2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

tşk. kızlar iyi gidiyor kahve saolunnnn birde falıma bakarım artık değmeyin bugün keyfime

Hurmanın Faydaları

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi hurmanın birçok faydası olduğunu biliyor musunuz? Son yıllarda yapılan araştırmalar, hurmanın kalp damar hastalıklarından ve kanserden korunmada etkin rol oynadığını gösteriyor. Peki, hurmanın faydalarını biliyor musunuz?

Sema Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Hayrettin Mutlu, hurmanın lif, mineral ve fenol açısından çok zengin olduğunu ayrıca sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum, demir, fosfat gibi mineralleri de barındırdığını söyledi. Hurmanın birçok faydası bulunduğunu belirten Mutlu; düzenli olarak tüketildiğinde kansere ve kalp damar hastalıklarına karşı koruyucu özellik taşıdığını sözlerine ekledi.

Hurma;

• Protein içerir.

• Protein, yağ ve karbonhidrat (üçünü bir arada) içeren tek meyvedir.

• Vücudun yaşlanma belirtilerini azaltır.

• Saf hurma cildi besler, hamilelik ve güneş lekelerini yok eder.

• İçerdiği demir sayesinde, kansızlığa iyi gelir.

• B1, B2 vitaminlerinin bir arada bulunmasından dolayı karaciğeri kuvvetlendirir.

• Boğaz ağrısına, öksürüğe iyi gelir.

• Kansere ve kalp damar hastalıklarına karşı koruyucudur.

• İçerdiği bol fosfor ve kalsiyum ile kemik hastalıklarına karşı koruyucu özellik taşır.

Orucun hurma ile açılması halinde, oruçtan dolayı insanın üzerinde oluşan halsizliği de içerdiği şeker oranı sayesinde hemen gidermektedir.

Sadece Ramazan’da yemeyin, her zaman tüketin!

Hayrettin Mutlu Ramazan sofralarının meyvesi olarak bilinene hurma, hâlbuki her zaman tüketilmesi gereken bir yiyecek. Şeker oranı yüksek olmasına rağmen kilo aldırmayan bir yapıya sahip. Özellikle suda çözünebilir lif içeriği yüksek olması, hurmanın sindirim sistemi rahatsızlıklarını (kabızlık, gaz vb) önlemeye ve gidermeye yardımcı olduğunu ve günlük hayatın getirdiği stres ve yoğun temponun verdiği yorgunluktan kurtulmak için her gün hurma yemenizde fayda var dedi.

nıye benım canım bırsey cekmıyor yaaaaaa :84::84::84::84: bırsey ceksede kocişi kostursam bıraz

kızlar ramazanda ne yapmayı düşünüyosunuz oruç tutacakmısınız ???

ben tutmuycam canım.. benim çok çabuk tansiyonum düşüyor, dayanamıyorum o yüzden. Bekarken öyle çok bayılırdım ki.

birde tam bebeklerimizin gelişiminin en önemli zamanları, susuzluğa dayanabilecekmisiniz..

bilmiyorum ki valla dayanamazmıyım acaba yinede dr. görüşeyim bakalım ne diyecek.. gerçi eşim çok sıcak bakmıyor oruç tutmama ama bakalım artık kısmet

ayrıca kızlar bilmeyenler için hurma doğumu kolaylaştırıyormuş meryem suresini okuyun orda yazıyor hz meryem hurma yiyerek doğurmuş doğuma 2 3 ay kala ağırlıklı yenecekmiş ama yaş hurma en etkilisi

bende ilk gün kadir gecesi günü bide arefede tutatyım diyorum 3 gün tabii nasipse. tutmıycam günler çok fazla uzun

polyanaaaa canım arkadaşım. bide burdan kutluyayım topiğini:)) hayırlı uğurlu olsun.Allah hepimizin kucağına almayı nasip etsin. herşey çok güzel olacak inşallah. bundan sonra daha sık görüşürüz

Öncelikle AMİN... hoşgeldin canıııımm çok sağol pileocum.. senin bi topiğinde burası artık, herzaman beklerim canım..

salı günü dr kontrolüm wardı bebişimin pıt pıtlarını duydum ve gördüm
RABBİM herkese nasip etsin inş.....
böyle güzel bi ses yok dünyada....

salı günü dr kontrolüm wardı bebişimin pıt pıtlarını duydum ve gördüm
RABBİM herkese nasip etsin inş.....
böyle güzel bi ses yok dünyada....

Amin canım darısı duymayan, görmeyenlerin başına..
nasıl gidiyor hamileliğin?? uğramıyorsun hiç
listemizde senide güncelleyeyim

Amin canım darısı duymayan, görmeyenlerin başına..
nasıl gidiyor hamileliğin?? uğramıyorsun hiç
listemizde senide güncelleyeyim

canım misafirim wardı pek giremedim arada bi bakıp çıktım ....
wallahi bu ara biraz sıkıntılarımız başladı gibi yemek kokularından tiksinir oldum ne yapasım geliyor nede yiyesim başım çok ağrıyor ve dewamlı uyku halindeyim ......
ama herşeye değer o pıt pıt sesini duydumya RABBİM e binlerce şükürler olsun önümüzdeki 1,5ay daha dikkatli bi süreç sonrasında rahata ereriz inş......

topikcek uyuyoruz zaten canım üstüne bide çok sıcak hava hiiç çekilmiyor.

ben o usg kağıdına kaç kez baktığımı bilmiyorum.. TEK, CANLI FETUS yazısını onlarca kez okumuşumdur.. Şükürler olsun Rabbime. evet ilk 3 ayı atlattık mı dediğin gibi rahata ereriz inşallah. Rabbim hepimizin minik mucizelerini korusun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…