- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #6.761
Allahıma şükürler olsunki test sonuçlarım güzel çıkmış şimdi aradı doktorum. Cuma günü sabah 10 da dikişim atılacak. allahım bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.
anacımmmm çok üzüldüm benim kuzenler bankacı ikisi o kadar rahatki bende ordan biliyorum... hatta küçük kuzen ayın yarısında izinli nerdeyse herşeye rapor alıyo bende özeniyodum ona demekki hepsi aynı deilmiş....ben dedim kızım seni işten atarlar bu gidişle ama nerde hatunu kadroya almışlar...allah hepimizin karşısına anlayışlı insanlar çıkarsın
aminn..
canım benim senin kuzenler ya devlet bankasında çalışıyorlar ya da çok şanslılarki binde bir iyi biri onlara denk gelmiş.
Özel sonuçta hepsi aynı işte, nasıl bir yöneticin varmış senin öyle ya ne kötü kalpliymişAslına bakarsan yasa hamile çalışanların iş yoğunluğunun azaltılamsını, dinlendirilmelerini ve randevuları kontrolleri için ekstra izin verilmesini, risk durumda evde dinlendirilmeleri gerektiğini söylüyor. Bir de seninkiler öğle yemeğine karışıyor he, hamile insan aç karnına bırak çalışmayı 3 saat zor durur ya. Mahkemeye versen kazanırsın ama sonra işyerinle daha kötü olursun, ne yazıkki katlanmak zorundayız
Ekibimiz küçük, bir kişi eksilince işler aksıyor tabikii. Ama bunun bir söyleyiş tarzı olmalı , bu şekilde olmamalı
Yasalar bizden yana tabii, mahkemeye versem çatır çatır kazanırım. Ama küheylanlık yaptıktan sonra çıkıp gitmek lazım.
Zaten bende bu olaylardan sonra ücretli ücretsiz iznimi alıp, istifa etmeyi düşünüyorum artık. İlerde çocuğum hasta olsa allah korusun gidemeyeceğim yanına demekki. E n iyisi azıcık aşım ağrısız başım 3-4 sene çocuğumu ben büyütür, tekrar işe girerim sıkılırsam. Hiç aklımda böyle birşey yokken, böyle bir karar aldım işte.
İstifra ederken zorlanmadan dolayı boğazından kan gelen var mı?Dün akşam bayağı tırstım.
kızlar ben de bebişimin hareketlerini hala hissedemiyorum 15. haftada olmama rağmen. çevremdekiler artık hissediyor olman lazım diyorlar ama bi yerde okudum 19-20.haftada fln ancak hissedilebilirmiş diyordu. yine de bilmiorum belki bebişim kızdır onun için hissedemiyorumdur daha:44::44:
benim içime doğuyor senin kızın olacak sankiii
çünkü önceki yazılarında da dikkat ettim hep benim kızımda yaşadıklarımı yazmışsın ama doğrusunu allah bilir tabii ki önemli olan sağlıklı olsun cnm içime doğanı söyledim sadece...
bu arada ilk gebeliğinse anca 5 ayda hissedersin cnm yaaa ben kızımda da çok geç hissetmiştim...ilk kez hamiş olanlar boşuna dert etmesin normal çünkü....
Hamilelikte Alkol ve kafein
Hamile olduğunuz dönemde, alkol almayı bırakmanız en doğru tercih olacaktır. Ancak yine de canınız alkol çekerse, haftada 1 ya da 2 defa, alkol oranı normal bir içkiden yaklaşık 250 ml. alabilirsiniz
Her gün aldığınız kafein miktarını da azaltmanız gerekir, ancak bu miktarı sıfırlamanıza gerek yoktur. Kafein; kahve, çay, çikolata, bazı alkolsüz içecekler ve enerji içeceklerinde bulunur.
Günde 300 mg.’dan fazla kafein almamanız gerekir. Aşırı kafein alımı, bebeklerin doğum ağırlıklarının az olmasına ve hatta düşüğe neden olur.
Aşağıdakilerin her biri yaklaşık 300 mg. kafein içermektedir.
• 3 fincan hazır kahve
• 3 fincan çekilmiş kahve
• 6 fincan çay
• 8 kutu kola
• 4 kutu enerji içeceği
• 8 parça sade çikolata barı
Sütlü çikolatadaki kafein miktarı, sade çikolatadakinin yarısı kadardır.
canım inşallah bebişine bişi olmaz ben önceki hamilelimde aynı sorunu yaşadım ilk aylarda bebek eşinin aşağıda olmasından başka sorun yoktu hatta karnımdaki suyun seviyeside çok normaldi 23 haftada su kesesinde kaçak başladı 1 hafta içinde suyum bitti hamileliği sonlandırdılar malesef çare bulamadılar şimdi ikincide aynı olma riskim var ve bende çok korkuyorum senide üzmek istemem senin kaçıncı hamileliğin
poly poly gelmiş aaaa kendi açtığın foruma en az sen giriyorsun valla
anlat bakalım nerelerdesin rapor ver hemen!!!
Çok geçmiş olsun kızın için,tatlım sağol canım. kardeşim bendeydi pazartesiden beri. ondan öncede kızım biraz rahatsızlandı ateşi çıktı filan. şükür düzeldi. bugün doktora gittim elim boş geldim. haftaya çarşambaya randevu verdiler. 2li test için ama 14 haftayı doldurmuş olacağım. doktora da sordum yaparız dedi. bilmiyorum nasıl olcak. test mest umrumda değil aslında. Bebeğimi göreyim kalp atışlarını duyayımda o yeter bana.
tatlım sağol canım. kardeşim bendeydi pazartesiden beri. ondan öncede kızım biraz rahatsızlandı ateşi çıktı filan. şükür düzeldi. bugün doktora gittim elim boş geldim. haftaya çarşambaya randevu verdiler. 2li test için ama 14 haftayı doldurmuş olacağım. doktora da sordum yaparız dedi. bilmiyorum nasıl olcak. test mest umrumda değil aslında. Bebeğimi göreyim kalp atışlarını duyayımda o yeter bana.
Geçmişte bebişini kaybeden anneler, ve şu an bir takım sıkıntılar, zorluklar yaşayan anne adayları Rabbim yar ve yardımcınız olsun, inşaAllah bu sefer hayırlısıyla kucağınıza almak kısmet olur, dualarım sizinle....
Anne olmak iste bu yüzden kıymetli, işte bu yüzden cennet annelerin ayağı altında...... İnşaAllah bu cenneti hakeden kaliteli annelerden oluruz, Çünkü etrafıma bakıyorumda anne-babaların çoğu sadece annelik-babalık içgüdüsünü tatmin etmek için anne-baba oluyorlar,çocuk nasıl yetiştirilmeli diye kendilerini yetiştirmiyorlar, herşeye içi güdüsel yaklaşıyorlar, ki bu en tehlikelisi, Çünkü böyle insanlar ellerindekinin emanet olduğunu ve onunda bir insan,bir birey olduğunu unutarak evlatlarını bebekliğinde, çocukluğunda, gençliğinde sadece kendi istekleri doğrulsunda yetiştirmek istiyorlar, hatta o kadar ileri gidiyorlar ki şu bölümü okuyacaksın, şu mesleği alacaksın, şu kızla evleneceksin, hayatlarının her anında müdahaleci oluyorlar..Ve sebeb olarakta anne-babalıklarını öne sürüyorlar, neymiş efendim istediği olmazsa analık-babalık hakkını helal etmeyecekmiş....iyide o çocuk senin zorunla sevmediği işi yapmak zorunda kalabiliyor, sevmediği insanla evlenmek zorunda kalabiliyor, böylece çocuğunun bütün hayatını çalmış oluyorsun, bakalım o sana evlatlık hakkını helal edecek mi?..... Rabbim bizi öyle olmaktan korusun, İnşaAllah bizler bilinçli anne-babalardan oluruz, onunda kişisel bir dünyası olduğunu kabullenip, kendi becerileri doğrultusunda en iyi birey olarak yetiştirebiliriz
Allahıma şükürler olsunki test sonuçlarım güzel çıkmış şimdi aradı doktorum. Cuma günü sabah 10 da dikişim atılacak. allahım bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.
amiiin canım amiiiinay canım ALLAH razı olsun inşallah bu sefer bebişler sağlıkla gelir hep dua ediyorum rabbim dualarımızı kabul etsin:44::44::44::44:
kızlar ya ben sanki iyi beslenemiomuşum gibi gelio. canım pek bişey istemio zaten, bide bütün gün evde tek başımayım yanımda biri olsa yemek içimden gelicek ama yalnız olmuyor, uzun zamandır çalıştığım için yalnız evde durmaya alışık deilim. bebişimin gelişimi iyiymiş dedi dr ama içim rahat değil. eskisinden daha farklı beslenmiorum hele et hiç yiyemiorum
amiiin canım amiiiin
Bu arada alkol, sigara, kahve, çaydan bahsedilmiş, Çok şükür Alkol ve sigara içmişliğim yok(Allahta Korusun)
Kola,fanta,gazoz gibi asitli içeceklerinde zararlarını duyduktan sonra hayatımdan tamamen çıkarmıştım, beş senedir içmiyorum...
Kahve; bir tek haftada bir eşimle keyf için yürüyüşten gelince Türk Kahvesi içerdik, ama hamilelikten dolayı daha bir kere bile içemedim,
Çay ve çikolata vazgeçilmezimdi, Hergün bir paket çikolata ve beş bardak çay mutlaka içerdim, ama o midemin bulandığı ilk zamanlarda bir tiksindim, iki aydır ikisinden de uzağım,
Tek yiyebildiğim bol bol meyva, sebze ve yeşillik, allahım bunlara dayanamıyorumTatlıyla hiç aram yok, şeker ihtiyacımıda meyva karşılıyor zaten, ama ekşi, acı, tuzlu hep onlara gidiyorum, hele turşuya dayanamıyorum, tabi sonrada midem yanıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?