- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #61.401
günaydın arkadaşlar bizimkininde tek sorunu açlıkkk.. sütüm yetmiyor mama veriyrouz mecburen.
Günaydın canım düne kadar hafta sonları direniyordum mama değil meme veriyordum ama aç kalıyor mecbur veriyoruz ne yapalım
Günaydın canım düne kadar hafta sonları direniyordum mama değil meme veriyordum ama aç kalıyor mecbur veriyoruz ne yapalım
hala çok üzülüyourm mama verirken ama mecburen veriyorum bende evdeyken bazen. c.tesi kontrolümüz vardı. kilosunu biraz az buldu mama verelim çalışıyorsunda bebek rahat etsin dedi. benim sütümün az olduğuna çok üzüldüğümü artık bilmeyen kalmadı tabi. sen çalıştığın halde yinede çok uğraşyorsun belli dedi. mamada kötü değil tabi anne sütü ilk tercihimiz ama yetmiyorsa yapcak birşey yok yıpratma kendini dedi. çok yıprandım ne hamileliğimde ne doğumumda çok büyük zorluk çekmedim. Sütümün olmayışı burada tek başıma olmam. herşeye kendim koşturmam beni yıprattı. Ama çok şükür yinede öyle güzel bir evladım varki. Allaha şükürler olsun.
Öyle güzel ve hareketli bı topik inniz var ki kasim annelerini bıraktım sizleri okuyorum valla. Allah arkadaşlığınizi daim etsin.. Mutlu bireyler mutlu ülke ve mutlu dünya demektir.birlikten hep kuvvet doğar di mi...hoscakalin..hayırlı sağlıklı evlatlar yetiştirin inşallah..güzel pazarlar..
Selamunnn aleykummmmm hanımlar men gelmişem:) Ozledım sızıı yaaa napıosunz ne var ne yokk herkes ıyımı aksı durum varmı gecmıs adeta bır roman gıbı nasıl okuyımkı hü
günaydın kızlar...
hayal 2 gündür sadece sabahları ve akşamları emiyor. bi de tabi gece sabaha kadar 2 kez fln emiyor. gün içinde emmek istemiyor kucağıma aldığımda başaını çeviriyor, köprü kuruyor cadı. sürekli su içme eğiliminde. dün keçi sütü aldık, bugün ilk kez yoğurt mayalayıp tattırmayı düşünüyorum. bakalım sevicekmi
Canım hep yazacam unutyorum çok geçmiş olsun Hayal'e idrar yolları enfeksiyonu olmuş kuzucuk kıymam ben onaGülnihal sudan nefret ediyor ya doktoumuz ver dedi veriyorum yutmuyor püskürtüyor püskürtürken çıkan ses hoşna gidiyor gülüyor sonrada
sinerlirim bozuldu ramazan ramazan.kızımı görenler çok kilolu obez olur diyor.4 aylıkken 6.900dü.yanakları var zaten doğduğundan beri boğmaklarıda oluştu.sadece anne sütü alıyor demekki sütüm yarıyor diyorum bende.doktora sormuştuk anne sütü obez yaparmı diye hiç bir zararı yok istediğin kadar verebilirsin dedi.sizleerede sormak istiyorum.zayıf olsa çok zayıf bu çocuk sütün yaramıyor herhalde derler kilolu olunca obez olur naptın sen bu çocuğa derler.yani her şekilde buluyolar bir laf.
Herkese iyi haftasonları kızlar, gecmisi okuyamadım cepten son durumumuzu bildirmek istiyorum. Hani benim oglumun kakasinda parazit çıkmıştı ya cok şükür dünkü tahlilde temiz çıktı ama kıvamı daha tam oturmadı. 10 gunü tamamlayacağız. Dr hijyeni en ust düzeye çıkarın dedi ama benim oglus kendini Poka buluyor hergün beline kadar ziciyornasil hijyenik siz duşunun. İnsallah Perşembe guzel haber veririm yine. Cok ama cok sagolsun dualarınız icin, Allah her şeyi gönlünüze gore versin, öpüyorum. K
canıma tak dedi artık( 2 yıldır bu binada oturuyoruz ve 2 yıldır hazzetmiyorum ondan... Pek çok laf sokmuşluuğu vardır bana kıskançlığından ama hiç cevap vermedim bu zamana kadar, vermem de... Ama bugün yaptığı... Ben 1. kattayım, ve o her zaman arka balkondan yatak odamın camının olduğu yerden herşeyini silkeliyor (( 10 dkdır halı silkiyor mesela şu an, ya benim o camım açık, ön balkondan silksene, orası gayet müsait (( ve son ses müzik açtı temizlik yapıyor şu an, yahu bu evde minicik bir bebek var ve uyuyor ((((((((
Kizlaaaar bugün benim doğum günüm.anne olarak geçirdigim ilk dogum günü ve bu yüzden çok özel benim icin.gecen sene minigim karnimda diye özeldi.bu sene kollarimda diye.zaman nasıl hızlı geçiyor.bunları yazarken melegimi uykusundaki masumiyetiyle izliyorum bir yandan.ve ne kadar şansliyim diyorum.ne kadar büyük bir hediye vermiş Rabbim bana.umarim ona tüm ömrüm boyunca gerçekten iyi bir anne olabilirim.umarim bebegime her istediginde,her bakimdan en dogru cevabi verebilirim.umarim bizi tercih ettigi icin pismanlik cümleleri kurmadan onu yetistireblirim.ve bugünün dileği olarak;minigimin yürüdügù,konustugu,okula gittigi,hayati gercek manada ögrendigi,agladigi,sevindigi hatta belki evlendigi. . .her özel aninda onun yaninda olmayi bana nasip et Yarabbim. .Sanirim şu an duygularim tavan yapmis durumda. .Ve diyorum ki iyi ki dogmuş,iyi ki dogurmusumm. .
Canımm msjını okuyunca yazmak ıstedım:) Aynı durumdayız yaa hep onu dıorum kendımı hep nasıl kolay dogururum nasıl kılo almadn bu ısı kapatırım vs hep oyle seylere adapte ettım hıc sonrasını dusunmedım sutum olckmı dıyee ve anladımkı bu ısın en kolay kısmı tasımak ve dogurmakmıs sut verme olayı benı benden aldıBenım oglum bırazda ıstahlı bı bebektı sutum olmadı degıl ama dolup tasmadı hıcbı zaman bende mama vermek zorunda kaldım hattaa mamasını bıle kısıp cocugumu ac uyuttum hazmedemedım nasıl sutum yetmez dıye ama olmayınca olmuyo okdr cok sey denedım okdr cok ugrastımkı ne dogumda ne sonrasıı degıl sutumu yettırememektn bunalıma gırdım. Ne zor bır durummus vallaa ama sonra dedımkıı cocugum saglıklıı keyfı yerınde benı hala emıo sutum var ama var ıste okdr:) Dıorum en azından anasıyla arasındakı ılıskı kesılmemeıs oluo ıkı damlada olsa paylasımımız hala suruoo bunada sukurler olsun dıyıorum. Ay bende nekdr doluymusum bakk yazdıkca yazdım:)))
Akşam da iftara davetliydik gittik Gülnihal orda da uyumaya devam etti hoşbeş sohbet kalktık oda ne eşimin ayakkabılarını çalmışlarrev sahibinide ayakkabıları olmadı eşime eve terlikle geldi bide çok severek yeni almıştı kimseninkine dokunmamışlar onunkini alıp gitmişler Gülnihal full uyumanın sonucu sahurdan sonra saat 6,5 da uyudu olan yine bana oldu uykusuzummmmm
benm kızımda 4 aylıkken s.ocağında tartıldı 6,800 geldi komşular tombiş diye seviyorlar deliriyorum benm gözümde kilosu gayet iyi tombiş falan değil birde üst komşumuzun kızı var 10 aylık 7,800 ne öylemiş kızıma nazar etti uykusuda düzeenliydi yavurmun şimdi feryat figan uyumuyorne alaka bizde 4 ay 1 haftalıkken 6900 dük..boyumuzda 64 cm..hiçde obez değil Selçüküm..helede sadece anne sütüyle obez fln olmaz imkan yok..ne güzel yarıyo işte sütün demekki brz yağlı yada yediin şeyler besin değeri yüksek şeyler ne biliim..bnmde öyleydi..sütüm yeterkene..şimdi mamayada başladık brz tombikleşti tabi..ama ondan önce gayet normal duruyodu..
şu şehirde yaşamaya hala alışamamış insanları toplıcaksın ve belli bi mahalle olcak oraya koycaksın..onlar orda yaşasın..bide camlarını boydan yapcaksın istedikleri kdr don külot silkelesinler hatta arada bi kaptırıp aşa düşsünler..neffreett ediyorm yaa elektrik süpürgesi icat edilmiş bunların haberi yok..evlerinde süpürge dolapta toz bekliyo..ya aşadan geçenler yada yaz günü cam pencere açık oturanlar senin evinin leşini pisini niye yutsun yaaa..ayyyy illettt oldum şuan..bide bunlara söylersin ablacım bak yapma bn camım açık oturuyorm senin evinin tozu bnm evime giriyo..tamam derler ama beyin cipleri yandıından 10 san. sonra herşey resetlenir..bnce al eline evdeki kilimini tıkla kapısını..gir salonun ortasına silkele kilimini bütün kirini bırak oraya sonrada çık gel..işte senin bna yaptıın bu de..
Bizim doktor 6. aydan sonra dedi meyve suyu fln verme dedi canım sadece su oda mama verdiğin için dedi bende daha bişey vermedim Gülnihaletsk ederim cnm...
Hayal de nefret ederdi sudan. ilk verdiğimde püskürtürdü yüzünü ekşitirdi. ama son günlerde sadece suyla yaşıyor diyebilirim. gün içinde okadar çok su içiyor ki. memeyi eskisi kadar istemiyor. sabah, akşam ve gece boyunca emiyor. gün içinde hep su. meyve suları vermeye başladım. şeftali ve elma verdim şu ana kadar. şeftaliyi sevdi neyseki. elmadan zorla 2 çay kaşığı aldı. çok iştahsız. sanırım idrar yolu enfeksiyonundan dolayı suya düşkün oldu. bugün de ilk kez yoğurt vericem. ama ek gıdaya geçişi ertelemeye karar verdim zaten iştahı yok memeyi bırakır die korktum
Aysoşum yaa aynısı geçen ramazan bizim başımıza geldi..bayramda eşim yeni ayakkabı almıştı daha 2 gün olmuştu babannemi ziyarete gittk mezarlıa ordan namazı kılıp gidelm dedk eşimde ayakkabısını dolaba koydu..çıkarken arıyo arıyo yok..bi geldiki ayakkabıyı çalmışlar diye..nası içine oturmuştu :)) hemde sırf onunkini değil camide dolaplarda ne işe yarar görmüşse cep tel..ayakkabı fln almışlar..Allah ıslah etsin
Canım bende temmuz başında aldım pttden almıştımdoğum parasına 26haziranda başvurdum. e-sorgulamadan takip ediyordum henüz pttye gönderilmedi diyordu. heryerden sordurdum bir türlü netice alamamıştım.meğer 2temmuzda ziraat bankasına yatmış.boşu boşuna beklemişim sinir oldum yaaa. haberiniz olsun artık ziraata yatacakmş rapor vs paraları.
KOnuştuk biliyorsun gerçi ama yinede soruna kayıtsız kalamiycimmm yavrum aptamil kullanıyoz:)Analarım size soruyorm tabi kullananlar
Hangi mamayı kullanıyosunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?