- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #59.421
ya arkadaşlar yanlışmıyım size göre bilmem ama..sütüm yok diyenlere aklım almıyo bebeğim emmiyo deseler anlıcam çünkü emmedikçe süt biter..ama öyle bi sistemki bebek emdikçe süt üretimi zaten oluyo ve gecede emzirdinmi sütünün olmaması imkansız..bi kadının 2 bebeği doyuracak kadar sütü olurmuş..
Diye diye kızımı kendim nazarladım kuzum bütün gece uyumadık biz Gülnihal yarım saat uyudu 2 saat uyanık kaldıı emzirirken uyudu sabah saat 6 falan olmuştu kucağımda kaka yaptı açmadım uyanır diye yatırdım çarşaf battaniye ne varsa batırmış dün hiç kaka yapmamıştı okkalı yaptı sabah sabah ensesine kadar çıktı nerdeysee
Beeen :) aksama bende tahin alirsam yapayim bari utaniyorum kendimdenaynen öyle denemeyen kaldı mı? acaba
Biraz daha sabret 4. Aya dogru o hayal gercek oluyo :)aaahhh aahh kendi kendine uyumak mı hayal gibi
Tesekkurler :)))
Gunduzleri yatagina birakinca uyuyan bebek varmi? Varsa annesini tebrik etmek isterim
O tuyler bizde de varikisine de evet canım, çiş kokusu gelince veya bezinde bir ağırlık fark edince hemen değiştiriyorum, bezden tasarruf yapacak halim yok
omurgassında problem demek canım, popusunun üst kısmında kuyruk sokumunun orada bir aralık var oradaki kıllanma sacral şüphesine neden oluyor, müsait bir zamanımda Berranın fotosunu çeker koyarım, allahtan bizdeki sadece bir kıllanma imiş
Ayni fikirde olmakla birlikte 7 mart dogumlu oldugumuzu ve henuz cesaret edip baslayamadigimi da belirtmek isterim :) ama benim korkum su; ben calisiyorum kizima kayinvalidem bakiyo.. Ben ek gidasini programlayip ona vermem lazim gunduzleri. Bu programi olusturmak icin de haftasonu iki gunden fazlasina ihtiyacim var... Off bilmiorum calismak zor bebegini birakmak zor zor zorvalla cnm kızıma her mama verdigimde bu ne ya nereye kadar bunu yiyecek hep aynı şey hep aynı şey tadı da güzel olsa bari.Ayrıca bazı şeylerin çok abartıldıgını düşünüyorum yani aklı başında en azından mektep medrese görmüş biri yim ve herkez gibi bizde evladımızın üstüne titriyoruz , eger çocuk emiyorsa diyecek bir şey yok ama benim kızıma sütüm yetmedi eskiden allah aşkına sütü olmayan ne yapıyodu.Bak allaha şükür bu güne gelmişiz.az az derken birden bire başladım önce ne reaksiyon veriyor ona baktım..Hip in meyve pürelieri ile başladım önce yarısını yedirdim baktım sorun yok kızıma kalsa hepsini yiyecek yani biz mevzuyu aştık.Allaha şükür ayrıca sürekli mama kızımı kabiz yapıyordu en azından şu anda bagırsak sistemi düzene girdi.
deliksiz mi uyudu kuzum 12 den 8:30 kadar
Günaydınn annişler
Ben tattırınca Gülnihalin suratı muşmulaya dönüyor resmen kuzum yaa dili çıkarıyor hee yapıyor ağzına sokmuyor :26:
Canım ben beklemiyorum kakayı kontorl ediyorum dolmuşsa hemen değişiyorum yazık değil mi pişik olur sınra hiç dinleme sen o çok bilmişleri
Bahar gitmeyeydi haftaya da sende buluşurduk kızzz özledim seni hatta belki ben gelirim kuzum sonraki pazara müsait olursan Pınar müsaitse belki oda gelir :))))) zorla davet ettiyorum kendimi
Hmmmm çok haklı Atlas annesi bu sıcaklarda ağlamayım da ne yapayım diyor çocuk haklııı :)))
Senin oğlan Berra geliyor diye heyecan yapmış ondan ağlamıştır kuzummmmiyi oturmalar sizelere özel davet için de teşekkür ederim canımm çok isterim sizlerle tanışmak
bizim oğlan 15 gündür gece 22 de yatıp sabah 6 da kalkıyor uyuduğundan uyandırmıyorum emzirmek için.... sabah uyanınca emiyor umarım hep böyle kalırrrr
ben vermiyorum susuyorsur su vereyim dedim onu da içmiyor sadece bitki çayı içiyor. arada bazı meyveleri tattırdığım oldu ama sadece ağzzına sürdüm tadını aldı 1-2 damla ancak... doktorumuza geçen ayki kontrolde sordum. kendisi yenidoğan alanında prof. 9 eylülde ünv. de kesinlikle karşı. dünya sağlık örgütü ilk 6 ay kesinlikle anne sütü diyormuş. onbinlerce belki milyonlarca kişi ile yapılan araştırmalar bunu söylüyor ben bu türkiyedeki doktorları anlamıyorum diyor adam.kızlar bebeklerinize anne sütü veya mama dışında herhangi bi ek gıda veriyor musunuz? doktorlarınız ne diyor ne zaman başlatmalı? benim doktorum elma suyuna başla dedi ama çok erken bence, başlamak istemiyorum..
hem evde hem arabada klima mutlaka açık. biz izmirdeyiz aksini düşünemiyorum zaten. sakınan göze çöp batar alışsın düşüncesindeyim. sonuçta avmler da falan ben bile üşüyorum nerdeyse her yerde klima var. ona direkt olarak çarpmayacak şekilde uzun yol kısa yol hiç farketmiyo hep açık valla. doktorumuza da sordum iyi yapıyosun çocuğunuzu sıcaktan koruyun. sıcak bütün düzenini her şeyini bozar demişti.KIzlar bebisleriniz arabadayken klima aciyor musunuz uzun yolda?
çok geçmiş olsun umarım çok sıkıntı olacak bi şey değildir.bende farkettigimde daha 15 günlük falandı ama kayınvalidem bişey olmaz bundan her bebekte olur gayet normal zamanla kapanır demişti, kendi annemse götür göster doktora demişti ama ben kaynanamı dinledim artık niyeyse, evet bnde netten araştrdm kötü bişey değilmiş ama usg hatta mr gerekebiliomuş, inş önemsizdir ya cnm(( ister istemez sıkıldı içim işte:26:[/QUOT
günaydın
sanırım 5 aylıktan sonra mr gerekiyor.bizim cuma günü spinal utrason randevumuzvar dr.dan daha etaylı bilgi alıp paylaşırım mutlaka
en son taşınma telaşı içindeydi diye hatrılıyorum canım. ondan gelemiyordurbu arada ronyadan bilgi alanınız var mı uzun zamandır yok en son kızı rahatsızdı iyidirler heralde
ay ne güzel maşallah.. gece uyumadan önce nasıl besliyosun cnm? biberon mu meme mi? kendi kendine mi uyuyor?
ayselciğim gülnihal de yani nazara gelmeyecek gibi değil ki :)) heehee :)arada sırada olur kuzum o kadar da olsun.. mesela arada sırada bizde de gökalp in uyuduğu oluyor uzun uzun.. bizim için de bu enteresan mesela :)
Yapmam mı salladım diyet fln yağ koymadım ama çayla löp löp gitti valla çok güzel oluyormuşşAYSELLLLLLLLLLLL
yaptın mı tahinli kurabiye.. ben yaptım çooooooooookkkk güzel oldu ağzıma layık :))
Kuzum Gülnihal de neredeyse 1,5 aydır öyle gece bi yatıyor sabaha kadar bazen kalkıyor emmek için oda ama dün akşam sapıttı uyumadı :)bizim oğlan 15 gündür gece 22 de yatıp sabah 6 da kalkıyor uyuduğundan uyandırmıyorum emzirmek için.... sabah uyanınca emiyor umarım hep böyle kalırrrr
Bernaaaa nerdesin kız çat kapı geliyoz haavalla güldürdün kız beni doğru sıcaklarda napsın çocuk :)))
berna da müsait olursa giderik gııı
Bizimki bir eliyle memeyi tutyor diğeri sürekli beni pataklamakla meşgül ya memeyi sıkıyor ya tokat atıyor bide yeni huy edindik gündüzleri emerken 5 dk emiyor çekiliyor etrafı izliyor sonra elinden alıyormuş gibi homm diye memeye yapışıyorGunaydınllaaaar,ya bu dana emerken bosta kalan elıyle fucutumu mıncıklıo,elını agzıma goturuyo,agzımı cekıstırıo,ben ona bakıncada pıskın pıskın guluo:)
Kızlar gunaydın. HEpınızın kandılını kutlarım. Rabbım dualarınızı kabul etsın cumlemızı bagıslasın bebeklerımzıı aılemızı kazalardan belalardan nazardan kotu sozden kem gözden korusun.Demın nalanla konustum ben bugnkı davete katılamadım ama ıcıme oturdu:)) Musaıt bırgununde rahatsız edecem nalan bacıyı:) Tahınlı kurabıyeye gelınce bende yarn temzlıge gelen ablaya yaparım borek corek bıde canım ıslak kek cektı ondn yaparım cayla bırlkte ıkram ederım yarn kadını hangı utu beklıo bılse gelmez heralde:))) Kac makıne yıkadım hatırlamıorumm bu ay su faturasıı ellerımzden fena opebılır:) Kocam bana 2 saatte bır kuvetı doldurup bosalttınmı dıye sorabılr:))) AMa napayımm kalksın artık su dagınklık ortadann ruhum bunlıo bu oglanla ne mumkn utu yapayım ortalk toparlıyım Ayrıca saclarım coook fena dokuluo yaaa hem banyodan hem banyodn sonra hemde gun ıcındee cok fena dokuluo Halbusıı hamılelıktee altın çagını yasamıstı ne guzeldı
Ay ben yatıp kalkıp anneme dua edeyim ütüden çamaşırdan haberim olmuyuuu bizde bakıyor Gülnihal'e annem sepet hep boş ev temizz toz yok akşam yemek hazır ayy canım annemm yaaKuzum benimde saçlar fena kel kalıcam yakında Bahar'ın annesi bebişler anneyi tanıyınca dökülüyor demiş ondan herhall :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?