- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #65.841
Kızlar hepinize merhaba. Dün başlangıcı çok kötü ama sonu güzel bir gün geçirdik. Öğleden sonra eşimle sıkıldık ve benim arkadaşlarımı arayıp pikniğe gitmeye karar verdik. Ben hazırlıklara başladım, Lidya'nın ütüleri vardı birkaç parça, onları yapayım ddedim. Lidya'yı da ütü masasının yanındaki tek kişilik yatağa yatırdım. Dibimde yani. Bir anlık bir göz karçırması ile Lidya'nın yere savruluşunu gördümO anı hayatımın sonuna kadar unutamıycam. Bir saniye bile değil salise içinde oldu yemin ederim. Yanındayım bide yaaaa Allahtan mesafe alçaktı, kuzum nasıl korktu nasıl ağladı, o ağladı ben ağladım, içimiz çıktı. Babamız iyiki evdeydi o sakinleştirdi bizi. Neyse çok sürmedi, sonra pikniğe gittik. Kuzucuk hiç huysuzlanmadı çok şükür, kafam dağıldı benimde. Ama aklımdan bir an olsun o görüntü çıkmıyor Kızıma mangal közünde muhallebi yaptım piknikte, annelik sınır tanımıyor
Biz ek gıda olayını biraz abarttık galiba:)6 ay 4 günlüğüz.Yaklaşık iki haftadır yemek düzenimiz şöyle.sabah kahvaltı bebek ekmeğini gün kurusu kayısı ya da ıhlamur suyu ile ıslatıyorum içine bazen yumurtanın sarısı bazen peynir koyuyorum.Bazen ikisini de koyuyorum.Bulamaç olarak veriyorum.Bazen de ayrı ayrı veriyorum ki her türlüsüne de alışsın diye. Bi yarım saat sonrada bi çay kaşığı pekmez veriyorum.İki saat sonra mama kavanozu ölçüsünde çorba(tarhana,sebze karışımları,yoğurtlu..içlerine bulgur,irmik ya da pirinç eklenmiş).yaklaşık iki saat sonra meyve(elma,armut,şeftali,erik,muz...) bazen meyveleri karıştırıp bazen tek tek veriyorum. Bu da yaklaşık mama kavanozları kadar. İki üç saat sonra da yoğurt.Yine mama kavanozu kadar. Kızım uzun süredir zorla emiyordu ki artık mama desteğiyle gidiyoruz.Gece formül mama almaya başladı.Bi de sabah saat 6 gibi formül mama alıyor.Ek gıda olayına böyle devam ediyoruz şimdilik. Bazen çok yemek istemiyor o zaman da zorlamıyorum.İçimden biraz daha yese desem de kendimi tutuyorum yani:)
hayırlı akşamlar kızlar nasılsınızz..yarın arasın kontrolü var dua edinde bi sorun çıkmasın...oğlumda kalça çıkıklığı kontrolüne gittiğimizde kalbinde üfürüm var ve hemen çocuk kardiyolojisinin görmesi gerekiyor dediler fakat ankarada vardı biz yinede bi doktor tanıdıgın vasıtasıyla yozgatta normal kardiyolojiye götürdük doktor bize kalpten akciğere giden damarda daralma var ama 5cm dedi 3 cm olsa balonla açıcaklarmıs yınede çocuk kardiyolojisi görsün dediler ve hemen ankaraya getırdım ankaradakılerde aynı şeyi söyledıler küçük oldugu iin kendılıgınden kapanır 3 ay sonra kontrole gel dediler ve yarın gidicez Allahın izniyle birşey çıkmaz inşallah...doktorun bahsettiği belirtilerin hiçbiri mevcut değil fakat insanın içinde yinede bir şüphe olarak kalıyoo...lütfen dualarınızı eksik etmeyinn..
elemcim..3 hafta önce başladık,kayınvaldiemgildeydik onaiar ver dediler bende verdim.şeftali,elma,kaşık mama felan ,arada cici bebe .yediği kadar ver dediler hatta ...bu sebeple çok kötü bir başlangıç yaptık ,bende şuan ne yapıcamı bilmiyorum,salak gibi hissediyorum kendimi iyi mi((
ayy ne yapcam ben yaa..burdaki doktorumda mal gibi saoslun ..gecen kontrole gitik elime bitane kağıt tutuşturdu...3 tane tarif var ,muhallebiye şeker katılıo verdiği tarif o yanii.
nasıl yapmalıyım bütün gün aynı besinimi veriyim..yada 3 gün üst üste ..az az versem artık kesmezki benim bebişi..bikere çok çok yedi...
kötü hissetme kendini canım
ama oyle gelişigüzel seyler verme cicibebe felan...
meyve ver bence önce 3 gün kuralını biliyosun,sonra sebze corbası,sonra yogurt ver.sonra da kahvaltı ve yavas yavas öğünler baslıyo bıldıgım kadarıyla.öyle seker felan da koyma sakın
hayırlı akşamlar kızlar nasılsınızz..yarın arasın kontrolü var dua edinde bi sorun çıkmasın...oğlumda kalça çıkıklığı kontrolüne gittiğimizde kalbinde üfürüm var ve hemen çocuk kardiyolojisinin görmesi gerekiyor dediler fakat ankarada vardı biz yinede bi doktor tanıdıgın vasıtasıyla yozgatta normal kardiyolojiye götürdük doktor bize kalpten akciğere giden damarda daralma var ama 5cm dedi 3 cm olsa balonla açıcaklarmıs yınede çocuk kardiyolojisi görsün dediler ve hemen ankaraya getırdım ankaradakılerde aynı şeyi söyledıler küçük oldugu iin kendılıgınden kapanır 3 ay sonra kontrole gel dediler ve yarın gidicez Allahın izniyle birşey çıkmaz inşallah...doktorun bahsettiği belirtilerin hiçbiri mevcut değil fakat insanın içinde yinede bir şüphe olarak kalıyoo...lütfen dualarınızı eksik etmeyinn..
canım inşAllah kendiliğinden geçmiştir.allah sağlık versin bebişine.
Dualarımız sizinle.İnşallah hiçbişeycik çıkmaz.Bizim de kalpte çok küçük üfürüm vardı doktorumuz geçer demişti.Bebeklerin çoğunda oluyor aslında söyleyip endişendirmeye bile gerek yok ama bilginiz olsun demişti.
abooww benden de fenaymışsın arsia ya...çok sık aralıklarla çok fazla çeşit veriyorsun sanki.mamayı daha çok vermen gerekmezmi ..bende çok bilmiyorum ama ek gıda konusunu..[/QUOT
:)Ben hiç yemeyen bi bebekmişim bebekken.Annem çok zor büyütmüş beni.Ben de verdiğim de yiyen bir bebek bulmuşken karşımda yediriyorum valla:)Şaka bir yana da ek gıdaya erken başlayan ve bol çeşit alan bebekler sanki daha iyi yiyorlar gibime geliyor.Bakalım ilerde göreceğim. Umarım sıkılıp yemeyi bırakmaz. Bu arada günde 3-4 kez formül mama alıyor.aptamilin arkasında da öyle yazıyor.Ahh ah ne zor işmiş şu ek gıda olayı.
Şimdi bana sorabilirsiniz senin burda ne isin var sen Samsun'a düğüne gitmedin mı
Ah ah sormayın 2.kez vâliz hazırladım cuma sabah otobüse bincektik Perşembe bı fena oldum Eyüp'e nuby emziğini sipariş vermiştim onu âlmaya eczâneye gittim eczacıya sordum ilacın yan etkisi filan dedi astım alerjim çıktı bide bu arada neyse aksama daha kötü oldum mide bulantisi hat safhada ishal başladı elim ayağım titriyor acile gittik sıra tam bana geldi bekliyoz kardesimle ben bayıldım orda.
Mide kanamasiymis meger 2serum 2igne Enes'te sabahtan beri hasta ateşli annemde onu getirdi acile hallettik eve gitcez arabaya binerken midem bulandı kustum kan geri acile girdik iğne yaptılar iyi oldum şükür sabaha karsı 3te evdeydik yattık 4te kalktım Eyüp nasıl agliyo yataklar cis kaka ve kusmuk icinde ateşi 39 ona da şurup verdim sabah oldu nihayet tabi ben gidemedim annemleri yolcu edip kaynanamlara bıraktı esim aksam üstü gelip aldı evmeyiz yatıyoruz ilaçlarımı düzenli aldıkca bı sorun yok şimdilik
Endoskopi yapılacak inşallah tahmin edilen şey değildir annem 2kanser atlattı ailede cok kanserden ölen var ülsere raziyim anlicaniz
Opuldünüz
Allah senden razı olsun canım Allah ne muradın varsa versin günlerdir aklımdaydı naptı acaba diye[/QUOTE
biraz geç oldu çok geçmiş olsun canım inşallah geçip gitmiştir
]
Hep hakıında hayırlısı olsun demiştik demekki hayırlısı böyleymiş
Allah korumuş canım bu bebiller artık fazlaca tehlikeli olmaya başladı.Kendini suçlu hissetme hepimizin başına geliyo böyle şeyler emin ol ki annenin başına da gelmiştir ve her anne iyi bi anne olamadığını düşünüyo kendini suçlu hissediyo ama hepimiz kendi çocuklarımızın en en en iyi annesiyiz
canım çok geçmiş olsun
inşallah ameliyata gerek kalmafdan iyileşir kuzun çok geçmiş olsun
çok geçmiş olsun canım
tövbe tövbe bağlanmış ne demek ya
görümcene çok özür dileyerek sizlerden çüş demek istiyorum
hasbinallah yaa ne çayı bunlar nasıl insanlar böyle
kimse kmiseyi dışlamaz burda alınganlık ediyosun bence
benim de sonum o teyze gibi galiba şaka bi yana bende emzirme işi bitince operasyn geçirmeyi düşünüyorum :)
üslubun hiç hoş değil aramızdan ayrılmakla en doğru kararı vermişsin
ayrımcılık mı :)
hoşgeldinnnn rukiyecim aras kemal de hoş geldi aramıza
ben gündüz kısa kollu tişört ve uzun bi eşofman altı giydiriyorum ayağında çorap tabi gecede tişört yerine uzun kollu giydiriyorum üzerine ince bi pike benim kız sıcağı hiç sevmiyo canım
diş jelini benim doktorum hiç önermedi çoookkk mecbur kalmadıkça verme dedi soğuk havuç ver sen yanında ol tabi
bebeğin dişlerin kaşınmasını azaltıyo birde o a ğrıyı azaltıyo ama genelde doktorlar önermiyo
idrar yolu enf. olmuş cnm..kemoterapi aldıından ve kolon kanseri tedavisi gördüünden bağırsakları rahatsız ediyomuş o yüzden fenalaşmış..şuan durumu daha iyi..
Aysel hiç kaçırma bnce gülnihali oynat reklamda..çok farklı bi anı olur..
Amerdakeseyi görmüşsünüz Allah tamamına erdirsin..çok sevindim ve eski günlere gittim..gerçi bnm keseyi görme maceramj hiçde hoş değildi hatrlamak bile istemiyorm ama hamilelik sürecimi hatırlattı oğlumla usg cihazlarında buluşmalarımızı..
ve kızlar tüm bebişlere bittim çok tatlılar yaa..moralim yerine geldi sayelerinde
canım ya neler yaşamışsın çok geçmiş olsun inşallah endoskopi sonucun iyi çıkar dualarım seninle bizide haberdar et Rabbim yardımcın olsunŞimdi bana sorabilirsiniz senin burda ne isin var sen Samsun'a düğüne gitmedin mı
Ah ah sormayın 2.kez vâliz hazırladım cuma sabah otobüse bincektik Perşembe bı fena oldum Eyüp'e nuby emziğini sipariş vermiştim onu âlmaya eczâneye gittim eczacıya sordum ilacın yan etkisi filan dedi astım alerjim çıktı bide bu arada neyse aksama daha kötü oldum mide bulantisi hat safhada ishal başladı elim ayağım titriyor acile gittik sıra tam bana geldi bekliyoz kardesimle ben bayıldım orda.
Mide kanamasiymis meger 2serum 2igne Enes'te sabahtan beri hasta ateşli annemde onu getirdi acile hallettik eve gitcez arabaya binerken midem bulandı kustum kan geri acile girdik iğne yaptılar iyi oldum şükür sabaha karsı 3te evdeydik yattık 4te kalktım Eyüp nasıl agliyo yataklar cis kaka ve kusmuk icinde ateşi 39 ona da şurup verdim sabah oldu nihayet tabi ben gidemedim annemleri yolcu edip kaynanamlara bıraktı esim aksam üstü gelip aldı evmeyiz yatıyoruz ilaçlarımı düzenli aldıkca bı sorun yok şimdilik
Endoskopi yapılacak inşallah tahmin edilen şey değildir annem 2kanser atlattı ailede cok kanserden ölen var ülsere raziyim anlicaniz
Opuldünüz
Aman ne yoğun bi gündü bugün sabah kahvaltıya misafirlerim vardı bi kalktım boğazım ağrıyor hemen acile gittik sprey falan verdi faranjit olmuşum Allahtan akşamdan masayı falan hazırlamıştım da çok fazla yorulmadım yine de masayı topla bulaşıklar kahve faslı falan derken bi ara bacaklarımda derman kalmadı sonrada bi kaç akraba ziyareti yaptık geldik azrayı uyuttum derken daha yeni oturdum haftasonları kızımın düzeni hep bozuluyo yaa dışarda çok kalmak istemiyo sakinliği seviyo anası babası da dışardan gelmek bilmiyo en sonunda basıyo çığlığı mecburen eve dönüyoruz parmağında oynatıyo bizi sıpa :)
Şimdi bana sorabilirsiniz senin burda ne isin var sen Samsun'a düğüne gitmedin mı
Opuldünüz
merhaba kızlar bi kaç gündür giremedim k.biraderin düğünü vardı çok yoğunduk ve haa evimde yatılı misafirlerim var artık yalnız kalmk istiyorumkızımla doğru düzgün ilgilenemiyorum da bugün aşımızı olduk ay ne çok ağladı yavrum ya bide kanattı hemşiremiz boğazını sıkasım geldi 1,5 ayda 300 gr 1 cm olmuş çok az geldi bana niye böle oldu anlamadım
cnm ben kraftın hoppalasını aldım çok memnunum kızımda çok seviyor
ayselcim çok kötü bi durum allah ailesine sabır versin...
geçmişin tamamını okuyamadım ne çok yazmışsınız öyle alıntı ypmayı unutmuşum sanırım bi kaç bişey daha vardıda tam hatırlamıyorum
hı mervecim gözünüz aydın cnm alya dişleri çıkmış
bernacım selçuk yine dümüş geçmiş olsun cnm
başka varmıydı hatırlamıyorum kusura bakmayın
işte buda son halimiz :))
slm kızlar,
bu sabah Hayal beni yine çıldırttı. meme dışında hiçbişey yememekte ısrarlı. bazı günler ağzına hiçbişey koymuyor.bu sabah zorla mama yedirmeye çalıştım sesimiz apartmanın koridorundan duyuluyormuş. büyüdükçe daha da huysuzlaşıyor başa çıkamıyorum artık. gece de uyumadı. bi de şu halimle iyice zorlanmaya başladım.
bu da küçük cadımın son hali. mama sandalyesine alışmaya çalışıyoruz bakalım.
Eki Görüntüle 506068
Ayselcim 2-3 gündür girmedim nete . O yuzden gecmişi okuyordum. Mehmet Can hasta oldu herhalde Aysel ablası bi oksuruyor huzursuz 2 gündür hep benım sucum gecen gece kısa kollu bodyle yatırdım sabah bı baktım kollar buz. o yuzden usuttu herhalde hiç keyfı yok kuzumun ne giydireceğimi şaşırdım bu havalarda.
Resim eklıyım Oğlum artık istanbul gecelerine akmaya başladı Ayselcim ilk konserine gittik:)
Eki Görüntüle 506109
mrb arkadaşlar.kaç gündür giremiyorum umarım herkes iyidir. biz bi kaç gündür çok zor günler geçirdik.ben çanakkalde ailemin yanındaydım.eşim aradı apandist ameliyatı olacağını söledi apar topar istanbula geldik a.a biz gelene kadar eşimi ameliyata aldılar.burada hiç akrabamızda yok benm arkadaşımla nişanlısı geldi allahtan onlar ilgilandiler biz gelene kadar.kayınvalidemlerle birlikte apar topar geldik dün akşam çıkardılar eşimi hastaneden bizde onunla birlikte perişan olduk bizden haberler böyle(
Opuldünüz
Kızlar hepinize merhaba. Dün başlangıcı çok kötü ama sonu güzel bir gün geçirdik. Öğleden sonra eşimle sıkıldık ve benim arkadaşlarımı arayıp pikniğe gitmeye karar verdik. Ben hazırlıklara başladım, Lidya'nın ütüleri vardı birkaç parça, onları yapayım ddedim. Lidya'yı da ütü masasının yanındaki tek kişilik yatağa yatırdım. Dibimde yani. Bir anlık bir göz karçırması ile Lidya'nın yere savruluşunu gördümO anı hayatımın sonuna kadar unutamıycam. Bir saniye bile değil salise içinde oldu yemin ederim. Yanındayım bide yaaaa Allahtan mesafe alçaktı, kuzum nasıl korktu nasıl ağladı, o ağladı ben ağladım, içimiz çıktı. Babamız iyiki evdeydi o sakinleştirdi bizi. Neyse çok sürmedi, sonra pikniğe gittik. Kuzucuk hiç huysuzlanmadı çok şükür, kafam dağıldı benimde. Ama aklımdan bir an olsun o görüntü çıkmıyor Kızıma mangal közünde muhallebi yaptım piknikte, annelik sınır tanımıyor
Opuldünüz
Aman ne yoğun bi gündü bugün sabah kahvaltıya misafirlerim vardı bi kalktım boğazım ağrıyor hemen acile gittik sprey falan verdi faranjit olmuşum Allahtan akşamdan masayı falan hazırlamıştım da çok fazla yorulmadım yine de masayı topla bulaşıklar kahve faslı falan derken bi ara bacaklarımda derman kalmadı sonrada bi kaç akraba ziyareti yaptık geldik azrayı uyuttum derken daha yeni oturdum haftasonları kızımın düzeni hep bozuluyo yaa dışarda çok kalmak istemiyo sakinliği seviyo anası babası da dışardan gelmek bilmiyo en sonunda basıyo çığlığı mecburen eve dönüyoruz parmağında oynatıyo bizi sıpa :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?