2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ohh gez hayatım gezz..valla bnm kocamda izinde olsa eve girmem :))

erkek bebeklerde bütün vücudun ağırlıını testislere bindirdii için zararlı olduunu biliyorm..o yüzden erkek bebekler kızlardan daha geç oturtulmalıymış ve kangurunun zararlı olmasının nedenlerinden biride bu diye biliyorm..

valla ondan bitanede bende var..bnmki uyurgezer değil uyurkonuşur..Allahtan gezmesi yok ama uykudan uyandırıldıında saçmalıkta sınır tanımıyo..sabah namazına kaldırdım bide doğal olrk 1-2 saat sonra işe gitmesi için kaldırdıımda bna "kuzm kıldım ya kaç kere sabah namazı kılcam" diye sitem etti

10 gündrü gece uyumayan bir bbeeğim var..delirmek üzereyim..akşam saat 8.30da uyuyor..11 debi uaynıyor artık saat başı...emiyor oylanıyor ağlıyor uymuyor..çok kötüyüm..sinirim tepemde,çok yoruldumm...psikolga gittim..sanırım geçikmiş bir lohusalık yaşıyorsunuz felan bişeyler dedi ama ..doktorluk değil kafada bitiyor ama ..ben bitiremedim..gece ikimzde ağlıyoruz 10 gündrr

canım yaa dişmi çıkartıyo niye uyumuyo acaba

olmadı bende alcam denicem belki onları sever..mesela kabağı tek verdim 3 gün zorlaaa yedi 2 kaşık hatta içine sütümden kattım kabak püresinin yinede yok bide tek tek denicem..havuç tatlı sever belki tek başına..aman be ne zormuş bu işler..

canım bu saydıklarımın hepsini 3 er gün verdim..3 gün sonra yeni bir besine geçtim hep ama yine almak istemiyor.susuz kaldığını sanmıyorum çünkü bezi her defasında okadar ağır oluyoki 1kg çiş:)) ama yinede vermeye çalışıyorum suyu..en son ek gıda verişimde epey acıkmıştı oyğzden ağladı sanırım..çokta aç olduğunda vermicem bidaha..şu ek gıdadan yarım saat sonra emzirmeyide deniyeyim..

Fulyacım hayatım bizimkide su istemiyor artık. Eskiden deli gbi su içerdi, bir süredir yüzünü buruşturuyor. Ek gıdayı düzene oturtamadım ben yaa :S her gün düzenli çorba veremedim bu hafta çocuğa. emzirmek kolay geliyor herhalde susuz kalsalar çiş yapmazlar bende öyle biliyorum. Alyanında maşallah dopdolu oluyor bezleri

selam nasılsınız kızlar. ? bizimde bugün misafirler vardı tabi Turab bi huzur vermedi mız mız agladı durdu 5 10 dkka uyudu 2 kez. dışarı çıktık dolaştık falan şimdide evdeyiz uyuttum bakalım uyurmu sabaha kadar. gece yavrum nasıl inledi anlatamam iç çeke çeke inledi dayanamadım aldım arabayı herkes uyuyor çıktım nöbetci eczane aradım sabahın 5.50 unda buldum 2 tane lakin birinde yokmuş diğerinde de kalmamış diş jeli alıyım da sancısı kesilsin istemiştim. mecburen tıpış tıpış eve döndüm saat 8 de acılınca eczaneler buldumda azcık rahat etti yavrum. kaç güne patlar ki?

ya dedim ya senin sildirmen gerekiyormuş. bakalım sana ne kadar borç çıkartacaklar. ya ılık su koysan eklem yerlerine düşmüyormu? çok şükür beimkinin ateşi çok az ama 6. ay aşılarını yapmadılar yarın bir daha götürcem bakalım yapcaklarmı? zaten huysuz iyice huysuzmu olur ki.

at o zaman çöpe dedi attım hepsini..

bende kullanmıyorum ne kanguru ne yürüteç. testislerine baskı yatıgı için ve üstünde oldugundan sıkıştırdıgı için uzun süre kullanılması zararlı diye biliyorum.. hı birde yürümeyi geciktiriyormuş

Bazen dusunuyorumda cocuk bakimi konusunda biz mi cok hassasiz anlamadim ki?

Ben Japonyada yasiyorum..
Burada anneler bebeklerini neredeyse ciril ciplak disariya cikariyor onlari gorup de bebeklere uzulmeden yapamiyorum ..
Gecen kisdan beri cok dikkatimi cekiyor ,yeni dogmus minnacik bebekler kucaklarinda, buz gibi havada ayaklarinda corap bile olmadan incecik bir battaniyeye sarip sokaga cikariyorlar,inanamazsiniz ..!!

O kucucuk yavrular okadar usuyorlarki, soguktan hic sesleri cikmiyor inanin gordugumde aglayasim geliyor..
Bizde aman usumesin ,aman sicak olmasin, terlemesin vs. diye gozlerine bakiyoruz fakat genede hasta oluyorlar..
Hic anlayamadim bu isi..
Esimin soyledigine gore burada ayaklarin ciplak olmasinin bir anlami varmis (neymis ayaklar hava almaliymis,gelisimleri icin onemliymis falan filan)..
Cocuklar yurumeye baslayana kadarda ayakkabi vs. asla almiyorlar sadece corap hepsi bu..!
Biz dogdugu ilk gunden itibaren patikler coraplar suslu ayakkabilar alip giydiriyoruz ,bizim ulkemizde yaygin bir inanis vardir oda ayaklar usumesin ,yoksa cocugun gazi olur ,karni agrir gibi bir suru nasiyat vardir hatta bir soylem bile vardir ..
AYAGINI SICAK TUT BASINI SERIN diye ..
Burada da tam tersi bir inanis var

alıntı :)

hakkaten bende sarıp sarmalıyorum çocugu ama joponyayı geçtim sokaktaki çingenelere bakıyorum çıplak ayakları sokaklarda dolaşıyorlar hasta olmuyorlar.bizim cocukların agzından hava girse hasta oluyorlar :)

BEN anne OLMASAYDIM EĞER;

Topuksuz ayakkabılarla da şık olunabileceğini bilmeyecektim.

Hamileliğim esnasında 80′li kilolara kadar çıkıp kendi çapımda ilk defa bir alanda rekorumu kıramayacaktım.

küçücük ellerle renkli kartonlardan yapılmış bir kâğıt parçasının bu kadar değerli olabileceğini öğrenemeyecektim.

Su almak için elimde kumanda ile buzdolabını açtığımda kumandayı buzdolabına koyacak kadar ya da evden çıkarken telsiz telefonu çantama atacak kadar kendimden geçmeyecektim.

Birinin canı yandığında ötekinin bu acıyı hissedebilmesinin sadece ikiz kardeşlerde olduğunu sanacaktım.

köründe gözü kapalı mutfağa kadar gidip, süt ısıtıp yine gözü kapalı dönme yeteneğini kazanamayacaktım.

Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak için insanüstü bir uğraşa asla girmeyecektim.

Bir insanın gaz çıkarması kaka yapması beni bu kadar mutlu edemeyecekti.

arkadaşlarınla birlikte partilerde Süper anne olarak eğlenmeyi hayal edemeyecektim.

Babanla belki daha az kavga edecek ama sevginin evlat denilen başka bir boyutuna giremeyecektik.

Sevginin böylesine karşılıksız olanını hiç tadamayacaktım.

Telaşsız sevişmenin hayalini kuramayacaktım.

Annemi bu kadar çok sevdiğimi anlamayacaktım.

Annesinden zorla ayırdılar diye “Uçan Fil Dumbo!” çizgi filminde böğürerek ağlamayacaktım.

Geceleri kesintisiz uyuyacak, hafta sonunda sabahları istediğim saatte kalkacaktım ama uyandığımda yanağıma konmuş minik ellerin sıcaklığı ısıtmayacaktı yüreğimi.

Çantamda sürekli bisküvi, ıslak mendil, bir adet oyuncak, düşer bir yerin kanar diye ayıcıklı yara bandı taşımayacaktım.

Acıyı geçiren öpücüğün gücüne inanmayacaktım.

38,5 derece ateş beni de yakıp kavurmayacaktı.

Yağmur sonrası çamurlu sularda zıplamanın keyfine varamayacak, sen bir lokma daha fazla yiyesin diye kalabalığın ortasında kafamda peçete dansı yapmayacaktım.

SEN OLMASAYDIN EĞER; yaşamın karmaşıklığını unutup tekrar basit yaşamayı öğrenemeyecektim.

SEN OLMASAYDIN EĞER; ben asla “anne” olmayacaktım. Bir çocuk doğduğu anda, bir anne doğarmış… Bu lafın doğruluğuna inanmayacaktım!

:'((((((

Son düzenleme:

Ayaklarn ciplak olmasi gelisimi mi sagliyomus..? Beyin gelisimiyle alakaliysa dogrudur ama vucutla alakaliysa neden gelisemedkleri meçhul o zmn.. :)))

bilmiyorumki bazen gidiyo bazen geliyo kendi kendine bende anlamadım bugün biraz iyi sanki

oh evimdeyim nihayet..evim evim güzel evim..birkaç günlük uzaklıktan sonra evimde olmak çok güzel..oğlum 6 ayı doldurdu iki gün önce, her gün yeni huy sahibi oluyor ..
bugün biraz sebze çorbası içti öğleden sonra,akşam üstü meme istemeyecekti neredeyse ( daha ikkatli olmam lazım..sizler nasılsınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…