- 18 Mayıs 2012
- 407
- 352
- 103
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #61.381
sinerlirim bozuldu ramazan ramazan.kızımı görenler çok kilolu obez olur diyor.4 aylıkken 6.900dü.yanakları var zaten doğduğundan beri boğmaklarıda oluştu.sadece anne sütü alıyor demekki sütüm yarıyor diyorum bende.doktora sormuştuk anne sütü obez yaparmı diye hiç bir zararı yok istediğin kadar verebilirsin dedi.sizleerede sormak istiyorum.zayıf olsa çok zayıf bu çocuk sütün yaramıyor herhalde derler kilolu olunca obez olur naptın sen bu çocuğa derler.yani her şekilde buluyolar bir laf.
canıma tak dedi artık( 2 yıldır bu binada oturuyoruz ve 2 yıldır hazzetmiyorum ondan... Pek çok laf sokmuşluuğu vardır bana kıskançlığından ama hiç cevap vermedim bu zamana kadar, vermem de... Ama bugün yaptığı... Ben 1. kattayım, ve o her zaman arka balkondan yatak odamın camının olduğu yerden herşeyini silkeliyor (( 10 dkdır halı silkiyor mesela şu an, ya benim o camım açık, ön balkondan silksene, orası gayet müsait (( ve son ses müzik açtı temizlik yapıyor şu an, yahu bu evde minicik bir bebek var ve uyuyor ((((((((
Herkese iyi haftasonları kızlar, gecmisi okuyamadım cepten son durumumuzu bildirmek istiyorum. Hani benim oglumun kakasinda parazit çıkmıştı ya cok şükür dünkü tahlilde temiz çıktı ama kıvamı daha tam oturmadı. 10 gunü tamamlayacağız. Dr hijyeni en ust düzeye çıkarın dedi ama benim oglus kendini Poka buluyor hergün beline kadar ziciyornasil hijyenik siz duşunun. İnsallah Perşembe guzel haber veririm yine. Cok ama cok sagolsun dualarınız icin, Allah her şeyi gönlünüze gore versin, öpüyorum. K
canıma tak dedi artık( 2 yıldır bu binada oturuyoruz ve 2 yıldır hazzetmiyorum ondan... Pek çok laf sokmuşluuğu vardır bana kıskançlığından ama hiç cevap vermedim bu zamana kadar, vermem de... Ama bugün yaptığı... Ben 1. kattayım, ve o her zaman arka balkondan yatak odamın camının olduğu yerden herşeyini silkeliyor (( 10 dkdır halı silkiyor mesela şu an, ya benim o camım açık, ön balkondan silksene, orası gayet müsait (( ve son ses müzik açtı temizlik yapıyor şu an, yahu bu evde minicik bir bebek var ve uyuyor ((((((((
Öyle güzel ve hareketli bı topik inniz var ki kasim annelerini bıraktım sizleri okuyorum valla. Allah arkadaşlığınizi daim etsin.. Mutlu bireyler mutlu ülke ve mutlu dünya demektir.birlikten hep kuvvet doğar di mi...hoscakalin..hayırlı sağlıklı evlatlar yetiştirin inşallah..güzel pazarlar..
Kizlaaaar bugün benim doğum günüm.anne olarak geçirdigim ilk dogum günü ve bu yüzden çok özel benim icin.gecen sene minigim karnimda diye özeldi.bu sene kollarimda diye.zaman nasıl hızlı geçiyor.bunları yazarken melegimi uykusundaki masumiyetiyle izliyorum bir yandan.ve ne kadar şansliyim diyorum.ne kadar büyük bir hediye vermiş Rabbim bana.umarim ona tüm ömrüm boyunca gerçekten iyi bir anne olabilirim.umarim bebegime her istediginde,her bakimdan en dogru cevabi verebilirim.umarim bizi tercih ettigi icin pismanlik cümleleri kurmadan onu yetistireblirim.ve bugünün dileği olarak;minigimin yürüdügù,konustugu,okula gittigi,hayati gercek manada ögrendigi,agladigi,sevindigi hatta belki evlendigi. . .her özel aninda onun yaninda olmayi bana nasip et Yarabbim. .Sanirim şu an duygularim tavan yapmis durumda. .Ve diyorum ki iyi ki dogmuş,iyi ki dogurmusumm. .
ay canım Allah kolaylıklar versin işin zor, bu densiz komşun vaktiyle çocuk bu ağlar dedin diye küsen komşun mu?
benimkide 4 ayık ve 6900.. anne sütü alıyor neresi tombikmiş takma sen onlara
Enes gecen hafta 2yasini eoldurdu
ne güzel canım tebrik ederim seni. ferrumu neden vermek istemiyorsunuz zararı mı var? benim kızımda kansızlık var diye aldığım günden beri veriyorum...ve bizden haberlere gelince, ankara(5 hafta),izmit (2,5 hafta) olmak üzere uzun bir tatil yaptık ve gezdik kızımla..bebekle tatil pek ala da yapılıyor.önümüzdeeki günlerde de ayvalık planlarımız var nasipse..minik kuşum zeynep kübramda durumlar şu şekilde;istanbula geldikten sonra kızımın idrarında azalma ve bezinde pembelikler gördüm.idrara yolu enf. şüphelendim,lakin ateş vs . yoktu.solugu doktorda aldık,idrara tahlili,kültüürü istediler.kız bebeklte idrara almak zor,zaten idrara az yaptığından idrararını yapmasını beklemek daha da zormuş.ama hastane yakın oldugundan evde bekledik, idrarı yapar yapmaz eşim götürdü ..ve tahlil sonucunda idrar yolu enf. başlangıcı oldugu söylendi.yani geç kalsak ateş ,halsizlik vs belirtilerde çıkacaktı ortaya..çok şükür erkenden farkettik.antibiyotik verdiler.mecbur kullanıyoruz.ama kültür sonucu henüz çıkmadı.bekliyoruz.sonuca göre mikrobuyn çeşidi çıkacak ortaya...kan sayımına flnda bakıldı.kansızlık oldugunu söyledi dr.,ferrum verdi.ama ben kullanmayı düşünmüyorum...işte böyle meleğim şuan iyi,Rabbim daha büyük dertlerden esirgesin hepimizin evlatlarını....vee bana gelince sizinle bir durumu paylaşmak istiyorum.ben açık bir bayandım ancak dine de yakın biri..kafamın içinde bir düşünce vardı belli bir zamandır..geçtiğimiz günlerde bir karar verdim ve kapandım.:129: ve şuan hissettiğim sanki hep kapalıymışım gibi.geçen sene denize mayoyla giren ben bu sene çok farklı:) Rabbim isteyen herkese nasip etsin diyorum şu mübarek günde..bir de sizlerden dua bekliyorum ,Rabbim utandırmasın ,layığıyla taşımayı nasip etsin diye..
çok geçmiş olsun canım Rabbim şifa versin.teşekkür ederim cnm. bu ara okadar çok duyuyorum ki idrar yolu enfeksiyonu olan bebekleri. iştahsızlık ve ve buna bağlı olarak kilo alımında azalma da yapıyormuş. zaten dişler çok çektirdi kuzuma bir de bu enfeksiyon çıktı
hoşgeldin...merhaba arkadaşlar. bende mart annesiyim. sanırım hamile olduğumdan beri bu sayfayı takip ediyorum. bir türlü üye olamadım. olsam da yazamadım... o kadar çok kişiyi sadece okuyarak biliyorum ki ... şimdi bende aranıza katılmak istiyorum... herkese iyi akşamlar
bozma moralini canım sen güçlüsün pollyannasın :) ben de 2. çocuktan korkuyorum 1 den zor olcak. sana ihtiyacı olan biri daha olacak...Bugün çıldırma noktasına geliyordum. Defne henüz iyileşemedi ve cok huysuzlaşti. Didemde gün boyu toplasan 1 saat ancak uyumuştur ve sürekli ağladı. Aksam aldım ikisini ve arabayı aşağı indim. Bebek arabasını seven didem bu kez huysuzlandi. Çünkü hem aç mama içmiyo hemde uykusu var uyumuyo. Eşim aradı ağladım onada. Oda dayanamamış anneme telefon etmiş, semra cok bunaldı biraz yanında kalsanız diye. Kardeşimi getirecek yarın aksam. İşte diyorum ya kimseden fayda yok aileden bile. Geçenlerde de bahsi geçmişti ağlayıp zırlamasam gelmiyorlar diye. Neyse dertlendim yazayım dedim. Hepinize iyi geceler, öpüldünüz
böbreğinde taş olduğunu nerden anladı?mrhb bayanlar.ben aslında nisan annesiyim 4 nisan da doğdu oğluşum.burdaki muhabbet daha çok hoşuma gidiyor.bi kaç kez yazmıştım daha öncede.benm oğlumda beni emmek istemiyor.idrar yolu enfeksiyonu geçirdi.şimdi kültür testi yapıldı.temizlenmiş ama hala emmek istemiyor.üstüne üslük bide böbreğinde taş var dedidoktor.minnacık bebişimde..bugunde idrarında pembe lekeler gördüm.idrar yolu enfeksiyonu hemen 1 hafta içinde yenileyebilirmi bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen.
doğum günün kutlu olsun canımKizlaaaar bugün benim doğum günüm.anne olarak geçirdigim ilk dogum günü ve bu yüzden çok özel benim icin.gecen sene minigim karnimda diye özeldi.bu sene kollarimda diye.zaman nasıl hızlı geçiyor.bunları yazarken melegimi uykusundaki masumiyetiyle izliyorum bir yandan.ve ne kadar şansliyim diyorum.ne kadar büyük bir hediye vermiş Rabbim bana.umarim ona tüm ömrüm boyunca gerçekten iyi bir anne olabilirim.umarim bebegime her istediginde,her bakimdan en dogru cevabi verebilirim.umarim bizi tercih ettigi icin pismanlik cümleleri kurmadan onu yetistireblirim.ve bugünün dileği olarak;minigimin yürüdügù,konustugu,okula gittigi,hayati gercek manada ögrendigi,agladigi,sevindigi hatta belki evlendigi. . .her özel aninda onun yaninda olmayi bana nasip et Yarabbim. .Sanirim şu an duygularim tavan yapmis durumda. .Ve diyorum ki iyi ki dogmuş,iyi ki dogurmusumm. .
k_b_c merhaba,
oğlumda 2 nisan doğumlu ,hoşgeldin :)
sonunda oğluma aynı gün doğan topikte bir arkadaşımız oldu,
Günaydın kızlar nasılsınız geçmişe 3-5 sayfa göz attım
Toprak ve annesi hoşgeldiniz aramıza
Mirahyan canım benim sakın üzülme canım benim annemin de bi damla sütü olmamış bizi mamayla beslemiş bu onun eksik bi anne olduğunu göstermez ki senin de öyle düşünüp üzme kendini
Nicki unuttum kilo almak isteyen arkadaş tebrik ediyorum seniii
Polyanna kuzum 2 minik presesle işin biraz zor ama azıcık zaman geçsin rahatlayacaksın inş.
Onderya oğluşunun pozuna bayıldım kuzum
Kornumaktan konuşulmuş bende spiralden korkuyorum ok.kullanıyoruz ama hep yusuf yusuf durumundayımm
Şimdilik aklımda kalanlar bunlar okudum ama unuttuğum olabilir gelelim bize.
Gülnihal dün bütün gün mız mız hep ağlıyor memeden ayırlmıyor ev sıcak değil klima da çalışıyor kafayı sıyıracaktım saat 4 oldu hala öyle normalde sakin olan bebek bi huzursuz hep ağlıyor ben evde olunca mama vermiyorum hep meme emiyor sonunda kalktım biraz mama hazırladım Gülnihal mamayı yediği gibi uyudu kesintisiz 2,5 saat yavrum açmış sütüm doyurmamış nasıl üzüldüm o saate kadar aklıma gelmedi aç olabileceği çünkü hep meme verdim demek ki boş emmişAkşam da iftara davetliydik gittik Gülnihal orda da uyumaya devam etti hoşbeş sohbet kalktık oda ne eşimin ayakkabılarını çalmışlarr ev sahibinide ayakkabıları olmadı eşime eve terlikle geldi bide çok severek yeni almıştı kimseninkine dokunmamışlar onunkini alıp gitmişler Gülnihal full uyumanın sonucu sahurdan sonra saat 6,5 da uyudu olan yine bana oldu uykusuzummmmm
Teşekkür ederim hoşbulduk... Eşin için üzüldüm sinir bozucu bir durum ... benim oğlumda çok mızmızlanan bir bebek değil ama aç ise feriştahı gelse susturamaz. açlığa tahammülü yok.. emer gülücükler başlar...
Günaydın kızlar nasılsınız geçmişe 3-5 sayfa göz attım
Toprak ve annesi hoşgeldiniz aramıza
Mirahyan canım benim sakın üzülme canım benim annemin de bi damla sütü olmamış bizi mamayla beslemiş bu onun eksik bi anne olduğunu göstermez ki senin de öyle düşünüp üzme kendini
Nicki unuttum kilo almak isteyen arkadaş tebrik ediyorum seniii
Polyanna kuzum 2 minik presesle işin biraz zor ama azıcık zaman geçsin rahatlayacaksın inş.
Onderya oğluşunun pozuna bayıldım kuzum
Kornumaktan konuşulmuş bende spiralden korkuyorum ok.kullanıyoruz ama hep yusuf yusuf durumundayımm
Şimdilik aklımda kalanlar bunlar okudum ama unuttuğum olabilir gelelim bize.
Gülnihal dün bütün gün mız mız hep ağlıyor memeden ayırlmıyor ev sıcak değil klima da çalışıyor kafayı sıyıracaktım saat 4 oldu hala öyle normalde sakin olan bebek bi huzursuz hep ağlıyor ben evde olunca mama vermiyorum hep meme emiyor sonunda kalktım biraz mama hazırladım Gülnihal mamayı yediği gibi uyudu kesintisiz 2,5 saat yavrum açmış sütüm doyurmamış nasıl üzüldüm o saate kadar aklıma gelmedi aç olabileceği çünkü hep meme verdim demek ki boş emmişAkşam da iftara davetliydik gittik Gülnihal orda da uyumaya devam etti hoşbeş sohbet kalktık oda ne eşimin ayakkabılarını çalmışlarr ev sahibinide ayakkabıları olmadı eşime eve terlikle geldi bide çok severek yeni almıştı kimseninkine dokunmamışlar onunkini alıp gitmişler Gülnihal full uyumanın sonucu sahurdan sonra saat 6,5 da uyudu olan yine bana oldu uykusuzummmmm
Ben anlayamadım aç olduğunu hatta sevindim ne güzel hep emiyor bu gün meğer yavrum açmış memede boşmuş hep boşa kürek çekmiş
insan anlayamıyor bazen. Toprak'ta doğar doğmaz yenidoğan yoğun bakımına alındı. 10 gün kaldı. Ben Manvgattayım. Burada yenidoğan yoğun bakımı olmayınca antalya ya sevk edildi.Anne karnında zatürre olmuş meğersem. acil sezeryan alındı. Orda hep mama yedi. Ben Dikişli halde yollarda. Allah'a şükür kendime gelip emzirme saatlerine gitmeye başlayınca cuk diye kaptı memeyi. ama meme boş. emziremiyeceğim diye bol bol ağlayanlardandım ben belki 40 gün ağladım. şimdi ne biberon alıyor ne mama. çok ağladım allah bana meme aşığı bir oğul ve bol süt verdi. meme boşken anlayamıyordum açlığını o ağlıyor ben ağlıyor. uyumuyor. annem belki mama verince susar dedi. Gülnihal gibi yedi uyudu.
Çok geçmiş olsun canım hemen hemen aynı yaşadıklarımız bizde acil sezeryan olduk kızım yoğun bakımda kaldı orda mama verdiler ama emzirmeye gidince aldı hemen çok şükür sütümde bol oldu :) ne kadar benziyor dimi yaşadıklarımız
Teşekkür ederim hoşbulduk... Eşin için üzüldüm sinir bozucu bir durum ... benim oğlumda çok mızmızlanan bir bebek değil ama aç ise feriştahı gelse susturamaz. açlığa tahammülü yok.. emer gülücükler başlar...
evet çok benziyor. insan içinde yaşarken ten ben bu haldeyim sanıyor ama sonra anlıyor ki yaşadıklarımı yaşayan bir sürü anne var. ama o lohusalık aman aman... hep pozitif olan ben negatif biri olup çıkmıştım. Şimdide bakıcı derdindeyim... Gene karaları bağladım :)))) senin ne güzel anneanne bakıyor... ( yanlış hatırlamıyorsam) İlk yazarken demiştim okuyucuydum sizi tanıyorum diye :))) Ben Bilgisayar öğretmeniyim. 1 eylül göreve başlamam gerek. aileden gelebilecekte yok... bakıcı bulamadım da... bakalım neler olacak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?