2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Mıray ne guzel ısmın var,bende kızımın adının mıray olmasını cok ıstemıstım son anda aysima oldu,kızımın ısmını cok sevıyorum ama mırayı gorunce ıcım cız edıyo

teşekkür ederim canım, bende ne tesadüftür ki senin kızının ismini okuyunca her defasında "ay ne kadar güzel isim koymuşlar adıyla yaşasın diyorum" :)) özeline msj atmıştım gördün mü?

teşekkür ederim canım, bende ne tesadüftür ki senin kızının ismini okuyunca her defasında "ay ne kadar güzel isim koymuşlar adıyla yaşasın diyorum" :)) özeline msj atmıştım gördün mü?

saol mıraycım gercekten begenmene sevındım,kımı begenıo kımı o ne bıcım ısım dıo,bende cokta fifi dıorum:)

saol mıraycım gercekten begenmene sevındım,kımı begenıo kımı o ne bıcım ısım dıo,bende cokta fifi dıorum:)

bence de çok güsel isim ayyüzlü :) ismide yüzüne sirayet etmiş maşallah. nursimayı duymustum bende o da pek hoşuma gitmişti ama biz Zehra koyduk kızımızın ismini çokta begeniyorum:)

bnde alırdım ama eşim almıyo işte..bnde şimdiden almk istiyorm

bnmkide öyle bu aralar paso uyuyo..maşallahhh

ya kendime bi yardımcı tutcam sırf şu çocuun ağzına düşünce emziini tıksın diye..hyr zaten iğne ipliim bide iice zayıflıcam git gel git gel
sizde inandınz dimi zayf olduuma

bence de çok güsel isim ayyüzlü :) ismide yüzüne sirayet etmiş maşallah. nursimayı duymustum bende o da pek hoşuma gitmişti ama biz Zehra koyduk kızımızın ismini çokta begeniyorum:)

zehra ısmınıde cok severım,tercıhler arasında oda vardı,hepımızın yavrusu ısımlerıye hayırlı bırer evlat olurlar ınsallah

Gamzecım esın ne guzel yazmıs duygularını ama masallah demeden gecemıcemkı cok guzel tasvırlemıs,dogrusu hayranlık uyandıran,her cumlede dusunulmesı gereken bı yazı olmus..tebrık ederım

Kızlar yaaa sıze bısı dıcem,bak sımdı:) benım bı gıyım tarzım var abartıdan uzak sade ama oldukca uyumlu,evın ıcınde rahatım tabı ama sacım fonsuz ve tabıkı ojesız asla dolanmam,eger dısarı cıkacaksam daha usturuplu gıyınırım,etraftan ıyı tepkıler alırım gıyım zevkımle alakalı,kızımıda oyle gıydırmek ıstıyorum,benım zevkım dogrultusunda ama annecım ve kayınvalıdecım,kız cocugu dıe nerde cart pembe nerde allı pullu sey var alıyolar saolsunlar ve ben gıydırmeyınce bozuluyolar,uff napcam ben yaa

bende sinir oluyorum ona,ben bıraz cazgırım o konuda,giydirmeyecegımı bıldıklerı için benı tarzıma yakın seyler alıyolar.kayınvaldem bu durumu abartıp kızıma 5 ÇİFT MAVİ PATİK almış

herkese selam:)
Bu hafta Soykan la bana mesai vardı okulda seminerlere gittim kuzumu da babaanneye bıraktım çok acıklıydı...
Neyseki bu hafta bitti pazartesiye daha var:)
Akşam bizimki 10 da bir uyudu 1 de mama verdim bir daha sabah 5 buçukta besledim sonra 7 de sonra da kalktı zaten.Normal mi bazen endişe ediyorum.
Sıcaktan gündüzleri pek uyumuyor emerken de çok terliyor bu yaz nasıl geçecek bakalım...

yok uyanmıyor deliksiz uyuyor.bu arada kızım 3 buçuk aylık.
bence mutlu ol huzurlu rahat ki uyuyo uyumasa sorun for example ömer :)
Mıray ne guzel ısmın var,bende kızımın adının mıray olmasını cok ıstemıstım son anda aysima oldu,kızımın ısmını cok sevıyorum ama mırayı gorunce ıcım cız edıyo
ismi çok çok güzel bi arkadaşımın kızlarının ismi aysima gülsena bayılıyorummm :)

kavruluyorum sıcaktan ya mutfak zaten cayır cayır ve ben daha yemek yapmadım(

bugün ben de yapmadım eşime sana ait olsun mu dedim bakalım ne getirecek :) çok açımmm

• Bebeklerin çoğu başparmaklarını veya diğer parmaklarını emerler
• Diş çıkarırken parmaklarını veya ellerini emerler
• Bebekler acıktıkları zaman parmaklarını veya ellerini emerler
• Bebekler bazen ayak parmaklarını emebilirler
• Bebek –çocuk uykuya dalarken rahatlamak ve gevşemek için parmak emebilir
• Parmak emme bebeklik döneminden sonra beslenmeye bağlı değildir
• Çocuk sütten kesildikten sonra parmak emme devam ediyorsa, anne-çocuk arasındaki duygusal sorunlara - güven eksikliğine işaret eder
• Çocuğun emme arzusu anne tarafından yerine getirilmediğinde zamanla alışkanlığa dönüşebilir.
• Ara sıra olan parmak emme sürekli hale gelmişse ve çocuk 4 yaşına geldiği halde azalmamış aksine artmışsa bu alışkanlığın psikolojik sorun ve gerginliğin sonucu olduğu söylenebilir
• Parmak emme bazı durumlarda birden bire ortaya çıkmışsa ilgi ve sevgi yoksunluğunun göstergesi olarak yorumlanabilir.
• Bazı çocuklar zorluklar karşısında kendi bedenlerine dönerler ve utanıp sıkılma belirtisi olarak parmak emerler
• Yeni dünyaya gelen kardeş veya okula başlama, taşınma gibi stres yaratan durumlar çocukta bu tür bir alışkanlığın başlamasına neden olabilir.

Bebekler, 4. aydan sonra anneleri yanında olmayınca kendilerini güvende hissedebilmek ve rahatlayabilmek için bazı eşyalara gerek duyarlar. Bu bir mendil, battaniye kenarı, emzik, küçük yastık, oyuncak veya kendi parmağı olabilir. Bebekler huzursuz olduklarında geçiş nesneleri yoksa kendi bedenlerine dönerler ve kendilerini sakinleştirirler ve bunun için parmaklarını emerler. Böyle durumlarda bebeği yavaşça kucağa alıp sakinleştirmek, alçak ses tonuyla konuşmak, başını ve vücudunu okşamak, ihtiyaçlarını karşılamak yararlı olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…