2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

GUzel Mart anneleri nasilsiniz biz evimize donduk artık bavulları yerleştirmek yordu beni yarında oğlum okuluna başlıyor :)))

Cinsiyetini öğrenen arkadaslar hayirli olsun darısı bizlerin basına salı gunü ogrenicem büyük ihtimal

Gecmis olsun kizlar yormayın kendinizi dikkat edin gecmisi okuyamadım kaynatmissiniz valla

canım ben sana turna ve alabalık tavsiye edebilirim hatta bugün yedim eşim barajdan tutu getirdi hem lezzetli hem fazla kokmuyo hamsi yeme istersen çok kokuyo özellikle yedikten sonra eşin pişirsin sen ye ozaman tiksinmezsin belki afiyet olsun

bizdede çok şükür herşey yolundaa,,,ultrasonda benimkide önde gidiyo,sanırım 20. haftdan sonra sat la uyumlu olacak bebişlerimiz,,,
cinsiyeti filan bellimi acaba,,,bizimkini kıza benzetti ama emin değilim dedi,,,1 hafta sonra randevum var,netleşir galiba o zaman

tebrikler canım ,gözünüz aydın,,,,Allah hayırlı bir evlat nasip etsinn

büyük balık istersen fırında yapayım diyorsan levrek ya da çupra güzel oluyo. palamutun da ortasında siyah bi yeri varmış o kızmı folik asit açısından en zengin yeriymiş. ama ben hiç palamut pişirmedim. bi de çinekop da güzeldi arkadaşta yemiştim.
küçük balıklardan hamsiyi çok severim ben ama şu an sanki hamsi için biraz erken ben batı karadenizliyim. biz hamsi yerken hep soğuk olurdu hava ben öyle hatırlıyorum. :) he bi de şey derler "hamsinin kulağına kar suyu kaçacak..." herhalde soğuk görünce yağlanırmış ve o asıl o zaman lezzetli olurmuş. o yüzden bu yıl henüz hamsi almadım. bir-iki kez barbun ve tekir aldım. belki biliyorsundur ama yine de söyliyim tekir barbunun küçüğü... onları da tavada hamsi gibi kızartarak yapıyorum. ve sanırım barbuncu oldum çıktım. çünkü yedikten sonra hamsiye göre daha az rahatsız ediyor beni sanki. geçen gün komşum hamsi getirdi yatana kadar rahatsız oldum niyeyse... bi de önceden yerdim ama hamileliğin başından beri büyük balıklar itici geliyor.
balık çok severim ama bu konuda çok bilgili değilim. bildiklerim bunlardan ibaret... yardımcı olabildiysem ne mutlu...

canım hoşgeldin, oğlun içinde okulu hayırlı olsun, Rabbim bizede bebişlerimizi kucağımıza alıp o tatlı heyecanlarını yaşamayı nasip etsin

canım çipura yada levrek fırında ikiside nefis oluyor,,,hamsi tavada güzel olur,,,bizde her hafta yemeye çalışıyoruz...

Tavsiyeleriniz için tşk ederim, balıkları zaten eşime pişirteceğim, çünkü hala bulantılarım devam ediyor, birde balığı sevmeyen biri olarak ben yaparsam iyice yiyemem..... netten fırın,tava tariflerine bakayımda eşime ona göre pişirteyim bari normalde olsa belki yüzüne bakmazdım, evime bile sokmazdım balığı ama herşey bebişlerimiz için

Son düzenleme:

canım ya daha ne kadar yardımcı olacaksın, maşaAllah bir sürü balık çeşidi saymışsın,tşk ederim...hatta bir kaçını senden duydum, barbun ve tekiri ilk kez duyuyorum bakalım yavaş yavaş deneyeceğiz, belki de tam tersi hamileliğim sırasında balığı sevmeye başlarımda hep yerim

Son düzenleme:

barbunu ben de 1-2 yıldır yiyorum. kırmızımsı bi balık yağın rengini de değiştiriyo... hafif dediğim gibi.. yedikten sonra kokusu ağza pek gelmiyor. yani hamsiye oranla daha az geliyo ( ya da belki bana öyle geliyo ) ben daha çok tekir ya da sadece barbun varsa küçük olanlarını tercih ediyorum. hamsi gibi kılçıkları küçük oluyo diye. umarım sversin... çünkü hamilelik boyunca bol bol yememiz gerekiyor.. benim de eşim sevmiyo malesef. eşlerden birinin sevmemesi çok kötü oluyo. ama ben tek kendim için olsa bile yapıyorum... ( bi de eşime ayrıyetten yemek yapmam gerekse bile...)

benim doktorum sebametin bi losyonu var onu verdi memnunum şimdilik o bitsin mustelayıda denyicem..dıştan yaptılarımızdan hariç beslenmemizde çok önemli ilk önce bol su C,Evitaminleri almak düzenli bunlarda çok önemli inşallah hepimiz çatlaksız olarak hamişliğimizi atlatırız..sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza alıp..

Allahtan benim eşimde sevmiyordu da bu zamana kadar yapmadık,sıkıntı yaşamadık, ama oda bebişimiz ve benim için artık alacak ve canım ya kendi pişirecek, inşaAllah bu vesileyle balık sevmeye başlarız, Çünkü okadar faydasını duyuyoruz, büyük bir nimetten geri kalıyoruz, birde bebeğimiz olduktan sonra ona kötü örnek olmamak içinde yemeliyiz ki bebeğimizde yesin

umarım en az çatlakla atlatırız. ama benim şimdiden var bile. yapım müsait galiba. içimi rahatlatmak ve en aza indirmek için çaba sarfedicem... sebamedi de merak ettim deneyebilirim. beslenme konusunda haklısın bol su tüketmeliyiz. hele de benim gibi cilniz kuruysa...

canım inşallah güzel haberlerle gelirsin
benim doktorum da kıza benzetti 16. haftada netleşir dedi :26:

arkadaşım doktorlar dib balığı yemeği hamileyken tavsiye etmiyorlar
barbunda dib balıklarındanmış
hamileler için en güzeli hamsi ve sardalyaymış
bende bu aralar bol bol hamsi yiyorum
ama senin dediğin gibi henüz kulağına kar suyu kaçmamıştır :111:

kızlar bide benim hamilelikte selülütlerim oldum hamilelikten önce çok ama çok az vardı şimdi maşallah arka bacak kalça falan baktıkça sinirlerim bozuluyo...her banyoda kabak lifiyle masaj yapıp yosun sabunuyla yıkanıyorum...ve sıcak soğuk şoklama yapıyorum özellikle göğüslerime çok iyi geliyo ben bi kaç senedir yapıyorum...başka tavsiyeleri olanlar varmı deneyip memnun kalanlar????*

evet onlara iyi örnek olmalıyız. ben bebeğimin balık sevmesini çok istiyorum. eşim sevmiyo, bari o bana yoldaş olsun... bizim de evimizde balık günleri olsun istiyorum. bebekten önce bu kadar sık yemiyordum üşeniyordum tek kendim için o kadar uğraşmaya... çünkü bi de eşim için yemek hazırlaması var

dip balığı yememek gerektiğini biliyordum ama barbunun dip balığı olduğunu bilmiyordum. bilgilendirdiğin için teşekkür ederim. bu hafta sardalya alayım o zaman

dip balığı yememek gerektiğini biliyordum ama barbunun dip balığı olduğunu bilmiyordum. bilgilendirdiğin için teşekkür ederim. bu hafta sardalya alayım o zaman

canımm bişey değil
bende kötü kokulu sardalyanın bu kadar faydalı olcağını tahmin edemezdim
bende yemeğe çalışıyorum özellikle hamsi ve sardalya

Canım evet çok güzel bı duygu olumlu oluyo gecen senede gitti oğlum okulu seviyo darısı sizlerin basına

Balık konusuna gelince bende hiç sevmem ama dil balığı et gibi kesinlikle balık olduğu anlaşılmıyor ve kokmuyor yiyemeyenler için tavsiyem kesinlikle luferde çok güzel oluyor ama dil balığı gibi değil

internette biraz araştırma yapayım hamilelikte hangi balık yenir bi bakayım dedim. sayfalardan birinde şu karşıma çıktı paylaşmak istedim :

Hangi ayda Hangi balık yenir?
"Ocak: Uskumru, lüfer, palamut, istavrit lezzetini korur. Kefal ve hamsi tam yağlı durumdadır.

Şubat: Kalkan mevsimi başlar ve mayıs sonuna kadar devam eder. Tekir bolca çıkar.

Mart: Kefal, levrek ve kalkanın en lezzetli zamanıdır.

Nisan: Kalkanın en bol zamanıdır. Mercan, levrek, kılıç ve kırlangıç bolca çıkmaya başlar. Gümüş, kefal, mezgit, minakop, tekir ve barbunya çok tutulur.

Mayıs: Levrek, barbunya, dil, tekir, kılıç ve iskorpit bol avlanır ve zevkle yenir. Uskumru, torik, palamut, hamsi ve istavrit yağını kaybetmiştir.

Haziran: Bu ayda balıklar az tutulur. Bu nedenle haziran balıkçılık açısından verimsizdir.

Temmuz: Sardalyanın mevsimi başlamıştır. Ekim ortasına kadar lezzetini devam ettirir.

Ağustos: Çingene palamudu mevsimini açar. Sardalyanın ise en lezzetli zamanıdır. Yine bu ayda kılıcın tadına doyum olmaz.

Eylül: Sardalya ve kılıç lezzetlidir. Palamut irileşir. Her türlü pişirilmeye elverişlidir. Kolyoz, istavrit ve kırlangıç bolca çıkar.

Ekim: Gezici balıkların, yazın Karadeniz'de beslenip, Marmara'ya göçe başladıkları aydır. Bu nedenle bol miktarda balık tutulur.

Kasım: Uskumrunun en iyi zamanıdır.

Aralık: Uskumru, lüfer, palamut ve torik, yağlı olduklarından her türlü yemeği yapılır. Hamsi de lezzetlidir".

Canım bilgiler çok güzel keske balık seven biri olsamda her ayda çeşidi olanı yesem ama yiyemiyorum iste şimdi Allah'tan dil balığı ve luferle aram iyi her hafta yiyorum
Trabzondayken gecen hafta ilk hamsimide yedim :)) bebeğim için

Neyse hatunlarrrr ben kaçar sabah oglumla okula gidicez umarım güzel gecer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…