- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #54.981
YA OKURKEN SÜTÜMÜN OLMAMASINA Bİ KEZ DAHA ÜZÜLDÜM Allah yardımcısı olsun bol bol süt bulsunlar inşallah da kuzucuk annesine kavussun bernacım ve ayselcim Allah sizden de razı olsun ne kadar ii yüreklisiniz ki bebeğinize ayırdığınız sütü irem bebişe göndermek istemişsiniz hersey gönlünüze göre olsun ne diim...Selam kizlar, bugun internette bir yazi okudum sutu fazla olsnlar ve paylasmak isteyenler haydi yardima...iste filiz hn im yazisi
Sevgili Dostlar,
Acil anne sütü ihtiyacı diye bir e-mail atmıştım 2 gün önce. Geriye dönüş o kadar hızlı oldu ki yüreğimiz burkuldu. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler…
Acil süt ihtiyacımız devam etmekte. Evet çağrıma cevap geldi ve 3-4 anne süt verdi, verecek. Ancak yeterli değil. Çünkü anneler kendi bebeklerini emzirdikten sonra artan sütü bize ayırabiliyorlar. Günlük 170cc süt ihtiyacı var bizim İrem bebeğin. Bu sütü düzenli toparlayamıyoruz. Daha detaylı bir e-mail hazırlayıp daha çok insana ulaşmayı istediğim için bu maili yazıyorum.
İrem bebek Gebze Medical Park Hatanesinde, şu an 570gr ağırlığında, bir sağlık problemi bulunmayan, her şeye rağmen hayata tutunmaya çalışan minicik! bir can. 410 gr’a kadar düştü ağırlığı, enfeksiyon geçirdi ama hepsinin üstesinden geldi ve cin cin bakıyor küvezde. Tek ihtiyacı anne sütü. Bağırsakları gelişmediği için mama verilemiyor. Tek alternatif anne sütü. Herhangi bir Medical Park Hastanesini arayarak “İrem Ak” bebek için bilgi alabilirsiniz.
Süt vermenin bir kriteri yok. Sadece Hepatit taşıyıcısı olmamalı anne ve bebeği 6 aylıktan büyük olmamalı. Sütün içeriği değiştiği için en fazla 6 ay önce doğum yapmış annenin sütünü istiyor doktorlar. Sağılan süt (miktarı hiç önemli değil 1 kaşık dahi olabilir) buzlukta muhafaza edildiği takdirde anne ile iletişime geçip anne için hangi zaman uygunsa gidip alıyoruz. Veya daha önce sağdığınız ancak kullanamadığınız derin dondurucuda duran sütünüz varsa onları da büyük bir zevkle gelip alabiliriz. Dediğim gibi miktarı ve kaç kez verdiğiniz hiç önemli değil. Biriktirip ayda 1 kez verebilirsiniz, haftada 1 verebilirsiniz…. Nasıl uygunsa… Her bir damlaya ihtiyacımız var çünkü. Damlaya damlaya göl olur İrem bebeğe yaşam umudu olur…
Lütfen duyarsız kalmayın… Mailimi iletin…. Etrafınızda varsa doğum yapmış birileri soruşturun…Birşeyler biliyorsanız konuyla ilgili benimle paylaşın…
Sağlıcakla kalın..
VİRÜSFiliz Çelik
0532 703 02 18
aman yok kuzum o genizleri gece boyu kurudugundan oluyomuş doktor bize deniz suyu sprey verdi gün içine istediğin kada sık temizlensin acılsın burnu dedi şimdi hiç olmuyo şükür sana da tavsiye ederimGünaydın kızlarrrrr mınık kralım uyurken bende bır goz atayım dedım:) Gecmısı okuyamıorum umarım herkes cok ıyıdır. Benım mınık bocegımı hastamı ettım naptım anlamdm ama bogaıznda mı desm burnundamı desem genzındemı desem bılemdm bı hırıltı var nefes alırken sırtını dınledm emın oldum gogsunden gelmıo genzınde balgammı var nedır anlamadımBurnunu cektık babasyla bıraz daha rahatladı annem geldı dedı yok gogsunden hırlamıo benı dr gıtmekten gerı ettı kocamda oyle cıktı bısey olursa dr gotrcem mınık bocegımı hasta ettım dıye cok uzuluorum hü
yerimmm ben o kralı yerimmmm minik adam yaa...kız mine bu arada aynı kocanı doğurmuşsun haa:))Alın işte teyzeleri buda minik kralım:)))
Eki Görüntüle 432020
yok ben bu eldiveni bi süre daha çıkartamam bugün deniyim dedim bigüzel tırnaklarnı kestim çizmesin diye elini gözüne bi attı kaşla göz arasında göz kapağının altını parmağıyla oydu resmen bi çığlık attı sonra neye uğradığımı şaşırdımbiraz daha taksın napıyım kendine zarar veriyo yoksa bide saçını tutuyo asılıyo sürekli yüzüne vurması ha bide parmağını boğazına götürüp öğürüyo offf
cıkar kzuum cıkar ertelesen de değişen bişi olmayacak ne zaman cıkarırsan cıkar e lleri tanımaya başlamanın heyecanıyla aynı seyleri yine yapcak üstelik kuvvatlendiği için kendisine daha cok zarar vericek bence zaman kaybetme...