2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Cevız alerjı yapmazmı kız?? Yanı buyuk ınsanlarda bıle alerjık reaksynu varyaa o acıdn dusundum :))) Benm annemede kalsa cocuga beyn yedırılebılrr abıme yedırırlermıss tabı kuzey ustunde boyle bır deneme yapması naaaamümkün:))) Abımee gelnce beyın yedıgı ıcın cokmu zekı yoooo normal sıradnn akli melekeri yerinde bı ınsan okadr:))

Istahsızlıktan bahsedılmıs,yaramı desmeyın uleeeeeyyyyynnnn,hergun aysımayla resmen savas verıyorum kızlar yaaa,yemıyo yemıyo yemıyo,o kucucuk agzını bı kılıtlıyo anlatamam....
Ben mama sandalyesınde yedırmıyorum,bı defa denedım,aman allahım o felaket bı tabloydu oyle,yerde falan yedırıyorum,daha hakım oluyorum danaya o zaman,
once yere bıse serıyorum yastıgı falan cunku her yerı garantı batırıyo..
Ilk kasıklarda sıkıntı yok,cok sukur kendı rızasıyla acıyo ama ya sonrası toren baslıyo bızde,o yememek ıcın ben yedırmek ıcın resmen savas verıyoruz..
Yapmadıgım saklabanlık sebeklık kalmıyo,bı sekılde agzını actırıp ıttırıverıyom kasıgı,ona kala hıc yemıcek,bazen o ama cogunlukla ben galıp gelıyorum:)

kızlar beren hiçbişe yemek istemiyor..dün ağzını açmadı ağla ağla gözlerinden yaşlar akıyo bıraktım bende vermedim..memede meme başka bişe istemiyor memeye bi saldırıyo..ne yapcağımı bilmiyorum..elma sevmedi,armut sevmedi, patates,havuç,pirinçten püre yaptım sevmedi..su içmiyo verince suratını bi ekşitiyo.. bugün pirinç unundan muhallebi yapıcam, ılıdıktan sonrada içine pekmez katıcam bakalım belki sever..

önerileri olan var mı bana???

canım hangi saatte veriyorsun ek gıdayı... bir de ne kadardan sonra ağzını kitliyor belki gereğinden fazla veriyorsundur... ya da çok aç olmadan verdiğinden olabilir mi? başta yiyor diyorsun çünkü...

Fulyacım ben kuzeyee bır haftadr bu hıppın kasık mamalrı var yaa onlrdn yapıorumbegendıı ıcınede yarım armut elmaa uzum ne buldysm ondn koyuroum oda tat verıo herlde daha cok yıoo ıstersen sende bı dene? Ayrıca muhallebıyı sevebılr dıye dusunuorum bırdee bu dedıgn sebzelerı tek tek vermeyı denedınmı mısal kuzeydee pureyı yemedı oncee ılk once havuc vermeye basldım tatlı yaa sonra sonra kabak karıstırdım ıcınee ama pırnc koyup corba kıvamnda yaptgmda yemedıı agladı mınık böcegım:) Bnde zorlamadım. Muhallebıyı de dr kontrolnden sonra denıcm bende ınsallah severek yerler

canım sürekli yeni birşeyler deneme bence... fırsat ver yiyecekleri tanımasına... benimki de ilk elma yediğinde suratını buruşturmuştu ama şimdi yiyor. bir tada alışmadan ötekini veriyorsan ondan yapıyordur belki... suya da zamanla alışırlar heralde... zaten emziriyorsan da oradan alıyordur su ihtiyacını belki... çok aç olduğunda deneme sabrı olmayabilir çok tok olduğunda da deneme tam ikisinin arasında denemeyi dene... bir de gamze bir yazısında; ek gıdadan yarım saat sonra emziriyorum, memeye güvenip yememezlik yapmasın demişti. belki seninki de yemeyeceği zaman meme vereceğini biliyor ondan yemiyor olabilir...

benim annem yapmıştı bu hatayı her öğün çocuğa başka bişi yapıyordu ek gıdaya başladığımızda sıkılmasın aynısını yemekten diye baktık sonra kuzucum hiç bişi yemez oldu ne versek püskürtüyor zaten iştahsız bir bebek hepten bişi yemez olmuştu doktorumuz bir çeşit verin tadına alışsın dedi çeşit verdikçe seçici olur diyince annem korktu :)) okadar anlatıyorum ama beni dinlemiyorki illaha doktordan duycak şimdi çantasına akşamdan ne koyduysam onu veriyor gerçi arada kaçamak yapıyor biliyorum ama bunda razıyım napiim :))

artıııı

tam wc ye gidecekken bi ağlama sesiyle vazgeçilip sıkışa sıkışa onu emzirmektir(başıma çok geldide)

canım hangi saatte veriyorsun ek gıdayı... bir de ne kadardan sonra ağzını kitliyor belki gereğinden fazla veriyorsundur... ya da çok aç olmadan verdiğinden olabilir mi? başta yiyor diyorsun çünkü...

aslında soyle soylım sdc mamalarda muhallebılerde sorun yasıyorum,yoksa corbaları falan ıcıyo ama corbayyı gunde tek ogun verıyorum,sabah kahvaltı maması aksamda uyumadan oncede muhallebı verıyorum,kucuk bır cam kaseyı olcu alıyorum mama hazırlarken,hemen hemen kavanoz mamalarına denk gelıo,o sekılde cokmu oluyo acaba?

bi arkadaş demişti kim di hatırlamıyorum,yoğurt yemiyomuş miniği,
ben yoğurdun içine elma suyu sıkıp ikisini birden tülbentten geçirip tortu kalmasın diye
sıvı kıvam olmasına dikkat edilerek
biberona koyup vermiştim yoncaya nasıl içti süt zannedip:)

Sıze maşallahhhh harıkaaa bayıldım al benı ye dıooo cok guzlll ogluma ıstıorumm bak benm oglanda cok yakısıklı:) Ic guveysı vercm dıodum amaaa senın kızı alıp ayrı ev acıcam söz:)))

çok teşekkür ederim canım hem güzel sözlerin hem de yazdıklarının şu an yüzümde oluşturduğu tebessüm için çok tatlısın

meyveleri rendeleyip mi veriyorsun annene yoksa annen mi rendeliyor canım?

canım nacizane önerim çok zor olduğunun farkında olarak sakin olmaya çalışman emin ol bebklerimiz bizim kaygımızı hemen hissediyolar bu kadar çok meme istemesi belkidediş sıkıntısı olabilir canım benim allah yardımcımız olsun

Zamanla bu tempoya alışıcaz canım:)))Biraz ara var sonra tekrar dene istersen canım belki o zaman yer...

Canım hipp kaşık maması deneyebilirsin içinne meyve falan ekleyip,muhallebi de olur.Uras da elmeyı pek sevmedi içine çok az tarçın ekledim hepsini yedi sende dene belki öyle sever...Zamanla alışıcaklar ek besinlere acele etmeden alıştırmamız gerekiyo.Açıkcası ben öyle yapıyorum önceliğim anne sütü ek gıdalara da yer var tabiki ama çok da bi düzenimiz yok meyve ve yoğurt düzenli o kadar...

kızlar bi yoğurt tarifi vericem kaynanamın tarifi şıp diye tutuyor deneyin

yarım lt.süt
1 çay kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı su

çiğ süt 15 dk. kaynatılır elini yakmayacak sıcaklığa gelince 1 çay kaşığı yoğurtu su ile sıvılaştırıp kavonozun 4 yanından bide ortadan dökülerek hiç karıştırılmadan kapağı kapatılıp altı üstü örtülerek 8 saat oda sıcaklığında bekletilmeli daha sonrada 8 saat dolabda bekletilmeli vee mis gibi ev yoğurdu:)
ben 2 yarım lt. kavanoz halinde yapıyorum 3_4 gün birini bozuyorum diğer günlerde öbürünü.

merhaba kızlar.bebişlerinizin yemek düzeni varmı artık ek gıdalara geçiyoruz yavaştan malum ama ben kafama göre takılıyorum net bir düzen tutturamadım.öglenleyin patates,havuç,kabak püresi verıyorum ikindide elma,armut püresi akşamlarıda sütlü pirinçlı kaşık mama ama bunlaı bı kaç kaşık verıyorum şimdilik emzırmeye devam.alışsın dıyeverıyorum sadece.evde yapıyorum yemıyor hazır kavanozlarda alıyorum yıyor:)corba falan verıyomusunuz yardım edin banaa lütfen.bide bebişler kendımı uyuyor sızmı sallıyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…