- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #62.201
Kızlar hanı su hıkaye kıtapları varya,boyle rengarenk cıvıl cıvıl sayfaları var,jokerde gormustum,acaba onlardan alsam erkenmı olur,gecen hastanede beklerken bı cocuk aysımaya o kıtabını verdı,aysıma sayfalara bı bakıyo hayret ettım,ıcınde hayvanları,renklerı,sayıları tanıtan sımgeler vardı,bu danada anlıyomus gıbı bı bakıyo,fınalde yıne kıtabı agzına goturdu ama nebılım dıkkatını cekmesı hosuma gıttı,alan varmı aranızda?
doktorumuzun tavsıyesıyle bızde basladık canım,mılupanın 2 cesıt kasık mamasına basladık,bırını gunduz dgrını gece verıyorum ama sdc 2olcek yedırebılıyorum,sonrada emzırıyorum,ayrıca meyve puresı verıyorum,bıde yemeklerın sularından tattırıyorum,ya yemek sularını bı ıcıyokı,mamayı oyle veremıyorum valla
Mıraycım yogurdu nasıl verıceksın,devam sutunemı mayalıcaksın yoksa kecı sutunemı
merhaba kızlar. aranızda ek besinlere başlayanınız varmı, ne veriyorsunuz bebişlere bu ayda?
canım sen hangi kaşık mamalarını veriyorsun aptamilin? yoğurdu yarın doktorumuza gidecektik soracaktım ama izindeymiş haftaya kadar, haftaya gidicez, o yüzden perşembe günleri bana süt geliyor ondan kendimize mayalıcam, o mayalıdğımdan da devam sütüyle ona yapıcam haftaya kadar böyle vericem, küçük küçük kavanozlarım var ona yapıcam birer yiyimlik kavanozlar, haftaya sorucam bakalım ne diyecek doktor ona göre hareket edicem, eşim de buralarda keçi sütü satılıyor mu araştırıyor, ama zor çok küçük bir yer burası, bazen Ankara'ya tayinim çıksaymış keşke diyorum ama çıkmamıştı ondan eşim yanıma gelmişti, ama şimdi doğu görevine gidicez, umudum il merkezi olması ve kızıma istediğim her şeyi bulabilmem... öyle işte tatlım, bir soru sordun amma uzun yazdım hakız belki kayseri'ye yakın yere geliriz
bn kafama göre takılıyorm..meyve püreleriyle başlamıştm..kendi sütümden muh. yaptm sonra kndi sütümden cici bebe ve yourt veriyorm..
aynen öyle Miraycım..düşündümde onların artık bu tedavi sonlana kdr bi hayatları yok..sadece o küçük hastane odası bütün yaşamları..ve diyolarki "insan hiç kendine olmaz sanıyo böyle şeyleri..hep görürdük reklamlarda lösevin reklamlarını..çoğu zmn kanal değiştirirdik..yada bu durumda olan aileleri..içimiz acırdı ama bi gün bizimde başımıza gelceini hiç düşünemezdik.."
gerçekten şuanda iyi hoşuz ama yarının ne getirceini hiç bilmiyoruz..birden herşey tepetaklak oluveriyo..Allahım acısın..
evet kızlar dün gittik Mustafa Alperin yanına..tabi içeri giremiyoruz hematoloji bölümünde odalarda kalıyolar enfeksiyon açısından almıyolar kimseyi..ama annesi geldi yanımıza...sonra babası.. konuştuk.. o güzel anne o kdr umutla gülümsüyoki sımsıkı sarılmış yavrusunun kurtulacağı günün hayaline..vücuttaki kanser hücresi %52 miş..şimdilik iyiymiş tedavide olumlu sonuçlar alıyolarmış ama tabi o küçücük bedene brz ağır geliyomuş bu kemolar..halsiz düşüyomuş..yanında bi tanede kız arkadaşı varmış odayı paylaştıkları..bigün babası ona oyuncak almış Mustafada babasına "baba keşke Zeynep'ede alsaydın..üzülür belki" demiş..babası hasta olmadan önceki halini gösterdi telefonda "hiçbişey yoktu o zmn" diye bide şimdiki halini gösterdi ağzında maske tuttum kendimi..sonra annesiyle konuşurken dedmki "merak etme bn çok inanıyorm Allahın izniyle atlatıcaz bugünleri..tıp çok ilerledi önce Allaha sonra doktorlara emanet".. anneside o güzel gülümsemesiyle "inşallah berna o kdr istiyorumki Mustafanın büyüdüğünü görmek..onun ilerdeki hallerini çok merak ediyorum" dedi..bi kaya oturdu sanki boğazıma dilim düğümlendi.."görceksin tabiki o daha melek..Allah onu kurtarcak bu hastalıktan..güzel günler yaşıycaz beraber.." dedim..aklıma bi cümle gelmedi başka.."berna o kdr inanarak söylüyosunki bnde umutlandım şimdi" dedi o sıcak gülümsemesiyle..
giderken ona bide kumandalı araba aldık..o kdr zehir gibi bi çocukki 2 yaşında hiçbi çocuun kuramıycağı cümleler kuruyodu..bütün araba markalarını biliyo araba hastası bizde ona öyle bi hediye aldık..orda 4 aylık bi bebek de varmış ve kanser hücresi %88 miş..doktorlar kaldıramayabilir diyolarmış..Allahım neler var binlerce kez şükürler olsun..neyse işte öyle konuştuk ettik geldik..bu arada Selçuğu kayınvalideme bırakmıştım..bn zannettimki mamayı verince susar..yavrum bizim yoklumuzu resmen anlamış babannesinide yabancılamış..biz gelene kdr ağlamış..öyle bi içini çekiyoduki geldimizde..babayı görünce gülmeye başladı..
sizi de söyledim dua ettinizi o kdr sevindiki Allah razı olsun tek ihtiyacımız olan dua dedi..Mustafanın serumu aslında dualar o taktıkları şeyler değil dedi..
hepinizden Allah razı olsun dostlarım..Sizi çok seviyorum
ben yavaş yavaş giderim canılarımm diz kapaklarım ,göz kapaklarım bütün azalarım ağrıyor anam nedir bu böyle yürüyecek halim yok
Dunden beri karmakarisigim,aklim hep o yavrucakta.anne ve babasinda..tum hasta bebelerde.keske duadan baska yapabilecek birseyler olsa.keske ama keske.
Rabbim yardımcıları olsun dünden beri aklımdan çıkmıyo.. Allah kimsenin başına vermesin. Mustafa Alperde bi an önce atlatır inş. dün öğrendiğimde oturup hüngür hüngür ağladım, biz gerçekten çok basit şeylere takılıyoruz Rabbim sağlığımızla, evlatlarımızla imtihan etmesin
bırı mılupanın sutlu tahıl mamas,dgrı sutlu pırınclı maması ama 3 olcekten fazla kesınlıkle yemıyo mıray yaa,sen nekadar verıyosun mamayı,bıde sen ne kullanıosun,
kayserı yakınına dıılde keske kayserıye gelsenız mıray yaa,ne guzel olar
bende irmikli meyvelisini veriyorum, bitince pirinçlisini alcam, 60cc ılık suya 2,5 yemek kaşığı yapıyorum canım ben, kız kayseri doğu görevi değil malesef eşime
Aysıma yatagında devamlı hareket halınde uyuyo,en son yastıgını kafasının uzerınde gordum,yastıksız yatırayım bu sefer dedım,saat 2den berı uyuyo,gunduzlerı hıc boyle uyumazdı valla nefesını kontrol edıyom ıkıde bır,acaba yastıgını kaldırdıgım ıcınmı boyle uyudu
Grip oldum başım ağrıyor,dişlerimin dibi bile ağrıyor,gece Gülnihal uyutmadı benle uyudu ,hep gelip dibime girdi ay ezerim bişey olur diye bende hiç uyuyamadım,devir olacak diye bi kaç gün merkezdeki kasıntı sekreterin yanında takılacakmışım offf orası da eve uzak aman yaaa :2::2::2:
evet kızlar dün gittik Mustafa Alperin yanına..tabi içeri giremiyoruz hematoloji bölümünde odalarda kalıyolar enfeksiyon açısından almıyolar kimseyi..ama annesi geldi yanımıza...sonra babası.. konuştuk.. o güzel anne o kdr umutla gülümsüyoki sımsıkı sarılmış yavrusunun kurtulacağı günün hayaline..vücuttaki kanser hücresi %52 miş..şimdilik iyiymiş tedavide olumlu sonuçlar alıyolarmış ama tabi o küçücük bedene brz ağır geliyomuş bu kemolar..halsiz düşüyomuş..yanında bi tanede kız arkadaşı varmış odayı paylaştıkları..bigün babası ona oyuncak almış Mustafada babasına "baba keşke Zeynep'ede alsaydın..üzülür belki" demiş..babası hasta olmadan önceki halini gösterdi telefonda "hiçbişey yoktu o zmn" diye bide şimdiki halini gösterdi ağzında maske tuttum kendimi..sonra annesiyle konuşurken dedmki "merak etme bn çok inanıyorm Allahın izniyle atlatıcaz bugünleri..tıp çok ilerledi önce Allaha sonra doktorlara emanet".. anneside o güzel gülümsemesiyle "inşallah berna o kdr istiyorumki Mustafanın büyüdüğünü görmek..onun ilerdeki hallerini çok merak ediyorum" dedi..bi kaya oturdu sanki boğazıma dilim düğümlendi.."görceksin tabiki o daha melek..Allah onu kurtarcak bu hastalıktan..güzel günler yaşıycaz beraber.." dedim..aklıma bi cümle gelmedi başka.."berna o kdr inanarak söylüyosunki bnde umutlandım şimdi" dedi o sıcak gülümsemesiyle..
giderken ona bide kumandalı araba aldık..o kdr zehir gibi bi çocukki 2 yaşında hiçbi çocuun kuramıycağı cümleler kuruyodu..bütün araba markalarını biliyo araba hastası bizde ona öyle bi hediye aldık..orda 4 aylık bi bebek de varmış ve kanser hücresi %88 miş..doktorlar kaldıramayabilir diyolarmış..Allahım neler var binlerce kez şükürler olsun..neyse işte öyle konuştuk ettik geldik..bu arada Selçuğu kayınvalideme bırakmıştım..bn zannettimki mamayı verince susar..yavrum bizim yoklumuzu resmen anlamış babannesinide yabancılamış..biz gelene kdr ağlamış..öyle bi içini çekiyoduki geldimizde..babayı görünce gülmeye başladı..
sizi de söyledim dua ettinizi o kdr sevindiki Allah razı olsun tek ihtiyacımız olan dua dedi..Mustafanın serumu aslında dualar o taktıkları şeyler değil dedi..
hepinizden Allah razı olsun dostlarım..Sizi çok seviyorum
2,5 yemek kasıgının hepsını yıyomu lıdya kuzusu,ben mama olcegıyle 3 olcegı zor yedırıyorum,corba falan verdıgımde nasıl yıyo mıray yaa,mamayı oyle yedıremıyorum,sahsına munhasır bı kızım var
Aysıma yatagında devamlı hareket halınde uyuyo,en son yastıgını kafasının uzerınde gordum,yastıksız yatırayım bu sefer dedım,saat 2den berı uyuyo,gunduzlerı hıc boyle uyumazdı valla nefesını kontrol edıyom ıkıde bır,acaba yastıgını kaldırdıgım ıcınmı boyle uyudu
2,5 yemek kasıgının hepsını yıyomu lıdya kuzusu,ben mama olcegıyle 3 olcegı zor yedırıyorum,corba falan verdıgımde nasıl yıyo mıray yaa,mamayı oyle yedıremıyorum,sahsına munhasır bı kızım var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?