- 23 Nisan 2011
- 2.699
- 661
- 363
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #66.221
günaydın kızlar
dün akşam bende fenaydım..banyo yaptırdım bereni emzirdim uyucak uyumuyo kapatıyo gözleri alıyorum yatığına koyuyorum tekrar uyanıyo oynuyo gülüyo akşam 9.30 da zorla uyudu bende ancak o saatte yemek yiyebildimsabah 6 da uyandı Allahım çok uykusuzum ve sürekli ağlıyo hiçbiyerde durmuyo kucak hariç..ben bu uyku düzenini ne yapcam 6 da ayakta hergün
kızlar n'oldu böyle yaa...bütün bebekler çoşmuş gece.uyumama konusunda sözleştiler mi ne yaptılar...12 eylüldüya, ondan mı bi eylem girişiminde bulundular acep :) ya şaka bi yana, zor bi gece olmuş,İnşallah tekrarlanmaz
kızlar yaa yardım edin noolurrr
Hayal artık iyice canımı sıkmaya başladı. hiç durmuyor tek başına. yatağına bırakıp 2 dk içeri gitsem çığlığı basıyor. asla tek başına kalmaya tahammülü yok. çılgınlar gibi ağlamaya başlıyor hemen, nefes nefese kalıyor ağlarken. sürekli kucağımda, mutfakta birlikte iş yapmaya çalışıyoruz. yürütecine bindiriyorum ağlıyor, mama sandalyesine koyuyorum ağlıyor. en fazla 5 dk duruyor bunların içinde. illaki yanında biri olsun onu oynatsın kucaklasın fln...
bu durumu nasıl aşabilirim önerilerinizi bekliyorum çok acil. yemek bile yapamaz oldum artık. şuanda da dizimde oturuyor ve yazdıklarıma bakıyor.
bizimde aynı sorun cnm ben yanındayken çok güzel oynuyor oyuncaklarıyla ama yanından ayrıldığımda aznda basıyor çığılığı nefesi kesilir gibi ağlamasıs yokmu beni çıldırtıyor lışkanlık yaptı hep böle ağlıyor
diyeceğim o ki sanırım bu dönemde hep böleler
günaydın kızlar
dün akşam bende fenaydım..banyo yaptırdım bereni emzirdim uyucak uyumuyo kapatıyo gözleri alıyorum yatığına koyuyorum tekrar uyanıyo oynuyo gülüyo akşam 9.30 da zorla uyudu bende ancak o saatte yemek yiyebildimsabah 6 da uyandı Allahım çok uykusuzum ve sürekli ağlıyo hiçbiyerde durmuyo kucak hariç..ben bu uyku düzenini ne yapcam 6 da ayakta hergün
bugün oğlanı doktora götürdüm iki aydır geçmeyen bi öksürüğü vardı 10 15 kez öksürüyordu ama ciğerden değil kuru kuru sanki boğazına birşey var gibiydi. neyse doktor baş çevresini falan ölçtü genel bi muayene yaptı anam demediğini bırakmadı. yok baş çevresi ayındakilere göre1 cmküçük emar cekelim beyindemi bişivar. çiğerden değil ama ciğer filmi çekelim. kilo aaz almış kanına idrarına bakalım mikrop enfeksiyon mu var. ağlayınca tek gözü çok kızarıyordu göz pınarı kapalıdır 1 yasında ameliyat olsun. kan ilacı başlayalım vs vs fakat bunların hepsini daha çocuga dokunmadan söyledi. hacı bi al bi dokun ne bilem steteskopla bak falanda söyle. sinirlerim fırladı tepeme.yarın doğru düzgün bi doktora götürcem içime kurt düşürdü. bu doktorlar ne embesiller ya.. güvenmediğim kadar var heee. hepsi birbirinden gıcıkk.. hiç de güvenmiyorum doktorlara..
sezeryan olalı 6 ay oldu.bu sabah pembe bi akıntı oldu çok az.acaba iltihap mı oldu adet olucak gibi kasıklarımdada ağrı var kafayı yemek üzereyim sezeryandan 6 ay sonra iltihap olabilir mi?hamilemiyimde korkuyorum.eşim korundu ve bi tehlikede olmadı ama aklım çok karışık.daha adet olmama 1 hafta var.doktora gitmeye çok korkuyorum bana akıl verin nolur.dünde yazdım ama 1 kişi cvp yazmış bilgisi olana akıl verirse çok sevinirim..
Ben mama yedirsemde yedirmesemde aynı bişey değişmiyo aynı saatlerde uyanıyo bende artık vermiyorum:)))Ben aysımanın aksam 9da gece kasık mamasını yedırıyorum,yeme olayımız her kasıktan sonra büüüüvvvv oldugu ıcın her yer batıyo,sankı savas verıyorum:) ama yedırıyorum ,sonra banyo,derken hoooop saat 10 olmus bıle,zaten aysıma uyku moduna gırıyo bıle,dızımde sallayıp bıraz mayıstıktan sonra emzırıyorum,yarım saat kadar emdıkten sonra besıgıne bırakıyorum ve sabah saat 8e kadar kalkmadan uyuyo,o surede tekrar emzırıyorum sonra yıne 11e kadar uyuyo tabı bende uyuyorum,sonra kalktıgında kahvaltı maması,yada duruma gore meyve puresı verıyorum,oda bır savas halınde yenıyo:) sonrasında keyfı ısterse uyuyo yoksa mutlaka 4gıbı uykuya dalıyo...cok sukur uykuyla alakalı bı sıkıntımız yok,sızler yazınca bende seettırım dedım
Mama sandalyesinde yediyoruz canım,biberon içinde fırçalar var yoksa temiz olmaz...Kızlar bebeklerınızın mamasını mama sandalyesındemı yedırıyosunuz?
Bıde su uzun bıberonları nasıl temızlıyosunuz?
Uras beni görünce kucağıma atlıyo ama haftaya artık kaynanam bakıcak bana da öyle yapsa çok üzülürümAynen kuzum,çalışmanın dezavantajı malesef. Çok içerledim sabah kızıma bıdık dönüp bakmadı bile bana
İnş. olur öyle bir gün Baharımolaya bak bebikler inş. bi gün ağlasın diye dua ediyoruz iyi mi
Canım senin işinde çok zormuş eşin yardım etse çok iyi olur...ahhh mervem ne yaşadığımı bir ben bilirim birde oğlum var oda ilgi sevgi bekliyor
eşim zaten anası doldurdu hiç bir şeye el atmaz oldu
ben uykusuzluktan yorgunluktan resmen bittim
canım bence sende kesinlikle test baktır benimkininde tek belirtisi mız mızlık
bak bugünki sonuçtada üreme çıktı yarın nefrolojiye gidiyoruz
Canım iki çocukla ne kadar zor oluyo okuyunca gözümde canlandı valla...Ah kızlar ah, sorunlar hep aynı.. Didemi yere yatırıyorum basıyor çığlığı, aynı şekil ayağına koyuyorum sallamadan duruyo.. E be kızım ne fark var yat işte. Tüm oda senin rahat rahat tepin dimi.. Bizde zaten dışarı çıkmak büyük bi eziyet. Kendim hazırlanayim, defneyi didemi hazırlayim, mamasi emziğı oyuncağı derken, arabasını da al in aşağı. Bi elimde didem bi elimde araba, defne önden iniyo:) eve çıkmak 2 posta oluyo. Hadi bunları geçtim, önümüz kış ve ben bu 2 cadıyı nasıl oyalayacagimi düşünüyorum
Uras da bu aralar öksürüyo ama kuru kuru dr bişey yok demişti sadece kucağımıza alınca yapıyo am bikaç sefer öksürüyo sonra bırakıyo neden acaba...yaa burda olsaydın sana kendi doktorumuzu hiç düşünmeden tawsiye ederdim, neyse sen o doktora da bi göster cnm, gökalp de öyle 10 15 defa kuru öksürüyo bazen ama tamamen ilgi çekmek amacıyla yaptığından eminim...
maşallah sana bizimki hiç kıpırdaman yatıyo anası gibiEki Görüntüle 508834
:)) artık biz böyle uyuyoruz:))
süper bende bi deniyim bakalımEki Görüntüle 508854
Gökalp e de yapacam, tabi uyanmazsa :))
çok güzel olmuş...
bende çok uykusuzum bu gece çok kalktı Uras ayakta uyuycaktım nerdeyse...Günaydın kızlar,herkese geçmiş olsun,lagrima cnm o doktora ne desem bilemedim yuh diyorum o kadar.
Bi sürrü yazı okudum ama herkes dökülüyor anladığım kadarıyla alıntı yapamadım bende fenalardayımm.
Gülnihali aldım eve geldik,elimde poşet,çantam ve Gülnihal anahtarı bulup kapıyı açmak tam bi eziyet
Gülnihal dün akşam resmen olay çıkardı,hep ağladı uyumadı, yemek bile yiyemedim ben, ev darmaduman oldu. Oyuncaklar bi tarafta,yere serdiğim çarşaf buruşmuş, yastık, battaniye ve yemek sonrası eşim topladı masayı mutfakta ayrı bi dağınık, zaten küçük az bi dağınıklık olunca iyice küçülüyor sanki.
Neyse saat 12 oldu zor uyuttum GÜlnihali ve evin halini görünce bide ona sinirim bozuldu topladm herşeyi tam uyuyacam Gülnihal uyandıben kaçta uyuduğumu hatırlamıyorum. Sabah 6 da her zamanki gibi bizim çalar saat Gülnihal öttü ve şuan gözlerim baygın kendimi 10 yaş yaşlanmış gibi hiss ediyorum ne giydiğime bile dikkat etmedim .
BEN ANNEMİ İSTİYORUM YAAAA
o mama bi bizde işe yaramıyo heralde:)))buarada tarık da 10 buçukda uyudu ama gece 4 defa uyandı...çünkü tahıllı mamayı yedirmeden uyutmuştum..sonra da uykusu dağılmasın diye yedirmedim..habire emzirdimolan bana oldu
zeynep kaçta yatarsa yatsın 6 6:30 gibi uyanıyor cnm alışkanlık oldu. ve son 2 gündür geceleri çok uyanıyor hemde ağlayarak
Kızlar yaaa Uras kaç gündür kakasını yapamıyo yavrum mama yapar mı sadece bi kere anne sütüyle yapılan mamalardan veriyoruz ben işteyken arada da meyve püresi veriyorum ama bugün vermedim.Kuzucum çok huzursuz bugün 3.gün sizce dra götürmeli miyim?
canım bizimki geçen gün 6 gün yapmadı ama bir huzursuzluğu yoktu. Aynı senin gibi anne sütü ve bazen bir kere anne sütü ile yapılan mamadan veriyordum. Bize doktor kakası katı değilse müdahaleye gerek yok demişti ama huzursuzluğu varsa armut suyu ya da zeytinyağı verebilirsin canım...
Canım öyle çok huzursuz değil ama bütün gün ıkınıyo yavrum yapamıyo bide eskisi gibi sıvı değil kakası artık armut suyu ve zeytin yağı da verdim ama bişey olmadı((( Gerçi sadece emdiği zamanlarda da bazen 3-4 gün yapmazdı rahatsızda olamzdı ama şimdi mama meyve falan verince kabız mı oldu diye düşündüm...
canım ya nasıl canı acıyordur, kıyamam ben ona... bende armut suyu, zeytinyağını biliyorum sadece. bir de şimdi bir blogta okudum, kuru kayısı kaynatılıp püre olarak verilebilirmiş... ek gıdaya geçince belki kabız olmuş olabilir ilk defa yiyor sonuçta. Ama rahatsız oluyorsa ara istersen doktoru.
Sağol canım yaa yavrum uykusundan bile uyandı geçen gün bugünde yapamazsa arıycam artık dru.
Kızlar yaaa Uras kaç gündür kakasını yapamıyo yavrum mama yapar mı sadece bi kere anne sütüyle yapılan mamalardan veriyoruz ben işteyken arada da meyve püresi veriyorum ama bugün vermedim.Kuzucum çok huzursuz bugün 3.gün sizce dra götürmeli miyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?