2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

iyiyiz canım da sana çok geçmiş olsun, dikkat et kendine...

arkadaşlar sizler rota virüsü aşısı yaptırdınız mı ben çok karasız kaldım lutfen yardım edınnn

canım doktorumuz önerdi bizde yaptırdık...

cok geçmiş olsun yoklugunu cok hissedioruz kuzum,
inş toparlanırsın bian evvel cnm, bndede berbat bi baş ağrısı var, nerdeyse sabaha karşı acile kaldrcaklardı beni

arkadaşlar sizler rota virüsü aşısı yaptırdınız mı ben çok karasız kaldım lutfen yardım edınnn

ben yaptırmadım cnm dr umuz önerdi aile hekimimiz ve ebe hemşiremiz önermedi kendi çocuklarına yaptırmadıklarını söledir sanırım ben hemşiremize daha çok güveniyorum neticede oda bir anne::::::::)

Ben bugn 2. Dozunu yaptrdm drum bana benim en sevdigim asidr tavsiye ederim diynce bizde yaptrdk cani

iyiyiz canım da sana çok geçmiş olsun, dikkat et kendine...

canım doktorumuz önerdi bizde yaptırdık...
Vallaa dikkat degilde hasta olmadn 1 gun once wcden cikarken ne alakayda aklimdan uzun zamndrda hasta olmuyrm diye gecrdm bukar som agizli oldugu bilmiyodum)) al sana kisa zamanda hastalik)

cok geçmiş olsun yoklugunu cok hissedioruz kuzum,
inş toparlanırsın bian evvel cnm, bndede berbat bi baş ağrısı var, nerdeyse sabaha karşı acile kaldrcaklardı beni
Sanada gecms olsn canm iki gece once cok fenaydm basim Zonkladi ilacta almiorum ihlamr zencefl bal limon takiliyorum sumuklu bocek gibiyim hersy okey ama tadim gittimi resmen dunyadan kopuyorum canim hersyi cekio insallah yarin gelir tadim hu;((

Sanada gecms olsn canm iki gece once cok fenaydm basim Zonkladi ilacta almiorum ihlamr zencefl bal limon takiliyorum sumuklu bocek gibiyim hersy okey ama tadim gittimi resmen dunyadan kopuyorum canim hersyi cekio insallah yarin gelir tadim hu;((

güzel dua et gız inşallah hemmen ağzımın tadı gelir de
toplasan 2 saatlik uykuyla duruorum, eşim işten 00:30da gelicek
ve ben Alyayı ona paslayamıcam malesef cnkü oda uykusuz ühhühühühü
dün kaynvalidemlerdeydik renkli gözlüler geldi, benm başım ağrıyınca hemen nazara bağladık,
ve kayınpederim ilginç bir konu açtı, dediki o kızın gözü tmm mavi ama görme problemi oldugu için
şeffaf dereceli lens takıo, bu durumda o kızın nazarı sana değmişmidir:44: dedi ve ben aynen böyle kaldm
adamcaaz bana nazarı bile layık görmedi anlaşılan

gemiş olsun mine..

Çok gecmis olsun. Zaten bebislere çok uğraştiriyor, hastayken iyice zorluyordur...

gemiş olsun mine..
Saol canim.
Çok gecmis olsun. Zaten bebislere çok uğraştiriyor, hastayken iyice zorluyordur...
Tesekkur ederm gececk insallah) uyumaynca ve aglmdn durmaynca zor annem sagolsn kaldi

Ahajgdhfukffj demek nazri bile layk gormedi he)) renkli gozluler 3 harfliler gibi oldu) sabretttt sabretttt kendime ve kendim gibi acinasi durumda olan arkilerime soyleyebilecgm tek telkin

geçmiş olsun cnm inş kuzeye bulşmadan atltırsın...

Herkese selam arkadaşlar;

Dün genel müdürlükten bölge müürlüklerini tayin kağıtları gelmiş, muhtemelen 15 ağustosta ilişik kesilir diyorlar, ve iilişik kesilince 2 hafta içinde taşınılacak, ama araya bayram tatili de giriyor, bu yüzden benim çok yoğun bir şekilde evi toparlamam gerekiyor... çok fazla giremeyebilirim...

Bu arada yasin okuyan arkadaşlarımıza çok tşk ederim, şu an itibariyle 68 yasinimiz oldu... fazla girip geçmiş okuma imkanım olamayacağı için okunan yasinleri mesaj yoluyla, gönderemeyen arkadaşlarımoızda birisi vasıtasıyla bana iletirse sevinirim, bu arada süresini tedavi süreci uzun olduğu için ve 500 yasini hemen toparlamak kolay olmadığı için 1 ay olarak belirledim, hepinizi öpüyorum, benim için çoook dua edin, yeni yerimiz bizim için hayırlı olsun...

Tesekkur ederim bende hep onu dusunuyorum ama ister istemz dipdibeyiz insallah acisi sonradan cikmaz. Hala tadim yok dogal haliyle koduda alamiyorum ve oglumun kokusunu cok ozledim;((

geçmiş olsun çok, ben sen gibi olduğumda hep maske taktım. ama çok zor oluyor. yavrum boş boş yüzüme bakıyordu. maskeyi indirip gülünce yüzünde güller açıyordu. inşallah tez zamanda iyi olur ve oğluşunu doya doya koklarsın..

( 0-1 yaş ) Süt çağı işlev oyunları

Bip Bip Oyunu
Araba oyunu gibi oynanır; sözler söylendikçe, çocuğun aynı yerlerine dokunulur.
Araba geldi,
Durakta durdu,
Bip bip.

Çevren çevren çemberlik oyunu
Çevren çevren çemberlik ( Parmakla, avuç içine halkalar çizilir )
Ortasında pınarcık ( Parmakla, avuç ortasına vurulur )
Bir kuş gelmiş su içmiş ( Parmak avuç ortasına vurulur, yukarıya kaldırılır,kuşun su içerken yaptığı gibi )

Sonra pırrr diye uçmuş ( Denir, elle kuşun uçup gitmesi canlandırılır )

Araba Oyunu
Araba (denir çocuğun çenesine dokunulur)
Maraba (denir çocuğun çenesine dokunulur)
Cip (denir çocuğun çenesine dokunulur)
Bip (denir çocuğun çenesine dokunulur)

Beş kardeş oyunu

Beş minik kardeş varmış ( Beş parmak gösterilir )
Bir gün ava gitmişler
Bir kuş görmüşler
Bu tutmuş ( Baş parmak tutulur, sağa sola sallanır )
Bu temizlemiş ( İşaret parmağı tutulur, sallanır )
Bu pişirmiş ( Orta parmak tutulur, sallanır )
Bu yemiş ( Yüzük parmağı tutulur, sallanır )
Bu da ( Küçük parmak tutulur )
"Hani bana, hani bana ?" demiş. ( Küçük parmak sallanır )
"Yok sana, yok sana" demişler.
"Ben de gider ararım, Ben de gider ararım" ( Bu sözler yinelenirken, uygulayıcı ikinci ve üçüncü parmakları ile yürüyüş öykünmesi yaparak, çocuğun bileğinden koluna doğru parmaklarını yürütür ve koltuk altına vararak çocuğu gıdıklar, gıdıklarken de aşağıdaki sözleri söyler : )
"gıdı gıdı, gıdı gıdı "

Tel sarar oyunu
Tel sarar Ayşe tel sarar ( Eller yukarı kaldırılarak, sağa sola döndürülür )
Tel bulamazsa ne sarar ( Ellerle soru devinimi yapılır )
Komşunun oğlunu sarar ( Çocuğa sarılma devinimi yapılır )
Not : Ayşe yerine, çocuğun adı neyse o söylenir. Çocuk erkekse son satırda "Komşunun kızını sarar" denilir.

Köşe Bakkalı Oyunu
Köşe bakkalı ( denir, çocuğun çenesi elle tutulur )
Kapalı çarşı ( denir, ağız gösterilir )
Horhor çeşmesi ( denir, burun tutulur )
Elmacılar ( denir, yanaklara değilir )
Aynacılar ( denir, gözler gösterilir )
Kemancılar ( denir, kaşlar sıvazlanır )
Düz bayır ( denir, alna dokunulur )
Karışık çayır ( denir, saçlar karıştırılır )

Sar makarayı oyunu
Sar sar makarayı ( Eller önde tutulur, birbiri çevresinde yün sarar gibi döndürülür )
Çöz çöz makarayı ( Devinim tersine yapılır )
On kilo yağ ( İki el on parmak açılarak ileriye uzatılır )
On kilo bal ( Aynı devinim yinelenir )
Yala yala bitmez ( Avuçları yalama devinimi yapılır )
Beşi sana ( Beş parmak açılır ve çocuğa gösterilir )
Beşi bana ( Beş parmak açılır ve göğse konur )
Kediye cık cık ( Yok anlamına gelen cık cık sesi çıkarılır, Baş ve ellerle yok devinimi yapılır )

Azonce ırmıklı etımek tatlısından yapım dedım,once posetınden cıkardıgım etımekler kırık cıktı,sonra tepsıye sıgmadı,zar zor serbetını doktum,sonra ırmıgı hazırlım dedım,onu etımeklerın uzerıne koymayı beceremedım,sonucc hepsı cope gıttı,hıcbıseye tahammulum kalmamıs,dunde yatagın alezını takamadıgım ıcın abajuru paramparca ettım,hadı hayırlısı

herkese slm benimde kızım elifnaz 8 mart doğumlu bide 2.5 yaşında oğlum var öldüm biittim çocukların elinde hiç akrabamız yok burda eşimin tayiniyle geldik buraya eşim doktor ve çok yoğun ayrıca gece nöbetleri falan çok yardımcı olamıyor delirmek üzereyim...kim kime beddua edecekse peşpeşe çocukların olsun desin.......
çok mutsuz uykusuz ve halsizim geceleri birbirlerini uyandırıyolar istemiyorm gece olsun
kızım diş çıkarıyo ateşi var iştahsız emmiıyo durmuyo sıcak bi yandan ah ahhhhhhhhhhhhhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…