- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #55.141
Allah yardımcın olsun canım benm
emzirememen çok kötü işte canım emzirirken bari dinlenirdin. yanında yardımcı biri yok mu?
evde biz de aynı durumdayız gazını çıkartıncaya kadar beslenme saati geliyo
ama dışarda rahatız arabayla gezerken çıkıyo sanırım gaz halinden memnun ama dışarı çıkartamıyorum henüz
hem havalar soğuk hem kanguruda durmuyo hem henüz bebek arabası almadım
ama yakında rahatlayacagız inşallah
havalar düzelince arabayla çarşı pazar dolaşmayı hayal ediyorum
o kadar çok mu kusuyo canım bizim kusmalar biraz azaldı bin şükür
hem de ne diyet yaptırıyorum ne de ilaç veriyorum ne oldu da azaldı anlamadım ama inşallah artmaz tekrar
öncelikle annen yanında olduğu için benden 1 tık öndesin bile ve ben tek başımayım bugün mesela bir sürü ütü yaptım sizlerle yazıştım ve metroya binip carefora gittik orada 2 saat dolandık dönüşde eşim aldı eve geldik kaldığım yerden devam ediyorumben ne yaparsam Adenle yapıyorum cnm onun fırsatlarını yakalayıp o aralarda yemeğimi yiyorum yıkanıcaksam duşakabinin önüne pusetiyle koyuyorum o beni ziliyo ben yıkanıyorum yemek yapıcaksam yine pusetle masanın üzerine koyuyorum durmazsa aspratörü açıyorum baktım oda olmadı pc den müzik açıyorum en kötü ihtimal kankuruyu takıp işlerimi öyle yapıyorum balkonları bile onunla yıkıyorum asıl mesele sen yapmak istediğini mutlaka yap sadece onu oyalayacak çözümler yarat o arada ve artık hiç kucak istemiyo hergün dışarı çıkarıyorum 2 saat dışarıdayız oda çok seviyo akşamlarıda banyosu var onun rutinini aksatmadığım sürece bana bir sürü zaman kalıyo...he benim çaresiz zamanlarım olmadımı cok oldu ama bünyem alışdı artık
evet annemlerden dolayı şanslıyım. iyiki yanımdalar dönüşümlü olarak.işte benimki müzklde de aspiratörlede oyaşanacaksa illa kucakta olacak. kanguruya koyup yemeği hazırlasam da ayakta yemeliyim . sürekli hareket halinde pişşş pişş diyerek. kolikten böyle alıştı.(( peki sen mama ne veriyosun kaç sattte bi ve kaç cc. en azından beslenme aralarını uzatabilsem iyi olacak. benimki 2 saate bi acıkıyo. fazla verincede ksuuyo. sık sık az almalı.ben aptamil pre veriyorum. anne sütü de verdiğim için. sindirimi daha kolaymış bunun. doyuruculuğu mu az acaba :44:
Sanki beni anlatmışsın..Kendimi unuttum.Kendimi ölü gibi hissediyorum..Dışarı çıkmamaktan,dışarıya çıkmaya korkar oldum..umutluyum iyi güzel söylemişsin de tamam süslenelim ben de severim bakımlı olmayı. ama hangi ara yapıyosun sen bunları. ben yemek yapmayı bırak yemek bile yiyemiyorum ki(( gündüz hiiç uyumuyo. bide kucak istiyo. kucağa alıp gezdireceksin. durmak yok durursan kıyamet kopar.gazı vardı diye hep kucaktaydı alıştı tabi. saçlarımı boyatmak kesim yapmak kaş bıyık aldırmak istiyorum. hadi bunlar bana lüks bari bacaklarımı alayım yaaaa. ama akşam uyuması 10 u buluyo. e bende o saatten sonra evi toparla ütü yap duş al. gece oluyo zaten 1 dede geri kalıyo. zombi gibiyim ya. şu anda bu yazıyı bebek annemin kucağındayken yazıyorum. yoksa mümkünatı yok. ay bide gecelik giyiyomuşsun sen nasıl özendim. ben gün içinde nasılsam öylede yatıyom. zaten hep eşofmanlayım. kilo da verdim. hem de doğumdan önceki kilomun altına düştüm. bu kadar zayıflamak bile istememiştim. ama bu bebekle ne kilo kalır ne bakım olur.şimdi bana bu işin sırrını anlat lütfeeennn. emzirme yedirme saattlerin ne? nasıl başediyosun. uyumuyosa nasıl oyalanıyo aden. benimki dönencenin altında 5 dak duruyo. çıngırağı koluna takıyorum yanında olmak zorundayım. gözünün önünden ayrılınca ağlamaya başlıyo. ıhh dese yanında bittim sanırım en başında. şimdi napacam bilmiyorum. evet tavsiyelerini alayım. haa bide salıncak bakacam şimdi. belki o oyalar. burdan bi arkadaş almıştı geçen. beğendim ama eşim o olmaz birkaç ay daha kullanır sonra kullanamaz dedi. bana bu bikaç ay lazım zaten. yürürken napim salıncağı. sanki 7 yaşına kadar kullansın diyorum. ben hep anlık çözümler bulmaya çalıştığım için belkide bu durumdayım. ( ha bu arada bizimki ana kucağındada oyalanmıyo.
Sanki beni anlatmışsın..Kendimi unuttum.Kendimi ölü gibi hissediyorum..Dışarı çıkmamaktan,dışarıya çıkmaya korkar oldum..
günaydın kızlar.. millli oldukinanılmaz korktum gerildim ama korktugum gibi olmadı acımadı. ama çocuklu olunca baya zor ve gerilimli oluyormuş ha uyandı ha uyancak diye.
bu arada sanırım bende rahim sarkması var dün sölicektim unuttum.anneme söledim böle böle ceviz gibi bir şey çıkıyor diye oda öyle dedi.korkumdan doktora göstermek için gidemiyorum. anam bi normal doğurdum doğurmaz olaydım hiç istemiyordum zaten normal doğum. ppuff ikincii sezeryan olcam ... rahim sarkmasınında tedavisi yokmuş menepozda rahim alınıyormuş.korktugum ne varsa hepsi buldu beni..
acmadı ki :) haklıymışsın.
koptum yaaa sabah sabah
cnm ben doğduğundan beri 3 saatte bir mama veriyorum cok nadir 2.5 saat oluyo aden 3 ay 1 haftalık 3 saatte 1 90 cc veriyorum kendi sütümüde günde 3 kez 50 cc olarak veriyorum içtikden sonra 60 cc de mama veriyorum ozamanlar birde gece uzun uykusundan uyandığında sadece 120 cc mama veriyorum birde benim bildiğim pre mama prematüre bebekler için enerjisi azaltılmış bir mama ben normal aptamil 1 numara veriyoruum 4. aydada ek gıdalara başlıycaz dr la görüşdüm tamamen anne sütü almadığı için yoğur ve meyve püreleri ile başlayabiliriz dedi .....yiğeninminde 4.5 aylık bebeği var o ek gıdaları başladı dr ona hergün yoğurdu günlük kendin yapacaksın demiş günlük şişe sütlerden alıcaksın onların içinde katkı maddesi yok demiş şimdi hergün kendi mayalıyo birde sebze çorbasına başladı kesinlikle blendır yasak patates kabuğu ile haşlanıp daha sonra kabuğu soyulacakmış sonra cam rendeden geçicek demiş bakalım bizim dr nediyecek
park yatak mı beşik mi?
:))) artık gülerek okuyorum ben gibi olanları. sinirlerimin bozukluğundan sanıırm. ya da ben gibi olanlarda var değimden. bilmiyorum ama çok yıpratıcı oldu herşey. dışarı çıkarsam ya birden çığlığı basarsa diye korku. nasıl susturacam. yolun ortasında pııışş pışşşşşşşşşttt diye bağıran bi tip olmalıyımki sussun. bende ölü gibiyim inanki. benimle doğum yapıp düğünlere bile giden komşularım var. ağzım açık şekilde pencereden izliyorum sadece(
prensese bak maşallah kuzuma
bu fıstık aynı benim kızıma benziyor :)
Herkese ii aksamlarrr
Nerdeyse bir saattir savaş veriorum oglumlar çıldırmış gibi agliodu resmen kan ter içinde kaldım resmen her akşam aynı seneryo hem uykuwu var hemde qglio anlamiorum ben bu bebek psikolojisini yaaa
mart anneleri aranızda diyet yapan ya da başlıcak olan var mı?diyet için uygun zaman ne zaman sizce?
park yatak mı beşik mi?
cnm ben doğduğundan beri 3 saatte bir mama veriyorum cok nadir 2.5 saat oluyo aden 3 ay 1 haftalık 3 saatte 1 90 cc veriyorum kendi sütümüde günde 3 kez 50 cc olarak veriyorum içtikden sonra 60 cc de mama veriyorum ozamanlar birde gece uzun uykusundan uyandığında sadece 120 cc mama veriyorum birde benim bildiğim pre mama prematüre bebekler için enerjisi azaltılmış bir mama ben normal aptamil 1 numara veriyoruum 4. aydada ek gıdalara başlıycaz dr la görüşdüm tamamen anne sütü almadığı için yoğur ve meyve püreleri ile başlayabiliriz dedi .....yiğeninminde 4.5 aylık bebeği var o ek gıdaları başladı dr ona hergün yoğurdu günlük kendin yapacaksın demiş günlük şişe sütlerden alıcaksın onların içinde katkı maddesi yok demiş şimdi hergün kendi mayalıyo birde sebze çorbasına başladı kesinlikle blendır yasak patates kabuğu ile haşlanıp daha sonra kabuğu soyulacakmış sonra cam rendeden geçicek demiş bakalım bizim dr nediyecek
Ronyacığım, geçmiş olsun, sen nasılsın, bebişin nasıl, toprlanabildiniz mi,
:))) artık gülerek okuyorum ben gibi olanları. sinirlerimin bozukluğundan sanıırm. ya da ben gibi olanlarda var değimden. bilmiyorum ama çok yıpratıcı oldu herşey. dışarı çıkarsam ya birden çığlığı basarsa diye korku. nasıl susturacam. yolun ortasında pııışş pışşşşşşşşşttt diye bağıran bi tip olmalıyımki sussun. bende ölü gibiyim inanki. benimle doğum yapıp düğünlere bile giden komşularım var. ağzım açık şekilde pencereden izliyorum sadece(
prensese bak maşallah kuzuma
bu fıstık aynı benim kızıma benziyor :)
Herkese ii aksamlarrr
Nerdeyse bir saattir savaş veriorum oglumlar çıldırmış gibi agliodu resmen kan ter içinde kaldım resmen her akşam aynı seneryo hem uykuwu var hemde qglio anlamiorum ben bu bebek psikolojisini yaaa
mart anneleri aranızda diyet yapan ya da başlıcak olan var mı?diyet için uygun zaman ne zaman sizce?
park yatak mı beşik mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?