2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

4buçuktan beri ayaktayım gözümden uyku akıyo ömer ise cin gibi bakıyo etrafa
arkadaşlar aşagıdaki çizelgeme bakarak biz şimdi 3 aylık mıyız yoksa 3ü bitirdik 4 e mi girdik yani 4 aylık mıyız
ne zaman nasıl uyku eğitimi verecem bi akıl verin

kanguru zararlı değilmiydi...

sımdı sen dadlım,3u bıtırmıssın 4 ıcındesın ama 4aylık dııl tam 3aylıksın,ornegın benım cızelgemdede 4ayımızı bıtırdık 5ın ıcındeyız ama 5aylık dııl 4aylıgız,esasında cok basıt bısı ama ılk zamanlar bende anlayamıyodum,yoksa hala anlamamısmıyım:)

3 ay 4 aylıksın canım, 4 ayın dolmadı henüz o sebeple soranlara bu hafta 3 aylık 2 hafta sonra 3,5 aylık diyeceksin.

kanguru zararlı değilmiydi...

evet canım "kanguru" adında satılanlar ve bebeğin askıda durur gibi durması akıncalı ve zararlı, benim bahsettiğim ergo kanguru değil, bebek taşıyıcısı olarak geçiyor

kanguru ile ilgili bir yazı

Kanguru – bu tip taşıyıcılar taşıyan kişinin omuzlarına giyilen ve göğüste taşınan çantalara benzer. Bebeğin bacakları bacak deliklerinden geçirilir. Bebek yüzü dışa dönük biçimde taşınır.

artılar:
Bebeğinizin vücudu sizin vücudunuzla temas halindedir.
Askılar her iki omuz üzerinde taşınır.
Kolay giyilip çıkarılır.
Babalara uygun bir tasarıma sahiptir.

eksiler:
Uyuyan bebekler için kafa/boyun desteği sağlamaz.
Bebeğin tüm ağırlığı kendisini taşıyan kişinin omuzlarına yüklenir.
Yalnızca15 poundsağırlığındaki bebekler için uygundur.
Bacak desteği sağlamaz.
Leğen kemiği ve kalça desteği sağlamaz.
Bebek oturur pozisyonda olmadığından baskı omurganın alt kısmında toplanır.
Bebeklerin zayıf karın kasları ve yüzün dışa dönük pozisyonu bebekte omurga hiperekstansiyonuna sebep olabilir.
Ebeveynin attığı her adımın yarattığı basınç bebeğin omurgası tarafından absorbe edilir
Bebeğin kendi ağırlığı omurga üzerinde toplanır ve doğal sırt kıvrımı gelişemez
Termoregülasyon zorlaşır
Kumaş bebeğin bacaklarını kesebilir.
Taşıyan kişinin ağırlık merkezini bozar.
Bebeğin sırtı taşıyana dönüktür ve başını çeviremeyebilir.

gece uyurken atlasın yastığı terden ıslanıyo sadece çıt çıtlı ile yatıyo ve üzerine ince bi pike örtüyorum oda yarım

sizinkilerde de oluyo mu?
yok cnm sen istanbuldasın sanırım kayseri hala serin terlemiyor

kızlarrrr,

bu yeni yazım LeGa-Be-Be: Şeker Kırmızı Bumbo

buda yazının fotoğrafı :))))

Eki Görüntüle 461155

ay çok tatlı olmuş beğendim ben bu bumbo yu hemen bakacam bende bu siteye takılmasam çok cahil kalacakmışım :

gunaydın canım mevlutunuz hayırlı olsun,yuzundekı sıslıkler ıcın yapılacak bıse varmıkı ,en azından sıyahlıkları fondotenle falan kapatırsın

Gamze,dun tvde tesadufen gormustum ceyda duvencı varya hanı,o bebegını meı taı bırde adını tam bılemedıgım ama sende gordugum,bebegı kumasla ıyıce sarıp sarmalayan bısı varya,hatta sen resmınızı koymustun buraya,bıde ona sarmıs,hemen kotu anne ılan etmısler,bebek oyle tasınırmı dıye,zavallı kadında dun acıklamaya calısyodu durumunu....

ceyda düvenci bu konuda ciddi bir kurban olmuştu, onun kızıda prematüre idi ve geçen sene o adını bilmediğin :) wrap sling ile ilk kez gazeteciler tarafından bebeği yoğunbakımdan çıktıktan sonra görüntülenmişti. yeni görüntülerden haberim yok, ama.

wraplı görüüntüleri için yazılmış bir yazı,

Ceyda Düvenci ve Babywearing, Bebek Taşıma | MinikAynam - İçimden geldiği kadar icten ve Can Ali İçten - anne bebek çocuk blog

herkese günaydın..3,4 gündür giremedim keyifler yerindedir işallah..yiğit tuna kaç gündür uyumadı ne gündüz ne gece bi gaz sancısıdır bahvetti oğlumu ne yaptıysam fayda etmedi..doğduğundan beri ilk defa 2.5 gün kakasını yapmadı dün biraz yaptıda rahatladı.
(4 ayımız doldu ne zaman geçecek bu gaz sancıları anlamadım gitti)sonra bezinde hafif kırmızı lekeler gördüm işediği yerde pipisinden kan falan mı geldi acaba diyerek dr.götürdük muayene etti sünnet olsa iyi olur dedi..
bugün akşam 20.30 uçağıyla ankaraya gidiyorum gidince hemen iyi bir dr.götürcem bakalım oda sünnet derse yaptırcaz artık..
uçak yolsuluğu yiğit tuna ile nasıl geçecek bakalım umarım çok ağlamaz tam huysuzluk yaptığı saatler

Tesekkurler cnm bi bakiyim aklima takilan bise olursa yine sorarim :)) bu arada bebegin bumboda oturur pozisyonda degilmi suan kac aylik tam olarak oturabiliyormu?

canım şu sanal bebek mağazasının linkini gönderebilirmisin..bulamadım google da

Tesekkurler cnm bi bakiyim aklima takilan bise olursa yine sorarim :)) bu arada bebegin bumboda oturur pozisyonda degilmi suan kac aylik tam olarak oturabiliyormu?

bıraksan oturamıorum koltuğun üstünde falan, zaten bumbo 4 aylıktan itibaren, dahada açık söyleyyeim başını tutmaya başladıktan sonra kullanılan bir ürün, dünya çapına birçok pediatri kurumunun ve doktrların onayına sahip oldukça fazla ödüle sahip bir koltuk bu.

ve bu koltuk, Türklerin 6 aydan önce oturtulmaz efsanesinide yok ediyor, doktorumdanda onay aldım zaten bunu kullanmak için.

birde ankaralı anneleri muayene ücreti nedir bilmiyorum ancak Ankarada Alev Kutlu diye bir doktor varmış , İstanbuldan kalkıp götüresim geldi berra'yı, bir muayene sonrası bir anenin kontrol ile iligli yazdıkları,kaç farklı doktora gittim bizim kontroller boy kilo ölçümü sağa sola çevirme ile geçiyor, böylesini bulamadım henüz İstanbıl'da,

Arda - Berk Akalın: 4. Ay doktor Kontrolü

Son düzenleme:

Melikem, tavsiyem Mirayı götür en az 10 dakika oturt, ben 2-3 kere denettirdim Berra'ya dün en iyi tepkiyi verince aldım artık. Miray için ay olarak uygun artık, eğer başını tutuyorsa tabi, bu sabah Berra 35 dakika kaldı içinde, uykusu geldiğinden çıkmak istedi ve uyudu.

parasına gelirsek, mama sandalyesi olarak eğer chicco falan düşünüyorsan, benim mantığıma göre Bumbo alırım, yanındada ikea mama sandalyesi alırım bu şekilde avantajlı olurum dedim. Bumboyu tatile giderken taşıyabiliyorsun çünkü. Ama henüz mama sandalyesine oturamadığından devriliyorlar çünkü, dün denedim :) +2-3 ay avantajlı oluyorsun bununla.

tabi en önemli etken Miray'ın bunu sevmesi, sen bir süre denet sürekli, gerçi alırsın baktınki durmuyor sevmiyor iade et :)

gamze,bende ank.dr.araştırması yapıyorum dr.alev kutlu bende duydum ama bir kaç farklı isim şeklinde çıkıyo hatice alev kutlu,alev oğuz kutlu diye o yüzden edresini tam olarak bulamdım.senin bilgin var mı?

gamze,bende ank.dr.araştırması yapıyorum dr.alev kutlu bende duydum ama bir kaç farklı isim şeklinde çıkıyo hatice alev kutlu,alev oğuz kutlu diye o yüzden edresini tam olarak bulamdım.senin bilgin var mı?

heme google ladım :)

tam adı, Hatice Alev Oğuz Kutlu :)

Alev hanım ile ilgli giden birkaç annein yazdıkları, bir arasan o kadar çok yorum bulursun ki zaten kadın ile ilgili, diyorum ya İstanbul'dan her ay kontrole ona götüresim var :)

buraya link koymuştum ama o site engellenmiş, alev kutlu ankara çocuk doktoru diye aratırsanız, şu siteninkiler çıkar her halde, n-u-r t-ur -ia

Nalan sen ayda bir annenlerin yanında gidip bu kadına kontrole götürsene Mehmet Can'ı bizde bu şekilde farklı birşeyler öğreniriz :)))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…