- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #58.181
cok mutsuzum yolunda gitmeyen şeyler var,
hep bastırmaya çalışıorum aylardır sizlere anlatamadıgım
kendime bile anlatamadıgım, bastırdım düşünmemeye çalıştım
üzülürsem sütüm kesilir yavrum rızıksız kalır dedim,
en ufak şeyden bile mutluluk duymaya zorladım kendimi,
bebeğimin yüzüne bakdıkca unutmaya çalştm
ama artık başaramıorum ve sütüm cok azaldı iyice kahroldum
doğuma girmeden bi gün önce eşime msj geldi, hiç bakmam msjlara normalde ama eşimde bi gariplikler sezinledigim için bakdım, ve bi arkadaşına lütfen öde artık borcu mahvolduk yazdını okudum, iş arkadaşlarından biriydi bu, sordum ne demek oluo bu die, bana arkadaşına kefil oldunu ve onunda bikaç aydır ödemedigini onun yerine bzm ödedigimizi ama sakin olmamı arkadaşının önümüzdeki hafta kredi çekip borcunu ödeyeceğini söyledi, bende bebeğimi düşünerek cok önemsemedim ve eşime inandım, dogumdan 15 gün sonra tekrar eşimin msjlarını kontrol ettm ve gene arkadaşına yalvardıgını nlr öde borcunu artık eşime yalan söylemekten bıktım dediğini okudum, sordum ve megerse arkadaşının yerine bnm eşim kredi çekmiş bundan bikaç sene önce, şimdiye dek düzenli ödüyormuş ama son 8 aydır bizim ödediğimizi kendisini ödemedigini söyledi, çıldırdım, üzüntüden afedersiniz kabız oldum ki ömrümde daha hiç kabız olmamştm, hemde idrarımıda yapamıodum, tam 5 saat sancılandım ameliyat dikişlerim patlayacakdı nerdeyse, snra kendime geldim evladım için değmez ben üzülsemde bu borç var üzülmesemde dedim ve evladıma sarıldım, ve hala adam borcunu ödemedi, bastırıorum bastırıorum resmen sıkıntıları içime istifledim, ayrıyetten öz kardeşim bunalımda, kendisi yunus polis ve bildiniz üzre hergün motor tepesinde it kopukla ugraşıo, tunceliden yeni tayin oldu buraya yani manisaya, düzelirim dedi buralara gelince ama hiç düzelmedi daha beter oldu, ve durduk yere bize düşman kesildi, kahroluorum ya hıçkıra hıçkıra ağlamak istiorum ama sütüm cok azaldı, önceden memelerim taş gibiydi kızım ememiodu aşırı geldiği için ama şimdi ilk dogdugu zamanlardaki gibi bir bucuk saat duruo mememde, toparlıcam kendimi emin olun, ben normalde hiç böyle güçlü biri deilim ama evladım söz konusu onun için toparlıcam kendimi, herşeyin üstesinden gelicem, kızımı rızıksız bırakmıcam, bizlerin hatalarını ona ödetmicem, kafanızı şişirdim kusura bakmayın ama paylaşdım sonunda..
gamzecim kızımı sordugun için teşekkürler .. uzun bir süre yattı malsf hstnede eve geceli 1,5 hafta fln oldu yeni yeni toparlanıyoruz diebilirim.bnde bu süreç içerisinde annemleri tamamen yanıma aldım ve işimin başına geçtim sayılır. ilk duruşmama girdim bile.
hazırlanıyorsun demek bize gittiğin yerden yazmayı unutma
vallahi bende düşünüyorum tatile giderken nasıl sığacaz diye atlasın puseti, yatağı zaten küçük bi palio bagajı ne etcez bilmiyorum
evet yüzüstü dönmeye başadıhatta annemle abim vardı onlara diyorum ki sakın ellemeyin fotoğrafını çekecem diye çektim de
dün akşam yemeğini yerken atlas kucağımdaydı patates yemeği yapmıştım patatesleri ezip ezip ağzına verdim bi güzel götürdü
hayal de iyi kilo almış sıkıntı etme
gamze'nin yazısını okuyunca ben de bu konuda tecrübeli biri olarak size tavsiyede bulunmak istedim. kızım Sare'm 2 aylık olana kadar 4 kere uçağa bindi hiç b isıkıntı yaşamadık cadı bi kızım olmasına rağmenönce 40'ı çıkmadan halasının yanına gittik maraş'a, oraya gitmişken antep ve hatay'I da görelim dedik gittik.. arabayla daha rahat oluyo bebeklerle gezmek. lokantaya falan gittiğimizde eşimle nöbetleşe yemek yedik yemeğini yiyen Sare 'yi kucağında gezdirdi :)) sonra 2 aylıkken Bodrum 'a gittik eşimin iş gezisi için bi otelde eğitimleri vardı yine uçakta pek sıkıntı olmadı oralarda da iyiydik.yine sıkıntıları vardı ama daha büyüdüğü için azalmıştı.bide bizim kız bodrum'u sevdi oraya gidince uyumaya başladı ordab döndükten sonra Mardin'de öğretmenlik yapan teyzemizin yanına gittik uçakta yine sıkıntı olmadı 3 gün durduk gündüz fazla sıcak olduğundan biz bile pek çıkmak istemedik akşama doğru eski mardin 'e çıktık falan pek sıkıntı olmuyo yani korkmayın kızlar:)) önünüzdeki 3'er saatlik dilimlere göre ayarlamalarınızı yapın ve gezin:)) şimdiki hedefim Sare'yle tek başıma araba kullanmak:)) bi onu yapmaktan korkuorum
Gamze yazını beğendim sen anlatırken bile tatilim depreşti fakat kendi adıma pimpirikli obsesif bir tip olduğum için eşimin yaptırdığı tatil rezervasyonunu bile iptal ettirdim.Gidebileceğim tek yer anneciğimin şevkatli kolları olabilirdi ama onlar da il dışına çıkıyor.Eşimin halaları ( altın kızlarhepsi bekar birlikte yaşıyorlar) Bodrum a davet etti,büyük kızım ve eşimin havası değişsin diye gideceğiz ama ben kendimi oraya sadece bakıcı olarak götürüyorum.Kendimi tatil moduna sokamıyorum nasıl kastıysam Mesela oranın akşamları çok güzel olur,şimdiden diyorum büyük kızımla babası gezer gelirler ben evde altın kızlarla takılırım.Yine bizimkiler denize girerler ben bir kenarda otururum izlerim Yanlış mı düşünüyorum kendimi dünyadan çok soyutladım şu 3 aydır..Çok yoğun iş temposu olan biriydim,çok riskli işlerle uğraştım 10 yıllık meslek hayatımda..Birden son 3 ayı evde ve bir bebekle geçirince kendimi kaybettim galiba ya da ben depresyondayım
Armin son haftalardı elini yumruk yapıp ağzına sokuşturmayı pek seviyo.ama son 2 gündür işler biraz değişti.
dönencemizi 2 gün önce taktık,ilk gördüğü anı görmenizi isterdim gözler fal taşı gibi açıldı,yarım saat kesintisiz oraya kilitlendi.dönenceyı takmamız sebebıyle ufak ufak uyku eğitimine başlayalım dedım,uykusu gelip huysuzlanınca koydum yatagına dönenceyı actım mızıklana mızıklana ara ara ağlayarak seyretti bi süre,sakinleştirdim yanına gittim derkeeeenn baş parmağını keşfetti ve inanılmaz bi şekilde parmağını emmeye başladı,parmagını emerkende yan yan dönenceye bakıyo korktumu anlamadım,sorun şu ki normal zamanda emse parmagını belkı bu kadar sorun etmezdım ama yatakta tek basına uyumaya başlagı zamanla çakışması benı işkillendirdi.bı yerde okumustum yalnız olduklarını hiseetıklerınde vücutlarına döner ve ellerını veya ayaklarına yapışır ya da emmeye çalışırlarmış.acaba erken mı davrandım uyku konusunda.
bı normalde uykusunda acıkmıssa aglardı bende doyururdum,2 gundur aglamıyo parmagını emerken cıkardıgı sesle uyanıyoruz
canım geçmiş olsun benim kızımda da göbek fıtığı vardı 1 yaşına kadar gecmezse ameliyat dedi ama gecer dedi dr çok sükür şişlik geçti kontrole götürdüğümüzde sorcm bakalım inşallah düşündüğüm gibi geçmiştir sende üzülme gecer inşallahbu gün doktor kontrolümüz vardı 5,5 kilo olmuşuz pipimizin altında kordon kisti var 6. aya kadar kendiliğinden geçebilir geçmezse alınacak dediler içim cızzzz etti.rotavirüs aşımızı olduk.bir sorunumuz yok.Birtek d vitaminini 4 damlaya çıkardık.Herkesin bebeğini allah kendisine bağışlasın...içim buruk bu akşam...Aaa mamayı da 4 ölçeğe çıkardık.4 saatte bir verilecek.
canım bende 22 kilo aldım ve 4.ayımıza yeni girdik 21 kilosunu verdim üstelik doğumdan sonra sadece 2 kilo vermiş görünüodum cocugum 3 kiloydu düşün yani tuhaflığıhayırlı aksamlar .. iyisiniz insallah . Bebeklerınız hayırlı olsun .. hepsı hayırlı evlat olurlar inş..
size bir sorum var ..
ben hamılelıgımde 23 kılo aldım ve dogumuma 1 aay var .. cok kılo aldıgım ıcın herkes normal doguranlar kıloları hemncecık verıyorlar dıyor .
birde belimde bel fıtıgı var ve benı cok zorluyor .. sizce sezeryan mı olmalıyım ??
ben de depresyondayım cünkü eşim tati,le gitmioooooooooGamze yazını beğendim sen anlatırken bile tatilim depreşti fakat kendi adıma pimpirikli obsesif bir tip olduğum için eşimin yaptırdığı tatil rezervasyonunu bile iptal ettirdim.Gidebileceğim tek yer anneciğimin şevkatli kolları olabilirdi ama onlar da il dışına çıkıyor.Eşimin halaları ( altın kızlarhepsi bekar birlikte yaşıyorlar) Bodrum a davet etti,büyük kızım ve eşimin havası değişsin diye gideceğiz ama ben kendimi oraya sadece bakıcı olarak götürüyorum.Kendimi tatil moduna sokamıyorum nasıl kastıysam Mesela oranın akşamları çok güzel olur,şimdiden diyorum büyük kızımla babası gezer gelirler ben evde altın kızlarla takılırım.Yine bizimkiler denize girerler ben bir kenarda otururum izlerim Yanlış mı düşünüyorum kendimi dünyadan çok soyutladım şu 3 aydır..Çok yoğun iş temposu olan biriydim,çok riskli işlerle uğraştım 10 yıllık meslek hayatımda..Birden son 3 ayı evde ve bir bebekle geçirince kendimi kaybettim galiba ya da ben depresyondayım
ben de 55. günde oldum ve 2. yi bile oldum :))Kızlar 53 gün önce doğum yaptım.Dün hafif bir kanamam başladı.Bugün artarak devam etmekte.
Galiba adet oldum ama bu kadar erken olması normal mi ?
doğuma girmeden bi gün önce eşime msj geldi, hiç bakmam msjlara normalde ama eşimde bi gariplikler sezinledigim için bakdım, ve bi arkadaşına lütfen öde artık borcu mahvolduk yazdını okudum, iş arkadaşlarından biriydi bu, sordum ne demek oluo bu die, bana arkadaşına kefil oldunu ve onunda bikaç aydır ödemedigini onun yerine bzm ödedigimizi ama sakin olmamı arkadaşının önümüzdeki hafta kredi çekip borcunu ödeyeceğini söyledi, bende bebeğimi düşünerek cok önemsemedim ve eşime inandım, dogumdan 15 gün sonra tekrar eşimin msjlarını kontrol ettm ve gene arkadaşına yalvardıgını nlr öde borcunu artık eşime yalan söylemekten bıktım dediğini okudum, sordum ve megerse arkadaşının yerine bnm eşim kredi çekmiş bundan bikaç sene önce, şimdiye dek düzenli ödüyormuş ama son 8 aydır bizim ödediğimizi kendisini ödemedigini söyledi, çıldırdım, üzüntüden afedersiniz kabız oldum ki ömrümde daha hiç kabız olmamştm, hemde idrarımıda yapamıodum, tam 5 saat sancılandım ameliyat dikişlerim patlayacakdı nerdeyse, snra kendime geldim evladım için değmez ben üzülsemde bu borç var üzülmesemde dedim ve evladıma sarıldım, ve hala adam borcunu ödemedi, bastırıorum bastırıorum resmen sıkıntıları içime istifledim, ayrıyetten öz kardeşim bunalımda, kendisi yunus polis ve bildiniz üzre hergün motor tepesinde it kopukla ugraşıo, tunceliden yeni tayin oldu buraya yani manisaya, düzelirim dedi buralara gelince ama hiç düzelmedi daha beter oldu, ve durduk yere bize düşman kesildi, kahroluorum ya hıçkıra hıçkıra ağlamak istiorum ama sütüm cok azaldı, önceden memelerim taş gibiydi kızım ememiodu aşırı geldiği için ama şimdi ilk dogdugu zamanlardaki gibi bir bucuk saat duruo mememde, toparlıcam kendimi emin olun, ben normalde hiç böyle güçlü biri deilim ama evladım söz konusu onun için toparlıcam kendimi, herşeyin üstesinden gelicem, kızımı rızıksız bırakmıcam, bizlerin hatalarını ona ödetmicem, kafanızı şişirdim kusura bakmayın ama paylaşdım sonunda..
annenin göğsünde bebeği rahatlatan bi koku varmış senin bebiş o kokuyu alıyo rahatlıyo seni bırakmak istemiyo benim sıpada 1 saat duruyo baktım süt bitmiş hala emiyo ama açlıktan ağlamıyo memede keyif yapıyolar
allah allahh ne çabuk nazar deyiyo bu çocuğa yav daha yeni 1 saat memede kalıyo dedim şimdi almıyo bağırıyo ağlıyo habire ben bu çocuğun iyi şeylerini hiçmi söyleyemiycem yav
annneeeem uzerıme alındım bak sımdı,valla ıletınıde daha yenı okumustum ama nazardan dııldır o kuzucum,bebeklerın bı dakıkalrı dgrıne uymuyorkı,yaramazlık yapıyo senın bıdılık
yok canım üzerine alma sadece sana değilki kime iyi bişeyini söylesem hemen tersi oluyo neyse dediğin gibidir inşallah
Armin son haftalardı elini yumruk yapıp ağzına sokuşturmayı pek seviyo.ama son 2 gündür işler biraz değişti.
dönencemizi 2 gün önce taktık,ilk gördüğü anı görmenizi isterdim gözler fal taşı gibi açıldı,yarım saat kesintisiz oraya kilitlendi.dönenceyı takmamız sebebıyle ufak ufak uyku eğitimine başlayalım dedım,uykusu gelip huysuzlanınca koydum yatagına dönenceyı actım mızıklana mızıklana ara ara ağlayarak seyretti bi süre,sakinleştirdim yanına gittim derkeeeenn baş parmağını keşfetti ve inanılmaz bi şekilde parmağını emmeye başladı,parmagını emerkende yan yan dönenceye bakıyo korktumu anlamadım,sorun şu ki normal zamanda emse parmagını belkı bu kadar sorun etmezdım ama yatakta tek basına uyumaya başlagı zamanla çakışması benı işkillendirdi.bı yerde okumustum yalnız olduklarını hiseetıklerınde vücutlarına döner ve ellerını veya ayaklarına yapışır ya da emmeye çalışırlarmış.acaba erken mı davrandım uyku konusunda.
bı normalde uykusunda acıkmıssa aglardı bende doyururdum,2 gundur aglamıyo parmagını emerken cıkardıgı sesle uyanıyoruz
bendeeeeee istiyorum bu buluşmaya katılmak bende umranıyedeyımmmmmmmmm
Aysımanın verem asısı nıhayet yara olmaya basladı,1ayı gectı anca oluyomus demekkı
Günaydınnnn canlarrr nasılsınız herkes iyidir inş.. Sabah erken kalktım 6 da evden çıktım annemle yürüyüşe 1,5 saat yürüdüm geldim su içinde kaldım resmen zayıflayana kadar devamm. Banyo yaptım ,banyodan çıkmadan eşime kızımı soyup vermesini istedim beraber bıcı bıcı yaptık çook güzeldii yaa şimdi işe geldim ama nasıllll yorgunum anlatamam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?