2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Allah kavuştursun canım...

herkese merhaba

dün tesadüfen atlasın bıngıldağına bakmıştım kapanmasına az kaldığını farkettim
ama bana biraz erken kapanıyor gibi gelmişti.hatta sizlere de sormuştum
ama düne şöyle bir baktım da sadece 1 kişi cevap yazmış baktığım kadarıyla o arkadaşa teşekkür ederim

size bu gün başımdan geçenleri kısaca yazmak istedim
2.ay aşılarımız vardı sağlık ocağına gittik her gittiğimizde hemşire ölçümlerini yapıyor ya bıngıldağına da baktı
erken kapanıyo kapanmaması lazım dedi d vitaminini 3 damladan fazla verme dedi
kapanırsa ne olur dedim oda sanırım beni telaşlandırmamak için çocuk doktoruna gönderiyoruz dedi
bende bıngıldağın erken kapanmasının zeka geriliğine neden olabileceğini duymuştum
hemşireye söylediğimde korkma birşey olmaz dedi,çocuk doktoruna götüreyim mi die sordum
götür istersen dedi
hemen hastaneye götürdük şikayetimizi anlattım.ona konuşunca gülüyo,hıııııı die kızınca dudak büküyo,
takip ediyo,agulamaya başladı diye bir bir anlattım doktor baktı evet erken kapanmaya başlamış dedi
ama üzülme korkulacak birşey yok dedi d vitaminini bir süre tamamen keselim dedi
baş çevresi ölçüsünü aldı her ay baş çevresinin takibini yapacağız korkma dedi bilinçli anne baba ve takiple hallediyoruz deyince
içim rahatladı

bıngıldağın erken kapanıyo olması
kafa tası bıngıldak sayesinde esner ve genişleyip beynin büyümesini sağladından dolayı
erken sertleşme durumunda bu esneme olmadığından kafa tası genişlemez ve beyni büyüyemeyeceğinden
zeka geriliği yaparmış

Geçmiş olsun,Allah korusun miniğini..

geçmiş olsun cnm..neyse ki vaktinde farkedilmiş.

inşallah bi sıkıntı çıkmaz canım geçmiş olsun

Ronya cım her merkezde olmasa bile devlet hastanelerinde kürtaj yapılıyor.(Aile Planlaması Polikliniklerinde)Burada Etlik Doğumevinde rotasyon yapmıştım.O kadar çoktu ki,hatta 3. -5. kürtajını olanlar,bekarlar,dullar,üniversite öğrencileri..vs..vs..Kürtaj olabilmek için evliyse eşinin imzası yok değilse sadece reşit olması yetiyor kişinin..İçim acıyarak izlerdim onları.İnsanlar evlat diye ağaca çıkıyor,bilemiyorum belki sen haklısındır.Ama şahsen Korunmanın önemi konusunda hanımların bilinçlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Üstelik kürtaj girişimsel bir işlem,sağlık açısından riskli..Önceki sayfalarda bir arkadaş nasıl zor spiral taktırdığını yazmış,kaldı ki kürtaj daha da zor..içini kazıyorlar,vakumluyorlar..

geçmiş olsun canım,iyiki erken farketmıişsin.yazdıgın ıyı oldu,bizde öğrenmiş olduk.

aynı soruyu bugün ben dr a sordum,adam resmen bana fırça attı.sütünün kalitesiz oldugunu nerden biliyorsun dedi,sinir etti beni.balık yağı hapını sordum ben iç veya içme demem dedi,içmek istiyosan iç.aaay sinir oldum adama
benım kadın doğum dr um elevıt ı artık alma dedı,siz alıyo musunuz?

maşallah kuzuna annesi ,boyu ne kadar olmuş?

Darısı size inş. Siz benim gibi yapmayın iyice sorun oyle yaptırın

cANIM aLLAH BAĞIŞLASIN PEK DATLUUUUU.

Ay ne güzel bir düşünce, biz de balasak yavaş yavaş demi.

Çok geçmiş olsun ama zor da olsa kurtulmuşsun, biz hala her ay regl olana kadar 9 doğuruyoz.

.

bir an once kafamdan cıksın istedim çünkü ben hala regli olmadım. ne olur ne olmaz dıye kormaktansa yaptırıyım dedim .

Benımde psikolojim aynıydı ama olayı boyle bılmedığım ıcın gayet rahat gittim. regli olanlar reglinin 2. günü yaptırsın ozman cok rahat takılıyormuş hıç uyuşturmaya gerek kalmıyormuş.. bünyesi kuvvetli insanlarda uyşturmadan yaptırabılır yanı oyle benım ki gibi olcak dıye bişey yok korkmayın . Benim ki tam bir saçmalıktı zaten para almak için herhalde

bn sanırm bu damlayı kescem.. bnde 4 damla veriyodum kemikleri iyi gelişsin diye :18:

canım doktorun içini rahatlatacak şeyler söylemesi şükür sevindirici... zor anlar yaşamışsın...
Allah kimseyi evladıyla sınamasın...
kullandığımız d vitamini böyle birşeyi tetikleyebiliyor demek...
bizim doktor 3 damlayı 4 damlaya çıkardı bende 3 mü versem yine...

kürtaj olayı hakında seninle aynı fikirdeyim ama bi de su son yazdıgını duyduktan sonra nasıl bu işlemi yaptırabiliyrlar hayretler içerisindeyim. Rabbim akıl fikir versin.

p1982 canım geçmiş olsun çok şükür bişeyi yokmus bende d vitaminini kuullanmayı hep unutuyorum. kontrolde dra bende muayene ettireyim bakalım ne aşamada.

nerde satılıyor bu yastık?
boğulma önleyici yastıklar var incecik delikli sünger üstünde ince bir kılıf bende var içim daha rahat ediyo, 15 tl gibi bişey fiyatı makul tavsiye ederim

boğulma önleyici yastık kullanmalısın ne olur ne olmaz

geçmiş olsun cnm nasıl anladın ben dokunuyorum ama anlayamıyorum bıngıldagı ne alemde ama aylık götürüyorum doktora olsa söylerdi sanırım.

ben geldimmmmm :))),

beylikdüzünden eve yaklaşık 2 saatte geldim,allahtan Berra yolun dörtte üçünde uyudu, uyandığındada biberonu verdim, yolluk olarak hazırlamıştım onu :) o içti ben yoluma devam ettim :)

özlem ve nihal ile buluştum, çok keyif aldım, fotoları ekleyeceğim, henüz bilgisayara aktarmadım.

duygu senin oğlana ve merve senin kıza maşşallah :)

aklımda kalan diğer bir konu ise nln 83 ün spirali, geçmiş olsun canım ve bıngıldak olayı, kuzenimin 2 aylıkken kapanmıştı, 4 aylıkken beyin ameliyatı oldu o sebeple takip çok çok önemli, dikkatli ol canım....

Efe yi biraz önce odasına yatağına yatırdım ben çıktım.Şimdi bir baktım ki uyumuş kuzum.Oturdum onu izledim.Çok akıllı benim oğluşum yaaaa...Çok da sevimli tosunum benim..Yanımda uyanık olsa da ısırsam biraz...

p1982 canım geçmiş olsun.Bu damla dediğiniz multi tabs mı?Biz 15 günde 1 muayene oluyoruz ama doktorumuz bıngıldağına hiç bakmıo,baş çevresini ölçüo.Ben de bu gittiğimde bir sorayım bakayım.Baş çevresiyle doğru orantılıdır umarım.

bendebıngıldak konusuna takıldım.nasıl bakılıyor ve nasıl anlaşılıyor.ben hiç bakmadım.ve ne olursa tehlikeli.aklıma takıldı şimdi.korktum bende..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…