- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #7.861
sağlık grup başkanlığına dilekçe ie başvurup kayıtlı olduğunuz sağlık ocağını ve aile hekiminizi değiştirebilirsiniz. tabi ikamete dikkat ediyorlar bunu yaparken...
canım tşk ederim.daha erken diye ben de bir şey almak istemiyordum ama insan duramıyor tatlım ya.bir de geçen gün diğer topiklerden kasım topiğine göz attım hazırlık için neler yapıyorlar diye.ordan bir arkadaş yazmış ekim annelerinden bir çoğu 33-34.haftada doğum yapmışlar.bebecikler erken gelmek istemiş.ve o haftalar da bile hiç bir şeyini hazırlamayan çok kişi vardı.doğum haberini alınca hazırlığımız yok diye hepsi telaşlanmış.hız verdiler hazırlıklara.daha küçük bizimkiler ama zaman çabuk geçiyor kızlar bir bakmışsın gelivermiş melekler.o yüzden yavaştan hazırlanmakta fayda var temel şeyler için en azından.alınanlar yıkanacak ütülenecek vs.
amin inşaAllah....ben aslında gönlünde ilk olarak kız evladı yatan, ama içine erkek doğanlardanım, bu yüzden de rabbimden hayırlısını diliyorum
canım benim kuzenimde migren ağrılarıyla çok sıkıntıda.bir yerden okumuştum kuru papatyaları bir geniş leğenin içine koyup kaynar suyu içine döküp karıştır sonrada yüzünü buhara tutacaksın üstüne pike gibi bir şeyle örtüp sauna gibi buharı derin nefes alıp vererek soluyacaksın.kuzenime dedim ona yaptık başı çok ağrıyordu onu çok rahatlattı.şimdi ağrı vurdukça yapıyormuş önce rahatlık veriyormuş sonrada uyku yapıyormuş.uyuyup uyandığında da ağrısının çok az kaldığını neredeyse geçmeye kayın olduğunu söylüyor.istersen dene canım
kızlar size bir sorum olacaktı. aranızda ya da çevrenizde pendik şifada ikili test yaptıranınız var mı?ücreti ne kadar orada? paranın önemi yok tabii ama biliyorsunuz hastaneden hastaneye değişiyor. o yüzden sordum. tüm hamişler Allah tamamına erdirsin hepimizi :)
Canım merhaba
Ben şifaya gidiyorum testlerimide orda yaptırdım
Ama benim %80 ni özel sağlık sigortam karşıladığı için bilmiyorum
Muayene + testlere 30 lira para ödedim sadce
canım merhaba
ben şifaya gidiyorum testlerimide orda yaptırdım
ama benim %80 ni özel sağlık sigortam karşıladığı için bilmiyorum
muayene + testlere 30 lira para ödedim sadce
canım şifada doktorun kimm?bende bölge yada şifa hastanesiyle devam edecem,ama doğum için filan şifayı öneren daha çok,
MARTİM ;şifada benim arkadaşım yaptırmıştı :muayene 35 ikili test 55 di sanırım toplamda:90 tl filan...
canım şifada doktorun kimm?bende bölge yada şifa hastanesiyle devam edecem,ama doğum için filan şifayı öneren daha çok,
MARTİM ;şifada benim arkadaşım yaptırmıştı :muayene 35 ikili test 55 di sanırım toplamda:90 tl filan...
aynen bende senin gibiyim ya bende ilk bebbeğim kız olsun diye gönlümden geçiyor ama benimde içinden sanki erkek olacakmış geliyor bana.eşimde hep kız olacak diyor kendi de çok kız olmasını istediğinden bazen ağzından kaçırıyor ''yaramaz zilli seni'' diye severken ama sonra düzeltiyor belli olmadığından ''yaramaz bebiş''diye.
aynı aynı bendede durum seninki gibiydi. çok küçük yaşlardan beri hep kız çocuk hayali kurardım ve hamileliğimi öğrenince bu erkek dedim. pazartesi öğrendik ki bebişim kız :)
galiba 2 ay boyunca farkında olmadan kendimi erkek derse doktor hayal kırıklığı olmasın diye hazırlamışım erkek erkek diye, bu seferde kız dedi ve eşimde bende tepkisiz kaldık öyle, üstüne üstük %80 ihtimalle dediğinden hepten tepkisiz kaldık :) ama ben sonuçtan çok mutluyum, gönlüme göre verdi rabbim, umarım sağlıklı ve mutlu bir bebek olur.
masiva Allah gönlüne göre versin ama bende çok sağlam bi kaynakta okumuştum bebeğin cinsiyeti babaları rüyada görebiliyomuşş kocişimi çokk sıkıştırdım cinsiyet öğrenene kadar her sabah uyandığımda gördun mu gördün mü diyorum yook diyo en sonunda doktor erkek dediğinde ben rüyamda gördüm zaten dediii ama bana söylememiş kendimi ona adapte etmiyim diyee
aynen masiva:)))kız evlat sahibi olmak başka birşey.tabii allah hayırlısını versin.en iyisini o bilir ama işte insanın gönlü bir tarafa kayıveriyor ister istemez:)))
Amin inşaAllah,Tşk ederim,tünaydın canım tşk ederiz amin o güzel dualara.allah eksikliğinizi göstermesin kızlar.sizlerle daha anlamlı oluyor.sizler ve bebişlerinizle.eşinin de doğum günü kutlu olsun canım.birlikte kutlayabilirsiniz umarım canım
çok iyiymiş bizde yaptıracaktık sigorta ama bekleme süresi 6 aydı ama 6 aydan sonra 2 li test ücretlerini falan ödemiyormuş 1 seneyi geçmesi lazımmış bizde vazgeçtik 1 ay sonra bebiş süpriz yaptı hayırlısı böyleymiş.
kızlar özellikle sağlık ocaklarının yönlendirdiği tetanoz aşısı için doktorum şöyle bir bilgi verdi, bende internette daha önce neden tetanoz aşısı diye araştırınca okuduklarımla doktorun söyledikleri benzer noktoya gelince ben ikna oldum , size sadece bilgi olarak vermek isterim doktorlarınızada aşı olmadan önce sorun ve ne derse onu yapın derim.
tetanoz aşısı biliyorsunuz ki pasın vücuda teması sonucu ortaya çıkabilecek hastalığı önlemek için yapılıyor.
gebelikte bu aşının yapılıyor olması ise, tek canlı olmayan aşı olduğundan tercih ediliyor, kızamık vs bu sebeple yapılmıyor. En önemliside özellikle hastane dışı doğumlarda bebeğin kordonu makas veya bıçakla kesilirken bebeğin hastalık kapmaması için yapılması önerilen bir aşı.
doktorum dediki hastane şartlarında yapılan doğumlarda böyle bir risk olmadığından boşuboşuna üstelikte bu kadar hassas döneminde vücudunun savaşmak zorunda kalacağı bir maddeyi vücuduna sokmana karşıyım dedi. sağlık ocakları sağlık bakanlığı ne derse onu yaptığından ve onlarda haklı olarak sadece şehire bakarak değilde en yakın hastaneye 50 km mesafede olan en ücra yerleri düşünerek yönetmelikleri hazırladıklarından, sağlık ocaklarından aranıp ısrarla çağırılmamızın nedeni bu.
işinn özü ben aşıyı yaptırmıcam, sizlerde doktorlarınıza danışın derim.
evet canım orda ebeler kaydını açıyorlar ve bütün takiplerini yapıyorlar.gerektiği zaman seni arayıp çağırıyorlar aşı vs. için.tetanoz için bize daha var sanırım.bildiğim kadarıyla onlar çağırıyorlar.kanama geçirdiğimde düşük tehlikesi vardı o zaman bile 2 kez arayıp durumumu sordular.gayet ilgililer.iki arkadaş gibi burda konuştuğumuz gibi konuşuyoruz biz mesela.
gece 3 kez kalkıyorum ben canım, saatleride belli 2 saat aralıkla hep aynı saatlerde, herhalde bebişimide aynı saatlerde emirmeye kalkıcam :) ve her tuvalet dönüşü içtitğim suyun sabahki total miktarı 1,5 litre oluyor, 1,5 litrelik su şişesini doldurup baş ucuma koyup yatıyorum çünkü akşamdan sabah boş şişe günaydın diye bana :)
baktım az önce canım değiştirebiliyormuşuz. bi ara gidip söyleyeyim bari. yakınımdaki dururken uzağa gitmek istemiyorum.
hoşdeldiiiinnn.. nasılsın???
ben ilk gebeliğimde aşımı olmuştum.. heryerin uygulaması farklı olduğu için bizim hastane yılda bir 3 kez demişti.bunların hepsi vurulunca ömür boyu koruma sağlanıyormuş.
ilki gebelikte, diğerleri sonra. neyse ben ilk 2sini vurundum, 3.yü unutmuşumaradan 2 ay geçmişti ve ben hamileydim. doktorda vuramayacağını söyledi. yani son doz vurulmadı. bu kez nasıl bi yol izlenicek bilmiyorum. Birde bana kalırsa ülkemizde herşeyin heryerde olması mümkün. yani risk yok dense bile, ufacıkta olsa bi yerden çıkar da oda beni bulursa diye korkarım ( birde sezeryan olacağım için, ben vurdurma taraftarıyım. ama bakalım işte benim durumumda nasıl bi yol izlenecek bilmiyorum.
Gece yatmadan su içersem eğer 1 kez kalkıyorum . Bazende üşeniyorum tekrar uyuyorum . Benim asıl sorunum ağzım çok kuruyo ne ağız tadıyla meyve yiyebiliyorum ne başka bişey ağzımın içi zehir gibi bazen sakız çiğniyorum iyi geliyo sizinde önerileriniz var mı ?
şu an 14+1 haftadayız. beni 27 ekim de çağırdı tetanoz aşısı için. sanrırm 20. hafta falan oluyo. zaten 20. aftada yapılması gerekiyor diye duymuştum.. bi de hamilelik boyunca 2 doz yapılıyormuş sanırım. bana daha önce yaptırdın mı diye sordu. ben de 2006 yılında ayağıma çaydanlık dökülmüştü acilde yaptılar diye hatırlıyorum dedim. o zaman sana büyük ihtimalle tek doz yaparız dedi. aklınızda olsun. yakınlarda siz de yaptırdıysanız , bilgi verin mutlaka hemşirenize.
ay maşaAllah yaaa ben onu yerim yerimhttp://img142.imageshack.us/img142/6016/91941268.png
yaa arkadaşlar şunu tatlılığına bakın. çooooook şeker.. hem kendi hem üstündeki.. bayıldım bayıldım. Allah'ım bi oğlum olsun, buna benzesin. yada bana benzesin:)) kızım babasına benziyorda:))
Sevgili turktaş ve uhde doğum gününüz kutlu olsun...
http://img142.imageshack.us/img142/6016/91941268.png
yaa arkadaşlar şunu tatlılığına bakın. çooooook şeker.. hem kendi hem üstündeki.. bayıldım bayıldım. Allah'ım bi oğlum olsun, buna benzesin. yada bana benzesin:)) kızım babasına benziyorda:))
Arkadaşlar herkese merhaba allah nasip ederse bende 29 mart annesi olacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?