2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim doktor meyve suyu ve yogurt demisti o bile agir gelir diye yogurdu vermedim bu bayaa agir olmus beyaz peynir ve pekmez :)

aynen bende sıze katılıyorum aslında
ama bu doktor cok bılgıclık tslıyor hıcbırseye ıtıtraz edemıyorsun
meyve onermıyorum daha sımdı cunku cok alerık durumlar cıkıyor dedı
bende acıksası versemmı vermesemmı dusunuorum yaaaaa

peynir mi
çilek alerji yapabiliyormuş ona dikkat
onun haricinde elma şeftali patates havuç vs
meyve suyu yerine meyve püresi sebze çorbası yerine sebze püresi

geçen konuşulan oda ayırma konusunda ise

Çocuk anne ile aynı yatakta ise, bağımlılık değil, güven duygusu gelişir…
Çocuk anneye doyamaz, anne kokusuna hasret bırakılırsa, anne ile ten tene göz göze ruh ruha olamaz ise erken çocukluk döneminde, o zaman çocuk anneye karşı aşırı bir yöneliş ve anneyi yeniden elde etme çabası sergiler, ki, işte bağımlılık denilen şeyin aslı budur…
Çocuk ruhen doyamadığı ve doyumsayamadığı annesine bağımlılık kazanır… yoksa anne ile yan doyasıya bir süreç geçirmiş bir çocuk “bağımlılık” değil “güven” duygusu kazanır…
Bundan dolayıdır ki çocuklar 2 yaşını tamamlayıncaya kadar anne ile aynı yatakta ten tene uyumaları onlarda güven duygusunu geliştirir.
Çocuğunuz size alışır diye korkularınızdan sıyrılın, zira çocuklar zaten annelerine alışması gerekir…
yarın size alışmamış ve mesafeli duran bir çocuk sahibi olmaktansa sizin ona, onun size alışmış, uyum içinde olan bir çocuğunuz olsun…
(uzman pedagog Adem Güneş beyin sitesinden alntı)

Alerjiyi dusunup peynir ver demesi de ilginc. İnek sutu de yapabiliyo diyolar ya.. Ama pekmez cok agir yaa ustelik meyve yok pekmez var??? Ben anlamadim bu doktoru ama yerinde olsam genel verilenleri okuyup ic gudulerime gore davranirdim. Ben sahsen ole yapiyorum. Doktor ver dedi ama yogurt vermedim henuz cunku kizimin yogurda hazir oldugunu hissetmiyorum. Bence en iyi doktor yine biziz :)

Bu pedagog bekar galiba :) hayir cocuk guven duycaksa anneyle yatmali ama o yatakta
Baba da varsa cok daha tehlikeli bi durum olmaz mi psikolojik acidan?? Zor bi karar ama ben ayirdim yatagini bir aydir.

biz de şimdi ayaklarımızı keşfetmekteyiz bir taraftan da videoya kaydettim. tuhaf tuhaf bakıyor parmaklarına. ayaklarını hareket ettirip gülüyor
çalışmaya başlayınca ilklerini göremeyeceğim için çok üzülüyorum (

selçuk sabahtan beri uyuyo ya..öğlen bi kustu heryer kusmuk oldu..sonra ateşini ölçtüm 36.7 sonra 37.1 oldu sonra yine düştü normale..ama böyle bi tatsız tatsız ağlıyo ağlamaya bile hali yokmuş gibi..sonra sallıyorm hmn uykuya dalıyo..sıcaklardan mı acaba :44:

bizim doktorumuz geceleri yatmadan önce son öğünde muhallebi verdi, bu şekilde başladık ek gıdaya. bunun dışında meyve suyu bile vermiyorum. yoğurda da başlamadık inek sütü alerjisi çıktı kızımda.yoğurda ne kadar geç başlasak okadar iyi dedi doktorumuz. 10 gün sonra kontrolümüz var. bakalım belki meyve suyuna izin çıkar bu ay

gecmiş olsun canım sıcaklardan olabılır bence

Evet doktolara dunyanın parasını ver boy ve kılo olcup yollasın senı:) Bende merak ettım valla Gamze senın ıcın gıdecegım bı kerede olsa, zaten 6. Ayında ıyı bır doktora gııtmek ıstıyorum.ek gıdalar ıcın

dr bizede ek gıdalara başlayalım kilo alımı az gibi dedi ama ben onun yerine sütü artırma girişiminde bulundum 1 ay daha devam edicem anne sütüne arada sadece tatarına alışsın diye meyvelere başlayabilirim elma ve şeftali ile bize verilen ek gıda listesinde önce meyve suları var sonra muhallebi var peynir ve pekmez listede yok bile çok ağır bunlar yaa içine sinmiyorsa ya başka bi dr götür yada meyve sularıyla başla derim

kızlar ek gıdadan bahsetmişsiniz belki siz erken diyeceksiniz ama ben dün atlasa bir kaç kaşık tarhana verdim
çok da güzel yedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…