- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #10.781
BEBEK : Allahım dünyaya gideceğim ama orada ne yapacağımı bilmiyorum.
ALLAH: senin için bir melek yarattım o seninle ilgilenecektir
BEBEK: Allahım onların dilini bilmiyorum nasıl anlaşacağım.
ALLAH:senin için yarattığım melek sana onların dilini öğretecektir.
BEBEK: Allahım dünyada çok kötülük varmış nasıl başa çıkacağım ?
ALLAH: meleğin seni canı pahasına koruyacak sakın korkma "
Derken melekler gelir dünyaya gelme zamanı geldiğini söylerler,bebek
Allahın huzurunda götürülürken tekrar sorar?
BEBEK: Allahım benim için yarattığın meleğin adı ne?
ALLAH: adının hiç önemi yok ona ANNE de yeter..
çok muhterem kocam her konuda kereste olsada doktor randevularını hiç kaçırmaz şuzamana kadar birkere fire vermedi.beni sinirlendirdiği zamanlar bende gelmiceksin bu seferki randevuya diyorumyok nerdeyse doktorun elinden alcak usg aletini kendi bakcak.işleri yoğunda olsa doktor randevusu diyince bi türlü sıvışıp geliyo
yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz
ah canım listemiz kayıp( cinsiyetler, yeni eklenecekler birikiyor iyice.. sonradan nasıl toparlıycam bilmiyorum ((
ah canım yaa kıyamam neden hala gelemedi bu liste yahuuu eee gelmezse nasıl yapıcan tekrar çokkkkkkkkkkkkkk mart bebişi ve annişleri var şükürler olsun
merhaba arkadaşlar
biz bugün doktora gittik. çok şükür her şey yolundaymış. ayrıntılı bi şekilde her seyini inceledi doktor teyzesi oğlumun.beyni, beyinciği, böbrekleri, midesi, parmakları... her şey olması gerektiği gibiymiş maşallah... kıpır kıpır durmadı. zor saydı dr. parmaklarını. sonra da tam fotoğraf çekilcekken plesantanın arkasına geçip uyumaya başladı.. içim rahatladı. darisi hepinizin başına... umarım herkes iyidir.
bir de doktordan öğrendiklerimi size de söyleyim de sizin de bilginiz olsun. beyinciğini ölçerken dedi ki bebek kaç haftalıksa o kadar uzunlukta olması gerekirmiş. biz 17+ 1 mişiz. dr öyle hesapladı. 171(17.1) çıktı. mm dir herhalde. ikincisi de Hep ölçtükleri uyluk kemiği uzunluğunu ( ultrason resimlerinde FL diye yazıyor. ) onu 7 ile çarpınca bebeğimizin gerçek boyunu hesaplıyomuşuz. Bizim FL: 2.34 cm. boyuna 17 cm dedi dr. ve 173 gr. olmuş kuzum.
canım bende tam 17+1di son gittiğimde 18cm 250gr dedi. ndn benimki bayagı fazla ki:S benim fl 2.45ti bende 7 ile çarptığımda 1715 çıkıyordu tanırım bana 18 dedi yuvarladı herhalde:)
selam arkadaşlar herkes buraya transfer oluyor herhalde. size bir sorum olacak en son 2 hafta önce dra gitmiştim 3 hafta sonra tekrar gelirsin demişti suan 19+1im haftaya gidersem 20+1de olacam. tetanoz içinde 21. haftada olursun demişti. acaba tetanozu vurulduktan sonra mı gitsem diyorum bide detaylı ultrasona 22. haftada daha iyi demiş biri neden ki? belki 20de gidersem eğer detaylıda da bakar.
evet canım yuvarlamıştır. ama bir kaç gram az çıktı bir kaç cm. fazla çıktı çok karşılaştırmamak lazım herhalde. her bebek farklı oluyor hem de çok hassas ölçümler bunlar. doktordan doktora bile fark ediyordur. hem ne güzel tombul bi bebektir belki seninki.
selam arkadaşlar herkes buraya transfer oluyor herhalde. size bir sorum olacak en son 2 hafta önce dra gitmiştim 3 hafta sonra tekrar gelirsin demişti suan 19+1im haftaya gidersem 20+1de olacam. tetanoz içinde 21. haftada olursun demişti. acaba tetanozu vurulduktan sonra mı gitsem diyorum bide detaylı ultrasona 22. haftada daha iyi demiş biri neden ki? belki 20de gidersem eğer detaylıda da bakar.
kızlar acil cevap ya 16+4 haftalıkken bebeğin cinsiyetini kesin öğrenebilirim dimi bu cuma gidicem de devlete onlar op dr olduğu için daha ii anlıyor siz ne zaman öğrendiniz cinsiyeti acil yazarmısınız:76:
15te kıza benziyor dedi 17de kesin kız dedikızlar acil cevap ya 16+4 haftalıkken bebeğin cinsiyetini kesin öğrenebilirim dimi bu cuma gidicem de devlete onlar op dr olduğu için daha ii anlıyor siz ne zaman öğrendiniz cinsiyeti acil yazarmısınız:76:
canım bir arkadaşım yaptırdı detaylı ultrason
gittiğimiz hoca 20. haftadan itibaren bakılıyor ama 22-23 haftalarda ben daha uygun buluyorum dedi
bazı anomaliler daha geç saptanıyormuş yani ortaya çıkabiliyormuş
inşallahh hepimiz güzel sonuçlar alırız ama bu aklımda kaldı
bende 22. haftada gidicem gerçi benim takibi yapan doktor perinatoloji uzmanı
yani özel olarak başka bir doktora gitmeyeceğim
yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz aramıza:) ya kızlar bişe sorcam bana ayrıntılı usg ye 12 ekime randevu verdiler ozaman 19 haftanın içinde oluyorum çokmu erkenki erkense niye o tarihe verdiler kafam karıştı şimdi:44: bugün kuaföre falan gittim kaşlarımı aldırmaya ilk defa hamilemisiniz die sordular artık dışardan anlaşılıyo gerçi hamile olmadan önceki gömleğimi giydim biraz dar olmuştu karnım çıktı tabi..bol giyince anlaşılmıyo pek..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?