2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

elemcim gruptan değil, e-bebekten aldım dün

çokkkkk sıcakkkkkkkkkkk mutfak sahuna ve ben o haliyle mayalı hamur açıp katmer yaptım manyağım galiba çok canım çekmişti ama..şimdide geberiyorum eşim gelsin berenide alıp banyoya atcam kendimi..serin bir mutfak istiyorummmmmmmmmmm

ellerine sağlık cnm hamarat hatun işte sıcak falan dinlemiyor...

selam,oncelikle ben de sizlerdenim.gerci 2 nisan dogumlu oglum ama hep mart anneleri forumunu kendime yakin gordum.burda cookk faydali bilgiler paylasiliyor.sizleri okumadigim gunum yok oyle soyleyeyim.neyse kendimi gruba dahil ettirme cabalarindan sonra:) paylasmak istedigim konu su ki her zamanki gibi gamze muthis paylasimina bayildim.bumbo koltuktan ben de almak istedim hemen.hatta arastirdim uretici firmanin bizim semtte oldugunu gorunce internette ,esimi bekliyordum gidip almak icin ama biraz daha bloglari inceleyince bunun abd de geri cagrildigini bebegin motor gelisimini aksattigi ile ilgili bir yorum okudum.becerebilirsem linki ekleyecegim.telden girdim cok zor oluyor.sozun ozu gamze senin ne kadar arastirmaci oldugunu biliyorum.bumbonun zararlari ile ilgili bir arastirman oldu mu?doktorlar da tavsiye ediyor gerci.kafam karisti
Haftanın Markası – BUMBO | SlingoMOM

Merhaba kızlarrrrrrrrrrr :)))
Sayfalar okuyamayacağım kadar çoğalmış :)))
Ben hala tatildeyim...
Çok güzel her şey...Yakında ddddöneceğiz...
Ek gıdalar bahsedilmiş...Ben burda da doktora götürdümm Lidya'yı...Burdaki de kendi doktorumuzla aynı şeyi söyledddi..Meyve püresi ve sebze çorbası...Tek tek ve yavaşyavaş başla alerjisine bak dediler...Bende öyle yaptım...Armut, şeftali, elma veriyorum...Çorba kabak, patates,pirinç, şehriye,irmik, çok az mercimek ve çok az domates koyup yapıyorum...Hepsinide çok sevdi ve bir sıkıntı yaşamadık...Daha çok fazla vermiyorum, her gün çoğaltarak veriyorum...
Kızım burda çok mutlu, halaları, dedesiçok seviyorlar, halaları hele bayılıyor:))) HALA-TUR ile gezior kızım sürekli :)))))))))
Hepinizi öptüm...Çıkmak zorundayım...

Merhaba Slingo Mom
Bumbo seat benim de markette (Babies’R'Us) gördüğüm ve oğlum için almayı düşündüğüm ürünlerden biriydi. Ancak eve gelip, araştırınca pek çok zararının yanısıra, bu ürünün geri çağrıldığını (recall) gördüm.

İlk olarak 25 Ekim 2007 tarihinde yayınlanan ve 26 Mayıs 2011′de güncellenen geri çağırılma bilgisi Amerikan Tüketici Ürünleri Güvenlik Komisyonu’nun ekli sayfasından edinilebilir.
Serious Head Injuries Prompt Recall of Bumbo Baby Sitter Seats - New Warnings and Instructions to Be Provided To Consumers

Özetle bumbo seat masa, tezgah, sandalye ve diğer yüksek yüzeylerin üzerine yerleştirildiğinde, bebekler sırtlarını yay gibi yaparak bumbo seat’den kurtuluyorlar ve yere düşerek ciddi kafa yaralanmalarına uğruyorlar.

Tabii “ben bu sandalyeyi asla öyle yüksek yüzeylere koymam” diyebilirsiniz. Ama yerde de durum değişmiyor. Bu sefer de bebekler yüz üstü kapaklanıp başlarını çarpıyor ya da boğulma tehlikesi geçiriyorlar. Bu sandalye illa kullanılmak isteniyorsa, ebeyenlerin kısa bir süreliğine de olsa bebeğin yanından ayrılmamaları lazım. Yani öyle “bebeği oturtayım da beş dakika bir işimi görüp geleyim” gibi yaklaşımlar riskli.

Ayrıca daha da önemlisi, bebeğin kendi kendine oturması için gerekli olan kas grubu henüz gelişmeden, bu sandalye, bu kas grubunun yaptığı işi yapıyor. Bebekler o yüzden kendi kendine oturabiliyor. Ama bebeğin sağlıklı gelişmesi için o kas grubunu kendi kendine çabalayarak geliştirmesi lazım. Kısacası Bumbo seat bebeğin motor gelişimini geciktiriyor. Aslında açıklamalarında kendi kendilerini ele veriyorlar. Kendi kendine henüz oturması mümkün olmayan bebekleri zorla oturtmaya çalışmak ne derece doğru? Bebeğin oturması geliştirilmek isteniyorsa, ebeveynlerin bebeği yere oturtması ve arkasında durarak düşmesini engellemesi daha doğru bir yaklaşım…

Her ne kadar bebeği oturtarak eğlendirmek kulağa hoş gelse de, muhtemel riskleri bilmekte de fayda var. Bu nedenle Bumbo Seat almayı düşünenlerin bu konuları göz önünde bulundurup kararlarını vermeleri iyi olur.

Sevgiler,
bu yorumu diyosun galiba...düşününce doğru gibi aslında bncede bebek bu kasları kendi geliştirmeli çabalayarak ama oturabiliyosa artk kullanılablr hani tatile gidince yanında götürebilmek açısından iyi..öbür türlü bnada ters geldi..

ben seni biliyorum canım, bir ara üst üste soru bombardımanı yaptın diye hatırlıyorum :)

yoruma gelince, yorumu yapan Tanla,benimde yazı yazdığım alternatif anneden tanıdığım bir kişi, ayrıca bir gruba üyeyim ve Tanla'da orada fikirlerini bizlerle paylaşır. Kendisi amerikada yaşayan, ve genel bakış açısı bebek büyütme konusunda müdehalesiz büyütme şeklinde, yani herşey doğal ortamında olmalı, emekletmeyede çalışma,ilaçda verme, sorumlulukta yükleme, sıfır müdehale yani.

belirtmiş olduğu, geri çağırılmadan haberim var ve ürün revizyondan geçerek bugünkü halini aldı. Şuanda bu ürün, hiçbir taraf devrilmez diye reklamını yapıyor, ayrıca ürünün ve kutunun her yerinde garanti olsun diye, yükseğe koyma diye uyarı var lakin ben o uyarıları ticari buluyorum, çünkü ürünün şöyle ekstra aparataları var,Bumbo Table Companion: Ideal for feeding time
ez cümle, ben kullanan yaklaşık 7-8 annenin maksimum memnuniyetinden feyz alarak bunu almak için can attım :) şuan o bebekler bildiklerim 6-9-10-10-12-13 aylık ve hala kullanıyorlar

teşekkür ederm bebeim ve çok aşkolsun hem Ramide oturup hem buluşmaya gelmemene çok kızdım neyse bidahaki buluşma bende bu pazar buna bekliyorum yoksa haşlarım :))

yok o ben degilim bu ikinci yazisimdir kk ya ama soru bombardimani potansiyelim fazlasiyla mevcut:)
biliyordum arastirmis oldugunu cok sagol ben de karar verdim almaya bu arada

bn şaka yapmıştım ama sn baya ciddimişin yavrumm pinarım

büyük oğlana hiç birşey tattırmıyordum 5 aydan sonra yavaş yavaş vermeye başladım fakat hep reddetti hiç bişi yemiyordu ona yemek yedirecem diye eriyip bittiydim hala da yemek seçer.. onun için bunda herşeyin tadına baktırmaya kararlıydım şimdi de o taktiği uyguluyorum bakalım fark edecek mi

ya Selçüküm ishal olmuş kızlarr..
bi görseniz hiç hali yok ama yinede bna gülmeye çalışıyo..tatsız tatsız ağlamaya çalışıyo..
eşim zaten onu öyle görünce hayattan soğudu :)) yemek koydum "yavrumm sn böyleyken bn nasıl yiyebilirm" diyo..baba olmak böyle bişi..
ama bn çok üzüldüm onun o tatsızlıına ateş 37 lerde geziyo..çıplak yatırdım..sadece bez var..
böyle bişey yaşayan varmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…