- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #55.121
al benden de o kadar. ne yapcaz bilmem sütümüz olmayınca . ama telaşa gerek yok. ek besini de almayacaklar anlamına gelmez bu. iyi düşünelim iyi olsun:)))
kelebek, bu konuda yine malkoç_ga arkadaşımız olan gamzenin daha sağlıklı yanıt vereceğini tahmin ediyorum:)) sağmadıgımdan bilemiyorum cnm. amerdanın kocaman kaline de gerçekten bir alkış
ben de kelebek arkadaşım gibi çok şanslı hissediyorum kendimi sizler gibi arkadaşlarım oldugu için. hepiniz bir tanesiniz
[/b]
????????????????????????????:44:
tamam canım sağol soru araya gitmesin de bilen bi arkadaş yardımcı olsun
öğlen sağdım azıcık bi şey oldu onu dolaba koysam ne olacak iki üç çay kaşığı üst üste sağsam birikse öyle koysam daha mantıklı ama yine de bilen biri yönlendirsin
amerda beni inanılmaz şaşırttı
kimsenin kimseye slm bile vermediği bu devirde benim pompa alacagımı okuyunca elimde fazla var nasılsa diyerek gönderdi
ki kendisi ile forumda yazışmışlığım bile yok sağolsun varolsun
inşallah Rabbim ona da bol sütlü günler nasip etsin
evet burayı çok seviyorum
annemden bile daha iyi anlıyorsunuz beni
damdan düşenin halinden damdan düşen anlar misali
çoğu mesajda kendimi okuyo gibi oluyorum hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz
slm kızlar,
iki günden beri sütüm biraz azalmış gibiydi. benm kız biberon almıyor zaten. mama da yediremiyordum aptamil ve bebelac denemiştik istememişti ve kusmuştu zorla içirdiklerimizi. dün akşam eşim sma almış bu sabah onu denedik. 30 ml içirebildim ancak o da zorla.. bir süre sonra onu da kustu. artık hiçbişey vermiycem. ama aç kalıyor gibi sanki 2 gündür. neden mama içmiyor bebeğim. diğer bebekler severek içiyor benmki zorla 2 kaşık alıp onu da kusuyor. çıldırmak üzereyim dünden beri. neyseki emdi uyudu şimdi.. sütüm normale döndü gibi bugün öğleden sonra. napıcam ben bu kızı böyle? vitamini bile içmek istemiyor yüzünü ekşitiyor öğürüyor. ek gıdaya nasıl geçicez zamanı geldiğinde bilmiyorum, ya onları da yemezse???
resimlerimin boyutları büyük geliyor( ekleyemiyorum
paintten küçültebilirsin cnm, resmi paintte açıp
kes yapştr yapıp farklı kaydederek yapabilrsn,
yada şunu önereyim eger facen varsa ve
buraya koyacagın resim facedeyse, o resmin üzerinde
sğa tıklayp resmi farklı kaydet diyip kaydet ve o yeni kaydını
buraya yükle cnm, biraz karışık gelebilir ama benm tariflerim
herzaman böyle karmançormandır cnm kusura kalma
oyun halısı da iyi fikir. salıncaktan önce onu düşünebilirim. oyalansında ne olursa olsun artıkYazini okuyunca yuzumde bir tebessum olustu
Bende senin gibiydim oyun halisi benim oglumu durdurdu bir saat falan icinde tek basina oyalaniyor senin bebisinde hosuna gidecek birseyler bulmalisin
İnsan kendini paspasl gorunce motivasyonu iyice dusuyor
al benden de o kadar kuzum yaa
topiğe de ya ayağımda ya kucagımda iken takılıyorum onun haricinde mümkünatı yok
kaş bıyık öylece duruyo üstümü değiştirmeye vakit yok kendime koktum ev zaten koktu yemek dersen yok kahvaltıdan bıktım
canım bizim kuzular gazlıydı ya hiç kucaktan düşürmedik alıştırdık şimdi de hep kucagında durayım diyo
AMERDA ya bu denli yardımsever oluşundan ötürü gerçekten tebrklerimi sunmak istiyorum
keşke herkes bu kadar duyarlı olabilseydi belkide dünyada kötülük kalmazdı
en yaknımızdaki kişiler kuyumuzu kazarken hiç tanımadıgı birine böylesi iyilik yapılması cidden takdire şayan,
benmde sizlerden bi ricam olucak, karşı komşumun bebeği olmuyor, hamileliğim boyunca komşuma görünmekten çekindim,
şmdide öyle beni bebeğimle gördüğü zmanlar nedense içim acıoönümüzdeki ay tüp bebek yaptrcaklar inşallah,
kadıncağız durumları cok kötü oldugu için temizliğe giderek biriktirdi parayı ve şmdi eğer tüp bebekde tutmazsa bidaha
şansı olmayacak.. Sizlerden ricam birer Yasin okumanız, 500 yasine ihtiyacı var, sen nette baya bi kişi tanıosun
rica etsen benm için okurlarmı dedi bende teklif edeyim eminim okurlar dedim, canlarım tabiki zorlamıorum okursanız
cok sevinirim, okuyandanda okumayandanda Allah razı olsun...
hımmm ozaman diyet şart cnm ben 59 la hamile kaldım 90 la doğuma girdimboy aynı da kilo 4 kilo fazlayım senden( gerçi ben 78 ile hamile kaldım 77 yim şu an ama zayıflamak istiyorummmmmmmm
ben zaten diyet yapıyorum isterseniz neden olmasın haftada 1 gün tartılırız ve kim ne kadar vermiş liste yaparız bende koçunuz olurum cnm.bende istiyorummmmmm 73 olmakkkkk
diyetlere ne zaman başlıyoruz kızlar yarısmamamı yapsak bızde yoksa erken mı daha
aldım canım çatır çatırda yedimkızlar doğum paralarını aldınız mı
yav senin neyin var işte gayet uygun kg dur sen sen sonra yaparsın cnm
ışıl benide al diyete 57 kilo ile hamile kalmıştım. doğum yaptım yine 57 kilo oldum şimdi tartıldımda 58.5 olmuşum... diyet yapmam lazım ama inanılmaz yiyorum sanki kıtlıktan çıkmış gibiyim... çok kötü...
cnm net kotası dolmuş oyüzden giremiyormuş ay sonuna kadar yokmuşKızlar ya poli yok kaç zamandır, ne oldu bileniniz var mı?
umutluyum iyi güzel söylemişsin de tamam süslenelim ben de severim bakımlı olmayı. ama hangi ara yapıyosun sen bunları. ben yemek yapmayı bırak yemek bile yiyemiyorum ki(( gündüz hiiç uyumuyo. bide kucak istiyo. kucağa alıp gezdireceksin. durmak yok durursan kıyamet kopar.gazı vardı diye hep kucaktaydı alıştı tabi. saçlarımı boyatmak kesim yapmak kaş bıyık aldırmak istiyorum. hadi bunlar bana lüks bari bacaklarımı alayım yaaaa. ama akşam uyuması 10 u buluyo. e bende o saatten sonra evi toparla ütü yap duş al. gece oluyo zaten 1 dede geri kalıyo. zombi gibiyim ya. şu anda bu yazıyı bebek annemin kucağındayken yazıyorum. yoksa mümkünatı yok. ay bide gecelik giyiyomuşsun sen nasıl özendim. ben gün içinde nasılsam öylede yatıyom. zaten hep eşofmanlayım. kilo da verdim. hem de doğumdan önceki kilomun altına düştüm. bu kadar zayıflamak bile istememiştim. ama bu bebekle ne kilo kalır ne bakım olur.şimdi bana bu işin sırrını anlat lütfeeennn. emzirme yedirme saattlerin ne? nasıl başediyosun. uyumuyosa nasıl oyalanıyo aden. benimki dönencenin altında 5 dak duruyo. çıngırağı koluna takıyorum yanında olmak zorundayım. gözünün önünden ayrılınca ağlamaya başlıyo. ıhh dese yanında bittim sanırım en başında. şimdi napacam bilmiyorum. evet tavsiyelerini alayım. haa bide salıncak bakacam şimdi. belki o oyalar. burdan bi arkadaş almıştı geçen. beğendim ama eşim o olmaz birkaç ay daha kullanır sonra kullanamaz dedi. bana bu bikaç ay lazım zaten. yürürken napim salıncağı. sanki 7 yaşına kadar kullansın diyorum. ben hep anlık çözümler bulmaya çalıştığım için belkide bu durumdayım. ( ha bu arada bizimki ana kucağındada oyalanmıyo.
AMERDA ya bu denli yardımsever oluşundan ötürü gerçekten tebrklerimi sunmak istiyorum
keşke herkes bu kadar duyarlı olabilseydi belkide dünyada kötülük kalmazdı
en yaknımızdaki kişiler kuyumuzu kazarken hiç tanımadıgı birine böylesi iyilik yapılması cidden takdire şayan,
benmde sizlerden bi ricam olucak, karşı komşumun bebeği olmuyor, hamileliğim boyunca komşuma görünmekten çekindim,
şmdide öyle beni bebeğimle gördüğü zmanlar nedense içim acıoönümüzdeki ay tüp bebek yaptrcaklar inşallah,
kadıncağız durumları cok kötü oldugu için temizliğe giderek biriktirdi parayı ve şmdi eğer tüp bebekde tutmazsa bidaha
şansı olmayacak.. Sizlerden ricam birer Yasin okumanız, 500 yasine ihtiyacı var, sen nette baya bi kişi tanıosun
rica etsen benm için okurlarmı dedi bende teklif edeyim eminim okurlar dedim, canlarım tabiki zorlamıorum okursanız
cok sevinirim, okuyandanda okumayandanda Allah razı olsun...
resimlerimin boyutları büyük geliyor( ekleyemiyorum
Allah yardımcın olsun canım benmoyun halısı da iyi fikir. salıncaktan önce onu düşünebilirim. oyalansında ne olursa olsun artık(
sen yine iyisin ben sadece süt sağarken bakabiliyorum. oda yarımyamalak.benimki ayakta sallanmaya da gelmiyo pek. bir elimde makina bi elimle kuzuyu arabaya koyup ileri geri yaparak oyalıyorum. yanımda biri varsa bebeği ona atıp hemen yazmaya çalışıyorum. .
bi de ben bebişi alıp gezmelere gidenlere hayranım. geçenlerde gamzenin kızıyla fotosu vardı. banka oturmuş emziriyo. mesela ben olduki dışarı çıktım.bi kere çıkmak istesem benimki 2 saate acıkıyo. fazla versem çıkartıyo. o yüzden 2. saat dolmadan beslenmeli. hadi çıktık yolda acıktı. sütümü ya da mamayı verdim. bi kere bunun bi goku var hadi goku yaptı kendi çıkarıyo artık. o gokla beraber önlüğü olmasına rağmen illa bi kendi üzerini batıracak. eğer yolun ortasında omuz bezi koymazsam omzuma beni de kusmukla bi halledecek.. hadi bunların tedbirini aldım. ama 2. 3. goklar var daha. her defasında kesik kesik çıkartacak. ben onların derdine düşerken uyku sıkıştıracak huysuzlanıp ağlayacak ama uyumuyacak derken bi bakacam sonraki besklenme saati gelmiş. o yüzden gezme de şu anda bana lüks.
araba almışız çocuğa daha dışarda sürmek nasip olmadı. evde daha çok işime yarıyo. anlayacağın ben de sen gbiyim. üzerimi kustukça değişiyorum. sağolsun günde 3 kere korunmasız yakalanıyorum. bendede önlük tarzı bi şe var. ancak koruyorum kendimi. e bu durumda çamaşır hiç bitmiyo. eskiden bebişiminkileri ütülerdim. şimdilerde çamaşırlıktan alıp giydiriyorum. sonra üzlüyorum. ama napabilirim . yetiştiremiyorum ki. üstelik normalde çok pratik olan ben. eskiden hem çalışırdım hem ev işini yapar yemek de yapardım kaç çeşit. şimdi annem kayınvalidem olmasa açlıktan ölürüm. sen bari kahvaltı hazırlıyosun. ben tek olduğum gün süt bisküviyle geçiriyorum. ancak o beni ayakta tutuyo. enerji veriyo. benimki kucağımda olacak ben gezecem ki uyusun. ama öyle beşiğine koymak yok. gezceksin. beşiğe koyduğun anda gözlerini açıyo bi genlleşiyo. sanki saatlerce uyumuş gibi yapıyo.bakalım daha ne kadar sürecek bu durum.
[/b]
????????????????????????????:44:
kızlar sütümün hiç gelmediği çaresiz kaldığım mama verdiğim bir akşam topiğe yazmış akıl istemiştim
mart annelerinden amerda yazımı okumuş ve bana yardımcı olmak istemiş
ve kullanmadığı elektrikli göğüs pompasını göndermeyi teklif etti
çevremdekiler sütün yok doyuramıyorsun açlıktan ağlıyor diyerek moralimi alt üst ederken
hiç tanımadığım amerda sadece sütümü artırabilmem oğlumu emzirebilmem için karşılıksız bir iyilik yaptı
ve beni çok duygulandırdı mutlu etti
pompa bugün elime geçti
denedim çok hoşuma gitti sütüm artacak inşallah
amerdaya huzurlarınızda binlerce kez teşekkür ederim
sizlere sormak istediğim bazı şeyler var
1) 2 saatte bir sağmamı söylemişti ama 2 3 saatte bir emziriyorum
sağarsam emzirmek istediğimde sütüm olur mu?
2) sağınca çok az birikti diyelim o azıcığı dolaba koymak yerine
gün içerisinde üzerine biriktirip belli bi cc ye ulaşınca mı dolaba kaldırmalıyım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?