oluyo bu durumda ki sağlığı filan yerinde oldugu sürece hiç önemli diil elalemin ne dediği yoksa benimkine de diyolar ay bu cok ufak ay emmiyomu aman sütün yokmu benimki duvara fışkırıyodu falan benimki fışkırmıyo arkadaş karışmayın bi yaa...ay seni telkin edeceğime kendi içimi döktüm kusura bakma:))
neyse buna da şükü rcnm ya gece de kussalardıben hiç bi sebep bulamadım canım gündüz kusan gece de kusar ama yok gece bi damla bile kusmuyo bazen gazını çıkarmadan yatırdığım halde bilekusmuo.gündüz olsa gazı çıkmadan yatırsam hemen kusar.yaaa bacağım kütlese uyanıonormalde bebek uyurken iş yapılır ben tam tersi uyanınca yapıyorum :)
bzmkisi emzirme sütyeninin askısını takarken çıt die ses cıkıoya ona bile uyanıo:S bana çekmiş bu konuda ne yazıkki:S
gülerimDD huahauah gözümde canlandırıp bidaha gülerim hatta D
ay sen bunu diyince aklıma geldi, Alya daha 4-5 günlükdü
tabi ben ameliyatlı oldugum için emzirip eşimi çağırıp ona veriodum
bebeği oda yatagına koyuodu, eşime seslendm geldi aldı bebeği
dikildi tepemde bi bakdımki ayakta uyuyo ve elinde bebeğimiz:SSS
Allahmmm fıttırdım böyle ya düşürseydi bebeği
ulan ameliyatlı olan biz, memesi emzirmekden dağlanmış olan biz,
bi yandan alttan kan revan içinde kalan biz, gece uykusundan uyanıp
saatlerce bebeği emziren biz, bebek kucagında uyuya kalan eşim
bi de kayınvalideme anlattım bunu emre böyle yaptı gece dedim
demezmi ahhh yavrummm ee kızım cok yoruluo emre zavallım benm
şmdi sen söyle cnm gülermisinnn ağlarmısınnnDD
alyaprenses ben yaptıırdm 2.ay aşımızı ve yaptırmadan önce değil sonra verdim 1 çay kaşıgı calpol. nolur nolmaz ateşlenmesin ağrısı olması die eczacı da 2 saatte bi verin hocam ateşin çıkmasını beklemeyin dedi öylede yaptım çok şükür birşey olmadı ama koluna değdiğimde çoook ağlamıştı o gece yavrucum sonra gecti çok şükür yani o gün önemliymiş bizde sadece o gün ve gece verdk başka da vermedkya kızlar yarın aşımız var ve ben hala karasızım,
şmdi biçogunuz aşıya giderken cocuklarınıza calpol yada fitil verdiniz,
bzm ebemiz hçbişey vermeden getir dedi
aşının etkisi kalmıo calpol yada fitil verirsen dedi,
şmdi napsam bilmiorum arkadaşlarımda ver diolar ağrı cekmesin kuzun diolar,
napsam versemmi vermesemmi,
bide bzm ev cok serin ne gydirmeliyim aşıdan snra bebeğime:26:
canım ben de molfix dışında hepsini kullandım evy baby huggies can bebe primaların bütün çeşitlerini ama hepsi ya yandan ya sırtından taşırıodu. yani sanırım bağlamakla ya da bezle alakalı deilkızlar ben primalardan memnun kalmadım prima aktif bebek aldım çiş çıkardı fazlada durmamıştı altında
ya bernysita sen adamı öldürürsün ya ii güldüm valla :))ay şu örneklere sinir oluyorm ztn bnmki duvara fışkırıyodu bnmki yola fışkırıyodu sanki belediyenin sulama kanalı herkesinki ilk emmede fışkırır..millet ne çok prof. olmuş ya herşeye yorumları var
ay yerim onun o ağzını yaaa tipsizlerrr.bide o dişsiz damaklarıyla gülüyolarya böle parçalayasım geliyo...nasıl bi sevme sitilim varsa..
tşrkler teyzeleri:) hepimizin bebişleri prenses ve prens:) bebek olurda çirkin olurmu hiç,
maymunların yavrusu bile ne güzel oluo
Kızlar çok sevindirik oldum sizle paylaşmak istedim bizim oranın haberlerine göz atayım dedim sovyetler zamanında bankalarda batan paraları veriyorlarmış eşimin babası o 3 yaşındayken ölmüş adam hastalığın çaresi olmadığını anlayınca bütün parasını çocukların adına bankaya yatırmış 18 de kullansınlar diye sonra batmış paralar şimdi o paralar iade ediliyormuş ordaki teyzemleri falan aradım doğruymuş 1 haziranda başlıyorlarmış kızım kısmetiyle geldi valla
canım sağ tarafta hiç mi durmuyo yani o tarafa yatırdıgında tepkisi noluyo bi kontrol etsene benim bi arkadasımın kızı da sadece sağ tarafa yatıyo sola yatırmaya calışınca ağlıyo uyumuyo hemen dönüyo doktora götürdüler fizik tedavi hareketleri verdi cok önemli bişi diilmiş sanırım ama aynı tarafa alışması boynunu kullanabilmesi acısından sakıncalıymış bi bak sende istersen
ya arkadaşlar birde bişey sorucam yaa benimn bebeğim 50 günlük oldu.10 günlükken göbeği düştü.ama hala tam iyleşmedi.doktora sordum pansuman yap dedi.ama hala arada sarı sıvı gelio göbeğinden.sonrada kuruyup kalıo kabuk bağlıyo.pansuman yapıyorum temizliyorum sonra yine aynı şey oluyor.bugün yine sordum başkabirine olur korkma dedi.ya hiçbiri adam akıllı bişi söylemiyor.çok kafama takıldı..
o kaka çıkarma hepsinde oluyo arada cnm ya..sonuçta buda bez çelik don değilki arada gevşiyo çıkarıyo fln bn kullanmadıım bi tek evy baby var hepsini denedm hepsinde duruma göre azda olsa kaçabiliyo kenardan..
canım haklısın gece kusması yok bizimkinin de uykusunda emmesine rağmen neden acaba?:44:
eskisi gibi ağız dolu fışkırarak kusması azaldı şükür ama ilaç kullanıyoruz biz siz kullanıyor musunuz gaviscon ve motilium.
doktorunuz ne dedi bu duruma özel bi diyet verdi mi reflü tanısı koydu mu
aynen gaz azaldı huylar baki kalmasa bari
emerken uyuyakalsa yatagına yatırsam uyusa öylece saatlerce dolanmasak evin içinde ah ahhh
bi de bi şey söyleyim ama gülmeyin
ben sadece dolanmıyorum zıplar gibi yapıorum öyle sakinliyo
çok yorulursam pilates topunun üstüne oturup zıplıom oğluşumla
geçen gece yatakta zıplar gibi yapıyormuşum
eşim napıosun demiş ömeri uyutuyorum demişim o uyuyo yatagında demiş tamam uyusun yataga koyayım öyle demişim hiç hatırlamıom
güler misin ağlar mısın?
bizim de göbek düştükten bikaçgün sonra kanama olmuştu doktora götürdüm iğne yapılmıştı yine olursa gel demişti doktor ama düzeldi sonra. seninkinde kanama yok sanırım bide düşeli çok olmuş başka bi doktora daha götür bence..
yok bizimkisinde kanama olmadı hiç.2 3 günde bir açık sarı bikaç damla su geliyor.nedir anlamadım vala
SelaM kızlar umarım herkes ıyıdır bız dun mevlutumuzu yaptık sızınlede paylasalım teyzelerı:))
Eki Görüntüle 430272
ya arkadaşlar birde bişey sorucam yaa benimn bebeğim 50 günlük oldu.10 günlükken göbeği düştü.ama hala tam iyleşmedi.doktora sordum pansuman yap dedi.ama hala arada sarı sıvı gelio göbeğinden.sonrada kuruyup kalıo kabuk bağlıyo.pansuman yapıyorum temizliyorum sonra yine aynı şey oluyor.bugün yine sordum başkabirine olur korkma dedi.ya hiçbiri adam akıllı bişi söylemiyor.çok kafama takıldı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?