- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #67.141
Aynen oyle canim. Ferber i kötülemiş tracy kitabında ama kendi yöntemininde pek bı farkı yok birinde aralıksız ağlama ötekinde kesik kesik ağlama :) bir de surekli düzen bozuluyor. Yatağında öğrendi uyumayı diyelim ama misafirlikte yatagi yok daha beter çıldırıyor bu sefer orada bı sekilde uyutuyorsun eve geldiginde sil bastan. Surekli evde oturacaksın o yönteme gore... Saat ritüel sasmicak.
canım ya sanki bizi anlatmışsın vallahide dediğiin gibi olmuyor
çocuk öyle kucağıma alınca susmuyor artık ağlamaktan sızıp kalıyor
bende bir iki gün daha denicem olmadı bırakcam artık vicdanım dayanmıyor
resmen benim üzerimi paralıyor göğsümü açmaya çalışıyor gözleirme yalvarır gibi bakıyor
yatır kaldırı denemiş biri olarak bende fikrimi paylaşayım.. ağlayıp susmaktan sakinleşip dellenmekten yorgun düşen bebek uyuyakalır.. bikaç gün sonra artık ağlamak istemediğinden uyur ama bebek bu ya sonra tekrar uyumamak ister ve yaşadıklarını unutup tekrar direnişe geçer.. tabi anne perperişan olmuştur, onun durumu ayrı..
kızımı uyku eğitimi yüzünden herşeye ağlayan bi bebek haline dönüştürmüşüm eşim öyle diyor ferber denedim ii giidyordu bayramdı düğün dernek derken düzenimiz alt üst oldu şimdi tracy denedim oda olmuyor akşam gezmeleri haram zaten bi iki gittik gittiğime pişman oldum hemen kalktıkyatağı dışında hiç bir yerde uyuyamayn kızım şuan bnm yatağımda uyuyor :) benimle uyumak istiyor ben beşiğine yatamadığım için o benm yatağımda yatıyor :))
yatır kaldır yönteminde Gökalp çok ağladı, doğduğundan beri bu kadar ağlamamıştı.. ve şimdi eskisine oranla daha huysuz ve mızmız bi çocuk oldu, denemek isteyenler wardır diye söylemek istememiştim ama bunuda bilmeleri gerek, çocuğuma ağlamayı öğrettim.. maalesef..
yatır kaldır yönteminde Gökalp çok ağladı, doğduğundan beri bu kadar ağlamamıştı.. ve şimdi eskisine oranla daha huysuz ve mızmız bi çocuk oldu, denemek isteyenler wardır diye söylemek istememiştim ama bunuda bilmeleri gerek, çocuğuma ağlamayı öğrettim.. maalesef..
ahhh kızlar aynı duyguları paylaşıyorum deli gibi ağlıyor artık dayanacak gücüm kalmadı
hatta perim senin dediğin gibi dahada bir ağlamayı öğrendi sanki
bende ferberden çok farklı bulmuyorum tek fark biz yanındayız ama yine ağlıyor
ama biz bu çocuklara nasıl uyumayı öğreticez hep böyle gitmez hayat bizede yazık değilmi
ahhh kızlar aynı duyguları paylaşıyorum deli gibi ağlıyor artık dayanacak gücüm kalmadı
hatta perim senin dediğin gibi dahada bir ağlamayı öğrendi sanki
bende ferberden çok farklı bulmuyorum tek fark biz yanındayız ama yine ağlıyor
ama biz bu çocuklara nasıl uyumayı öğreticez hep böyle gitmez hayat bizede yazık değilmi
haklısın cnm ben başaramadım cnm bu eğitimleri yapabilmek için ebeveynlerin hayatının akşam 8 de bitiyor olması lazım misafir gelmeyecek gitmeyeceksin bu şekilde bi zim sonra düzene giriyor..ha bide aşısı var dişi var hasta oluyor bunlarda var yani bi şekilde düzen bozuluyor yada biz bi yerde eksik yapıyoruz sanırım GAMZE ferberde başarılı olmutu
ewet gamze başarmıştı sanırım,ve berra 6 aylık değildi daha küçüktü ferber ile uyumaya başladığında..belki bu da bir etkendir artık bizim bebeklerin algıları çok açıldı etraftan dikkatlerini koparamıyorlar.
haklısın cnm ben başaramadım cnm bu eğitimleri yapabilmek için ebeveynlerin hayatının akşam 8 de bitiyor olması lazım misafir gelmeyecek gitmeyeceksin bu şekilde bi zim sonra düzene giriyor..ha bide aşısı var dişi var hasta oluyor bunlarda var yani bi şekilde düzen bozuluyor yada biz bi yerde eksik yapıyoruz sanırım GAMZE ferberde başarılı olmutu
ronyaa..az rahat ol yaa.sanki bu ferberden tracyden haberi olmayan anaların çocukları zombi mi oluyorlar..bu şahıslardn bihaber olan annelrin bebekleri bence gayet normal insanlar gibi uyuyordur..AMA Zamanı Gelince..valla ben yiğite uyumayıo öğretiyorum diyince millet benle dalga geçiyor yaw:))) elbet uyur birgün kendi başına..ben çok üzgünüm bunu yaptıma..oğlumm ağlak oluyor gibi...keyifsiz mutsuz bir hafta gecirdi..ayrıca bende çok gergin dimm.uykusuzluktan çok bu uygulama beni yordu yaa..
cnm bizde kraft olanı var memnunum eksisi çok yer kaplıyor o pembe oyun havuzunu sonradan gördüm yoksa onu alırdım hem daha eğlenceli gibi
kızlar bizim bir hafta oldu çok emek verdim bir kaç gün daha denicem olmadı bende bırakıcam
bizim durumumuz çok zordu benim yanımda yatağımda ve meme sürekli ağzında uyuyordu
en fazla yarım saat memesiz uyuyordu diyebilirim
ve şimdi uykuya dalması çok zor olsada 3 kereden fazla uyanmıyor
onun için biraz daha uğraşcam olmadı bende bırakcam
Gamze başarılı oldu çünkü eşi de yardımcı oldu. Benimkine zaten mantıklı gelmedi her ağladığında odaya girip çıkıp beni gerdi. Es destegi de cok önemli. Bİr de Gamze düzenini gercekten uyku egitimine gore oluşturabildi. Ben Kayınvalidemle aynı apartmanday ne zaman uyku egitimine başlasam o gece bizdeler :))
diğer foto yu yükleyememiş oda kraftınkiydi. kızım ikisinide çok sevdi eşim yürüteç aldırtmıyo bnde oyalanıcak oturacak bişeyler almak istiyorum artık yatmak istemiyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?