- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #67.941
bayıldımmmm............. :)
bak kadının varmış bir bildiğibunu bana bir çocuk doktoru da söylemişti, beyin ömrünün sonuna kadar yedirme diye
haha çok tatlılar ya..selçukda öyle yapıyo..o zmn emziini verrmş gbi yapıyorm azını açıyo bnde tıkıyormyada kuş tüyüyle burnunu alnını gıdıklıyorm o zmn zevkten 4 köşe olrken yanlışlıkla ağzını açıyo o zmn tıkıyorm.. yada şşşt kışşt tatataa gibi seslere çok gülüyo o zmn tıkıyorm..tabi bunları her zmn yapmıorm..tbkta yemek bırakmamasını örenmesi lazm :)))
iyiakşamlar herkes nasıl?
iyiyiz duygucuum kürkçü dükkanında buluştuk di mi
bunu bana bir çocuk doktoru da söylemişti, beyin ömrünün sonuna kadar yedirme diye
çok teşekkür ederiz arkadaşım bugün biraz canın sıkkıldı galiba canım konuyu tam anlamamakla birlikte yürek ferahlığı diliyorum yarın sabah herşey daha güzel olsun hepimiz için
burası herzaman bana açık biliyorum... şuan pc den yazıyorum gündüz cepten girebiliyorum buranın değeri ve önemi benim için başkadır en azından habersiz silinmeye yer yok... :))))
arkadaşlarım kzımın en son fotoları çok öpüyoruz bebişleri ve sizi
Kızlar pazartesi işe başlıcam. kayınvalidem bakacak Alp e. Sürekli gel burada yedir bende öğreneyim deyip duruyordu, evde de meyve yoktu aradım gel burada yedirelim dedi. indim aşağıya, üzüm suyu sıktık ve elma rendeledi (kendisi). Alp yerken boğazında kaldı. Büyük büyük parçalar vardı içinde ama onları vermemeye çalışıyordum görmeden gitmiş. Boğazında kalınca panik olduk o lokmayı çıkartıcaz diye. Sonra geçince bana dediki ben görüyorum sürekli büyük parçaları veriyorsun ufacık bebek o daha dedi. Bende ben o büyük kalan parçaları elimle ufalıyorum böyle büyük parça olmuyor benimkinde dedim. Sonra Alp elini içine soktu devirdi suyu döküldü, yine bana laf söyledi. Yok ben çok sulu yapmışım dedim sen sıktın üzümü. Sonra Alp in uykusu gelince yukarı çıktık. Eşyaları dedim sonra alırım. Sen git pisliğini bırak dedi. Bir meyve yedi bütün mutfağımı batırdınız diyor. Acayip sinir oldum. Eve gelip eşime telefon açtım, annemle konuş kocaman kadınlarsınız kendiniz halledin dedi. Çalışmayacam bu gidişle yaaaa. Şaka bile yapsa inanılmaz alınıyorum... Sinirden başım ağırmaya başladı resmen...
Kızlar şu iki resmi bilgisayarda devamlı ileri geri yapınva çok komik oluyor yaa
Atlas habire kafasını indirip kaldırıyor
Alya ayağıyla tempo tutuyor
Selçük kafasıyla onlara ayak uyduruyor
Cenk in sadece ayağı
Keremin eli ve ayağı ortama uyum sağlıyor
Kuzey ve Gülnihal onlardan kopmuş hiç hareket yok bizimkilerdeEki Görüntüle 517781 Eki Görüntüle 517782
Merhaba mart anneleri. Ben de bir mart annesiyim:)) Hamileliğimden beri sizleri takip ediyorum. Ama yeni üye olabildim. Bundan böyle kızım ve ben de aranıza katılmak istiyoruz:))) Kızım Nehir 3 mart doğumlu. Doğduğu andan itibaren her aydan 1 foto:))
selam güzeller nasılsınız
benim ufaklık yarın sonmdalı böbrek filmi çekilcek inşallah çok zor olmaz
kızlar yaa benim kızım ek gıdayı hiç yemek istemiyorum ağzını kilitliyor napcam ben
pazartesi kontrolü vardı 6500 gram kilosu boyu 67 cm. çok sinir oldum 3 aydır doğru düzgün kilo almıyor
hatta 3 ayda 500 gram bile almamış bana tavsiye edebilceğiniz
iştahsız bebeklerin çok sevdiği bişeyler varmı :111:
7 AYLIK BEBEĞİN BESLENMESİ
Anne sütü bebek aldıkça verilmelidir.
Kahvaltı: 1 öğün (06.00-07.00) Akşamdan tuzu alınması şartıyla suda beklemiş peynir + haşlanmış yumurta sarısı + reçel . Tüm bunlar hazırlanmış mama içerisine konularak ezilir. Bebek bu karışıma alıştıktan sonra sonra ayrı ayrı verilebilir.
M eyve püresi: 1 öğün (10.00)
Sebze püresi: 1 öğün, kıyma(bir yemek kaşığı) ilave edilmiş şekilde verilmeldir.(12.00-13.00)
Yoğurt: 1 öğün (16.00)
Muhallebi: 1 öğün (20.00)
Hazır mama: Günde 1 veya 2 öğün hazır mama verilmelidir.
ANNE DEMEK NE DEMEKTİR ? bilir misin ...
* Yenilen her lokmadan sonra alkış kıyamet koparan,şenlik havasına bürünendir.
* Çıkan her pirinç tanesi diş için tüm hısım akrabaya telefon açandır.
* Tüm hafta hayalini kurduğu pazar kahvaltısına oturup asla yiyemeden kalkandır.
* Sabaha kadar kırk sefer uyanarak,sabah kalkıp zombi gibi işe gitmektir.
* İşten eve geç gelmenin vicdan azabıyla bebeklerinin yanına kıvrılıp saatlerce koklayandır..
* Eskiden hergün uğradığı kuaförünün yolunu unutandır.
* Çaydanlığın kapağı ile pet şişeyi kapatmaya çalışandır.
* Parça pinçik olmuş pazar gazetesini birleştirip okumaya çalışandır.
* Gecenin bir yarısı gözü kapalı süt ısıtıp,gözü kapalı geri dönendir.
* Saatlerce leblebi parmaklı ayakları öpmekten sonsuz keyif alandır.
* Temcid pilavı tadındaki baby tv yi seyretmektir.* Bebek şef şarkısı söyleyerek,fırsat bu fırsat deyip birşeyler yedirmeye çalışmaktır.
* Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak,mısırı tanelere ayırmaktır.
* İşten yeni gelmiş ve içeri ilk adımı atmışken,"Anne atttaaaaa" sözleriyle çark edip,en yakın parkın yolunu tutmaktır.
* Anne demek bebek havuzunda yüzmektir.
* Başka bir anneyi nerede görürse görsün "Seni çok iyi anlıyorum tatlım "bakışı atandır.
* Aşı takvimini ezbere bilendir.
* Kazara kendi için alışverişe gidip nasıl olduysa bebek kıyafeti dolu poşetlerle geri dönendir.
* Ne kadar sert olursa olsun hayır demeyi beceremeyendir.
* İşe yetişmek için düğmelerini bahçede ilikleyendir.
* Uyduruk ninni besteleyendir.
* Çantasında sürekli Oyuncak kurbacık,ıslak mendil ve kreker taşıyandır.
* Son teknoloji telefonu denize atıldığında ,diken diken olmuş her bir saçına rağmen,annecim telefonlar yüzemez diyebilendir.
* Anne demek eskisinden bin kat daha güçlü olmak demektir.
* Anne demek hayatının sonuna kadar ve sonunun da ötesinde birileri için endişelenmektir.
* Anne demek iki küçük melekle,gururla,küçük dağları ben yarattım edasında yürüyebilmektir.
* Anne demek yüreyini parçalara bölüp herbir parçayı özenle onlara sunmaktır.
* Anne demek 9 ay karnında taşımak değil,ömrünün sonuna kadar yüreğinde taşımaktır...!
ayy canım aynen benimkide öyle hem maşallah çok hareketli çokda iştahsız
bizimki şuan büyüme eğrisine göre çok geride değil
yani 6 buçuk kilo nasıldır bilmem ama çok kötü değilmiş
şimdilik vitamini alayım bende
pekala bunun içindede d vitamini varmı
canım bizde tülay hanım yada ali beye götürüyoruz ikisindende çok memnunum
birde egede sağlıklı çocuk polikliniğinede götürüyorum
Ronyacım Hipp pirinçli al formül mamayla yap içinede siyah üzüm suyunu sıkıp kat..üzüm baya tatlı ya çok seviyolar..hem kan yapıyomuş..sarı üzümde olabilir..bn yulaflı kullanıyorm pirinç kilo yapıyo diye..ama pirinçli şeyler kilo alımı için işe yarıyo diye biliyorm
haha çok tatlılar ya..selçukda öyle yapıyo..o zmn emziini verrmş gbi yapıyorm azını açıyo bnde tıkıyormyada kuş tüyüyle burnunu alnını gıdıklıyorm o zmn zevkten 4 köşe olrken yanlışlıkla ağzını açıyo o zmn tıkıyorm.. yada şşşt kışşt tatataa gibi seslere çok gülüyo o zmn tıkıyorm..tabi bunları her zmn yapmıorm..tbkta yemek bırakmamasını örenmesi lazm :)))
Eki Görüntüle 518820 Eki Görüntüle 518819 Eki Görüntüle 518818 Eki Görüntüle 518820 Eki Görüntüle 518819 Eki Görüntüle 518818
Eki Görüntüle 518820 Eki Görüntüle 518819 Eki Görüntüle 518818 Eki Görüntüle 518820 Eki Görüntüle 518819 Eki Görüntüle 518818
tuğbacım naptın görüşmeyi gerçekleştirdin mi? yavrun nasıl?
günaydın günaydın güzel annelerim benim akşam nede çok kaynatılmış burda oku oku anca bitirdim yahu :))
ayyy Allahım bu nasıl bir güzelliktir böyle maşallah maşallah rabbim nazarlardan korusun çok güzelsin sen yaaa
cnm annem toplamış gelmiş sakatatcıdan beyinleri yedircem allah yedircem yedirtmeedim yaryıştık tabiki . ondan bi araştırdım bu yazıyı buldum sizdede varsa benim gibi anneler bilginiz olsun diye :) şimdi buzluktan nasıl yok etcem onu düşünüyorum :)
[/B]
Hıcc gormemıslık degılll vallaa bende ayın 30unda eger uyumazsaaa gece saat 10 ceyrekteee ogluma 6 ay pastası kesecegımmm:))) Cok yakısıklı olmss masallahh:)Eki Görüntüle 518561
gülnihal bebem bu resim sana:) beni özlemişsin arada bakarsın :))
Hoppp bızmı kaptık ayol Gulnıhall oglmuı gorur gormez ustune atladıı:))) Ahh ahhhh oglm cok zor anlar yasdıııı:))) Benm ıcın sorun yokk ben oglumu iç güveysi vercmm kım daha ıyı bakarsa onaa:)))Kız yaş yarı ya mum neden tam onu da kırsaydınızzz
Şaka bi yana Gökalp çoook yakışıklı olmuş ya yirim ben onuuu,onun yokluğunda Gülnihal çok üzüldü yavrum Bi Selçüke sarıldı bi Kerem'e arada bi Atlasla Bakıştı,Cenke de pas vermedi desem yalan olur,Kuzeyle aldı başını gitti resimler fln
Canım ınsallahh guzl haberler alırsın. Ek gıdada bende pırınclı seylerın kılo alımına yardımcı oldugunu bılıorum bıde muhallebı ıse yarayabılr annem oyle der:)selam güzeller nasılsınız
benim ufaklık yarın sonmdalı böbrek filmi çekilcek inşallah çok zor olmaz
kızlar yaa benim kızım ek gıdayı hiç yemek istemiyorum ağzını kilitliyor napcam ben
pazartesi kontrolü vardı 6500 gram kilosu boyu 67 cm. çok sinir oldum 3 aydır doğru düzgün kilo almıyor
hatta 3 ayda 500 gram bile almamış bana tavsiye edebilceğiniz
iştahsız bebeklerin çok sevdiği bişeyler varmı :111:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?