- 14 Eylül 2012
- 2.724
- 3.299
- 333
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #66.441
evet günlük sütleri bana da demişti doktorum. keçi sütü en iyisi dedi. şimdi ağva'dan keçi sütü getirtcez bizde bakalım tadı nasıl olcak,önce onla denerim. herhalde hayatım bizde 2 hafta sonra falan başlarız.
doğal maya kısmını hiç düşünmemiştim bak :) sağol canım iyi hatırlattın onu da bi soralım barii
sağolasın canım, hepimizin çocuğunu inşallah ..
geçmiş olsun canım Allah tekrar bu yaşattıklarını yaşatmasın.Evet canım arkadaşlrım oncelıkleee sıze nerden nasıl baslayıp teskkur etsem bılemıorummm bu nasıl bır destekkk nasıl bır dostukk ınanınnn baskasına soylesm guler ınterntten tanıstıgın admdan arkadsmı olur dıyee bana bır cok akrabamdn daha yakın olan canım arkadaslarım hepınıze ayrı ayrıııı cok cook teskkur ederım hastaneye gelen gelemeyıp tlfnla baglanan telfnum olmayan arkadasım ıntrnetten destek olannn hepınızı coook sevıorum ALLAh sızden razı olsun Rabbım sızı hıc dara dusurmesın. Kuzeyın 2 gun atesı oldu ılk gece 38 lerde gıttı geldı ılac vermeye calıstım katıyen almadı fıtıl vermek ıstemdm dus vs derken atesıdını 37,5 38 sevıyesınde tuta tutaa sabhı yaptım benı evde tutan sebepp kuzeyın halı tavrı cok yerınde keyflı yıo guluoo cok neselı yanı genel durumu ıyı. Neyse ertesı gun oldu ates yıne dusmedı aynıı ılac almıo annem geldı fıtıl verdık dustu atesıı sonra yıne cıktıı bırgece oncedn cok uykusuzdm yattım uyudum annem kuzeye baktı uyandım kuzey uyuodu dedım alla allaaa bı garıplk varr baktım cocugum atesler ıcındeeAldım dusa soktum bıraz ındı gıbı fıtıl verdık daha ıyıydıı bunlr olurken kuzey gulucklr sacıo hıc hasta gıbı halı yok neysee bıraz daha zaman gectıı baktm yıne ateslı kac kere ustumu gıydım cıkardım bı turlu hastaneye gıdemıoruz:) Neysee artık aksmına kuzeyın atesını olctum 40 ve tıtreme egılımı gostermeye baslayınca elm ayagım bosaldıı 40 derece ates ve hala cocuk s.o.s vermeıooo kontrol etmesm anlamıcm atesı var Acılen ssuyun altına tuttumm cıkartıp ıslak tulbente sardım bır yandn hazırlanıorum fln cocugum tıttırıo ınanın yazarken halaaa elm ayagım bosalıo ( Hemen cıkıp acıle gıttık 39 bucuk atesı vee kuzeyee zorlada olsa ates dusurucu ıcırdıler yaklasık 20 dakka sonra fln atesı dustu muayene olduk dr tahlıller ıstedı dedı bu atesıı sadece bogaızndkı kızarıklk yapmaz baska bısey olmalı kı oylede olduu kanında 5 olması gereken deger 56 cıktı bıde ıdara yolu enfksıyonuyla bırlesınce bomba etkısı yaptıı Of offf mecbur yattık gızlı zature olabılr dedı fılm cekıldı cok sukr onda bısey cıkmadı ve yatısımız yapıldı anıtıbytk serum tedavısı basladı ılk gece sbaah oglmn atesı yıne 39.5 cıktı ben nasıl yataktan sıcradm bılmıorum Ustunu soyduk ılac vermeey calısıoruz almıoo almıoooooooooo neyse zorlada olsa verdık basldık bezle kompres yapmayaa cok sukr atesını dusurdk derken boyle boyle hergun atesı 1 derece duseck sekıldee ve en son ıkı gun atesı cıkmadan hastaneden taburcu olduk dun evımıze geldıkk ve sımdıde sunnet olck yavrumm bır daha tekrarlamasın dıyee ayy okdr sey yazasım varkı karman corman oldum boyle ıstee ıyı kotu cok sukr kuzey ıyı olark evemıze donduk suprax dıye bı antbytk kullanıoruz 1 hafta sonra ıdrar tahlılıne gıdıcez sonuca gore sunnet tarıhı alıcaz boyle canlrımm hepnızı cok ozeldım hepınızıee tekrar tekrar teskkurlerrr uzun oldu hakkınızı helal edın
selam canım hoş geldin . git gide büyüyoruz bu forumda :))selam mart anneleri benimde 20 nisan doğumlu bir oğlum var hamileliğimden beri sizi takip ediyorum ancak yeni katıldım aranıza dostluğunuz sıcaklığınız çok güzel sanki herkes birbirini tanıyor gibi ben aranızda olmaktan çok mutluyum umarım zamanla sizde bize alışırsınız
sorma canım. sütü alıp geldim o kadar bugün çok mızmız umay denizim. yapınca yazarımcnm püskevitin :) nasıl oldu ben deneyeceğim bu gün inş.
ben günlük süt aldım canım maya getirttim ama ben yapana kadar ekşidi. ben de probiyotik yoğurtla mayaladım. bugün de yapmış olduğum yoğurtla mayalayacağım . çok güzel oldu ilk denememe rağmen.bu arada ben daha yeni ek gıdaya geçiyorum 2 gündür henüz yoğurt vermedim siz formül mamaylamı mayaladınız bebeklerinizin yoğurdunu ben karar veremedim hala
yoğurt bir sonraki ay baslayacakmışız. nası
l yapılır hiç bilmiyorum tabii ki.
ben de tam tersi kızım uyuyunca elektrik süpürgesini açıyorum rahat uyuyorya kızlar buarada benim sıpa elektirik süpürgesinden korkuyor uyurken süpürsemde uyanıyor napıcamı şaşırdım nasıl alıştırıcam ya
keçi sütünü bana da demişti doktorum araştırdım bugün. madoda belli günlerde satılıyormuş.evet günlük sütleri bana da demişti doktorum. keçi sütü en iyisi dedi. şimdi ağva'dan keçi sütü getirtcez bizde bakalım tadı nasıl olcak,önce onla denerim. herhalde hayatım bizde 2 hafta sonra falan başlarız.
doğal maya kısmını hiç düşünmemiştim bak :) sağol canım iyi hatırlattın onu da bi soralım barii
yoğurt bir sonraki ay baslayacakmışız. nasıl yapılır hiç bilmiyorum tabii ki.
ohh stres atmışsınızdır sana da annenede iyi gelmiştir,annenin iyi olmasına sevindim inş. ameliyat olunca tamamen kurtulur allahın izniyle
Bernacim gozunuz aydin.Cok sevindim.İnsallah ameliyatini da hayirlisiyla olur da tamamen iyilesir annecigin.Hep aklimdaydiniz..Gecmis bitmis olsun
çok sevindim canım annenin iyi olmasına dediğin gibi inşallah ameliyatlada tamamen kurtulur inşallah..ah berna berende aynı mız mız dışarı çıkınca daha iyi valla evde kuduruyo..
geçmiş olsun canım. çok sevindim annenin çıkmış olmasına hayırlısıyla ameliyatını da olup sağlığına kavuşur inşallah.
Bernaaa kendı derdıme dondumm senınle gorusemedıkk annen cıkmıs gozun aydınn ALLAh bırdaha gostermesın ınsallah en kısa zamanda amlıytnı olup tamamen ıyılesıp saglıgına kavusur. Gorusmek kısmet olmadı ınan cok uzuldum nıyet onemlı tabıkıde kısmet degılmıs ınsallah en kısa zamanda gorusebılmek dılegıyle.:)
gözün aydın cnm hastaneden çıkmış annen allah acil şifalar versin
saolun canlarım..hep dualarınızla işte..Allah razı olsun
sonunda evime gelebildm..hayır o kdr huysuzluğa ortada diş miş yok..kökünü iyi atıyo heralde çıkamadı hala..
!!!bu arada hastalık geçirenler, sorunlar yaşayanlar, soru soranlar fln varsa hepsine geçmiş olsun..geçmişe bakmaya imkanım yok ayrı ayrı okumaya...öyle bi koşuşturma içindeydimki bu hafta evden hastaneye hastaneden eve..perş baştan aşağı bi temizlik oldu Selçukla beraber yalnızdım evde annemin çıkış işlemleri yapılıyodu çünkü..iflahım söküldü yani..bi dün nefes alabildk..o yüzden geçmişi okuyoda bize geçmiş olsun demiyo yorumlarımıza cvp yazmıyo fln gibi düşünceler içine girmesin arkadaşlar üzülürüm yani.. içinde bulunduum durumu anlatabilmemin imkanı yok..yaklaşık 1 aydır evimden kocamdan uzağım bi hafta evde kalabildm sonra yine annemlere gtmk zorunda kaldm biliyosunuz.. sanki içimde öyle bi his oluştuda hislerim kuvvetlidir..
sonunda evime gelebildm..hayır o kdr huysuzluğa ortada diş miş yok..kökünü iyi atıyo heralde çıkamadı hala..
!!!bu arada hastalık geçirenler, sorunlar yaşayanlar, soru soranlar fln varsa hepsine geçmiş olsun..geçmişe bakmaya imkanım yok ayrı ayrı okumaya...öyle bi koşuşturma içindeydimki bu hafta evden hastaneye hastaneden eve..perş baştan aşağı bi temizlik oldu Selçukla beraber yalnızdım evde annemin çıkış işlemleri yapılıyodu çünkü..iflahım söküldü yani..bi dün nefes alabildk..o yüzden geçmişi okuyoda bize geçmiş olsun demiyo yorumlarımıza cvp yazmıyo fln gibi düşünceler içine girmesin arkadaşlar üzülürüm yani.. içinde bulunduum durumu anlatabilmemin imkanı yok..yaklaşık 1 aydır evimden kocamdan uzağım bi hafta evde kalabildm sonra yine annemlere gtmk zorunda kaldm biliyosunuz.. sanki içimde öyle bi his oluştuda hislerim kuvvetlidir..
hahaaahhhhhhhhhh hepsi benim için geçerli bunların yaaaAnne - BABA OLUNCA NELER DEĞİŞİR? :)
Şu anda anne veya baba olup olmadığınız önemli değil. İşte size anne baba olduğunuzda değişecek şeylerin listesi! Bizim hazırladığımız listeyi okuduktan sonra altına siz de kendinizde değişenleri ekley
ebilirsiniz.
- Nihayet kendi anne-babanızı anlamaya başlarsınız.
- Sürekli irtibat halinde olduğunuz pek çok insanı uzun zamandır aramadığınızı fark edersiniz.
- Çocuklarla ilgili problemler dışındaki her problem sıradanlaşır.
- Bebeğinizin ağrısının sizin ağrınızdan daha şiddetli olduğunu hissedersiniz.
- Kalbiniz daha kolay kırılır.
- Her gün bir sürprize dönüşür.
- Kendinizi kaka gördüğünüz için sevinirken bulabilirsiniz.
- Aynada kendinize değil bebeğinize bakmaya başlarsınız.
- Aslında çok güzel taklit yapabildiğinizi fark edersiniz.
- Bir diş için söylenecek ne çok söz bulduğunuza şaşarsınız.
- Nihayet, gerçek mutluluğun maddi şeylerden gelmediğini anlarsınız.
- Şeker ve çikolatanın -yapışkan ve kalorili olsa dahi- süper güçleri olduğunu öğrenirsiniz.
- Cumartesi akşamı 22:00de yatağa girmek lütuf olur.
- Avaz avaz ağlayan bir çocuk gördüğünüzde çocuğunu kontrol edemiyor musun bakışı yerine ne hissettiğini biliyorum bakışı atarsınız.
- Ne kadar aceleniz olursa olsun onu öpmek ve sarılmak için mutlaka zaman yaratırsınız.
- Uzun bir duş almanın lüks olduğunu öğrenirsiniz.
- Dünyayı daha yaşanır bir yer yapmanın ve çevreciliğin önemli olduğunu düşünmeye başlarsınız.
- Daha önce ilk görüşte aşka inanmıyorsanız bile bebeğinizi görünce inanırsınız.
- Haberleri izlemek ızdırap haline gelir çünkü her şeyi anne-baba perspektifiyle izlemeye başlarsınız.
- Nihayet, göğüslerin aslında ne için olduğunu anlarsınız.
- Elinize işendiği için kahkaha atarsınız.
- Hiçbir şey sadece sizin olmaz, her şeyi paylaşmayı öğrenirsiniz.
- Hayatta ne başarırsanız başarın hiçbir şey çocuğunuza baktığınız andaki mutluluğa yaklaşamaz.
- Daha önce fark etmediğiniz tüm çukurlar, delikler ve sivri köşeler dikkatinizi çekmeye başlar.
- Çocuklu arkadaşlarınızla daha çok görüşmeye başladığınızı fark edersiniz.
- Cep telefonunuzun nereden kapatıldığını unutursunuz(acil aramalar için cep telefonunuz hep açık kalır).
- Japon turistler gibi sürekli fotoğraf çekmeye başlarsınız.
- Aslında çok yetenekli bir yazar olduğunuzu düşünmeye başlarsınız.
- Gürültüde ve ışıkta da uyuyabildiğinizi öğrenirsiniz.
- Tanımadığınız insanlar sizi daha fazla korkutmaya başlar.
- Bir oyuncağın üzerine çıplak ayak basınca ne kadar canınızın yanabildiğine şaşarsınız.
- Omzunuza kusulması komik gelir.
- Dünyanın sizin etrafınızda dönmediğini öğrenirsiniz.
- Gerekirse dünyayı yerinden oynatabileceğinize inanırsınız.
- Ne kadar sık vicdan azabı çekebildiğinize hayret edersiniz.
- Zamanla bütün çizgi film kahramanlarının adını öğrenirsiniz.
ben şöyle yapıyorum canım.
sütü kaynattıktan sonra kapatıp ılımaya bırakıyorum elimi yakmayacak şekilde olmasına dikkat edip ayrı bir kasede 2 kaşık yoğurdu ekleyip içine sütten biraz koyup karıştırıyorum. hangi odada yapacaksam tenceremi oraya götürüyorum.(oda cereyan almamalı)tencereyi battaniyenin üzerine oturtuyorum. ( maya konduktan sonra tencere hiç hareket ettirimeyeceği için örtü kısmını önceden yapın). mayayı yavaş yavaş sütün içine dökerken tahta kaşıkla karıştırıyorum.tencerenin kapağını kapatıp. battaniyeyle iyice sarıyorum. 6-7 saat sonra buzdolabına yavaşça koyuyorum. 8 saat sonra açıp afiyetle yiyorumm
Eki Görüntüle 510968 henüz tıbbın sırrını çözemediği en kuvvetli ağrı kesicidir EVLAT GÜLÜMSEMESİ..
hoşgeldin aramıza cnm...
hoş bulduk iyiki gelmişim siz çok sıcaksınız aslında nisan annesiyim ama hep sizi takip ettim ve aranızda olabilmek için üye oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?