2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ben burada günlük süt bulamıyorum ama ablamda onu kullanıyormuş memnundu bideneyin bakalım

geçmiş olsun canım Allah tekrar bu yaşattıklarını yaşatmasın.

selam canım hoş geldin . git gide büyüyoruz bu forumda :))

cnm püskevitin :) nasıl oldu ben deneyeceğim bu gün inş.
sorma canım. sütü alıp geldim o kadar bugün çok mızmız umay denizim. yapınca yazarım

bu arada ben daha yeni ek gıdaya geçiyorum 2 gündür henüz yoğurt vermedim siz formül mamaylamı mayaladınız bebeklerinizin yoğurdunu ben karar veremedim hala
ben günlük süt aldım canım maya getirttim ama ben yapana kadar ekşidi. ben de probiyotik yoğurtla mayaladım. bugün de yapmış olduğum yoğurtla mayalayacağım . çok güzel oldu ilk denememe rağmen.
yoğurt bir sonraki ay baslayacakmışız. nası
l yapılır hiç bilmiyorum tabii ki.

ya kızlar buarada benim sıpa elektirik süpürgesinden korkuyor uyurken süpürsemde uyanıyor napıcamı şaşırdım nasıl alıştırıcam ya
ben de tam tersi kızım uyuyunca elektrik süpürgesini açıyorum rahat uyuyor

keçi sütünü bana da demişti doktorum araştırdım bugün. madoda belli günlerde satılıyormuş.

yoğurt bir sonraki ay baslayacakmışız. nasıl yapılır hiç bilmiyorum tabii ki.

ben şöyle yapıyorum canım.
sütü kaynattıktan sonra kapatıp ılımaya bırakıyorum elimi yakmayacak şekilde olmasına dikkat edip ayrı bir kasede 2 kaşık yoğurdu ekleyip içine sütten biraz koyup karıştırıyorum. hangi odada yapacaksam tenceremi oraya götürüyorum.(oda cereyan almamalı)tencereyi battaniyenin üzerine oturtuyorum. ( maya konduktan sonra tencere hiç hareket ettirimeyeceği için örtü kısmını önceden yapın). mayayı yavaş yavaş sütün içine dökerken tahta kaşıkla karıştırıyorum.tencerenin kapağını kapatıp. battaniyeyle iyice sarıyorum. 6-7 saat sonra buzdolabına yavaşça koyuyorum. 8 saat sonra açıp afiyetle yiyorumm

selam canım hoş geldin . git gide büyüyoruz bu forumda

ben uzun zamandır takip ediyordum zaten iyiki büyyoruz iyiki katıld

ben de tam tersi kızım uyuyunca elektrik süpürgesini açıyorum rahat uyuyor

yok ya benim sıpa tv sesi hariç her şeye uyanıyor valla uyanıkkende korkuyor süpürgeden sen şanslısın umarım mert kemalde alışır ya

ohh stres atmışsınızdır sana da annenede iyi gelmiştir,annenin iyi olmasına sevindim inş. ameliyat olunca tamamen kurtulur allahın izniyle

Bernacim gozunuz aydin.Cok sevindim.İnsallah ameliyatini da hayirlisiyla olur da tamamen iyilesir annecigin.Hep aklimdaydiniz..Gecmis bitmis olsun

çok sevindim canım annenin iyi olmasına dediğin gibi inşallah ameliyatlada tamamen kurtulur inşallah..ah berna berende aynı mız mız dışarı çıkınca daha iyi valla evde kuduruyo..

sonunda evime gelebildm..hayır o kdr huysuzluğa ortada diş miş yok..kökünü iyi atıyo heralde çıkamadı hala..

!!!bu arada hastalık geçirenler, sorunlar yaşayanlar, soru soranlar fln varsa hepsine geçmiş olsun..geçmişe bakmaya imkanım yok ayrı ayrı okumaya...öyle bi koşuşturma içindeydimki bu hafta evden hastaneye hastaneden eve..perş baştan aşağı bi temizlik oldu Selçukla beraber yalnızdım evde annemin çıkış işlemleri yapılıyodu çünkü..iflahım söküldü yani..bi dün nefes alabildk..o yüzden geçmişi okuyoda bize geçmiş olsun demiyo yorumlarımıza cvp yazmıyo fln gibi düşünceler içine girmesin arkadaşlar üzülürüm yani.. içinde bulunduum durumu anlatabilmemin imkanı yok..yaklaşık 1 aydır evimden kocamdan uzağım bi hafta evde kalabildm sonra yine annemlere gtmk zorunda kaldm biliyosunuz.. sanki içimde öyle bi his oluştuda hislerim kuvvetlidir..

en azından annen hastaneden çıkmış canım allah yardımcın olsun koşturmak zor tabi çok geçmiş olsun

en azından annen çıkmiş canım koşturmak zor tabi allah yardımcın olsun

Anne - BABA OLUNCA NELER DEĞİŞİR? :)

Şu anda anne veya baba olup olmadığınız önemli değil. İşte size anne –baba olduğunuzda değişecek şeylerin listesi! Bizim hazırladığımız listeyi okuduktan sonra altına siz de kendinizde değişenleri ekley
ebilirsiniz.

- Nihayet kendi anne-babanızı anlamaya başlarsınız.
- Sürekli irtibat halinde olduğunuz pek çok insanı uzun zamandır aramadığınızı fark edersiniz.
- Çocuklarla ilgili problemler dışındaki her problem sıradanlaşır.
- Bebeğinizin ağrısının sizin ağrınızdan daha şiddetli olduğunu hissedersiniz.
- Kalbiniz daha kolay kırılır.
- Her gün bir sürprize dönüşür.
- Kendinizi kaka gördüğünüz için sevinirken bulabilirsiniz.
- Aynada kendinize değil bebeğinize bakmaya başlarsınız.
- Aslında çok güzel taklit yapabildiğinizi fark edersiniz.
- Bir diş için söylenecek ne çok söz bulduğunuza şaşarsınız.
- Nihayet, gerçek mutluluğun maddi şeylerden gelmediğini anlarsınız.
- Şeker ve çikolatanın -yapışkan ve kalorili olsa dahi- süper güçleri olduğunu öğrenirsiniz.
- Cumartesi akşamı 22:00’de yatağa girmek lütuf olur.
- Avaz avaz ağlayan bir çocuk gördüğünüzde “çocuğunu kontrol edemiyor musun” bakışı yerine “ne hissettiğini biliyorum” bakışı atarsınız.
- Ne kadar aceleniz olursa olsun onu öpmek ve sarılmak için mutlaka zaman yaratırsınız.
- Uzun bir duş almanın lüks olduğunu öğrenirsiniz.
- Dünyayı daha yaşanır bir yer yapmanın ve çevreciliğin önemli olduğunu düşünmeye başlarsınız.
- Daha önce ilk görüşte aşka inanmıyorsanız bile bebeğinizi görünce inanırsınız.
- Haberleri izlemek ızdırap haline gelir çünkü her şeyi anne-baba perspektifiyle izlemeye başlarsınız.
- Nihayet, göğüslerin aslında ne için olduğunu anlarsınız.
- Elinize işendiği için kahkaha atarsınız.
- Hiçbir şey sadece sizin olmaz, her şeyi paylaşmayı öğrenirsiniz.
- Hayatta ne başarırsanız başarın hiçbir şey çocuğunuza baktığınız andaki mutluluğa yaklaşamaz.
- Daha önce fark etmediğiniz tüm çukurlar, delikler ve sivri köşeler dikkatinizi çekmeye başlar.
- Çocuklu arkadaşlarınızla daha çok görüşmeye başladığınızı fark edersiniz.
- Cep telefonunuzun nereden kapatıldığını unutursunuz(acil aramalar için cep telefonunuz hep açık kalır).
- Japon turistler gibi sürekli fotoğraf çekmeye başlarsınız.
- Aslında “çok yetenekli bir yazar” olduğunuzu düşünmeye başlarsınız.
- Gürültüde ve ışıkta da uyuyabildiğinizi öğrenirsiniz.
- Tanımadığınız insanlar sizi daha fazla korkutmaya başlar.
- Bir oyuncağın üzerine çıplak ayak basınca ne kadar canınızın yanabildiğine şaşarsınız.
- Omzunuza kusulması komik gelir.
- Dünyanın sizin etrafınızda dönmediğini öğrenirsiniz.
- Gerekirse dünyayı yerinden oynatabileceğinize inanırsınız.
- Ne kadar sık vicdan azabı çekebildiğinize hayret edersiniz.
- Zamanla bütün çizgi film kahramanlarının adını öğrenirsiniz.

hahaaahhhhhhhhhh hepsi benim için geçerli bunların yaaa

anlattığın kadarı ile yapabileceğimi düşünüyorum canım,sütlerim gelsin bakalım denicem. inşallah kıvırırım yoğurt işini :)
mayadan sonra tencere hareket etmemesi olayını hiçç bilmiyordum bak,çok iyi oldu değindiğin. teşekkür ediyorum tatlım:)

kuzumm Selçükümün dişten değil bence ortam değişikliğindendir. evine bir adapte olsun tekrardan çocuk patır patır çıkar dişleri bak görrr.
sen ne garip gurup hisler içine girmişsinn şekerparem,canın hastanedeyken işin yok burayı mı takip etcek yorum yazcaksın. bu sefer hislerine güvenme bence,seni yanıltıyorrr

canım kimsenin öyle düşünceğini sanmam..işin başından aşmış zaten koşturup duruyosun üstüne cvp yazmadın diye kimse niye yazmadı demez..

hoş bulduk iyiki gelmişim siz çok sıcaksınız aslında nisan annesiyim ama hep sizi takip ettim ve aranızda olabilmek için üye oldum

teşekkür ederiz cnm.
ben de şubat annesiyim ama hala bu topikteyim zaten mart annelerinin bir kısmı şubatta doğum yaptılar. evet burası çok güzel gerçekten, faydalı paylaşımlar yapıyoruz. benim ilk bebeğim ve çok şey öğrendim burada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…