2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

eşimin kuzeninin çok tatlı tombik oğlu var annesi sabah işe giderken o uyumuyo oluyomuş tabi tüm gün bakıcısıyla beraber çok seviyomuş bakıcısını akşam annesi gelince tuhaf tuhaf bakıyomuş ve bakıcısı giderken arkasından ağlıyomuş
bakıcının çocukları sevmesi çok önemli
inşallah tüm çalışan annelerin karşısına allah böyle bakıcılar çıkarır kızlarr

evet dogum ıznı 16 hafta . slnaras sen erken soylemıssın duurmdan kaynaklı. tam olarak ne zaman bıldırmek gerek onun ılgılı yasal bır zorunluluk var mı?
yanı ben 6. ayımın sonunda 7. ayımın basında soylesem ben 37. haftaya kadar calıscam veya 32. hft ayrılcam dıye. bana sımdıden bunun kararını vermek zor gelıyor. dogumdan sonraya sarkıtmak ıstıyorum ızınlerımı. 4 ay bebısımle kalıyım dıyorum fakat son haftalarım ya cok zor gecerse

Ben de doğuma kadar çalışmayı düşünüyorum kısmet olursa.Rapor konusunu falan hiç konuşmadım.Benim yerime kimse alınmayacak zaten.O konuda rahatım.

İş yerimle henüz izin mevzusunu konuşmadık, son günler konuşuruz diye düşünüyorum, yerime eleman almayacaklar artık nasıl çalışır ekip orası beni hiç ilgilendirmiyor, çünkü geri dönmeyeceğim, sağlığım elverdiği sürece 37. Haftaya kadar çalışmayı düşünüyorum. Yalnız sskdan gidip iş göremezlik raporu alıp iş yerine vermemiz lazım daha sonrada ssk dan paramızı alacağız ama ne zaman alacağız kimden alacağız bu gibi detayları bilmiyorum. İş yerinin mali işler departmanıyla konuşmam gerekiyor bunun için.
Kendi ücretli izinlerim bitincede süt izinlerimi ve yıllık izinlerimide toplattırıp iznime eklettireceğim. En sonundada ücretsiz iznimi isteyeceğim 6 ay. Ama ücretsiz izn özel sektörde işverenin insiyatifine kaldığı için vereceklerini hiç sanmıyorum, bende tazminatımı verin beni işten çıkartın o zaman diye direteceğim, zaten çalışmayı düşünmüyorum

bugün oğluşumu gördüm:)) çok şükür iyiydi.ama kızlar bişi sorcam doktorum ayrıntılı için randevu verdi.herkese yapılıyormu ayrıntılı ultrason.doktora sormamışım bir sorun olduğu içinmi yapılıyor diye:S

çocuk bakıcıyı annesinin yerine koymuş anlaşılan ama ileriki zamanlarda anneyle arasındaki uzaklık çok daha fazla hissedilir bize babaannem baktı 2 sene o kadr küçükmüşümki annemi hatırlamıyorum o dönemle ilgili annemle yakınlaşmamız 15 - 16 yaşlarda oldu ancak .

ilk 6 haftalıkken öğrendik bebeğimiz olacağını biz eşimle...sonra eşim beni işe bırakırken hemen sağolsun patronlarıma söyledi :) benimkilerde çok içten pazarlıklılardır ertesi gün bana sordu ne zaman çıkacaksın diye resmi olarak 7 ayımda izne ayrılıp bebek 2 aylık olunca işe başlamam gerekiyormuş yani toplam 4 ay gibi bir süre ama hamileliğimin gidişatı nasıl olur kolay bir hamilelik geçirebilirmiyim bilmiyorum rahat olursa doğurana kadar çalışırım dedim...ses çıkmadı 2-3 gün yine bunlar planlar yaptı eşiyle muhtemelen bu defa çocuk doğunca ne zaman geleceksin dedi bilmiyorum dedim normali 2 aymış dedim kim bakcak dedi annem bakar dedim çalışmak zorunda olduğumu biliyor...bi daha ses çıkmadı hiç birşey sormuyorlar böyle tuhaf bi havalardalar yerime bakacak kimse yok şunun şurasında 2 ay kaldı eğer 7 aylıkken ayrılırsam birini yetiştirmem en azından işleri devretmem lazım ama hiç ses yok...o kadar bunaldımki çıkışımı verseler diye bekliyorum açıkcası...

öyle bi yasal süre yok zaten senin durumun belli er yada geç rapor alıcaksın eğer elemana ihtiyaçları varsa alırlar heralde yerine birini. Sen söylersin 32 haftadan sonra bakarsın çalışabildiğin kadar çalışırsın olmazsa alırsın raporunu hangi hafta olursa artık.

benimde yıllık iznimi ekletcem 22 işgünü bir ay ordan gelcek 5 aya cikcak ücretsiz izin de kullanirsam yaklaşık 1 yaşına gelene dek yanında kalmış olurum aslında fakat ücretsiz izin işverenin insiyatifindeyse o da sikinti. peki ücretsiz i vermediginde sen direttiginde bu tazminatını almanda geçerli olabiliyor mu

Rapor parasını rapor bittince sgk ya bildiriyo şirket parayı postaneden alıyosun.

evet birde bu sorun var iyi bir bakıcı bulmak bebeği sevmesi birbirlenie alışmaları bizlerin işi çok zor vallahii Allahım kolaylık versin bizlere..........

canım bildiğim kadarıyla süt izninin hepsini toptan kullanamıyosun yasal olarakta bu böyle sadece belirlediğin saatlerde gidip bebeğini emziriyosun o kadar belkide ben yanlış biliyorum.......

evet cnm 20.haftada ben de gidicem vee oğlumu çok özledim bende ne mutlu sana görmüşsün ben en son 15 haftalıkken gördüm miniğimi..

evet cnm 20.haftada ben de gidicem vee oğlumu çok özledim bende ne mutlu sana görmüşsün ben en son 15 haftalıkken gördüm miniğimi..

bende bir aydır görmüyordum.içim içimi yiyordu.ikinci gebeliğim hareketlerinide hissetmiyorum niye hissetmiyorum yoksa bişimi oldu diye kafayı yicektim bugün rahatladım.3 lü test için kan verdim bakalım.inşallah o da iyi çıkar.

benim yerime biri gelicek onu yetiştiricem patronumda biz seni gözden çıkarmadık diyo yarım gün çalışıyım desem bişey demez ücretsiz izin kullanıp geliyim desem yine bişey demez ama eşimle oturup karar vericez çalışıcaksam evi anneme yakın taşımam gerekiyo annem gönüllü bakmaya başka kimseyede veremem bebeğimi.

gerçekten kadin olmak bizim ülke şartlarında zor . oysa annelik hakkımız var fakat hamile çalışan ve izinleri maalesef herkese batiyor. yapılan bir araştırmada çoğunluğu çalışan anne olmasına rağmen çalışan anne bebek sağlığı isvecte çıkmış geçen seneydi sanırım. onu da annelik haklarını koruyan ve denetleyen yasalara bagliyorlardi. ben hem mesleğimi icra etmek hem anne olmak, hem de bebegimin gelişimine önem vermek stressiz bir hayat istiyorum. biraz fazla oluyor

emzirme süresi günde 1,5 saat ama şirketinle görüşüp toplu kullanabilirsin belki patrona bağlı bizim komşunun kızı günlük 1,5 izin sürelerini toplu olarak c.tesi günleri işe gitmeyerek kullanıyodu

süt izni yasal olarak toptan kullanılabılıyo. ben hepsını toptan 1.5 ay izin olarak kullanıcam.

hepsi biraz fazla oluyo benim ablam 2 senedir çalışmıyo mali müş. stajını başlatması lazım evde bebeğine bakıyo ben yeğenimdeki gelişmeleri görünce 2 sene çalışmasam iyi olur diyorum işten uzak kalmak olmaz çalışıyım diyorum ama bilemiyorum yani kararsızım anne olmak çok zor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…