2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

valla kuzm bzde gaz fln yapmadı sarmsak mercimek daha doğrusu çıkarıyo gazını..ztn ilk aylardada çekmemştm gaz sıkıntısı..
arada hiçbişey vermiyorm cnm bazen su veriyorm.. valla cc olrk hiç dikkat etmedm ama aventin via kapları varya onlarda muhafaza edip veriyorm gnlde dolu oluyo 180 cc fln vardır ..ztn onu bitirdii zmn idare ediyo 4 saat..hatta bugn 5 saat bile durdu.. ama yourdu çok seviyo onu itirazsız yiyo..çorba fln olunca o kdr dolu olmuyo..bide milupanın sütlacını aldım sn bizdeyken vermiştin ya ondan..onuda yedi.. dün bahçemizden elma, armut kopardım dalından bide şeftali vardı onları püre yaptım..brz yedrdim geri kalanı sakladım sbh muhallebiye katıp verdm..sevdi..şimdi aldıımız sütten yaptıım yourda baktım tadına bomba olmuş..1 parmak kaymak var üstünde sapsarı..Selçükümün bunuda iştahla yiceni düşünüyorm..

hiiiç endişe etme cnm. sağ salim hayırlısıyla atlatırsınız. biz yaptıralı 3 ay oluyor. gör bak ne kadar rahat edeceksin. zaten birşey hissetmiyorlar o iğneden sonra. iğnenin acısı da zaten aynı aşı gibi.. az ağlıyor sonra hemen susuyo. bizimki sünnet olurken oyuncaklarıyla oynuyordu:)) iğnenin etkisi geçince de bir calpol. tamamdır:) az daha mızmızsa bebeğin bir calpol daha 3 saat sonra. doktorun zaten yönlendirecektir de ben yaşadığımı anlatıyorum.. hadi Allah a emanet olsun yavrun. hayırlı sünnetler olsun:)

ya bnde istiyormmm ettirmek..nasıl oluyo Ebrarcım brz anlatırmısın..bnm hiçbi bilgim yok..önceden ayarlamakmı gerekiyo randevu fln yoksa öyle sünnet diye çıkıp hmn dr. bulup yapıyolarmı..bide haftasonu nasıl oluyo..dr bulunabiliyo mu?

afiyet olsun selçuğuma. nerdeeee burdaa öle süt geçen babam adapazarından getirmişti miiss gibi onla yaptım yedirdim bende.
ben atlası 2 buçuk bazen 3 saatte bir besliyorum o mulipanın kavanozları kadar yiyo 125 ml

canım inşallah kolayca atlatırsınız, stres yapma bişeycik olmaz inş

Kızlar bgn baston puset alıcam,magazaları gezdım az bıraz marka olarak baby to go mu yoksa kanz mı hangısını tavsıye edersınız?

marka murka bilmem ben seni özledim

maşallah Selçuk paşaya, bende heemen hemen senin gibi yapıyorum canım, ama 180 cc olmuyor benim, 120 ya da 150 cc oluyor, bende milupanın sütlacını vermiştim bir defa, dışardaydık aldım ondan, ama sonra içeriğine baktım inek sütü var, vermedim bir daha, sende verme canım istersen, yoğurt gibi olmuyor çünkü muhallebi direk süt o

bende o kavanozlar kadar veriyorum, yaptığım çorbayı da koyuyorum onlara yoğurdu da

hoşgeldin canım maşallah paşaya emekliyor demekki, hayırlı olsun erkenciymiş şeker şey abisi de kocaman olmuş okula başlıyor demek, ne güzel mutluluk sizin için canım o da hayırlı olsun...

Son düzenleme:

yok cnm 3 tane aldm burda kolaylık oluyo..daha almam ztn..normalde taze cam rendede rendeleyp veriyorm meyveleri fln.. ama mamalrdada inek sütü yok mu? öyle htrlıyorm:44:

Selam kızlar nasılsınız? uzun zaman oldu buraya girmeyeli, dün bir arkadaşa yorum yazdım çıktım sizlerle konuşamadım. bizim bebiş, 5.5 aylık oldu ve ek gıdaya artık geçebiliriz dedi doktor, ben heyecanla beklerken, sadece elma ve elma suyu dedi:S olsun yeni bişeyler tatırmak yine de eğlenceli:) 3-4 gün önce sünnet oldu kuzum, sünnet esnasında ok ağladı, doktor bişey yapmadan masaya yattığında ağlamaya başladı korktuda çıkana kadar susmadı (15-20 dakika) ilk gün çok pişman oldum, kendime kızdım durdum, gözüme uyku girmedi kendime öfkeden, ama ikinci gayet iyi ve normaldi, ileride olsa daha çok korku yaşayacaktı belkide, sürekli atlında sadece bezle gezdiği için mevsim de ideal oldu. şuan keyfi yerinde maşallah. ikinciye oğlum olursa yeni doğduğunda yaptırıcam hiç beklemiycem.

Ben iyiyim kiloları takıyorum biraz, haftaya kayınvalideme karadenize gidicez uçakla, umarım yolda sorun yaşamayız. Benden haberler böyle.

saolun kızlar en azından farklı tatlar yaratmaya çalışacam artık birde şu ülker içim smart tazde peynirler var meyveli falan onlardan veriyomusunuz ben şeftalilisini yedirdim ve oğlum tadını sevdi ama içim rahat değil.benim yaptığım yoğurdu çok beğenmedi kese yoğurdu varya ona pekmez katıp veriyorum onu çok seviyo muhallebiye çok az muz koydum sevmedi sanırım muhallebinin ölçüsünü tutturamıyorum
yani anlicanız çok sıkıntılı bi dönemdeyiz.arasa yemek yedirmeye çalışırken elim ayağıma dolanıyo
ha birde cici bebe faslı var gece yatarken mamaya koyuyorum hatta bazen gündüzde ve mamyı cici bebeyle cuk cuk içiyo sadeyken sevmiyo çok ilginç bi oğlum var ...

benim miniğim 5 buçuk aylık yürüteci alalı 2 hafta kadar oldu başta 5 dk falan koyuyodum şimdi ise günde yarım saat falan biniyo ve gerçekten yürümesine yardımcı olacağını düşünüyorum.yalnız yürütecin önündeki süslerimizzi çıkardık herşeyi yaslama çabasında olduğumuzdan onları çıkarmayı daha uygun buldum

Günaydın kızlar
Dün misafirim vardı annemi de çağırdım yardım etsin diye,o geldiğinde ben temizlik yapıyordum eşim evde yoktu buz dolabını öne çektim altını silmek için annem de Gülnihal kucağında mutfağın kapısında duruyor sohbet ediyorduk,eşim şu büyük streç filmler varya rulo olan mutfak için olmayandan onu buzdolabının üstüne koymuş bende görmedim dolabı çekerken ordan yuvarladı kafama güm etiii,ben çok sulugöz bi insanım ve ağlamaya başladım ve inanamazsınız ben ağlayınca Gülnihal de ağladı annemin kucağından bana doğru eğilerek oyyy kuzumm benimmmm gözümün altı morardı fondatenle kapattım,misafirlerimiz saat 1 de geldi akşam 12 de gittiler öğle ve akşam yemeği aralarda çay meyve servisi çok yoruldum ,çok sevdiğim insanlar kızı hep yardım etti bana masa hazırla, topla, bulaşık, çay hepsini benle beraber yaptı bizim hafta sonumuz böyle geçti
Haftaya pazar buluşalım demişsiniz ama benim yine misafiri varr,sonraki hafta da annemle kardeşim baküye gidiyor onları yolcu etmeye gidecez

anne - BABA OLUNCA NELER DEĞİŞİR? :)

Şu anda anne veya baba olup olmadığınız önemli değil. İşte size anne –baba olduğunuzda değişecek şeylerin listesi! Bizim hazırladığımız listeyi okuduktan sonra altına siz de kendinizde değişenleri ekley
ebilirsiniz.

- Nihayet kendi anne-babanızı anlamaya başlarsınız.
- Sürekli irtibat halinde olduğunuz pek çok insanı uzun zamandır aramadığınızı fark edersiniz.
- Çocuklarla ilgili problemler dışındaki her problem sıradanlaşır.
- Bebeğinizin ağrısının sizin ağrınızdan daha şiddetli olduğunu hissedersiniz.
- Kalbiniz daha kolay kırılır.
- Her gün bir sürprize dönüşür.
- Kendinizi kaka gördüğünüz için sevinirken bulabilirsiniz.
- Aynada kendinize değil bebeğinize bakmaya başlarsınız.
- Aslında çok güzel taklit yapabildiğinizi fark edersiniz.
- Bir diş için söylenecek ne çok söz bulduğunuza şaşarsınız.
- Nihayet, gerçek mutluluğun maddi şeylerden gelmediğini anlarsınız.
- Şeker ve çikolatanın -yapışkan ve kalorili olsa dahi- süper güçleri olduğunu öğrenirsiniz.
- Cumartesi akşamı 22:00’de yatağa girmek lütuf olur.
- Avaz avaz ağlayan bir çocuk gördüğünüzde “çocuğunu kontrol edemiyor musun” bakışı yerine “ne hissettiğini biliyorum” bakışı atarsınız.
- Ne kadar aceleniz olursa olsun onu öpmek ve sarılmak için mutlaka zaman yaratırsınız.
- Uzun bir duş almanın lüks olduğunu öğrenirsiniz.
- Dünyayı daha yaşanır bir yer yapmanın ve çevreciliğin önemli olduğunu düşünmeye başlarsınız.
- Daha önce ilk görüşte aşka inanmıyorsanız bile bebeğinizi görünce inanırsınız.
- Haberleri izlemek ızdırap haline gelir çünkü her şeyi anne-baba perspektifiyle izlemeye başlarsınız.
- Nihayet, göğüslerin aslında ne için olduğunu anlarsınız.
- Elinize işendiği için kahkaha atarsınız.
- Hiçbir şey sadece sizin olmaz, her şeyi paylaşmayı öğrenirsiniz.
- Hayatta ne başarırsanız başarın hiçbir şey çocuğunuza baktığınız andaki mutluluğa yaklaşamaz.
- Daha önce fark etmediğiniz tüm çukurlar, delikler ve sivri köşeler dikkatinizi çekmeye başlar.
- Çocuklu arkadaşlarınızla daha çok görüşmeye başladığınızı fark edersiniz.
- Cep telefonunuzun nereden kapatıldığını unutursunuz(acil aramalar için cep telefonunuz hep açık kalır).
- Japon turistler gibi sürekli fotoğraf çekmeye başlarsınız.
- Aslında “çok yetenekli bir yazar” olduğunuzu düşünmeye başlarsınız.
- Gürültüde ve ışıkta da uyuyabildiğinizi öğrenirsiniz.
- Tanımadığınız insanlar sizi daha fazla korkutmaya başlar.
- Bir oyuncağın üzerine çıplak ayak basınca ne kadar canınızın yanabildiğine şaşarsınız.
- Omzunuza kusulması komik gelir.
- Dünyanın sizin etrafınızda dönmediğini öğrenirsiniz.
- Gerekirse dünyayı yerinden oynatabileceğinize inanırsınız.
- Ne kadar sık vicdan azabı çekebildiğinize hayret edersiniz.
- Zamanla bütün çizgi film kahramanlarının adını öğrenirsiniz.

Heyooooo mıllet gunaydın nerelerdesınız,ben guzel kızımla an ıtıbatıyle gune baslamıs bulunmaktayım....bu arada dun kanzın baston pusetını aldım,yarı yatarlı olmasından dolayı ve tentesının tam kapanıo olması ve on barının olması sebebıyle onu aldım,aksamda evde deneme surusu yaptık anaaam bu dana bı sevdı etreafı ızledıgındenmıdır nedır pek hosuna gıttı dananın,hoppala almadı kızlar en azından sımdılık vazgectım,kızıma kıyafet falan aldım,kıs sezonunu acmıs bıle magazalar,neler var neler ama ben daha mevsımsel bısıler aldım...
Dun gırdıgım bebek magazalarına cıftler yenı dogmus bebeklerıyle gelıyolar,anaaaam mınıcıkler o an anlıyorumkı aysıma kocamaan olmus...
Tabı aysımada devamlı bı yerlerı karıstırma ve hepsını agzına goturme ıstegı hııc bıtmıyo...cumartesı arkadasımın nısanında o gurultude mısıl mısıl uyudu,sevıom la bu halını....
Sonraa baska neler yaptıkkk,te aklıma bu kadar gelııı...
Ya bıde noldu onu anlatım carsıda bı bankta oturuyoruz,aysıma arabasında devamlı gulucukler atıyo,hal boyle olunca etrafın epeyce ılgısını cekıyo,o esnada aysımaya ıcı gıden lakın gelmekte cok tereddut ettıgını gordugum bı ayakkabı boyacısı amca gozume takıldı,elının tekı problemlıydı,kullanamıodu ama ona ragmen helal olsun pazar demeden calıodu,yanımıza yaklastı aysımayı uzaktan sevmeye basladı,ıcımden aglama kızım nolur dıyorum,ne bılım adam seevdıgınde aglarsa adamdan once ben cok kotu olucaktım,bıde malum gunesın altında kalmaktan adam sımsıyah olmus:) derken aysıma adama bı gulucukler attı,ayy bı hosuma gıttı,aferım benım vıcdanlı kızım:)

Kızlar Gülnihale bu mama sandalyesini sipariş ettim yarın gelir herhalde E-bebeğe çalışıyorum resmen bu aralar,biraz da oyuncak sipariş verdim Gülnihalin cıngırak ve bi iki bebek dışında oyuncağı yok fazla ,ayaklı olanlara bizde yer yok ev de mutfakta küçük olunca anca bu mantıklı geldi yürüteç de almayacağım için bunda otursun oynasın işte

Son düzenleme:
Slm kızlar uzun bi aradan sonra herkese merhaba;
inş.bayram herkes için güzel geçmiştir bizim çok yoğundu perişan oldum valla grip oldum daha yeni kendime geliyorum.Uras'a geçmemiştir inş. çok korkuyorum hasta olucak diye benim yüzümden.Zaten sürekli kayınvalidem ve kayınpederim vardı fenalık geldi peşimden ayrılmadılar sanki ilk defa gördüler torunlarını sinir oldum.Halbuki her hafta görüyolar.Burnumdan geldi valla

canım yaa geçmiş olsun görünmez ev kazaları işte yazını okuyorum ya eyvah dedim gülnihale bişi oldu sandım, onlara bişi olmasında biz herşeye katlanırız dimi canım
bahar bu pazar davet ediyor ama biz tatilde olacağız öbür hafta pazar da döndüğümüz gün olacak yorgun olurum hadi onu geçtim yetişemem kii zaten
sanada geçmiş olsun canım allahın izniyle urasa da bişi olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…