- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #67.961
cnm snde annene bu yazıyı oku..o zmnda ısrar etmez heralde...valla bn olsam çok fena kızardım yani anne manne dinlemem çocuuma deli dana hastalıı riski taşıyan bişi yedircek dünyaları yıkarm.. nasıl yok etcem diye düşünme direk al ve çöpe at..neden bu kdr ısrar ediyoki anlamadm..beyin gelişimine mi iyi geliyomuş..ıyy iğrenç bişi beyin ya büyük insanın bile midesi almaz bnce 6 aylk çocuk niye yesn..hem beyin gelişimi için diyosa ceviz var çok önemli..çek rondodan mamalara kat..
Istahsızlıktan bahsedılmıs,yaramı desmeyın uleeeeeyyyyynnnn,hergun aysımayla resmen savas verıyorum kızlar yaaa,yemıyo yemıyo yemıyo,o kucucuk agzını bı kılıtlıyo anlatamam....
Ben mama sandalyesınde yedırmıyorum,bı defa denedım,aman allahım o felaket bı tabloydu oyle,yerde falan yedırıyorum,daha hakım oluyorum danaya o zaman,
once yere bıse serıyorum yastıgı falan cunku her yerı garantı batırıyo..
Ilk kasıklarda sıkıntı yok,cok sukur kendı rızasıyla acıyo ama ya sonrası toren baslıyo bızde,o yememek ıcın ben yedırmek ıcın resmen savas verıyoruz..
Yapmadıgım saklabanlık sebeklık kalmıyo,bı sekılde agzını actırıp ıttırıverıyom kasıgı,ona kala hıc yemıcek,bazen o ama cogunlukla ben galıp gelıyorum:)
kızlar beren hiçbişe yemek istemiyor..dün ağzını açmadı ağla ağla gözlerinden yaşlar akıyo bıraktım bende vermedim..memede meme başka bişe istemiyor memeye bi saldırıyo..ne yapcağımı bilmiyorum..elma sevmedi,armut sevmedi, patates,havuç,pirinçten püre yaptım sevmedi..su içmiyo verince suratını bi ekşitiyo.. bugün pirinç unundan muhallebi yapıcam, ılıdıktan sonrada içine pekmez katıcam bakalım belki sever..
önerileri olan var mı bana???
kızlar beren hiçbişe yemek istemiyor..dün ağzını açmadı ağla ağla gözlerinden yaşlar akıyo bıraktım bende vermedim..memede meme başka bişe istemiyor memeye bi saldırıyo..ne yapcağımı bilmiyorum..elma sevmedi,armut sevmedi, patates,havuç,pirinçten püre yaptım sevmedi..su içmiyo verince suratını bi ekşitiyo.. bugün pirinç unundan muhallebi yapıcam, ılıdıktan sonrada içine pekmez katıcam bakalım belki sever..
canım sürekli yeni birşeyler deneme bence... fırsat ver yiyecekleri tanımasına... benimki de ilk elma yediğinde suratını buruşturmuştu ama şimdi yiyor. bir tada alışmadan ötekini veriyorsan ondan yapıyordur belki... suya da zamanla alışırlar heralde... zaten emziriyorsan da oradan alıyordur su ihtiyacını belki... çok aç olduğunda deneme sabrı olmayabilir çok tok olduğunda da deneme tam ikisinin arasında denemeyi dene... bir de gamze bir yazısında; ek gıdadan yarım saat sonra emziriyorum, memeye güvenip yememezlik yapmasın demişti. belki seninki de yemeyeceği zaman meme vereceğini biliyor ondan yemiyor olabilir...
ANNE DEMEK NE DEMEKTİR ? bilir misin ...
* Yenilen her lokmadan sonra alkış kıyamet koparan,şenlik havasına bürünendir.
* Çıkan her pirinç tanesi diş için tüm hısım akrabaya telefon açandır.
* Tüm hafta hayalini kurduğu pazar kahvaltısına oturup asla yiyemeden kalkandır.
* Sabaha kadar kırk sefer uyanarak,sabah kalkıp zombi gibi işe gitmektir.
* İşten eve geç gelmenin vicdan azabıyla bebeklerinin yanına kıvrılıp saatlerce koklayandır..
* Eskiden hergün uğradığı kuaförünün yolunu unutandır.
* Çaydanlığın kapağı ile pet şişeyi kapatmaya çalışandır.
* Parça pinçik olmuş pazar gazetesini birleştirip okumaya çalışandır.
* Gecenin bir yarısı gözü kapalı süt ısıtıp,gözü kapalı geri dönendir.
* Saatlerce leblebi parmaklı ayakları öpmekten sonsuz keyif alandır.
* Temcid pilavı tadındaki baby tv yi seyretmektir.* Bebek şef şarkısı söyleyerek,fırsat bu fırsat deyip birşeyler yedirmeye çalışmaktır.
* Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak,mısırı tanelere ayırmaktır.
* İşten yeni gelmiş ve içeri ilk adımı atmışken,"Anne atttaaaaa" sözleriyle çark edip,en yakın parkın yolunu tutmaktır.
* Anne demek bebek havuzunda yüzmektir.
* Başka bir anneyi nerede görürse görsün "Seni çok iyi anlıyorum tatlım "bakışı atandır.
* Aşı takvimini ezbere bilendir.
* Kazara kendi için alışverişe gidip nasıl olduysa bebek kıyafeti dolu poşetlerle geri dönendir.
* Ne kadar sert olursa olsun hayır demeyi beceremeyendir.
* İşe yetişmek için düğmelerini bahçede ilikleyendir.
* Uyduruk ninni besteleyendir.
* Çantasında sürekli Oyuncak kurbacık,ıslak mendil ve kreker taşıyandır.
* Son teknoloji telefonu denize atıldığında ,diken diken olmuş her bir saçına rağmen,annecim telefonlar yüzemez diyebilendir.
* Anne demek eskisinden bin kat daha güçlü olmak demektir.
* Anne demek hayatının sonuna kadar ve sonunun da ötesinde birileri için endişelenmektir.
* Anne demek iki küçük melekle,gururla,küçük dağları ben yarattım edasında yürüyebilmektir.
* Anne demek yüreyini parçalara bölüp herbir parçayı özenle onlara sunmaktır.
* Anne demek 9 ay karnında taşımak değil,ömrünün sonuna kadar yüreğinde taşımaktır...!
canım hangi saatte veriyorsun ek gıdayı... bir de ne kadardan sonra ağzını kitliyor belki gereğinden fazla veriyorsundur... ya da çok aç olmadan verdiğinden olabilir mi? başta yiyor diyorsun çünkü...
maşallah kuzucuğa...Allah nazarlardan saklasın.
Sıze maşallahhhh harıkaaa bayıldım al benı ye dıooo cok guzlll ogluma ıstıorumm bak benm oglanda cok yakısıklı:) Ic guveysı vercm dıodum amaaa senın kızı alıp ayrı ev acıcam söz:)))
benim annem yapmıştı bu hatayı her öğün çocuğa başka bişi yapıyordu ek gıdaya başladığımızda sıkılmasın aynısını yemekten diye baktık sonra kuzucum hiç bişi yemez oldu ne versek püskürtüyor zaten iştahsız bir bebek hepten bişi yemez olmuştu doktorumuz bir çeşit verin tadına alışsın dedi çeşit verdikçe seçici olur diyince annem korktu :)) okadar anlatıyorum ama beni dinlemiyorki illaha doktordan duycak şimdi çantasına akşamdan ne koyduysam onu veriyor gerçi arada kaçamak yapıyor biliyorum ama bunda razıyım napiim :))
meyveleri rendeleyip mi veriyorsun annene yoksa annen mi rendeliyor canım?
çok teşekkür ederim canım hem güzel sözlerin hem de yazdıklarının şu an yüzümde oluşturduğu tebessüm için çok tatlısın
arkadaşlarım kzımın en son fotoları çok öpüyoruz bebişleri ve sizi
Eki Görüntüle 518820 Eki Görüntüle 518819 Eki Görüntüle 518818 Eki Görüntüle 518820 Eki Görüntüle 518819 Eki Görüntüle 518818
Zamanla bu tempoya alışıcaz canım:)))Biraz ara var sonra tekrar dene istersen canım belki o zaman yer...Günaydınn herkese...Geçmişi okuyamıyorum zamanım hiç yok.Ama ANNE DEMEK yazısını okudum,ne kadar da doğru....Sabah 7.30 kalkıyorum yine de işlerim yetişmiyor ve hala okul açıldığından dolayı hayatımı düzene oturtamadım.Günün 48 saat olması lazım benim için.İnanın 1,5 haftada 2 kilo vermişim.Tabi bu sevindirici bir haber ama bir de düzene girseydim tam süper olacak.Çalışmak+annelik+ev hanımlığı+süper bir eş zor oluyormuş ama bunun da üstesinden gelicem inşş:>
Yaaaaa benim oğluşum oğurt yemiyo ne meyvelisini ne sadesini ne de yoğurt çorbasını ne yapabilirim.Yoğurt çok önemli bir besin değil mi?yanlış mıyım?ne yapabilirim bir akıl verin bana:<
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?