2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bu arada ben daha yeni ek gıdaya geçiyorum 2 gündür henüz yoğurt vermedim siz formül mamaylamı mayaladınız bebeklerinizin yoğurdunu ben karar veremedim hala

canım cok geçmiş olsun ben de nete giremiorum ne yazıkki yeni öğrendm Allah sağlık versin yavrucuklarımızın hepsine inşallah

kızlar ya ben de 2 haftadır ek gıdaya geçtim daha doğrusu gecmeye çalışıorum kızım 1 ayda sadece 100 gr ald. için dr hemen başlamalısın dedi acayip stres yaptım üstüne bi de kzıım çay kaşığının ucuyla alıyor ve sadece 2 kaşık ucu kadar yani yemio istemio aç old. veriorum onu da istemio keyfine kalmış. sütlü pirinçli tahıllı mama verdm katı yaparsam 2-3 kaşık (çay kaşığı) yiyor. meyve suyu ( elma) aynı şekilde. şeftli ve muz sevmedi yoğurdun tadına bakıo tatlı old. halde yüzünü ekşitior. muhallebide denedm ondan da 3 kaşık yedi sebze corbası yaptım ( patates ve havucu 1 kaşıkda pirinci 5 brdk suda haşlayıp blenderdan gecirdm azıcık da z.yağı ama cok az o da kakasını kolay yapsın die ) corbanın tadını ben cok begendm ama kızım hiççççç sevmedi (
şimdi ben napıcam yaaa ne verceğimi şaşırdım sizler ne veriosunuz özellikle çocugu benle aynı dönemde olan anneler yani 6 ayı dolduranlar neler veriosunz bebeklerinize????
ayrıca benim sütüm gittkce azalıo mesela sabah okula gideceğimden biraz sağıp bırakayıım diyorum ama sadece 30 cc çıkıo geceden başlıorum sağmaya ( tabi kızımın her 2 satte bir emdiğini de unutmayalım hoş 3 dk.dan sonra ne emiosa ) 60-70 cc ancak çıkıo ve bununla 6 saat idare ettirmeye calışıo bakıcı olmazsa mama verio onuda kızım sürekli istemio
işte bunları acayip stres yapıorum ağlıo sürekli sanırımm doymadığı için ama neden yemiooooo bana yardım edin lütfennnnnnnnn

canım idrar yolu enfeksiyonu olmasın ben çörekotuyağının iştah açtığını duymuştum ama denemedim bi araştır istersen çok geçmiş olsun

bu arada ben daha yeni ek gıdaya geçiyorum 2 gündür henüz yoğurt vermedim siz formül mamaylamı mayaladınız bebeklerinizin yoğurdunu ben karar veremedim hala

kızlar benim doktorum daha ufaktan baslattı ek gıdaya. günde 2 ara öğün meyve suyu veya püresi,1 öğün çorba. kızım tarhana corbasını cok sevdi. tarhana deneyebilirsiniz. benim annem kuruttu ama bebek tarhanaları da satılıyor baharatsız ve yagsız.
annem kıymalı sebze corbası pişirdi dün,blender da inceltti ama Alya sevmedi 6-7 kasık anca yedi. meyvelerden en cok armut seftali seviyor. muz asla yedirme dedi doktorum,yedirceksende kaynatcakmıssın önce birkaç dk,yoksa sindirimi zor olur dedi.

ya kızlar buarada benim sıpa elektirik süpürgesinden korkuyor uyurken süpürsemde uyanıyor napıcamı şaşırdım nasıl alıştırıcam ya

yoğurt bir sonraki ay baslayacakmışız. nasıl yapılır hiç bilmiyorum tabii ki.

bana doktor markette sütaşın sek in günlük sütleri satılıyor ya onlarlada mayalayabilirsin dedi..bende eşimin halasından doğal yoğurt mayası alcam inek sütündende denicem günlük süttende.bende 2 haftaya kalmaz vercem yoğurt

canım vazgeçme, ilk etapta böyle iştahsızlıklar olabilir ama ek gıda için sabırla denemeye devam et bence, ayrıca böyle stresle sütünü daha da azaltırsın, biraz serinkanlı olmaya çalışacaksın.biliyorum çocuğunun sen yokken aç kaldığını,ağladığını düşünmek çok zor ama biraz rahatlarsan üstesinden gelmek kolaylaşır.

evet günlük sütleri bana da demişti doktorum. keçi sütü en iyisi dedi. şimdi ağva'dan keçi sütü getirtcez bizde bakalım tadı nasıl olcak,önce onla denerim. herhalde hayatım bizde 2 hafta sonra falan başlarız.
doğal maya kısmını hiç düşünmemiştim bak :) sağol canım iyi hatırlattın onu da bi soralım barii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…