- 28 Mayıs 2011
- 1.997
- 7
- 116
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #60.161
aynen bende sıze katılıyorum aslında
ama bu doktor cok bılgıclık tslıyor hıcbırseye ıtıtraz edemıyorsun
meyve onermıyorum daha sımdı cunku cok alerık durumlar cıkıyor dedı
bende acıksası versemmı vermesemmı dusunuorum yaaaaa
Bu pedagog bekar galiba :) hayir cocuk guven duycaksa anneyle yatmali ama o yataktapeynir mi
çilek alerji yapabiliyormuş ona dikkat
onun haricinde elma şeftali patates havuç vs
meyve suyu yerine meyve püresi sebze çorbası yerine sebze püresi
geçen konuşulan oda ayırma konusunda ise
Çocuk anne ile aynı yatakta ise, bağımlılık değil, güven duygusu gelişir
Çocuk anneye doyamaz, anne kokusuna hasret bırakılırsa, anne ile ten tene göz göze ruh ruha olamaz ise erken çocukluk döneminde, o zaman çocuk anneye karşı aşırı bir yöneliş ve anneyi yeniden elde etme çabası sergiler, ki, işte bağımlılık denilen şeyin aslı budur
Çocuk ruhen doyamadığı ve doyumsayamadığı annesine bağımlılık kazanır yoksa anne ile yan doyasıya bir süreç geçirmiş bir çocuk bağımlılık değil güven duygusu kazanır
Bundan dolayıdır ki çocuklar 2 yaşını tamamlayıncaya kadar anne ile aynı yatakta ten tene uyumaları onlarda güven duygusunu geliştirir.
Çocuğunuz size alışır diye korkularınızdan sıyrılın, zira çocuklar zaten annelerine alışması gerekir
yarın size alışmamış ve mesafeli duran bir çocuk sahibi olmaktansa sizin ona, onun size alışmış, uyum içinde olan bir çocuğunuz olsun
(uzman pedagog Adem Güneş beyin sitesinden alntı)
kızlarrrr,
bu yeni yazım LeGa-Be-Be: Şeker Kırmızı Bumbo
buda yazının fotoğrafı :))))
Eki Görüntüle 461155
kızlar merhaba bebeğim 4 ay 20 günlük
bugun doktor ek gıdaya baslayacagımı syledı
sabah once anne sutu daha sonrakı ogunde ıse beyaz peynır pekmez ve etıcıcıbebe ver dedı
genelde meyve ıle baslanır dıye bılıyorum sızler nasıl yapıyorsunuz
selçuk sabahtan beri uyuyo ya..öğlen bi kustu heryer kusmuk oldu..sonra ateşini ölçtüm 36.7 sonra 37.1 oldu sonra yine düştü normale..ama böyle bi tatsız tatsız ağlıyo ağlamaya bile hali yokmuş gibi..sonra sallıyorm hmn uykuya dalıyo..sıcaklardan mı acaba :44:
Alev hanım ile ilgli giden birkaç annein yazdıkları, bir arasan o kadar çok yorum bulursun ki zaten kadın ile ilgili, diyorum ya İstanbul'dan her ay kontrole ona götüresim var :)
buraya link koymuştum ama o site engellenmiş, alev kutlu ankara çocuk doktoru diye aratırsanız, şu siteninkiler çıkar her halde, n-u-r t-ur -ia
Nalan sen ayda bir annenlerin yanında gidip bu kadına kontrole götürsene Mehmet Can'ı bizde bu şekilde farklı birşeyler öğreniriz :)))
kızlar merhaba bebeğim 4 ay 20 günlük
bugun doktor ek gıdaya baslayacagımı syledı
sabah once anne sutu daha sonrakı ogunde ıse beyaz peynır pekmez ve etıcıcıbebe ver dedı
genelde meyve ıle baslanır dıye bılıyorum sızler nasıl yapıyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?