- 28 Haziran 2011
- 3.745
- 21
- 118
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #68.001
Merhaba güzel annelerrr
Geçmişi okumaktan pes ettim ve vazgeçtim yok geriden takip ne zormuş arkadaşş bugüne gelemiyorum baktım olacağı yok napimmm.
Biz gezmelere verdik kendimizi bu hafta,kocacım izinde deli danalar gbi geziyoruz. Hafta bitti sayılır zaten
Nasılsınız bakalım şekerlerim ???
kızlar erkek bebeği olan annelere sormak istiyorum özellikle yürüteç kullanıyormusunuz erkek bebeklere zararlı diye duymuştum günde ne kadar oturtmak gerekiyor acaba ona bizim teyzemiş hediye olarak almıştı dün akşam eve gittiğimde çınarım kapıda karşıladı beni annem çok tutmuyorum diyor ama bana sanki biraz erken gibi geldi ne dersiniz sizcede erken mi??*:44::44:
benim eşim uyurgezer... iki gün önce, bir anda kapatıyorlar kapatıyorlar diye bağırmaya başladı... dedim neyi kapatıyorlar... burayı kapatıyorlar nerede yiyeceğiz dedi.... dedim yat uyu gece gece ya... o da ısrarla bağırıyor kapatıyorlar diye... dedim aşkım gel evimize gidelim yatalım sabah yeriz yemek dedim... yattı uyudu hemen :)
dün de yatak odasının kapısında yakaladım. bir de bana ne var dedi uykusunda... bıraksam adam evden gidecek...
10 gündrü gece uyumayan bir bbeeğim var..delirmek üzereyim..akşam saat 8.30da uyuyor..11 debi uaynıyor artık saat başı...emiyor oylanıyor ağlıyor uymuyor..çok kötüyüm..sinirim tepemde,çok yoruldumm...psikolga gittim..sanırım geçikmiş bir lohusalık yaşıyorsunuz felan bişeyler dedi ama ..doktorluk değil kafada bitiyor ama ..ben bitiremedim..gece ikimzde ağlıyoruz 10 gündrr
Fulyacım ben kuzeyee bır haftadr bu hıppın kasık mamalrı var yaa onlrdn yapıorumbegendıı ıcınede yarım armut elmaa uzum ne buldysm ondn koyuroum oda tat verıo herlde daha cok yıoo ıstersen sende bı dene? Ayrıca muhallebıyı sevebılr dıye dusunuorum bırdee bu dedıgn sebzelerı tek tek vermeyı denedınmı mısal kuzeydee pureyı yemedı oncee ılk once havuc vermeye basldım tatlı yaa sonra sonra kabak karıstırdım ıcınee ama pırnc koyup corba kıvamnda yaptgmda yemedıı agladı mınık böcegım:) Bnde zorlamadım. Muhallebıyı de dr kontrolnden sonra denıcm bende ınsallah severek yerler
canım sürekli yeni birşeyler deneme bence... fırsat ver yiyecekleri tanımasına... benimki de ilk elma yediğinde suratını buruşturmuştu ama şimdi yiyor. bir tada alışmadan ötekini veriyorsan ondan yapıyordur belki... suya da zamanla alışırlar heralde... zaten emziriyorsan da oradan alıyordur su ihtiyacını belki... çok aç olduğunda deneme sabrı olmayabilir çok tok olduğunda da deneme tam ikisinin arasında denemeyi dene... bir de gamze bir yazısında; ek gıdadan yarım saat sonra emziriyorum, memeye güvenip yememezlik yapmasın demişti. belki seninki de yemeyeceği zaman meme vereceğini biliyor ondan yemiyor olabilir...
olmadı bende alcam denicem belki onları sever..mesela kabağı tek verdim 3 gün zorlaaa yedi 2 kaşık hatta içine sütümden kattım kabak püresinin yinede yokbide tek tek denicem..havuç tatlı sever belki tek başına..aman be ne zormuş bu işler..
canım bu saydıklarımın hepsini 3 er gün verdim..3 gün sonra yeni bir besine geçtim hep ama yine almak istemiyor.susuz kaldığını sanmıyorum çünkü bezi her defasında okadar ağır oluyoki 1kg çiş:)) ama yinede vermeye çalışıyorum suyu..en son ek gıda verişimde epey acıkmıştı oyğzden ağladı sanırım..çokta aç olduğunda vermicem bidaha..şu ek gıdadan yarım saat sonra emzirmeyide deniyeyim..
canım dün aradım eğer sen kendin kaydını sildirmediysen silinmemiştir dedi tc kimliğimle baktı ama suan yeni kayıt dönemi diye cuma son günmş sistem yoğunmuş gözükmedi dedi cuma öğleden sonra ara baklım dedi. 22 ekim kayıt yenileme tarihiymiş. baklım yarın arıcam.
kızım dün yine ateşliydi akşam banyo yaptırdık ardından fitil sabah yoktu şimdi yavş yavş yine ısınıyr anlamadım gitti walla. dişler bi çıksa hayırlısıyla
buarada herkese gunaydınn.
cnm snde annene bu yazıyı oku..o zmnda ısrar etmez heralde...valla bn olsam çok fena kızardım yani anne manne dinlemem çocuuma deli dana hastalıı riski taşıyan bişi yedircek dünyaları yıkarm.. nasıl yok etcem diye düşünme direk al ve çöpe at..neden bu kdr ısrar ediyoki anlamadm..beyin gelişimine mi iyi geliyomuş..ıyy iğrenç bişi beyin ya büyük insanın bile midesi almaz bnce 6 aylk çocuk niye yesn..hem beyin gelişimi için diyosa ceviz var çok önemli..çek rondodan mamalara kat..
kızlar erkek bebeği olan annelere sormak istiyorum özellikle yürüteç kullanıyormusunuz erkek bebeklere zararlı diye duymuştum günde ne kadar oturtmak gerekiyor acaba ona bizim teyzemiş hediye olarak almıştı dün akşam eve gittiğimde çınarım kapıda karşıladı beni annem çok tutmuyorum diyor ama bana sanki biraz erken gibi geldi ne dersiniz sizcede erken mi??*:44::44:
arkadaşlarım kzımın en son fotoları çok öpüyoruz bebişleri ve sizi
Eki Görüntüle 518820 Eki Görüntüle 518819 Eki Görüntüle 518818 Eki Görüntüle 518820 Eki Görüntüle 518819 Eki Görüntüle 518818
Bazen dusunuyorumda cocuk bakimi konusunda biz mi cok hassasiz anlamadim ki?
Ben Japonyada yasiyorum..
Burada anneler bebeklerini neredeyse ciril ciplak disariya cikariyor onlari gorup de bebeklere uzulmeden yapamiyorum ..
Gecen kisdan beri cok dikkatimi cekiyor ,yeni dogmus minnacik bebekler kucaklarinda, buz gibi havada ayaklarinda corap bile olmadan incecik bir battaniyeye sarip sokaga cikariyorlar,inanamazsiniz ..!!
O kucucuk yavrular okadar usuyorlarki, soguktan hic sesleri cikmiyor inanin gordugumde aglayasim geliyor..
Bizde aman usumesin ,aman sicak olmasin, terlemesin vs. diye gozlerine bakiyoruz fakat genede hasta oluyorlar..
Hic anlayamadim bu isi..
Esimin soyledigine gore burada ayaklarin ciplak olmasinin bir anlami varmis (neymis ayaklar hava almaliymis,gelisimleri icin onemliymis falan filan)..
Cocuklar yurumeye baslayana kadarda ayakkabi vs. asla almiyorlar sadece corap hepsi bu..!
Biz dogdugu ilk gunden itibaren patikler coraplar suslu ayakkabilar alip giydiriyoruz ,bizim ulkemizde yaygin bir inanis vardir oda ayaklar usumesin ,yoksa cocugun gazi olur ,karni agrir gibi bir suru nasiyat vardir hatta bir soylem bile vardir ..
AYAGINI SICAK TUT BASINI SERIN diye ..
Burada da tam tersi bir inanis var
alıntı :)
hakkaten bende sarıp sarmalıyorum çocugu ama joponyayı geçtim sokaktaki çingenelere bakıyorum çıplak ayakları sokaklarda dolaşıyorlar hasta olmuyorlar.bizim cocukların agzından hava girse hasta oluyorlar :)
Eki Görüntüle 519385 selam teyzeleri
Masallah isil ne tatli olms ayy cok değismis
gökalp inde ağzının kenarları ve yanaklarında kızarıklıklar oluyordu doktor kontrolümüzde sordum , salyadan veya öpmekten dolayı olabilirmiş bi krem werdi bir kere kullandım geçti neredeyse.. kendiğinden de geçermiş bilmiyorum aynı şey midir..
Eki Görüntüle 519385 selam teyzeleri
Ayaklarn ciplak olmasi gelisimi mi sagliyomus..? Beyin gelisimiyle alakaliysa dogrudur ama vucutla alakaliysa neden gelisemedkleri meçhul o zmn.. :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?