- 29 Aralık 2010
- 1.896
- 6
- 108
- 38
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #57.741
selam canım biz iyiyz sen nasılsın bebiş nasıl?
bizde iyiyiz canım telefonlar yüzünden az kalsın mert uyanacaktı deli oldum... şu telefonların fişini komple çekmeli...
Allah razi olsun sizlerden en azindan sorumu cvpladiniz rabbim evlatlarinizi sizlere bagislasin bana da dua edin ki bende saglicakla kavusayim iyi aksamlar....
Allah razi olsun sizlerden en azindan sorumu cvpladiniz rabbim evlatlarinizi sizlere bagislasin bana da dua edin ki bende saglicakla kavusayim iyi aksamlar....
Gunaydın fıstıklar,bgn aysima hanımın mevlutu var,heyecanlı ama bırazda gergınım,ınsallah sorunsuz ve guzel gecer,mırayımmm mesaj kutusunu bosalttım canım
Merhabalar mart anneleri hepiniz kavusmussunuz yavrulariniza allahim bagislasin evlatlarinizi
ben 40+3 gunlugum doguramadim acikligim sali gunu 1 cmdi mudahale ile tikaci acti dr ama bugun gittigimde hala 1 cm cikti acilmam sali gunu yatiricak hastaneye 3 gunde surse suni sanci vericem normal dogurucaksin diyo dogumu hizlandirmak ve acikligi arttirmak icin yapabilecegim birsey var mi lutfen yardimci olun bana
• Bebeklerin çoğu başparmaklarını veya diğer parmaklarını emerler
• Diş çıkarırken parmaklarını veya ellerini emerler
• Bebekler acıktıkları zaman parmaklarını veya ellerini emerler
• Bebekler bazen ayak parmaklarını emebilirler
• Bebek –çocuk uykuya dalarken rahatlamak ve gevşemek için parmak emebilir
• Parmak emme bebeklik döneminden sonra beslenmeye bağlı değildir
• Çocuk sütten kesildikten sonra parmak emme devam ediyorsa, anne-çocuk arasındaki duygusal sorunlara - güven eksikliğine işaret eder
• Çocuğun emme arzusu anne tarafından yerine getirilmediğinde zamanla alışkanlığa dönüşebilir.
• Ara sıra olan parmak emme sürekli hale gelmişse ve çocuk 4 yaşına geldiği halde azalmamış aksine artmışsa bu alışkanlığın psikolojik sorun ve gerginliğin sonucu olduğu söylenebilir
• Parmak emme bazı durumlarda birden bire ortaya çıkmışsa ilgi ve sevgi yoksunluğunun göstergesi olarak yorumlanabilir.
• Bazı çocuklar zorluklar karşısında kendi bedenlerine dönerler ve utanıp sıkılma belirtisi olarak parmak emerler
• Yeni dünyaya gelen kardeş veya okula başlama, taşınma gibi stres yaratan durumlar çocukta bu tür bir alışkanlığın başlamasına neden olabilir.
Bebekler, 4. aydan sonra anneleri yanında olmayınca kendilerini güvende hissedebilmek ve rahatlayabilmek için bazı eşyalara gerek duyarlar. Bu bir mendil, battaniye kenarı, emzik, küçük yastık, oyuncak veya kendi parmağı olabilir. Bebekler huzursuz olduklarında geçiş nesneleri yoksa kendi bedenlerine dönerler ve kendilerini sakinleştirirler ve bunun için parmaklarını emerler. Böyle durumlarda bebeği yavaşça kucağa alıp sakinleştirmek, alçak ses tonuyla konuşmak, başını ve vücudunu okşamak, ihtiyaçlarını karşılamak yararlı olacak
offffffffffff bu yazıyı okuyunca iyice panik oldum şimdi ben kızımla sürekli ilgileniyorum kaliteli zaman geçirdiğime de inanıyorum oynlar da oynuyorum onunla ilgi ve sevgi yoksunluğu olabilir diyor bu yazıda yaaaaaaa moralim bozuldu şimdiiii((((((((
Gunaydın fıstıklar,bgn aysima hanımın mevlutu var,heyecanlı ama bırazda gergınım,ınsallah sorunsuz ve guzel gecer,mırayımmm mesaj kutusunu bosalttım canım
Ayselcım yazını okuyunca cok duygulandım bende babamı 2003 te kaybettım senın acın daha cok taze senı cok ıyı anlarımBu gün biraz durgunum canım babamın doğum günü bu gün .Babalar gününe az kaldı hiç unutmuyorum 13 yaşım vardı harçlıkları biriktirip babama hediye almaya gittim tezgahtar parfüm krfavat saat gibi seçenekler sundu saat hepsinden güzeldi onu aldım babamın görme engelli olduğunu unutarak.Gece uyku girmedi gözüme sabah olsunda hediyesini vereyim diye saat 7 de hemen uyandım saçımı taradım giydim ve hediyesini verdim babamın ''ben bu saati gözümle görmem belki ama hayatım boyunca da kolumda taşırım zamandan habersiz'' dedi.Çok suçlu hiss ettim kendimi ama babamın sarılıp öpmesiyle moralim düzeldi.Ve o gün hiç unutmayacağım 23.09.2009 benim hayatımın kahramanı,biricik babamı kaybettimyüreğimin yarısını kaybettim hala onun boşluğu hem hayatımda hem yüreğimde fazlasıyla hiss ediyorum yanımda olamasanda BABALAR GÜNÜN KUTLU OLSUN CANIM BABAMM (((
Yaa benımkı gece uykusuna gırıo hıc kalkmıokı en erken 5 te uyanıo benımde gece goguslerım cok dolgun olmadıgı ıcın sagmıorum yanlısmı yapıorum bılmıorum ama eger formul buysaa kalkar sagarım napalımoffff bende okadar korkuyorumki fazla emmicek diye falan..işin sırrı gece emzirmekte mine gece emzirmen gündüz süt miktarını belirliyo..bana kadın doğumcu doktorum demişti kğçük bebeği vardı onunda...çocuk doktoru sölemedi saolsuntaze beyaz üzümde ye bende baya artıtıyo yiyince günde 2 kere yicen..
Bende annemın korku senryolarındn oturu heran tatıle cıkmaktan vazgecebılırım alternatf olark bızde balkona sısme havuzu dusunduk:)) Bakalımm bızımkıde suyu cok sevıo kesın bunada bayılır:))kızlar biz plastik şişme havuz aldık ılık su koyup içinde su ile cıbı cıbı yapıyoruz... çok zevk aldı tavsiye ederim... ayaklarını fln çırpıyo çok komik oldu foto çekemedim şarj bitmişti yarın çekip en kısa zamanda eklerim...
Sen ne bakıosun onaa yaaa valla annem benden daha ıyı bakıo cocugumaaa oyle konustuklrı zaman onlara kısaca hoşşşt de yavrum:)Bu arada mağazadaki hatun beni yine delirtti yemekte anneme çok güveniyorum Gülnihali eğitmesi açsından dedim eski ana okul öğretmeni annem, kadın bana amann ne eğitecek biraz büyüsün ağlayınca açacak caillou pepee tamam işte oda susacak annem bize bile belli saatler dışında tv izletmiyordu yasaktı kocaman çocuk olmuştuk eminim kızımı da çok iyi eğitecek dedim kadın hahahah tabii kesin öyle olacak dedi yolacam bi gün saçını başını az kaldı sinirr uyuz gıcıkkkkkkk
Sağanak sağanak Rahmet yağsın yuvanıza, Hergün RESULLULAH girsin rüyanıza, Melekler AMİN desin dualarınıza.ALLAHA emanet olun
KANDİLİNİZ MÜBAREK DULARINIZ KABUL OLSUN.
herkese hayırlı kandiller.
Yavrulara ne kadar su veriyorsunuz çok sıcak artık ben de veriyorum.hele emzirmek iyice dert ter içinde kalıyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?