2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Hayal de bi ara erken yatıyordu ama direndim artık geç yatırıyorum. sen de biraz geç yatırmayı denesen?

dimi yaa son zamanlarda herkeste bir uyku düzensizliğidir gidiyor

bizimde aynı sorun cnm ben yanındayken çok güzel oynuyor oyuncaklarıyla ama yanından ayrıldığımda aznda basıyor çığılığı nefesi kesilir gibi ağlamasıs yokmu beni çıldırtıyor lışkanlık yaptı hep böle ağlıyor
diyeceğim o ki sanırım bu dönemde hep böleler

inşallah geçici bir dönemdir bu
ama bizimki zaten ilk günden beri sürekli yanında biri olmasına alışkın, tamamen alışkanlığa dönüştü sanırım. tek başına kalamıyor artık hiç.
kendi kendini oyalayamıyor

zeynep kaçta yatarsa yatsın 6 6:30 gibi uyanıyor cnm alışkanlık oldu. ve son 2 gündür geceleri çok uyanıyor hemde ağlayarak

kızlar hepinize günaydın ne zamandır giremiyorum bugun fırsat buldum bir bakayım dedim bebişleri hasta olanlara acil şifalar diliyorum aman ihmale gelmez havalar da bi acayip dikkat etmek lazım..çok fazla okuyamadım geçmişi fazla zamanım yok maalesef bir iki sayfa baktım ama...

umarım herkes iyiydir ben de iki çocuk olunca böyle oluyor

semracım dediğin gibi dışarı çıkmak büyük mesele..ben zaten çocukları hazırlayıp kendim hazırlanana kadar vazgeçiyorum çıkmaktan..

kızlar fazla göremedim bebek gelişimleriniz nasıl emeklemeye başladımı sizinkiler?
ek gıdaya geçtiniz mi?
benim oğlum daha kendi başına oturamıyor desteksiz,emeklemekten de hiç hoşlanmıyor ama yürüteçle her yere gidiyor yürümekten çok hoşlanıyor aslında hata yaptım erkenden yürütece koymakla sanırım artık doğrudan yürümeye geçecek..ilk başta endişelenmiştim ama artık takmıyorum..gerçi daha yeni 6 aylık belki bir iki ay sonra emeklemeye de başlar...ben ek olarak sabah demir ilacı ve acd vitamin haricinde değişik meyve püreleri veriyorum.mesela dün muz püresi verdim ondan önce elma verdim armut verdim bir de üzümün suyunu aldım katı meyve sıkacağından onu içirdim bir de ananası denedim bütün meyveleri seviyor ama sebzeyle pek arası yok şimdi öğlen yarım çay bardağı yoğurt veriyorum akşam da gene o kadar yada bir çay bardağı pirinç unu muhallebi veriyorum onun dışında gece gündüz hep anne sütü alıyor...

genelde uykusuzluktan şikayet edilmiş benim kızım öyleydi sanırım ilk çocuğu olanlarda bu sorun oluyor hep benim kanımca ilk çocuk çok ilgiye maruz kalıyor özellikle anne baba ve yakın akrabalr hep ilgileniyor ve çocuk gece gündüz ondan sonra bu ilgiyi bekliyor dediğim gibi benim kızım öyleydi ve maalsef en azından 2-3yaşına kadar bu geçmiyor üzgünüm...

ama oğlumda kızıma da zaman ayırdığım için onu sadece emzirip yatıırdığım için kendi başına takılmaktan hoşlanıyor tabi her zaman değil eline ilgisi çekecek ona zararı olmayan herhangi bir şey veriyorum öyle geçiyor...hem akrabalarda annemler babamlar görümceler fln..bununla o kadar haşır neşir olmuyor ilk torundan yeterince bıktıkları için:))bilemiyorum belki de çocuğun fıtratındandır ama dediğim gibi eğer bir kere alıştıysa onun çözümü yok enaz 2 sene...

bir de alt iki dişimiz çıktı..biraz onun için huysuzlandı genelde huylu olan çocuk sizinkiler nasıl??

çok uzun oldu cvplarınızı bekliyorum bir ara girdiğimde hepsini okuyacağım herkese kolay gelsin anneler iş başına....

Son düzenleme:

Alp de öyle öksürüyordu doktor dinledi. çok hafif hırıltı var dedi ayaktayken ses gelmiyor dedi. ilaç vermedi. geçti Alp in öksürüğü sonra kendiliğinden. bizimde gözyaşı kanallarımız tıkalı. 1 yaşına kadar geçer dedi, şu ana kadar geçmeyen sadece 1 hastam oldu ameliyat olan dedi. için rahat olsun yani canım... hepimizin bebeği az kilo aldı sıcaktan... ve inanılmaz hareketlendiler o yüzden hiç endişe etme...

sezeryan olalı 6 ay oldu.bu sabah pembe bi akıntı oldu çok az.acaba iltihap mı oldu adet olucak gibi kasıklarımdada ağrı var kafayı yemek üzereyim sezeryandan 6 ay sonra iltihap olabilir mi?hamilemiyimde korkuyorum.eşim korundu ve bi tehlikede olmadı ama aklım çok karışık.daha adet olmama 1 hafta var.doktora gitmeye çok korkuyorum bana akıl verin nolur.dünde yazdım ama 1 kişi cvp yazmış bilgisi olana akıl verirse çok sevinirim..

keşke bir bilgim olsa da sana yardımcı olabilsem. ben 10 gün kadar önce kürtaj olmuş biri olarak gerçekten olmaz denilen şeylerin bile olduğuna şahit oldum kendi adıma. bence doktora gitmekten korkma cnm.

Ben mama yedirsemde yedirmesemde aynı bişey değişmiyo aynı saatlerde uyanıyo bende artık vermiyorum:)))
Kızlar bebeklerınızın mamasını mama sandalyesındemı yedırıyosunuz?
Bıde su uzun bıberonları nasıl temızlıyosunuz?
Mama sandalyesinde yediyoruz canım,biberon içinde fırçalar var yoksa temiz olmaz...
Uras beni görünce kucağıma atlıyo ama haftaya artık kaynanam bakıcak bana da öyle yapsa çok üzülürümÖyle yaparsa kaynanam coşar artık
Canım senin işinde çok zormuş eşin yardım etse çok iyi olur...
Canım iki çocukla ne kadar zor oluyo okuyunca gözümde canlandı valla...
Uras da bu aralar öksürüyo ama kuru kuru dr bişey yok demişti sadece kucağımıza alınca yapıyo am bikaç sefer öksürüyo sonra bırakıyo neden acaba...
Eki Görüntüle 508834
:)) artık biz böyle uyuyoruz:))
maşallah sana bizimki hiç kıpırdaman yatıyo anası gibi
Eki Görüntüle 508854
Gökalp e de yapacam, tabi uyanmazsa :))
süper bende bi deniyim bakalım
Eki Görüntüle 508868

ben 2-3 aylıkken yapmıstım :)
çok güzel olmuş...
bende çok uykusuzum bu gece çok kalktı Uras ayakta uyuycaktım nerdeyse...
buarada tarık da 10 buçukda uyudu ama gece 4 defa uyandı...çünkü tahıllı mamayı yedirmeden uyutmuştum..sonra da uykusu dağılmasın diye yedirmedim..habire emzirdim olan bana oldu
o mama bi bizde işe yaramıyo heralde:)))
zeynep kaçta yatarsa yatsın 6 6:30 gibi uyanıyor cnm alışkanlık oldu. ve son 2 gündür geceleri çok uyanıyor hemde ağlayarak

Uras da öyle kaçta uyursa uyusun 6-6.30 kalkıyo neyseki akşam erken uyuyo...

Kızlar yaaa Uras kaç gündür kakasını yapamıyo yavrum mama yapar mı sadece bi kere anne sütüyle yapılan mamalardan veriyoruz ben işteyken arada da meyve püresi veriyorum ama bugün vermedim.Kuzucum çok huzursuz bugün 3.gün sizce dra götürmeli miyim?

canım bizimki geçen gün 6 gün yapmadı ama bir huzursuzluğu yoktu. Aynı senin gibi anne sütü ve bazen bir kere anne sütü ile yapılan mamadan veriyordum. Bize doktor kakası katı değilse müdahaleye gerek yok demişti ama huzursuzluğu varsa armut suyu ya da zeytinyağı verebilirsin canım...

Canım öyle çok huzursuz değil ama bütün gün ıkınıyo yavrum yapamıyo bide eskisi gibi sıvı değil kakası artık armut suyu ve zeytin yağı da verdim ama bişey olmadı((( Gerçi sadece emdiği zamanlarda da bazen 3-4 gün yapmazdı rahatsızda olamzdı ama şimdi mama meyve falan verince kabız mı oldu diye düşündüm...

canım ya nasıl canı acıyordur, kıyamam ben ona... bende armut suyu, zeytinyağını biliyorum sadece. bir de şimdi bir blogta okudum, kuru kayısı kaynatılıp püre olarak verilebilirmiş... ek gıdaya geçince belki kabız olmuş olabilir ilk defa yiyor sonuçta. Ama rahatsız oluyorsa ara istersen doktoru.

Sağol canım yaa yavrum uykusundan bile uyandı geçen gün bugünde yapamazsa arıycam artık dru.

Kızlar ben aysımaya cok guzel cıcıbebe yaptım,evın ıcı mıııss gıbı kokuyo,dılerım begenır,bgn koyden tarhanamızda geldı,bakalım ınsallah yer hanımefendı...

Son düzenleme:

aynı sorun bizde de var.ama 7 güne kadar normalmiş kaka yapmaması.doktora götürsen sana verecaği şey fitil.ek gıdalara geçiş dönemi olduğu için kabızlık oluyo.

Herkese selam nasılsınız, inşaAllah haller keyfler yerindedir, uzun zamandır burayı takip edemedim, ama inşaAllah artık daha sık buradayım...

Bunlarda oğluşumun tam 5,5 aylıkkenki halleri yani iki gün önceki halleri :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…