- 28 Haziran 2011
- 3.745
- 21
- 118
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #62.121
mustafa alpere geçmiş olsun benim bir öğrencim vardı lösemili 6 yaşında yakalanmıştı hastalığa zorlu bir tedavi sürecinden sonra iyileşti şimdi 14 yaşında çok şükür oldukça iyi durumda inşallah onun da sağlık haberlerini almak nasip olur bize
bernacım arkadaşının oğlu mustafa alper e Allahım şifaların en büyüğünü versin inşallah.yüce Allahım kimseye yaşatmasın bu hastalığı lösemi ile savaşan bütün yavrularımız tez zamanda kavuşsun sağlıklarına inşallah.
yazını okuduktan sonra ayatel kursi okudum ve dua ettim ve edeceğimde.Allahım bu oruçlu ağzımla yaptığım dua yı kabul eder inşallah
ben şimdi çıkıyorm hastaneye gitcez..bu akşam giremem heralde ama ya bugn ya yrn hbr verrm durumu..tuzlu çörek yaptm peynirli bide meyve suyu fln alırz..bide oyuncak fln..ayy bilmiyorm elimdende bişey gelmiyoki bi nebze işe yarasam..
kızlar iki aylıkken olunan aşılar var ya
onlardan kola yapılanı var ya kızardı hafif de şişlik var
nerdeyse 4 aylık olduk sonradan sonraya niye öyle oldu ki
ebeyi aradım meşgule aldı
ne zaman arasam meşgule alıyo sonra da ne zaman istersen ara diyo pisluh
arkadaşlar bebeğim 10 gündür kaka yapmıyor zeytinyağı içirdim poposunuda uyardım ama yapmadı yine önerisi olan varmı
Çok sağoln teşekkür ederim...Tekli olandan mı kullanıyosunuz?
canım sıkıntısı var mı?Aseli ben geçen hafta huysuzluğu üzere doktora götürdüm ,karnı ağrıyor dedi..2 günde bir kaka yapmasına rağmen sıkıntısı oluyormuş kuzumda,fitil verdi bize..eve gelince eşimle denedik Asel fitili hiç sevmedi çıkarana kadar ağladıama sonrasında kaka yaptı ve rahatladı..bir de nurse hurveys şurup vermişti..şimdi günlük içiriyorum ve her gün kaka yapıyor,sanırım rahatlattı kızımı..popo çevresine pişik önleyici krem sürdüm dünde, o da o bölgeyi yumuşattı gaz çıkarırken bile daha rahat çıkardığını düşünüyorum krem sonrasında
Annem her sabah Gülnihal'i hava alması için evin az ilerisindeki parka götürür,sabah gitmişler gölgede bi banka oturmuş annem bi de yaşlı kadın oturuyormuş,Gülnihal kadına bakıp gülüyor ve ses çıkarıyormuş kadın anneme kızmış ''ben çocuklardan nefret ederim sende getirdin burda oturdun''diye annem ne diyeceğimi bilemedim arabayı az ileri sürdüm orda oturduk diyor.Nasıl böyle kalperi körelmiş insanlar var anlamıyorum,minicik bi bebekten insan neden nefret eder :/
Bugün işe başladım malesef(( Oğlumda benim yanımda şu an ama çok zormuş yaaa bide yavrum bugün aşı oldu ateşi de var biraz neyseki eve gitmemize az kaldı babamızı bekliyoruz....Çalışan anne olmak zormuş ama buna da alışıcaz artık
Merhaba arkadaşlar... Ben hamileliğimin en başında bu foruma üye olup birkaç mesaj göndermiştim ancak daha sonra yazılanları takip etsem de aktif olarak katılımda bulunanamıştım. 21 Şubat 2012 tarihinde 38 haftalık hamile iken apar topar yapılan bir sezeryan ile 3150 gr ağırlığında dünyalar güzeli oğlum Deniz bebeğime kavuştum. Ogün bugundur kendisi ile birlikteyiz. Bundan sonra kabul ederseniz ben de aktif olarak forumda bulunmak istiyorum.
ayy inşallah cnm bi umut işte inşallah iyileşir..aksini düşünmek bile istemiyorm Allahım göstermesin..
Yazdıklarınla beni çok etkiledin... Bir taraf gördüm sende, insancıl, pozitif, sevgiyle beslenen ve etrafına güven veren bir taraf...Seni tanıdığıma seviniyorum...
"Kızımı mutlu karşılamalıyım dedim.Yıllar sonra fotoğraflarda üzgün bir anne değil, gelişinden mutlu bir anne görmeli dediM. Doğumdan sonra ve sonraki diğer günlerde o camın önünde gülerek poz verdim hep.
Mutsuzluğumun ne bana, ne eşime ne de bebeğime faydası olmayacaktı, o zaman niye mutsuzluğa teslim olayım dedim ve mutluluğa sımsıkı sarıldım."
Bu cümleler her şeyi anlatıyor ve mutluluğa sarılmayı bende beynime kazıdım şuan...
"Eğer ağlamasını sonlandıramamışsam şu değil sormam gereken soru, offf neden ağlayan bir bebek bu, diğer bebekler hiç de böyle değil!
Şunu sormalıyım kendime , ben neyi yanlış, eksik yapıyorum ki hala derdini anlatmaya çalışıyor bana.
Bu soru sayesinde hiç kızmadım, hiç şikayet etmedim, tek yaptığım çözüm odaklı gitmek."
Ve bu cümleler de birçok şeyi yeniden düşünmeme olanak sağladı, çok sağol...Ve ben inanıyorum ki Berra 23 günlük o zorlu süreci senin gibi sevgi dolu bir annesi olduğu için atlattı sağlıkla...Yazıyı sık kullanılanlara ekledim, "offf, daraldım" dediğimde açıp açıp okuyacağım...
Gamze yazını okudum,harika olmuş...hiç bir zaman ağlak anne olmadım yazmışsın ya ama ben müsadenle ağlamak istiyorum,çünkü yazını okuyunmca geçmişe daldım,nereden nereye...çok duygulandım :))
bu topice girdiğimden beri söylediğim ikişey vardı, doğuma değil doğum sonrasına,yavrunuza odaklanın, ikinciside duygular (sinir,stes, depresyona sokan her duygu) eğitilebilir, kontrol altına alınabilir.... ve sen bunu çok güzel başardın, bize örnek oldun,bu arada fotolarda bir ayrı güzel, Rabbim huzurunuzu, mutluluğunuzu daim eylesin
gamze yazını ve sitedeki benzer yazıları okudum
farklı deneyimleri okumak keyif verici
ben depresif değildim ama
oğlum emmese emmiyo diye ağlardım
emse ne güzl emiyo diye
uyumasa neden uyumuyo diye ağlardım
uyudu mu melekler gibi uyuyo diye ağlardım
ömere bronşit tanısı kondu ağladım
atlatmış dendi yine ağladım doktor işimiz var senle diyo
napayım ben de böyle bi anneyim
zaten ağlak zırlak bi kadındım daha beter oldum
bu arada söylemeden geçemeyecem siyah saç sana feci yakışıo
Aynen ben söyleyecektim kuzum Gamze'ye siyah saç daha çok yakışıyor sankiiiiiii
Gamze çok çok güzel yazmışsın...gerçekten yüreğine sağlık.. keşke bu yazıyı bende lohusalığımdan önce okuyabilseydim. tekrar anne olabilrsem kimsenin beni üzmesine izin vermeyeceğim. yazını şimdi hamile olan kız kardeşime gönderdim.. sık kullanılanlara ekledim bende ihtiyacı olan herkese gönderceğim..
Miray'cım , yazdıklarıma düşündüklerime,yaşama felsefeme göstermiş olduğun ilgi için çok çok teşekkür ederim. Umarım farklı bir gözle bakmaya ihtiyacı olan herkese ulaşır bu yazım. Birçok blogger anne bana farklı bakış açıları sundu, bebekli hayata çok daha iyi konsantre olmamı sağladı, umarım bende birilerine benzer şeyleri düşündürtebilirim, bu blog bu düşünceler ile açıldı zaten.
Bu arada 27 yıl sonra ilk kez kızıl oldum, daha doğrusu ilk kez farklı bir renk oldum biraz keyfini çıkarayım.
bu arada,
Berra 6. ay aşısını oldu bugün ve 1 yaşına kadar aşı olayı bitmiş :)
neee sahuru hazrlayıp kocanımı kaldırıyolar..çok imrendim..bn zaten 2 saatte bir Selçuğa uyanıorm düzen bozulduundan beri bide 3 te kalkıp 4 e kdr ayaktayım sahur namaz derken..sonra 1 saat uyuyp tekrar Selçuk..sonra saat çalıyo kocayı işe gönder..sonra bi bakıyorm ana bn hiç uyumamışım sonra bi bakıyorm Berna pert..anca kocam evdeyken haftasonları sn bak bn uyuyorm diyebiliyorm gündüzleri..aynen bu ay bi gebelik kuşkusu düştü içimize eşime diyorm noldu sna kalsa hmn 2.yi istiyodun niye yusf yusfsun şimdi diye..oda bnm için bişey farketmez sn bakamazsın ondan korkuyorm diyo biliyo bakamıcamı :)) bnde dedim valla öyle bişey olursa yardımcı isterm o ev işleryle ilgilenr bn çocuklarla..nedense bn artk 2+ çocuklu kadınları ayakta alkışlayasım geliyo..bn düşünemiyorm kendimi ya nasıl bakarım ki..hayır bakarm da eve bi süre sonra belediye gelir yani ondan eminim..biri evlenmemle beynimdeki ev hanımlıı çipimi sildi sanki..ev işlerinden nefret eder oldum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?