- 28 Haziran 2011
- 3.745
- 21
- 118
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #61.301
sağol ama neden öyle diyorsun canım, hiçbir şeyin anne sütünün yerini tutmadığını biliyorum ve ben bu durumdan hiç hoşnut değilim, sürekli ağlıyorum üzülüyorum bebeğime anne sütü veremediğim için, sen bebeğini böyle bir riske atar mıydın? sürekli bir iç kanama geçirecek mi, bir yeri moraracak mı? burnu kanayacak mı diye düşünmek ister miydin? ya da ben bu rahatsızlığı geçirmek ister miydim? sütümle beslemek istemez miydim? çok fazla üzüldüm şimdi... bende bebeğimi mamayla beslemek istemezdim ve sizler gibi sütümü vermek isterdim, ama mecbur kaldım... Allahım büyük herşey ondan gelir ona gider isyan etmem asla...(((((((((((((
sen de verirsin canım çok fazlan var mı bilmiyorum ama. ben çikolata yemeye bu ay başladım o da bebeğim gece uykusuna yattıktan sonra. gazlı içecek - zararlı hiç bir şey yememeye dikkat ediyorum. üstüne bir de her uyku öncesi bebeğimi koridorda neredeyse koşarcasına sallayınca kilodan eser kalmıyor.
Fatmacım gercekden cok ama cok zor şeyler yaşamışsın,
durum şimdi dahada değişti, bizler kadın oldugumuz için herzaman suç muhakkak bizde bulunur,
kocan aldatır 'bakımsızsın ilgisizsin beni buna sen ittin olur',
kocan seni boşamak ister her lafı söyler 'blöf yaptım korkup dizini kırıp oturasın diye dedim' olur,
erkek yer haltı katlanamaz boşanırsın millet 'kocasına sahip cıkamadı, yuvayı dişi kuş yapar bu dağıttı' olur,
erkek yer haltı sen boşanmak istersin kaynana fenalaşır 'evini derleyemedi, kan kusup kızılcık şerbeti içtim demedi yaşlı kadıncağızı yataklara düşürdü' olur,
yavrun büyür annem neden babamdan ayrıldı der elalemler 'kadın ne olursa olsun çocugu için katlanmalıydı ama annen senin için bunu yapmadı' olur..
bu böyle uzarr gider....
malesef toplumumuz böyle.. ama Fatmacım sen bunların hiçbirine aldırış etme cnm, çünkü insanlar bu lafı edip hayatlarını yaşamaya devam eederler,
kimse seninle yaşamaz bu sıkıntıları, kimseler bilmez senin minik yavruna sarılıp ağlamalarını..
sen güçlü ol! başın dimdik dur! sen dünyanın en büyük hazinelerinden birine sahipsin, senin sapasağlam evladın var!!
en başta kendin ve sonrada evladın için yaşa cnm.. Rabbim yardımcın olsun cnm bnm..
kadında suç yoksa bunları söyleyenlerin zaten cehenneme kdr yolu var..cehenneme odun olsunlar..olurlar zaten yerleri ayırtılmıştır..başkada bişey demiyorm..
Miray cnm üzülme nolur, eğer rabbim evladına anne sütünü nasip etmemişse
şelaleler gibide aksa içirmez, sütün vardı şükür ama işte rabbim içirmedi..
nasibinde yokmuşya sen emzirmek isteseydin bile Lidya reddedecekti çünkü
rızkında yokmuş bitanem, sana bu hastalıgı verende rabbim, o yüzden böyle düşünme
şükür et ki hastalıgın tedavisi mümkün bi hastalık ve de mamalar var bebeğinde
maşşallah gayet güzel gelişiyor ve sağlıklı..
tatlım hiç üzülme..milyonlarca kadın sütü olmadığı yada az olduğu için bebeğini mamayla besliyo..annesiz çocukları düşün kim süt veriyo onlara..mecbur mama..bnide annem 4.ayda sütü bittii için mamayla beslemiş..taş gibiyim Allaha şükür 2 yıl anne sütüyle beslenenlerden bi farkım yok..kafanı takıp üzülme..bnde hiç istemiyodum mama vermek tabiki en güzeli anne sütü ama napabilirz..bnmde sütüm yetmiyo gün içinde ağlıyo çocuk açken yırtıyo bi yerlerini napiim şimdi çocuk çatlasınmı ağlamaktan yoksa mama mı veriim? hem şöyle düşün şunun şurasında kaç ay kullancazki daha..bikaç ay idare etcez mamayla sonra normal beslenmeye başlıcak ve bunları unutcaz..hiç üzülme..önemli olan sağlık..şartlar ne gerektiriyosa onu yapıyorz anne olrk..bebeğine mama veren tek anne biz değiliz aksine bebeğini sırf anne sütüyle besleyen annelerden daha çok mama kullananlar..bişey oluyomu hayır..napalım imkan olsaydı bizde sırf süt verrdk ama bu işlerde kısmet işleri..Allah herşeyin en iyisini bilir..
sözümona cok emzirince zayıflanılıomuş pehhhDD
benm dogumdan snra yegenim bize gelmişti, baskülle oynarken bozmuş,
kilomuda öğrenemiorum, Allahtan bozmuşda moralim bozulmuo hehehe
miray sakın üüzlme canım arkadaşların da yazdığı gibi sütün olsa da bebek içmezse bir işe yaramaz. anne sütü vermeyi hepimiz isteriz muhakkak ama elimizde olmayan sebepler var işte. kuzucuğun sağlıklıysa hiçç gerisini düşünme. beni sütüm var ama geçen ay kilosu az geldi. doktorumuz bir dahaki kontrolde de az çıkarsa ek gıdaya geçeriz dedi. ben de istemirum ama bu gidişle geçeceğiz sanırım. 2 gündür zorla emdiriyorum. sürekli sütümü sağıyorum artık. bir de dünden beri bezinde pembe lekeler vardı. şükür bugün azalmış. susuz kalmış yavrumun vücudu. sağlıklı olsunlar da mamayla ya da sütle önemli değil
sağol ama neden öyle diyorsun canım, hiçbir şeyin anne sütünün yerini tutmadığını biliyorum ve ben bu durumdan hiç hoşnut değilim, sürekli ağlıyorum üzülüyorum bebeğime anne sütü veremediğim için, sen bebeğini böyle bir riske atar mıydın? sürekli bir iç kanama geçirecek mi, bir yeri moraracak mı? burnu kanayacak mı diye düşünmek ister miydin? ya da ben bu rahatsızlığı geçirmek ister miydim? sütümle beslemek istemez miydim? çok fazla üzüldüm şimdi... bende bebeğimi mamayla beslemek istemezdim ve sizler gibi sütümü vermek isterdim, ama mecbur kaldım... Allahım büyük herşey ondan gelir ona gider isyan etmem asla...(((((((((((((
Anne sütünün yerini mama tutuyor işte. Gayet de besleyici ve sağlıklı. Anne sütü gibi pratik değil hazır değil o yanı kötü sadece. Mama veren anneler o yüzden daha çok emek harcıyor, gece vakti kalkıp mama hazırla bebeğe içir sonra bebeği uyut, çok zor.
Miraycım sen zor olanı yapıyorsun, anne sütü veremiyorum diye artk bu kadaar üzülme ben de mastit olduğumda sütüm çok azdı mamayla besliyordum kuzumu, internette falan heryerde anne sütü mafyası yok her annenin sütü bebeğine yeter, mama verme emzir emzirdikçe gelir, o süt 2 bebeğe yeter dedikçe çıldırıyor kahroluyordum. Sanki keyfime mama veriyormuşum gibi. Sütününün az olması ya da olmaması çok daha üzücü bir durum, insan komplekse giriyor kendini eksik hissediyor, gelen giden sütün yok mu diyor kafa atasın geliyor falan. Senin çok geçerli bir nedenin var, sağlıklı olacaksın ki bebeğine bakacaksın. Eskiden sağma pompaları da yoktu, emmeyen vs çocuklar hep mamayla beslendiler gayet de sağlıklılar böyle şeylere takılmayalım.
Şu normal doğum ve anne sütü mafyasına da takılmayın. Herşey herkes için o kadar kolay olmuyor.
mirayhan canım neden üzüyorsun kendini.yurtdışında insanlar emzirmek zahmetli diye,göğüs acılarına dayanamadık diye keyfi sebeplerle emzirmekten vazgeçiyorlar.sense evladının sağlığı için emziremiyosun.annelik duygularının yüceliğiyle bunu yapıyorsun..bir sen misin ki bebeğini mamayla besleyen.inana bana emziren sayısı çok daha az.kimimizin sütü yetmiyor,kimimizin sütü kilo aldırmıyor..mecbur mama veriliyor.hiç üzme kendini.üzülüp,ağladıkça stresin,sıkıntın bebeğine yansır annesi..sen ona süt versende ,mama versende o seni çokkk seviyorr.önemli olan bu
Mirayhan, canım üzme kendini. Bende sütümü sağıyorum ve imkansızki doyacagi kadar çıkmıyo ve mama veriyorum. Lachesise katılıyorum, sakın o mafyalara takılma. Sanki bundan 30-40 yıl önce mama yokmuydu. Millet sanki mama yeni çıkmış, öcüymüş gibi laf ediyo. Büyük kızım için parka gidiyoruz mecburen ve hemen soruyolar: emzirıyomusun? Size ne yaa size ne! Kulağımizi tikamamiz lazım tüm bunlara
Ay inanmıyorum bu okuduklarıma. Bı lafım ne kadar uzamış almış yürümüş arkadasım seni asla incitmek istemezdim ben acini anlıyorum iki aydır bende emzirmiuorum önce sutum gitti günde bir kez emzirebildim sonra o emmedi emme refleksi kaybolmuş mus emzik bile emmiyo artık sonra ameliyat oldum ilaçlar filan komple bıraktı memeyi bende emziremedigimden seni cok iyi anlıyorum zorlukların farkındayım ve bu sebepten dolayı yerini bise tutmuyor. Dedim ve tekrar tekrar özür diliyorum
Ne kadar canım sıkıldı üzüldüm anlatamam.
Sizler beni biliyorsunuz bende emzirmedigim için 60gr almış mamalar yaramıyor yoğurt tarhana veriyorum belki iyi olur diye yoksa ben bilmiyom mü 4aylik bebeğe tarhana verilmez diye
Ben hiç üzmek istemem kimseyi lütfen anlayış gösterin buyutmeyin
Deryacım ya senin bir cümlenle alakalı değil bu durum üzülme sen, bana bunu söyleyen çok insan var, senin de bu durumda olduğunu ben bilmiyordum, şimdi ikimizin için de çok üzüldüm...lütfen özür dilenecek bir şey yok ortada, ben galiba bu konuda çok hassasım ve kendimi baya bastırmışım, asıl ben senden özür dilerim...
canım biz de neşe hanıma gidiyoruz yakında kontrolümüz var ne zamana kadar izinli biliyor musun?
aynen yaa fena korkuyodum bu ay neyse atlattık..eşime söyledim oda çok üzüldüm çok üzüldüm diye göbek attı :)) okey mokey valla bu veletlerin işi belli olmuyo..gelmek isterlerse robocop olsan yine korunamassın..
Güldürdün kız beni :) valla bende öyle bi korkuyom ki anlatamam ok var ama işte ne bileyim 2side küçük çok korkuyom geçen ay 10gün gecikti mahvoldum ben
Zeynepsudem canım cok teşekkür ederim çizelge için sagol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?