2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar nasılsınızzz???? hakkatten kimselerr kalmamış bende bugün temizlik yaptım inanınn bittim yorgunluktan.....

bayramda ben evimdeyim gidemiyorum ailemin yanına bu bayram böyle sizlerle geçirecegim yaniiii değişik olacak benim içinde

geçmişe biraz baktım fındık fıstık sütten bahsetmişsinizz valla ben hepsini aynı anda yiyemiyorum midem kötü oluyor ama elimden geldiği kadar yemeye çalışıyorum iştee

Selam arkadaşlar bende mart 2012 annesiyim, Rabbim hapimize bebeklerimizi hayırlısı ile kucağımıza almayı nasip etsin,

Şu an 9-4üm, tahmini doğum tarihim 23 mart :))

167 boya 57 kilo ile hamile kaldım, ama o kadar çok bulantım oldu ki hiç yemek yiyemedim, 51 kiloya kadar düştüm, Şuan 51,5 kiloyum... ama çok şükür bulantılarım geçen hafta bitti, yavaş yavaş yemeye başladım, bu arada düşük tehlikem vardı, hala devam ediyor, onun için(progestan) ve demir eksikliği için ilaç kullanıyorum

cildin esnemesi için çok geç kalkmamak lazım diye duymuştum, o yüzden şimdi yağlanıyorum duş çıkışında 4. aydan sonra da lierac kullanıcam. ilk hamileliğinde çok çatlağın olmadıysa bu seferde de çok olmaz diye düşünüyorum canım, bişey kullanmış mıydın o zaman?
benim bacaklarda ergenlikten kalan baya çatlak var müsaidim biraz galiba çatlamaya

selam canım, ben de yiyemiyorum ama, iştahımızı yavaş yavaş açılır diye umut ediyorum. ya sürekli sağlıklı şeyler yemek hepsini takip etmek de çok zor

Hoşgeldin canım, bulantılar çok zor, Allahtan yavaş yavaş bulantı dönemlerini atlatıyoruz:)

valla canım elimden geldiği kadarıyla sağlıklı şeyler yemeye çalışıyorum bazen unuttuğumda olabiliyor açıkcası ne yapalım yinede yememiz lazımm aslındaa

valla canım elimden geldiği kadarıyla sağlıklı şeyler yemeye çalışıyorum bazen unuttuğumda olabiliyor açıkcası ne yapalım yinede yememiz lazımm aslındaa

Elbette ama insan zorlayınca hiç yiyemiyor bu sefer demir balık yağı takviyesi falan da almak lazım ek olarak. doktorlarımızda verir zaten yakında:)

senin bulantılar çabuk bitmiş valla benim hala ara sıra oluyor yani hergün..

bu arada hoşgeldin:))

Elbette ama insan zorlayınca hiç yiyemiyor bu sefer demir balık yağı takviyesi falan da almak lazım ek olarak. doktorlarımızda verir zaten yakında:)

ben canım ne çekiyorsa onu yiyorum açıkçası zararlımıdır değilmidir diye düşünmüyorum çünkü cnm isteyip de yemezsem çok fena kafama takılıyor geçen gün halam geldi kızıma cips getirmiş hem de benim en sevdiğim türden kızıma verdim yemesi için sonra içinde kaldı biraz o kalanı da ben yedim çok cnm çekmişti çünkü üstüne de kolamı içtim oooohhh dedim dünya varmışşş:))ama tek seferlik tabi:))tuzlu şeyler mideme çok iyi geliyor

demir hapını 4.aydan sonra veriyorlar ama kansızlık varsa veriyorlar galiba balık yağı ben de kızımda içmiştim bir de multivitamin artık mecburen içicem çünkü bana kalırsa bebeğim hiiiç kilo alamaz..

ay çok merak ediyorum ya şu bayram geçse de görsem bebeğimi yaaaa..

belim çok ağrıyor.bazen yürüyemiyorum tutulup kalıyorum.doktora gitmelimiyim yaaa inşallah bişi yoktur.yatıp kaldım( kanamam falanda yok.belimdeki batma hissi bazen bacağım tutuluyor kalıyorum ya(

ben de varmış, doktor şuan bulantıların var onu iyice arttırır diye vermiyorum ama 3 aydan sonra vericem dedi, bu arada yatmadan önce muz ve süt içmek bebeğe çok kilo aldırıyormuş diye duydum bir çok kişiden, bilmiyorum doğru mudur. şuan etki etmez belki ama son aylarda işe yarayabilir:)

belim çok ağrıyor.bazen yürüyemiyorum tutulup kalıyorum.doktora gitmelimiyim yaaa inşallah bişi yoktur.yatıp kaldım( kanamam falanda yok.belimdeki batma hissi bazen bacağım tutuluyor kalıyorum ya(

bence korkmana gerek yok bel ağrısı da hamileliğin mide bulantısı gibi doğal bir sonucu ve her insanda derecesi farklı olabilir bir de artık otururken belimize kesin yastık koymamız gerekir ama tabi ilk randevunda doktoruna sor tabi ki ama o zamana kadar yorma kendini benimde acayip bacaklarım ağrıyor ağrıdan uyuyamıyorum (

arkadaslar su ikili test aklima takildi
bizim burda yapmiyorlarmis ikili testi,
bende kendi kendime soruyodum neden hic duymadim diye,

bebisinin cinsiyetini ogrenen yok degilmi?

inşallah öyledir..

arkadaslar su ikili test aklima takildi
bizim burda yapmiyorlarmis ikili testi,
bende kendi kendime soruyodum neden hic duymadim diye,

bebisinin cinsiyetini ogrenen yok degilmi?
Ben topicte yeni olduğum için sormadan geçemeyeceğim, sizin orası neresi, eğer küçük bir ilçe ise oralarda olmuyor, büyük hastanelerde oluyor, bende eşimin işinden dolayı Kastamonu Tosyada oturuyorum, orada olmadığı için bayramdan sonra Ankarada ailemin yanında yaptıracağım...

Son düzenleme:

canım hamilelik öncesinde kendini yorduğunda belin ağrıyor muydu.mesela ben büyük temizlik filan yaptığımda veya dinlenmeden,çook uzun süre ayakta kaldığımda belim ağrır,ufak tutulmalarım olurdu.geçen gün ütü yapıyım dedim 5 gömlekten sonra belim,ayağım,kasığım,üff heryerime ağrılar girdi.korkudan hemen bıraktım:)eskiden tüm gün ütü yapsam o kadar belim ağrımazdı.dinlenince geçen ağrıdan korkma canım.bu normalde de böyledir.dinlendiğin halde artıyorsa veya geçmiyorsa mutlaka doktoruna görün.sanırım hamilelik öncesinde ufak problemlerin olduğu yerler,hamilelikle beraber daha da hassaslaşıyor.kaslar esniyor,kilo değişimi,organlara baskı,eski hareket tarzını değiştirme vs vs hepsi etkili oluyor.
kendini hiiiç yormamaya çalış ve hergün düzenli yürüyüş yapmaya çalış.ben de işe yaradı.bizi de haberdar et canım.çok geçmiş olsun.

Canım ben vazelin kullanmıştım. doğuma kadar 3-4 kutu bitrmiştim:)))) ama işte acemilikten bacaklarıma sürmeyi unutmuşum ve bacaklarım çok çatladı. karnımdakiler 1-2 metre öteden hiç belli bile olmuyor.sadece dayanamayıp kaşıdığım küçük bi yer var karnımda orası belli. kimisnin göğüsleri filanda çatlıyormuş. bende olmadı çok şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…