- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #63.221
Rotada bizde de oyle olmustu.surekli uyumustu.
ne zmn istersenz gelin cnm geç gelmeyinde sonra doyamıyorz..ama kesin bi saat belirleyelm bnde ona göre durakta oliim..1 yada 2 fln olsun ne dersiniiz?
tabikide başıma kal cnm ne güzel ohhh sohbet muhabbet ayselde gitmez zaten pınarda gitmez o zmn beraber dönersiniz..çok hoş bigün olur inşallah
Kızlar geçmişi sonra okuyacağım, birikmiş yine, dün doktora gittik, konuştuklarımızı paylaşayım belki faydası olur..
Dün 5. ay kontrolümüz vardı, Lidya 5 ay 11 günlük şuan, ama doktorumuz geçen hafta izindeydi dün gittik. En son 28 haziranda gitmiştik. 7300 gr kilosu, 65.5 cm boyu olmuş. 900 gr almış 1 ay 10 günde. Maşallah kızıma, darısı bütün kuzuların başına, hepsinin sağlıklı olmasını dilerim. Doktorumuz genel durumunu iyi buldu çok şükür. Aklıma takılan her şeyi sordum, paylaşayım sizinle...
-Yoğurdu pastorize sütlerden yapma, süt al, güzelce kaynat öyle yap dedi. 3-4 günlük yapabilirsin dedi. Bende inek sütü önerilmiyor 1 yaşına kadar dedim. Yoğurt başka süt başka dedi. Bu yüzden muhallebisini sütle yapma mesela dedi, devam mamasıyla ve suyla yap dedi.
-Demir ilacını sordum, 8-9 damla ver dedi. Meyve sularına karıştırabilirsin, ama aç karnına ver, tokken sevmez dedi. 3x3 şeklinde de verebilirsin dedi.
-Su ne kadar içmeli dedim, mamadan sonra ver dedi. Suyu sevmiyor içmiyor dedim. İhtiyacı yoktur o zaman çorbadan mamadan aldığı için dedi, idrarı koyulaşır ve pembe lekeler olursa suyu sık içirmeye çalış dedi.
-Artık çorbayı, yoğurdu bir öğünlük verebilirsin dedi, bunları yedikten en az 1 saat sonra devam sütünü ver dedi.
-Hazır gıdalardan sadece organik kavanozları önerdi, hatta onları da kendin yap dedi, o hazır muhallebi karışımlarını falan kullanma, kendin yap herşeyi dedi.
-6. ayda kalça bişeyi (neydi hatırlayamadım) ve göz muayenesi yaptırıcaz dedi. Çünkü benim ve eşimin gözlerimiz miyop. Normalde 1 yaş ama sizde var olduğundan 6. ayda baktıralım dedi. Sizlerde de varsa bilginiz olsun.
kızlar ya Selçuk çok kötü öksürüyo..birazdan aile hekimine götürcemde acaba anlar mı? yani dr.a gitmeye grk varmı aile hekimi halledermi durumu acaba?
pofff nasıl takır takır öksürüyo çocuğu nerde üşüttüm ya..
Kızlar bebişlerine gece lambası falan kullanıyo musunuz?yoksa karanlıkta mı yatmaları gerekiyo?
Ben ben ben.Benim ismim okunmadi:)Aklima su karikatur geldi de paylasayim dedim.cok gulerim ben buna
Ben dogdugundan beri kullaniyorum.ayni odada yatiyoruz ama gormem lazim her kalktigimda o yuzden.
Kızlar bebişlerine gece lambası falan kullanıyo musunuz?yoksa karanlıkta mı yatmaları gerekiyo?
OYYYY ÖLÜRÜM SEN SICAKLAMA BANA GELSİN SANA GELEN SICAK AYYY MAŞALLAH SANA ÇOK GÜZELSIN
Canım, benim oğlum 8,5 aylık..Yaklaşık 5 aylıkken doktor bizden de kalça ultrasonu istemişti..Sebep seninki ile aynı "bacak boğumları eşit değil" O kadar korkmuş, o kadar üzülmüştüm ki anlatamam..Ama ne muayenede ne de ultrasonda hiçbirşey çıkmadı..O zaman ultrason çeken uzman boğum eşitsizliğinin tek başına bir sebep olamayacağını söylemişti bize..Kısacası, için rahat olsun..Emin ol hiçbirşey çıkmayacak
_TopraK, biz Mersin'de yaşıyoruz..İnan bana sıcak ve nemden çektiğimi bir ben bilirim..Allah bebişlerimizin yardımcısı olsun..Terden defalarca üst değiştirip duruyoruz..Gündüz ayrı dert, gece ayrı dert
Ben ben ben.Benim ismim okunmadi:)Aklima su karikatur geldi de paylasayim dedim.cok gulerim ben buna
Aile hekimi yakindir zaten.evden cikmisken ona da gotur bence ikisi de ayni seyleri mi soyleyecekler bakarsin hem.kil kacmistir salyadir vs.hasta degildir insallah.huysuzlugu var mi?
ben kendi odasında yatırıyorum ama bahçe aydınlatmasından dolyı aşırı karanlık olmuyo ışıksız görebiliyorum...ama yinede karar veremiyorum hala gece lambası konusunda..
sna ayrı cevap vermiştim snde geç kalkcam dedin ya o yüzden saymadım
koridorun ışığı fazla geliyo bize rahatsız oldu ama bizim bahçe aydınlatmasından dolayı aşırı karanlık değil ışıksız görebiliyorum neysekii.....Demekki karanlıkta yatırarak iyi yapmışım sağol canım..özgecim karanlıkta büyüme hormonları daha fazla salgılanır, karanlıkta uyusun diye ben kullanmıyorum ama yüzünü de görmem lazım o yüzden koridorun ışığı açık kalıyor içeri ışık sızıyor onu görebileceğim kadar..
bn kullanmıyorm..en iyisi karanlıkta yatması..kayınvalide kullan korkar çocuk dedi ama nasıl alışırsa öyle gider..kansere karşı koruyan hormonlar gece belli bi saatte salgılanıyomuş diye okumuştm bi yerde o gün bugündür bnde karanlıkta yatarm
hahahahytttttttttt ne güldüm ha :)) gökalp i uyandırcaktım nerdeyse gülecem diye.. cnm ben senin adını bilmiyorum bu arada onu da söle de öğreneyim.. ayşe fatma ya da hayriye değil onu anladım :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?