2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar yaa benım su ek gıdaya gecıs donemyle alakalı maalesefkı cok bılgım yok,doktorlar bu konuyla alakalı yol gosterıyolar dımı,ınsallah yıne burda takıpte olurum sızlerı ama ıcımde tuhaf bı korku var,ya bu dana ne mam alıyo ne emzık alıyoya,sankı ek gıdaya gecıstede sıkıntı yasıcakmısız gıbı gelıyo,bıde bılgı olmayınca ıyıce tırsıyorum

korkma canım nasılsa ilk anne olanların hiçbiri bilmiyo ben dahil:)ama bak bizden önce doğum yapan anneler burada paylaşırlar yaptıklarını doktorlarımıza danışırız falan bi şekilde öğreniriz onuda:):):)sonuçta doğumdan sonra burdan neler öğrenmedkki:):)

Oyle canım,burada gercekten cok sey ogrenıo ınsan,bılgı alısverısı cok onemlı,o zaman gelıncede yıne paslasırız ınsallah

Bebeğimin Ek Besinler İçin Hazır Olduğunu Nasıl Anlarım?

■Bebeğiniz başını dik olarak tutabilmelidir. Ayrıca onun rahat bir şekilde oturabiliyor olması da önemlidir. Şimdiye kadar kollarınızda veya göğsünüzde beslenen çocuğunuz artık ”daha az romantik” bir ortamda beslenme işini gerçekleştirebilecek kadar büyümüş olması gerekir.
■Dil Atma Refleksinin geçmesi gerekir. Bebekler dünyaya emme refleksiyle gelir. Bu refleks sayesinde göğüsten veya biberondan sıvıyı midelerine rahatlıkla gönderebilecek kabiliyettedirler. Ancak ağza alışkın olmadığı bir madde aldığında minik dil bu maddeyi dışarı doğru iter. Bazı uzmanlar, bu itme refleksinin bebeklerin boğulmasını engellemeye yönelik olarak onlara doğa tarafından verilmiş bir yetenek olduğunu düşünüyor. Mükemmel bir sistemle karşı karşıya olduğumuzu görmemiz için bir örnek daha! Bebekler 4-6 ay civarında dil atma refleksinden vazgeçmeye başlarlar, böylece sıvı olmayan gıdalara da göz kırparlar.
■Bebeğin yutkunma mekanizması gelişmelidir. Aldığı gıdaların damaklarda, dudaklarda, yanak içlerinde depolanmaması için bebek aldığı gıdaları mideye gönderme becerisine sahip olmalıdır. Çiğneme yeteneğinin de yutkunma mekanizmasıyla birlikte geliştiğini hatırlatmalıyız.
■Anne sütü veya mamayla doymadığını gösteren bir takım işaretler verebilir. Ancak bu maddeye biraz kuşkuyla yaklaşmakta fayda var. Neredeyse tüm bebekler 4 ay civarında bir büyüme atağı gerçekleştirir. Bu atakta bebek doymak bilmez! Ancak bu durum, anne sütünün yetmediği anlamını taşımaz. Daha fazla emzirerek bu dönemi atlatmanızın olası olduğunu aklınızda tutun.
■Bebeğin sadece dışarıdan görünen değil, iç sistemlerinin de katı besinlere hazır olması gerekir. Örneğin bağırsakların ek besinlere uygun hale gelmiş olması gereklidir. Bağırsaklar vücudumuza aldığımız gıdalardaki zararlı maddelerin kanımıza karışmasını engelleyerek adeta bir filtre gibi çalışır. Yenidoğanda bağırsaklar bu fonksiyonu tam olarak yerine getiremez ve zararlı bazı maddeler kana karışabilir. Bu durumda vücudun bağışıklık mekanizması antikorlar geliştirir. Bu antikorlarsa tanıdık bir sonuca yol açar: alerjik durum. Çocuğunuzun bağırsakları 4 ile 6 ay arasında bu filtre işlemini doğru bir şekilde yapmaya başlar. Bu maddeyi okuyunca çocukların ilk etapta alerji gösterdikleri bazı gıdaları neden daha sonra rahatlıkla yiyebildiğini anlayabiliyoruz. Çocuk büyüdükçe bağırsaklar daha doğru bir çalışma sistemini öğreniyor olmalı.
■Bebeğiniz size mesaj atabilir! Bu bir SMS olmayacaktır tabii ki. Miniğiniz, taklit yoluyla ek besinler için hazır olduğu mesajı gönderecektir. Siz yemek yerken ne yediğinize ilgi gösteriyorsa veya örneğin kaşığa yönelik hamlelerde bulunuyorsa bebek katı besinlere hazır olabilir.

canım sen bunu yazdığın sırada bende bu konuyu okuyodum hemen paylaşıyım dedim:)

ohhh ohhh 45 dk demek keyif yapıyor seninki bence bırakmaz Alya'da cok seviyor memede durmayı bıraktırmasam asla bırakmaz
ek gıda olayına bende taktım,burdan okuduklarımla biliyorum birşeyler,birde annem sağolsun pek destek pek yardımcı bu konuda.

bebeğim çok rahatsız hala yapmadı kakasını bugun 3. gün doğru dürüst uykuya bile dalamıyo mızmızlanıyoo fitilmi alsam acaba?

Canım benim kızda 1 ay öncesine kadar kaka yapamıyordu 3-4 gün yapmadığı oldu.Ben 1 kere fitil verdim.Ama arkadaşımın tavsiyesiyle armut suyu veriyorum.Burda hep söylüyorum armutu cam rendede rendeleyip suyunda 4-5 çay kaşığı ya da içtiği kadar veriyorum.Çok şükür artık
hergün yapıyor hatta 2-3 defa yapıyor.Armut kesinlikle kabız yapmıyor.Ayrıca ilaçlardan daha doğal bence.Bende çok üzülüyordum yapamadığında ama geçiş dönemi galiba sonra yapıyorlar korkma

selam kızlar bugün çoook mutluyum çünkü anneanenemiz ve teyzemiz geliyo :) 3 hafta keyif yapcaz hep beraber...raorum devam ediyo 21 hazirana kadar 29 a kadar bağlayıp seminerlere gitmicem.zaten 4+4+4 sistemi yüzünden şuan ne okulum ne sınıfım hiçbir şey belli değil. dün okuluma gittim toplantıya katıldım kimse bir şey bilmiyo, milli eğitimden yazı bekliyoruz dedi müdür. yiğit tuna ağlıyo ben kaçarr....

kızlaaar sevgilimle barıştık..bna dedi memelerini beğenmiyorm git silikon taktır bnde gittm silikon uç aldım dün gece ve hmn kandırdım onu..sonra hoop suistimal ettm ağzını .ekince aldım silikonu direk göğsümü verdm ve bikaç kez böyle uğraştıktan sonra hayatımın aşkıyla aramızda bişi olmadan yolumuza devam :))) dün o kdr moralim bozuktuki hmn eşimi aradım dedm süt bitti..oda hmn kapadı morali bozuldu..bn dolapta süt bitti manasında demiştim o bnm sütüm bitti zannetti ( en korkulu rüyasıda sütümün kesilmesi) neyse babayı almaya gttk her zmnki gibi bi baktm elinde koskanın poşeti..ne var dedm içinde sıcak helva..dedi bunu kaşık kaşık yiceksin..dedim aaa yooo o kdr helvayı nasıl yiim ay bn hiç tatlı severmiyiiimm nolur dayama bna öyle zararlı şeyler neyse eve gelince yedim kaşık kaşık gtti marketten silikon aldı..öyle denedk oldu..sonra diğer göğsümde süt olana kdr gezdk eve geldk banyo faslı ve emzirme derken süt henüz az olduu için zor bela uyudu..paşamız emerken babası yağmur duasına çıkmış gibi delicesine dua ediyodu hem süt olsun hem normal emsin diye..neyse sanırm duaları kabul oldu ve bugn süt bakımından iyiyiz tek isteim geceyi atlatmak..ama sbh 5 te uyandı doymuş olmasaydı o kdr uyumazdı..veeee öğln 12 ye kdr uyuduk bba gttkten sona sevgülümle..hatta bn kalktım o hala uyuyo..çok mutluyum

çok geçmiş olsun cnm..kötü olmuş

kimse cevap vermicek miiiii kızlar nasıl kullanıyosunuz dondurulmuş sütleri??

sağol canım rahatsız oluyo nasıl ıkınıyo yavrumm gazını cıkarıyo kaka yok sıkıntı yaptı yaa onada kıyamam evet her yolsan geçicez zor sıkıntılı günler hep olacak allahım saglık versin hepimizin evlatlarına...

Herkese slm:)))
Kabızlıktan konuşulmuş sanırım sadece anne sütü ile beslenen bebekler kabız olmazmış 3-5 gün bile yapmamaları onların kabız olduğu anlamına gelmiyomuş hemen fitil falan vermeyin bence benim oğlum da arada 2-3 gün yapmıyo ama sonra günde 2-3 kere yapıyo:)Ben de üzülüyorum tabi ama hiç bişey vermiyorum.Tam da bu yazıyı yazarken bizimki doldurdu ben gidip altını temizliyim:)))

baharcım öyle oluyo ilk defa verdiysen..tadı tuhaf geliyo ama bn yine zorlama yoluyla içirmeyi başarmıştım ve sorna lıkır lıkır içmişti btn sütleri..yani sütle alakalı değil..ya zorlıcan alana kdr yada hepsini dökcen :)) ama bnm 2.denememde içmişti..bn poşeti direk sıcak suyun içine koyup çözdürüyodum

sağol bernacım, ne bilim gökalp bi böğürdü daha da vermedim, dökerken de ağlıcaktım nerdeyse, ne zor sağmıştıım ben o ilk sütleri damla damla

bu arada baba pompayı biberonu herşeyi yasakladı..poşetleyip kaldırcakmışm ve bidaha asla kullanmıcakmışım..hep onlar yüzünden sütüm azalmış ve çocuk biberona alışmış..önceden pompamı varmış bütün kadınlar doğal doğal emziriyomuş sütleride hiç bitmiyomuş..neyse bnde beyimin dedini yapcam mecbur..ama hep o bozulan düzenimizi eski haline döndürmeyi başarıyo..sanırım sırf kendi işinde değil çocuk bakma konusundada bi dahi :))

sağol bernacım, ne bilim gökalp bi böğürdü daha da vermedim, dökerken de ağlıcaktım nerdeyse, ne zor sağmıştıım ben o ilk sütleri damla damla

bnde ilk salak gibi o sarı sütümden vermiştim ve kokusunun tadının değiştiini bilmeden çocuma bozuk süt verdm diye ağlamıştım hemde ziyan oldu diye..halbuki boşuna dökmüşüm brz daha zorlasaymşm iççekmiş..oda böğürüyodu o kdr vicdan azabı çektmki sonra..meğer alışkın olmadıı içinmiş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…