- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #67.901
ANNE DEMEK NE DEMEKTİR ? bilir misin ...
* Yenilen her lokmadan sonra alkış kıyamet koparan,şenlik havasına bürünendir.
* Çıkan her pirinç tanesi diş için tüm hısım akrabaya telefon açandır.
* Tüm hafta hayalini kurduğu pazar kahvaltısına oturup asla yiyemeden kalkandır.
* Sabaha kadar kırk sefer uyanarak,sabah kalkıp zombi gibi işe gitmektir.
* İşten eve geç gelmenin vicdan azabıyla bebeklerinin yanına kıvrılıp saatlerce koklayandır..
* Eskiden hergün uğradığı kuaförünün yolunu unutandır.
* Çaydanlığın kapağı ile pet şişeyi kapatmaya çalışandır.
* Parça pinçik olmuş pazar gazetesini birleştirip okumaya çalışandır.
* Gecenin bir yarısı gözü kapalı süt ısıtıp,gözü kapalı geri dönendir.
* Saatlerce leblebi parmaklı ayakları öpmekten sonsuz keyif alandır.
* Temcid pilavı tadındaki baby tv yi seyretmektir.* Bebek şef şarkısı söyleyerek,fırsat bu fırsat deyip birşeyler yedirmeye çalışmaktır.
* Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak,mısırı tanelere ayırmaktır.
* İşten yeni gelmiş ve içeri ilk adımı atmışken,"Anne atttaaaaa" sözleriyle çark edip,en yakın parkın yolunu tutmaktır.
* Anne demek bebek havuzunda yüzmektir.
* Başka bir anneyi nerede görürse görsün "Seni çok iyi anlıyorum tatlım "bakışı atandır.
* Aşı takvimini ezbere bilendir.
* Kazara kendi için alışverişe gidip nasıl olduysa bebek kıyafeti dolu poşetlerle geri dönendir.
* Ne kadar sert olursa olsun hayır demeyi beceremeyendir.
* İşe yetişmek için düğmelerini bahçede ilikleyendir.
* Uyduruk ninni besteleyendir.
* Çantasında sürekli Oyuncak kurbacık,ıslak mendil ve kreker taşıyandır.
* Son teknoloji telefonu denize atıldığında ,diken diken olmuş her bir saçına rağmen,annecim telefonlar yüzemez diyebilendir.
* Anne demek eskisinden bin kat daha güçlü olmak demektir.
* Anne demek hayatının sonuna kadar ve sonunun da ötesinde birileri için endişelenmektir.
* Anne demek iki küçük melekle,gururla,küçük dağları ben yarattım edasında yürüyebilmektir.
* Anne demek yüreyini parçalara bölüp herbir parçayı özenle onlara sunmaktır.
* Anne demek 9 ay karnında taşımak değil,ömrünün sonuna kadar yüreğinde taşımaktır...!
kızlar geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim bişey sorucam bebişlerinize kavanoz maması veriyor musunuz bizimki bişey yemiyo hastalandığından beri eşimde değişiklik olsun belki yer diye milupanın sütlacını almış bi kavanoz yedi öğlen ama ne kadar faydalı bilemedim
kızlar geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim bişey sorucam bebişlerinize kavanoz maması veriyor musunuz bizimki bişey yemiyo hastalandığından beri eşimde değişiklik olsun belki yer diye milupanın sütlacını almış bi kavanoz yedi öğlen ama ne kadar faydalı bilemedim
selam güzeller nasılsınız
benim ufaklık yarın sonmdalı böbrek filmi çekilcek inşallah çok zor olmaz
kızlar yaa benim kızım ek gıdayı hiç yemek istemiyorum ağzını kilitliyor napcam ben
pazartesi kontrolü vardı 6500 gram kilosu boyu 67 cm. çok sinir oldum 3 aydır doğru düzgün kilo almıyor
hatta 3 ayda 500 gram bile almamış bana tavsiye edebilceğiniz
iştahsız bebeklerin çok sevdiği bişeyler varmı :111:
kızlar yaa benim kızım ek gıdayı hiç yemek istemiyorum ağzını kilitliyor napcam ben
pazartesi kontrolü vardı 6500 gram kilosu boyu 67 cm. çok sinir oldum 3 aydır doğru düzgün kilo almıyor
canım benim oğlumda sebze çorbasını içmiyo bende sebze pürelerinden veriyorum zararı varmı bilmiyorum ama severek yiyo[
hastalanmadan önce çok güzel yiyodu ama hastalanınca yemedi bişey bugün yiyince çok sevindim organik yazıyo tabi ne kadar güvenilir bilmiyorum ama yiyince çok sevindim
canım geçmiş olsun... kavanoz maması vermedim ama bizim doktor zor durumda kaldığında (tatil vs fln) kavanoz maması kullanabilirsin demişti...
canım benim oğlumda sebze çorbasını içmiyo bende sebze pürelerinden veriyorum zararı varmı bilmiyorum ama severek yiyo[
hastalanmadan önce çok güzel yiyodu ama hastalanınca yemedi bişey bugün yiyince çok sevindim organik yazıyo tabi ne kadar güvenilir bilmiyorum ama yiyince çok sevindim
geri gelir umarım bebişinin iştahı bir an önce yerine...milupa nın mamalarında şeker var içinde diye hatırlıyorum... hipp de şeker yok...
canım aynı sebeple bize geçen hafta doktor similac high energy adında bir mama verdi. hatta heyet raporu çıkardı bu hafta. aldık ve bugün içmeye başladı bakalım. Hayal de 3 aydır kilo alamıyor hatta zayıflamıştı bi dönem. hastaneye yatmıştık idrar yolu enfeksyonu tedavisi için. bu enfeksiyon çok yıpratıyor bebekleri. biz hala toparlanmaya çabalıyoruz temmuzdan beri. doktorunla görüş istersen.bi de minadex vitamin şurubu verdi bize multitabs yerine
canım sanki minadex 1 yaşından sonra veriliyordu
sen ne kaadar veriyon birde hangisini aldın portakal birde çilek var sanırım
hangi doktora gidiyorsunuz
minadexin portakallısını kullanıyoruz cnm. yarım tatlı kaşığı veriyoruz.
doktorumuz egepolde neşe hanım. aslında medikal parkta tülay hanıma da giidiyoruz ama bu kilo konusunda neşe hanım daha çok yardımcı oluyor bize.
çok çektim 3 aydır inanki artık sinirlerim bozuldu. kızım zaten iştahsız ve bi de kilosu geri kalınca normale dönmesi zorlaştı. doktorumuzn önerdiği bu mama yakalama büyümesine kullanılıyor. bana mantıklı geldi. rutin yeme düzeniyle asla kilo alamaz bizimki. hem çok hareketli hem çok iştahsız
ayy canım aynen benimkide öyle hem maşallah çok hareketli çokda iştahsız
bizimki şuan büyüme eğrisine göre çok geride değil
yani 6 buçuk kilo nasıldır bilmem ama çok kötü değilmiş
şimdilik vitamini alayım bende
pekala bunun içindede d vitamini varmı
canım bizde tülay hanım yada ali beye götürüyoruz ikisindende çok memnunum
birde egede sağlıklı çocuk polikliniğinede götürüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?