- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #10.421
evet dogum ıznı 16 hafta . slnaras sen erken soylemıssın duurmdan kaynaklı. tam olarak ne zaman bıldırmek gerek onun ılgılı yasal bır zorunluluk var mı?
yanı ben 6. ayımın sonunda 7. ayımın basında soylesem ben 37. haftaya kadar calıscam veya 32. hft ayrılcam dıye. bana sımdıden bunun kararını vermek zor gelıyor. dogumdan sonraya sarkıtmak ıstıyorum ızınlerımı. 4 ay bebısımle kalıyım dıyorum fakat son haftalarım ya cok zor gecerse
eşimin kuzeninin çok tatlı tombik oğlu var annesi sabah işe giderken o uyumuyo oluyomuş tabi tüm gün bakıcısıyla beraber çok seviyomuş bakıcısını akşam annesi gelince tuhaf tuhaf bakıyomuş ve bakıcısı giderken arkasından ağlıyomuş
bakıcının çocukları sevmesi çok önemli
inşallah tüm çalışan annelerin karşısına allah böyle bakıcılar çıkarır kızlarr
çalışan Anneler size sorum olacak ;
Çalıştıgınız yerlerin amirleri vs dogum ıznını nasıl kullanacagınız konusunda bilgi aldı mı?
KAc zaman oncesıne kadar bildirim yapılabiliyor ? yasal sorunları konusabılecegımız bır topık olmadıgından
bu turden sohbetlerımız dıger sohbetletın arasında kaynıyor. ama bu konularda bilgi alısverısı yapabilsek cok faydalı oolacagına ınanıyorum
Benım yonetıcım sordu dün son haftalara kadar calıscan mı onceden mı cıkcan yerıne personel ıstıcez bolgeden dedi.kendısı de bu tur
yasalardan cok haberdar degıl acıkcası.
Fakat ben henuız dusunmedıgımı soyledım. cunku suan 4 aylıgım gebelıgımın gidişatına gore doktorumla fln cizebilecegimiz bir yön degil mi?
Sizler ne dusunuyorsunuz? ne zaman bıldırmemız gerek? bunun ıcın doktor su haftaya kadar calısabılır vs tarzında bı r rapor vermıyor mu
bı de doktor bu raporu bu haftadan verebilir mi ki?
evet dogum ıznı 16 hafta . slnaras sen erken soylemıssın duurmdan kaynaklı. tam olarak ne zaman bıldırmek gerek onun ılgılı yasal bır zorunluluk var mı?
yanı ben 6. ayımın sonunda 7. ayımın basında soylesem ben 37. haftaya kadar calıscam veya 32. hft ayrılcam dıye. bana sımdıden bunun kararını vermek zor gelıyor. dogumdan sonraya sarkıtmak ıstıyorum ızınlerımı. 4 ay bebısımle kalıyım dıyorum fakat son haftalarım ya cok zor gecerse
İş yerimle henüz izin mevzusunu konuşmadık, son günler konuşuruz diye düşünüyorum, yerime eleman almayacaklar artık nasıl çalışır ekip orası beni hiç ilgilendirmiyor, çünkü geri dönmeyeceğim, sağlığım elverdiği sürece 37. Haftaya kadar çalışmayı düşünüyorum. Yalnız sskdan gidip iş göremezlik raporu alıp iş yerine vermemiz lazım daha sonrada ssk dan paramızı alacağız ama ne zaman alacağız kimden alacağız bu gibi detayları bilmiyorum. İş yerinin mali işler departmanıyla konuşmam gerekiyor bunun için.
Kendi ücretli izinlerim bitincede süt izinlerimi ve yıllık izinlerimide toplattırıp iznime eklettireceğim. En sonundada ücretsiz iznimi isteyeceğim 6 ay. Ama ücretsiz izn özel sektörde işverenin insiyatifine kaldığı için vereceklerini hiç sanmıyorum, bende tazminatımı verin beni işten çıkartın o zaman diye direteceğim, zaten çalışmayı düşünmüyorum
İş yerimle henüz izin mevzusunu konuşmadık, son günler konuşuruz diye düşünüyorum, yerime eleman almayacaklar artık nasıl çalışır ekip orası beni hiç ilgilendirmiyor, çünkü geri dönmeyeceğim, sağlığım elverdiği sürece 37. Haftaya kadar çalışmayı düşünüyorum. Yalnız sskdan gidip iş göremezlik raporu alıp iş yerine vermemiz lazım daha sonrada ssk dan paramızı alacağız ama ne zaman alacağız kimden alacağız bu gibi detayları bilmiyorum. İş yerinin mali işler departmanıyla konuşmam gerekiyor bunun için.
Kendi ücretli izinlerim bitincede süt izinlerimi ve yıllık izinlerimide toplattırıp iznime eklettireceğim. En sonundada ücretsiz iznimi isteyeceğim 6 ay. Ama ücretsiz izn özel sektörde işverenin insiyatifine kaldığı için vereceklerini hiç sanmıyorum, bende tazminatımı verin beni işten çıkartın o zaman diye direteceğim, zaten çalışmayı düşünmüyorum
bugün oğluşumu gördüm:)) çok şükür iyiydi.ama kızlar bişi sorcam doktorum ayrıntılı için randevu verdi.herkese yapılıyormu ayrıntılı ultrason.doktora sormamışım bir sorun olduğu içinmi yapılıyor diye:S
evet birde bu sorun var iyi bir bakıcı bulmak bebeği sevmesi birbirlenie alışmaları bizlerin işi çok zor vallahii Allahım kolaylık versin bizlere..........eşimin kuzeninin çok tatlı tombik oğlu var annesi sabah işe giderken o uyumuyo oluyomuş tabi tüm gün bakıcısıyla beraber çok seviyomuş bakıcısını akşam annesi gelince tuhaf tuhaf bakıyomuş ve bakıcısı giderken arkasından ağlıyomuş
bakıcının çocukları sevmesi çok önemli
inşallah tüm çalışan annelerin karşısına allah böyle bakıcılar çıkarır kızlarr
bugün oğluşumu gördüm:)) çok şükür iyiydi.ama kızlar bişi sorcam doktorum ayrıntılı için randevu verdi.herkese yapılıyormu ayrıntılı ultrason.doktora sormamışım bir sorun olduğu içinmi yapılıyor diye:S
genel olarak istiyolar korkma yani bişey olduğundan değil.
evet cnm 20.haftada ben de gidicem vee oğlumu çok özledim bende ne mutlu sana görmüşsün ben en son 15 haftalıkken gördüm miniğimi..
benimde yıllık iznimi ekletcem 22 işgünü bir ay ordan gelcek 5 aya cikcak ücretsiz izin de kullanirsam yaklaşık 1 yaşına gelene dek yanında kalmış olurum aslında fakat ücretsiz izin işverenin insiyatifindeyse o da sikinti. peki ücretsiz i vermediginde sen direttiginde bu tazminatını almanda geçerli olabiliyor mu
ilk 6 haftalıkken öğrendik bebeğimiz olacağını biz eşimle...sonra eşim beni işe bırakırken hemen sağolsun patronlarıma söyledi :) benimkilerde çok içten pazarlıklılardır ertesi gün bana sordu ne zaman çıkacaksın diye resmi olarak 7 ayımda izne ayrılıp bebek 2 aylık olunca işe başlamam gerekiyormuş yani toplam 4 ay gibi bir süre ama hamileliğimin gidişatı nasıl olur kolay bir hamilelik geçirebilirmiyim bilmiyorum rahat olursa doğurana kadar çalışırım dedim...ses çıkmadı 2-3 gün yine bunlar planlar yaptı eşiyle muhtemelen bu defa çocuk doğunca ne zaman geleceksin dedi bilmiyorum dedim normali 2 aymış dedim kim bakcak dedi annem bakar dedim çalışmak zorunda olduğumu biliyor...bi daha ses çıkmadı hiç birşey sormuyorlar böyle tuhaf bi havalardalar yerime bakacak kimse yok şunun şurasında 2 ay kaldı eğer 7 aylıkken ayrılırsam birini yetiştirmem en azından işleri devretmem lazım ama hiç ses yok...o kadar bunaldımki çıkışımı verseler diye bekliyorum açıkcası...
evet birde bu sorun var iyi bir bakıcı bulmak bebeği sevmesi birbirlenie alışmaları bizlerin işi çok zor vallahii Allahım kolaylık versin bizlere..........
canım bildiğim kadarıyla süt izninin hepsini toptan kullanamıyosun yasal olarakta bu böyle sadece belirlediğin saatlerde gidip bebeğini emziriyosun o kadar belkide ben yanlış biliyorum.......
evet birde bu sorun var iyi bir bakıcı bulmak bebeği sevmesi birbirlenie alışmaları bizlerin işi çok zor vallahii Allahım kolaylık versin bizlere..........
canım bildiğim kadarıyla süt izninin hepsini toptan kullanamıyosun yasal olarakta bu böyle sadece belirlediğin saatlerde gidip bebeğini emziriyosun o kadar belkide ben yanlış biliyorum.......
gerçekten kadin olmak bizim ülke şartlarında zor . oysa annelik hakkımız var fakat hamile çalışan ve izinleri maalesef herkese batiyor. yapılan bir araştırmada çoğunluğu çalışan anne olmasına rağmen çalışan anne bebek sağlığı isvecte çıkmış geçen seneydi sanırım. onu da annelik haklarını koruyan ve denetleyen yasalara bagliyorlardi. ben hem mesleğimi icra etmek hem anne olmak, hem de bebegimin gelişimine önem vermek stressiz bir hayat istiyorum. biraz fazla oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?