2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bıngıldağın 4. aydan itibaren kapanması normal.15. aya kadar uzaması da normal..gittikçe küçülmesi de normal:)

Aslında demir damlası kiloya 1 mg.( 1damla= 1 mg.) 6. ayda başlanır.Bu doz tedavi dozu değil,çocuğu kansızlıktan koruyucu dozdur( tıpta proflaxi denir).Yani bebek 7 kg. ise 7 damla gibi...Fakat bizim ASM de de 5. ayda başla dedi aile hekimi( Fekat adamı hiç gözüm tutmuyor,bakanlık öyle dediği için başla dedi sanırım)Ben d vitaminini de birgün verdiysem iki gün unutuyorum,zaten 3 damla aslında D vit. için yüksek de bir doz.Demiri de herhalde bir gün verip bir gün vermem,kabızlık riski var bir de kakayı siyaha boyuyor aklınızda bulunsun..Ha bir de formül mamalarda D vit. de demir de yeterince var diye hatırlıyorum,anne sütünde d-vit ve demir ayına göre azaldığı için koruyucu bu ikisi başlanıyor..

canım benm kızımında emerken başı çok terliyo ama buda kansızlık belirtisi olabilrmikii

bıngıldağın 4. aydan itibaren kapanması normal.15. aya kadar uzaması da normal..gittikçe küçülmesi de normal:)

çok araştırdım bu konuyu ama içime sinen bi bilgiye ulaşamadım
iki aylık oldugundan beri
tüm doktorlar bungıdağının küçük oldugu konusunda hem fikir
ama kimi devit3 vermeye devam et diyor kimi çok olur gün aşırı ver diyor kimi hiç verme diyor
kafam alllak bullak
internetten araştırdım devit3le bıngıldagının bi ilgisi yok
her ay baş çevresi takibi yapıldıgı müddetçe bıngoıldak kapansa bile sorun değil yazıyor.
her ay baş çevresi takibi yapılıo ama versem mi vermesem mi bilemiom

en son gittiğim dr yazın verme kışın ver dedi
ama güneşte dışarı çıkamıyoruz ki çıktıgımz zaman eve gelince yarı baygın oluo kuzum
sence napmalıyım cnm

çok şaşırdım şimdi bizim 2 gün sonra 5 ayımız doluyor tam bir aydır kullanıyoruz keseyimmi şimdi ben:44:

birde kızlar hep yazamadan çıkıyorum zeynep in yüzünden ağlayınca hemen kapatıp kaçıyorum hazır uyuttum yazayım bari:) iştahsız bebişlerin annelerine sabır diliyorum çok zor bazen benimkide emmiyo çok üzülüyorum ama iştahı iyi dr mama verme dedi ama ben oruç tuttuğum için yoğurt falan veriyorum ramazanın başından beri
unutmadan birde hasta bebişlere ve annelerine çok geçmiş olsun diyorum Allah bir daha yaşatmasın gitsinde gelmesin inşallah

Son düzenleme:

Evet arkadaşlar aynı şey benim başıma da geldi.İlacı rastgele salladım,içinde tuhaf bir madde var.Sonra açtım içinden bir damla damlattım kağıda birazı yağ birazı kahverengi bir sıvı şeklindeydi,ki ben kahve olması gerektiğini biliyordum.Sağlık oağındaki hemşire arkadaşımdı aradım sakın verme dedi ve gidip oradaki demir ilaçlarına bakınca da birçoğunun öyle olduğunu gördük.Hemen tutanak tutuldu ve ilaçlar toplatıldı muhtemelen de imha edilecekmiş.Biz de eczaneden aldık ama hala içimde bir kurt var vermek istemiyorum.
Ayrıca bu damladan oğluma verince garibim tadından dolayı öyle tiksiniyor öyle bir titriyor ki anlatmam.Vermesek ya da başka bir çözümü var mı?Doktoruyla bu konuyu konuşan var mı?Bizim kontrol yarın ben de sorucam ama sizinkilerle de kıyaslamak istedim,inanın hiç veresim yok bu demir ilacını.

benimki normal kahverengi bi damla ya da bana normal geliyo inşallah bi sorun çıkarmaz içime kurt düştü şimdi, tadını hiç sorma zaten kızımda sevmiyo diye bi tadına bakıyım dedim akşama kadar midem bulandı resmen pas kokuyo pas tadı var bildiğiniz paslı demir

Aynen valla ilacı verdikten sonra oğlumu öpüyorum yanak dudak nasıl kokuyo bildiğin paslı demir:< çok kötü valla!bir çözüm arıyorum,bakalım yarın drumuza sourcam

benimde hiiiç veresim yok.ilacı bile açmamıştım hala.bir çözüm yolu bulan yazarsa çok sevinirim.

kızlar neredeyse bir aydır benim kızımda emmek istemedi.zaten aynı dönemde çoğumuzun bebeğinde aynı sorun baş gösterdi.kızım memeyi aşırı seven,kilosu iyi bir bebekti üstelik.yarı uykulu verdim,soğutup verdim,duş alıp verdim,tüm evi turlayarak verdim(hala belim ağrıyor,fıtık olmam inşallah),burada veya nette ne okuduysam uyguladım,almıycaksa almadı çoğu zaman.özellikle sağ göğsümü reddetti,niyeyseşimdi biraz daha iyi gibi.çok yorucu,yıpratıcı bir dönemdi.o yüzden iştahsız bebeği olan arkadaşlara sürekli dua ediyorum.allahım sütünüzü bol,yavrunuzu iştahlı kılsın.çok zor çoooook.
bu dönemde vakit bulup yazamadım,bebeği hasta olan arkadaşlara acil şifalar,çok geçmiş olsun.
bi de bir kitap var:''çocuğum yemek yemiyor''carlos gonzales,doğan kitap
hakkında okuduklarımdan sonra alıp,okumaya başladım,kesinlikle tavsiye ederim,daha bitiremedim ama bi göz attım,gayet güzel.

zaten kanın tadıda kokusuda öyle ya..brz tuhaf ama bn kan tadını çok seviyorm

seve seve,zevkle,gözüm gibi bakarım.Hic cekinme bir sonraki gidisinde bize gelsin Gülnihalcik

k_b_c bernysta
kbc cnm senin gece gece gülme krizine girip yaşadıklarınamı güleyim
yoksa Bernanın enişten kelimesini aynştayn olarak okumasınamı güleyim derken
aklıma ortaokuldayken bi arkadaşımın derste metni sesli okurken metinde geçen
Albert Einstein ismini albırt enişten diye okuması geldiDD gülmekten yarılmıştık
sınıfcak kızla dalga geciolardı albırt eniştenler nasıl dieDD

ha bu arada k_b_c senin nickide kbb die hayal ediorum niyeyse
kbb sekreteri oldumdanmıdır nedir ne demek kbc
kulak burun ciğermi diyip iğrenç bi espiriyle geceye damga vurmakdan da hiç çekinmiorum niyeyse

cok gecmis olsun bidaha gelmesinİnşallah

Bizim bingildak bir buçuk aydir kapanma evresinde Dr 6aya kadar da kullanalım dedi
Kızlar bu ferdi sanıp iğrenç bisey Enes'ten biliyorum biz onu Atıp ferrum aldık Eyüp'e ben bir haftadır unuttum vermedim yarın vereyim feRrum pekmez gibi ama rengi boyası bulmasındcageçmiyor

cok gecmis olsun bidaha gelmesinİnşallah

Bizim bingildak bir buçuk aydir kapanma evresinde Dr 6aya kadar da kullanalım dedi
Kızlar bu ferrosanol iğrenç bisey Enes'ten biliyorum biz onu Atıp ferrum aldık Eyüp'e ben bir haftadır unuttum vermedim yarın vereyim feRrum pekmez gibi ama rengi boyası bulmasındcageçmiyor

Son düzenleme:
ha bu arada k_b_c senin nickide kbb die hayal ediorum niyeyse
kbb sekreteri oldumdanmıdır nedir ne demek kbc
kulak burun ciğermi diyip iğrenç bi espiriyle geceye damga vurmakdan da hiç çekinmiorum niyeyse
:)))
duygunun dmf sinden caldim nickimi:) benim esimin oglumun bas harfleri.adim kerime.
yeri gelmisken malum yerde nick belgesine beni de ekler misin Nurcum:)oraya yazmistim ben beceremedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…