- 12 Nisan 2007
- 5.176
- 1.221
- 373
- 40
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #9.181
Arkadaşlar, bunu sormam doğru mu bilmiyorum ama affınıza sığınarak soruyorum, ben balıksevmeyen birisiyim, ama eşim haklı olarak tutturdu yarın balık alacağım ve haftada iki kere balık yemeye başlayacaksın diye, bana hangi balıktan alayım diye sordu,ama bende balık çeşitlerini ve tatlarını hiç bilmem, hangi balıkları tavsiye edersiniz, ona göre farklı tatları deneyeyim istiyorum
canımm iyiyimm çok şükür şimdilik herşey yolunda gidiyor
sende durumlar nasıl
canım benim sat göre 1 nisan görünüyor ama ultrasonda bir hafta büyük
yani martın sonunda doğucak zaten benim ilk doğumumda sezeryan olduğundan
nisanda olması çok zor ihtimal
canım ben böyle arada olunca hem nisan annelerine bakıyorum hemde mart annelerine
ama sanırım asıl olman gereken yer burası
merhaba arkadaşlar
benim de bu haftam biraz sıkıntılı geçti . biraz leklenmem oldu ve ağrılarım vardı. okulun ilk haftası olmasından dolayı yorugunluktan mı, havalar birden soğudu üşüttüm mü bilemedim. he bir de kan sulandırıcı iğnelerim var tabi... onlar da ara sıra leklenmeye neden oluyo. ilk 3 ay nerdeyse 15 günde bir olmuştu. ama son 1 aydır falan olmamıştı panikledim o yüzden.
lekelenmeyle başladı ağrı. leklenme bi kere olsa da ağrılarım giderek azalıyo, ama hala devam ediyo. kendi dr. umu aradım tekrar ederse yarın gel bakalım dedi. ama tekrarlamayınca gitmedim. ama dün dayanamayıp başka bir doktora gideyim dedim. hem kendi doktoruma gitmeme çok vardı 8 ekime kadar endişe içinde beklememiş olurum hem başka bir dr. un gözüyle cinsiyet tahmini alırım diye düşündüm.
13. haftada kendi dr. um erkekbüyük ihtimalle demişti. dünkü de erkek dedi. herhalde artık bi değişiklik olmaz diye düşünüyoruz. o yüzden ailelerimize de söyledik. (geçen defa kesin değil diye söylememeyi uygun bulmuştuk. )
kız erkek farketmez ama cinsiyetini bilmek ve ona göre sevmek çok daha farklı, güzel bir duyguymuş. darisi öğrenmeyen tüm arkadaşlarımın başına.
Arkadaşlar, bunu sormam doğru mu bilmiyorum ama affınıza sığınarak soruyorum, ben balıksevmeyen birisiyim, ama eşim haklı olarak tutturdu yarın balık alacağım ve haftada iki kere balık yemeye başlayacaksın diye, bana hangi balıktan alayım diye sordu,ama bende balık çeşitlerini ve tatlarını hiç bilmem, hangi balıkları tavsiye edersiniz, ona göre farklı tatları deneyeyim istiyorum
canım hoşgeldin, oğlun içinde okulu hayırlı olsun, Rabbim bizede bebişlerimizi kucağımıza alıp o tatlı heyecanlarını yaşamayı nasip etsinGUzel Mart anneleri nasilsiniz biz evimize donduk artık bavulları yerleştirmek yordu beni yarında oğlum okuluna başlıyor :)))
Cinsiyetini öğrenen arkadaslar hayirli olsun darısı bizlerin basına salı gunü ogrenicem büyük ihtimal
Gecmis olsun kizlar yormayın kendinizi dikkat edin gecmisi okuyamadım kaynatmissiniz valla
canım ben sana turna ve alabalık tavsiye edebilirim hatta bugün yedim eşim barajdan tutu getirdi hem lezzetli hem fazla kokmuyo hamsi yeme istersen çok kokuyo özellikle yedikten sonra eşin pişirsin sen ye ozaman tiksinmezsin belki afiyet olsun
canım çipura yada levrek fırında ikiside nefis oluyor,,,hamsi tavada güzel olur,,,bizde her hafta yemeye çalışıyoruz...
tebrikler canım ,gözünüz aydın,,,,Allah hayırlı bir evlat nasip etsinn
büyük balık istersen fırında yapayım diyorsan levrek ya da çupra güzel oluyo. palamutun da ortasında siyah bi yeri varmış o kızmı folik asit açısından en zengin yeriymiş. ama ben hiç palamut pişirmedim. bi de çinekop da güzeldi arkadaşta yemiştim.
küçük balıklardan hamsiyi çok severim ben ama şu an sanki hamsi için biraz erken ben batı karadenizliyim. biz hamsi yerken hep soğuk olurdu hava ben öyle hatırlıyorum. :) he bi de şey derler "hamsinin kulağına kar suyu kaçacak..."herhalde soğuk görünce yağlanırmış ve o asıl o zaman lezzetli olurmuş. o yüzden bu yıl henüz hamsi almadım. bir-iki kez barbun ve tekir aldım. belki biliyorsundur ama yine de söyliyim tekir barbunun küçüğü... onları da tavada hamsi gibi kızartarak yapıyorum. ve sanırım barbuncu oldum çıktım. çünkü yedikten sonra hamsiye göre daha az rahatsız ediyor beni sanki. geçen gün komşum hamsi getirdi yatana kadar rahatsız oldum niyeyse... bi de önceden yerdim ama hamileliğin başından beri büyük balıklar itici geliyor.
balık çok severim ama bu konuda çok bilgili değilim. bildiklerim bunlardan ibaret... yardımcı olabildiysem ne mutlu...
canım ya daha ne kadar yardımcı olacaksın, maşaAllah bir sürü balık çeşidi saymışsın, birkaçını senden duydum, barbun ve tekiri ilk kez duyuyorum, bakalım yavaş yavaş deneyeceğiz, belki de tam tersi hamileliğim sırasında balığı sevmeye başlarımda hep yerim
doktorum Bella B tummy honey butter diye bi krem önerdi. çok iddialılar bi dene istersen dedi. aldım denedim fena değil ama vazeline benziyor. sürmek yaymak biraz zor geldi. arkadaşım yeni doğum yapmştı musdela kullanmıştı artan kremini bana verdi dün onu da denedim daha çok beğendim. zaten doktor bella b önermeseydi musdela alacaktım. şimdi elimdeki krem bitsin yenisini musdela alıcam.
doktor konusuna gelince ben özele gidiyorum canım. bornova da süheyla hanım. çok memnunum. sen de mi izmir desin? sen kime gidiyorsun?
Allahtan benim eşimde sevmiyordu da bu zamana kadar yapmadık,sıkıntı yaşamadık, ama oda bebişimiz ve benim için artık alacak ve canım ya kendi pişirecek, inşaAllah bu vesileyle balık sevmeye başlarız, Çünkü okadar faydasını duyuyoruz, büyük bir nimetten geri kalıyoruz, birde bebeğimiz olduktan sonra ona kötü örnek olmamak içinde yemeliyiz ki bebeğimizde yesinbarbunu ben de 1-2 yıldır yiyorum. kırmızımsı bi balık yağın rengini de değiştiriyo... hafif dediğim gibi.. yedikten sonra kokusu ağza pek gelmiyor. yani hamsiye oranla daha az geliyo ( ya da belki bana öyle geliyo ) ben daha çok tekir ya da sadece barbun varsa küçük olanlarını tercih ediyorum. hamsi gibi kılçıkları küçük oluyo diye. umarım sversin... çünkü hamilelik boyunca bol bol yememiz gerekiyor.. benim de eşim sevmiyo malesef. eşlerden birinin sevmemesi çok kötü oluyo. ama ben tek kendim için olsa bile yapıyorum... ( bi de eşime ayrıyetten yemek yapmam gerekse bile...)
benim doktorum sebametin bi losyonu var onu verdi memnunum şimdilik o bitsin mustelayıda denyicem..dıştan yaptılarımızdan hariç beslenmemizde çok önemli ilk önce bol su C,Evitaminleri almak düzenli bunlarda çok önemli inşallah hepimiz çatlaksız olarak hamişliğimizi atlatırız..sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza alıp..
bizdede çok şükür herşey yolundaa,,,ultrasonda benimkide önde gidiyo,sanırım 20. haftdan sonra sat la uyumlu olacak bebişlerimiz,,,
cinsiyeti filan bellimi acaba,,,bizimkini kıza benzetti ama emin değilim dedi,,,1 hafta sonra randevum var,netleşir galiba o zaman
büyük balık istersen fırında yapayım diyorsan levrek ya da çupra güzel oluyo. palamutun da ortasında siyah bi yeri varmış o kızmı folik asit açısından en zengin yeriymiş. ama ben hiç palamut pişirmedim. bi de çinekop da güzeldi arkadaşta yemiştim.
küçük balıklardan hamsiyi çok severim ben ama şu an sanki hamsi için biraz erken ben batı karadenizliyim. biz hamsi yerken hep soğuk olurdu hava ben öyle hatırlıyorum. :) he bi de şey derler "hamsinin kulağına kar suyu kaçacak..."herhalde soğuk görünce yağlanırmış ve o asıl o zaman lezzetli olurmuş. o yüzden bu yıl henüz hamsi almadım. bir-iki kez barbun ve tekir aldım. belki biliyorsundur ama yine de söyliyim tekir barbunun küçüğü... onları da tavada hamsi gibi kızartarak yapıyorum. ve sanırım barbuncu oldum çıktım. çünkü yedikten sonra hamsiye göre daha az rahatsız ediyor beni sanki. geçen gün komşum hamsi getirdi yatana kadar rahatsız oldum niyeyse... bi de önceden yerdim ama hamileliğin başından beri büyük balıklar itici geliyor.
balık çok severim ama bu konuda çok bilgili değilim. bildiklerim bunlardan ibaret... yardımcı olabildiysem ne mutlu...
Allahtan benim eşimde sevmiyordu da bu zamana kadar yapmadık,sıkıntı yaşamadık, ama oda bebişimiz ve benim için artık alacak ve canım ya kendi pişirecek, inşaAllah bu vesileyle balık sevmeye başlarız, Çünkü okadar faydasını duyuyoruz, büyük bir nimetten geri kalıyoruz, birde bebeğimiz olduktan sonra ona kötü örnek olmamak içinde yemeliyiz ki bebeğimizde yesin
canım inşallah güzel haberlerle gelirsin
benim doktorum da kıza benzetti 16. haftada netleşir dedi :26:
arkadaşım doktorlar dib balığı yemeği hamileyken tavsiye etmiyorlar
barbunda dib balıklarındanmış
hamileler için en güzeli hamsi ve sardalyaymış
bende bu aralar bol bol hamsi yiyorum
ama senin dediğin gibi henüz kulağına kar suyu kaçmamıştır :111:
dip balığı yememek gerektiğini biliyordum ama barbunun dip balığı olduğunu bilmiyordum. bilgilendirdiğin için teşekkür ederim. bu hafta sardalya alayım o zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?