- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #14.841
bana uzak kalıyor orası hiç gitmedim o yüzden özel gaziosmanpaşa hast.bi arkadaşım önerdi oraya gidecem memnun kalmazsam uzak da olsa balata giderim bi kaç kişiden duydum iyiymiş orası
günaydın şekerler ,uhdecim bol bol dinleniriz inş.haftasonuda
günaydın kızlar nasılsınız ? herşey yolunda mi ? ben sabaha karsi sol bacağıma kramp girmesiyle uyandım. eskiden kramp girdiği olurdu fakat bu sefer korkunç bir aci.uyku sersemi epey çığlık attım sanırım. bir yandan apt.dakileri rahatsız etcem diye kendimi sıktım ve tam geçti derken ikinci bir kramp mahvoldu. bugun iş yarım gün neyseki biraz yürüyüş yapınca açılır umarim .yürürken bile yumruk gibi oluyor.sizde olan var mi bu kadar şiddetli niye olmuş olabilir kızlar ? korkuyorum bir daha olursa diye yediklerime ve vitaminlerimw çok dikkat ediyorum oysaki ne onerirsiniz arkadaşlar ?
canım aynen banada oldu ve bende bu sabah tamda onu arastırıyodum. senınlede paylaşayım dedım
Hamilelik döneminde hemen her anne adayının şikayetidir kramplar… Hamile olmasak da rahatsız edici bir istemdışı kas hareketi olan kramplar, özellikle bu dönemde bizi uykumuzdan uyandırmaya bile varan güce sahiptir.
Hamileliğin özellikle ikinci ve üçüncü aylık periyotlarında (özellikle 24’üncü haftadan itibaren) hissedilen bu kramplar zaman zaman kısa süreli olurken, zaman zaman da 10 dakikaya kadar varabiliyor.
Krampların nedeni
Kalsiyum, magnezyum ve potasyum gibi mineraller dolaşımın ve kasların düzgün çalışması için gereklidir. Eksikliğinde de ani kas rahatsızlıkları; kramplar devreye girer. Dolayısıyla hamilelik döneminde mineraller bebeğin anne karnındaki gelişimine harcandığı için eksiklik doğar. Kramplar bu nedenle oluşur.
Kramp özellikle bacaklarda, kalçada, bel ve karın kaslarında oluşur. Özellikle yatar pozisyondayken kramp girer. Ayrıca geceleri kan dolaşımı daha yavaş olduğundan kaslara daha az oksijen ulaşır ve dolayısıyla kramp girme ihtimali artar.
Hamileliğin ileri dönemlerinde de bacaklarımıza binen yük artar; büyümekte olan uterusun toplardamar sistemine yarattığı baskı de artmış olur. Bu durum da yine dolaşım problemlerine ve dolayısıyla kramplara neden olur.
Tüm bunların yanı sıra eskisi gibi fazla hareket etmemek (kas yorgunluğu), soğuk havalar (kas kasılmaları), sıcak havalar (az sıvı alınması), aşırı kilo alımı ve varisler gibi etkenler de krampın nedenleri arasında sayılır.
Krampları önlemek için ne yapmalı?
•Bol su tüketin.
•Yürüyüş yapmaya ve hareket etmeye özen gösterin. Çok fazla hareketsiz kalmamaya dikkat!
•Uzun süre ayakta kalmamaya da dikkat etmek gerek.
•Uyumadan önce 10 dakikalık bacak egzersizleri yapın.
•Uyumadan önce ılık duş almak da önemli.
•Uyurken sola yan yatış pozisyonunda olun. Konuyla ilgili yazımızı buradan okuyun.
•Otururken ayağınızın altına yükseklik koyun.
•Ayaklarınıza ve baldırlarınıza masaj yapın.
•Beslenmenizde kalsiyuma ağırlık verin. Nasıl mı? Yazımızı mutlaka okuyun…
•Mineralden zengin yiyecekler tüketin (balık, kırmızı et, beyaz et, vs)
•Varis varsa mutlaka varis çorabı kullanın.
Kramp nasıl geçirilir?
Eğer kramp bacak ve ayak bölgenizde ise kaslarınızı hafifçe germe hareketleri yapın. Bacağınızı yukarı doğru kaldırın ve ayak parmaklarınızı yukarı doğru hafifçe gerin.
Ilık bir ıslak havluyu ağrılı bölgenize sarın ve bu şekilde kasınızı dinlendirin.
Şiddetli ağrı durumunda mutlaka doktora gözükün.
sağol canim. bende birkaç sey okudum yeterince kalsiyum alıyorum diye düşünutorum bir de fosfor fazla olunca diye okudum bir yerde . bu yüzden kalsiyumu süt ve süt ürünlerinden çok yeşil sebzelerdwn alın demiş. ben çok çeşit çeşit sebze yapan biri değilim. en rahat süt peynir yogurttan alabiliyorum .
senin krampin da çok şiddetli mi oldu şimdi yürürken agrin var mi
evdeyiz canım, şükür bi sorun yok ama işde yokcanım nerelerdesin sen merak etmeye başlamıştım sorun yoktur inş. bu arada eşinin iş durumu ne oldu gerçi bende çok giremiyorum girsemde ancak geçmişi okuyırum yeni eleman geldi 2 haftadır yoğunum.
Amin canım benim sağolasın. valla bende seni göremeyince çok merak ediyorum. günün ilk mesajları genelde senden geldiği için alışkanlık olmuş, girer girmez gözüm seni arıyor.oyy oyy oyyy canım benim koşturmaca var baya sende Allah kolaylık versinde dikkat et bebişede çok yorma kendini çokda özletme emii
İCLALcim benim aile hekimliğindeki hemşirem 30.haftaya kadar yolu var dedi tetanoz için. ben ilk gebeliğimde hastanede olmuştum ve 6.ay bitiminde yapmışlardı.
kaynının bebeğine çok geçmiş olsun canım. benim kızımda olmuştu daha 6 aylıkkenslm kızlar,
bugün ancak bu saatte girebildim nete. kayınbiraderimin bebişi bronşit olmuş hastaneye yatırmışlar onu ziyarete gittim, git gel baya bi sürdü, uzaktı hastane.. sonra eve geldim yemek vs derken bu saat oldu yeni oturabildim yerime. hastanede hasta bi sürü bebiş gördüm çok üzüldüm. ordaki anneler bana en rahat günlerini yaşıyorsun bebeğin doğunca telaşın başlıycak şimdi bol bol dinlen, uyu dediler. gözüm korktu walla
maşallah ne güzel ikiz annesi olunca bebişler böyle sık sık görülüyor demekki:)) ben 3 haftadır görmedim ve daha görmeme 2 hafta varKızlar bizde geldik doktordan bebişlerimizi gördük , şükürler ikiside iyi birdahaki kontrol 3 hafta sonra. Allahım bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşaallah.
benim çizelge sata göre tatlım. usg ye göre yapsam her gittiğimde değiştirmek zorunda kalırım diye yapmadım.Kızlar bişey sorucam, siz bebişlerinizi sata göre mi hesalıyorsunuz, çizelgeleriniz falan ona göre mi, yoksa usgde çıkan tarihe göre mi, hangisini dikkate aıyorsunuz?
arkadaşına çok geçmiş olsun canım.Biz geldikkk,ancak bakabildim siteye.Yeni girdim sayılır eve:)
11 de çıkmıştım evden dershane için,ben bu hamiş halimle kpss için dershaneye gidiyorum daa:))İlk günümdü, saat 3 te ordan çıktım daha sonra Japonca kursundan bir arkadaşımız ameliyat olmuştu ona gitmek için buluştuk diğer arkadaşlarla carrefour da çiçeğimizi pastamızı aldık doğruuuu ziyarete:)Özlemişiz birbirimizi henüz gelebildim eşimin de toplantısı vardı ii oldu.
Biraz yorulmuşuz sanırım hafif ağrı var birazdan uzanırım bakalım.
Çoğunuz ayrıntılı ultrasona girmişsiniz bir de ben girsem ayın 10 'unda gidicem ben de umarım problemsiz bunu da atlatırız.Amanın her ay bir action,yok ikili test olmadı dörtlü sonra detaylu ultrason ondan sonraki ay şeker yüklemesi.Eskiden çocuk doğurmak ne kadar kolaymış yaf:))
günaydın kuzum.. ohh ne iyi senin için.. erkenden evine gider dinlenirsin.günaydın kızlarrr bugün öğleye kadar çalışıyoruz çok şükür eve gidip dinlenmek istiyorum çok yorgun hissediyorum kendimi sizler nasılsınzz???
POLLYANNA Günaydın,
Acaba oğluşumla benıde lıstenıze eklermısın ? :)
BURSA
22 MART 2012
ERKEK
günaydın kızlar nasılsınız ? herşey yolunda mi ? ben sabaha karsi sol bacağıma kramp girmesiyle uyandım. eskiden kramp girdiği olurdu fakat bu sefer korkunç bir aci.uyku sersemi epey çığlık attım sanırım. bir yandan apt.dakileri rahatsız etcem diye kendimi sıktım ve tam geçti derken ikinci bir kramp mahvoldu. bugun iş yarım gün neyseki biraz yürüyüş yapınca açılır umarim .yürürken bile yumruk gibi oluyor.sizde olan var mi bu kadar şiddetli niye olmuş olabilir kızlar ? korkuyorum bir daha olursa diye yediklerime ve vitaminlerimw çok dikkat ediyorum oysaki ne onerirsiniz arkadaşlar ?
Selam kızlar ayrıntılı ultrasonda da normal ultrason gibi mi bakılıyo yani yine karından oluyo demi? önümüzdeki hafta randevumuz var da ayrıntılı için
canım inşallah hayırlı güzel haberlerle dönersin.günaydın cici mart bebişleri ve cici anneleri :))))
arkadaşalr biz bugün dr gidiyoruzzzzz rabbim hayırlı haberlerle gelmemizi nasip eylesin
gelince haber veririm görüşmek üzere :)))
günaydın canım..Günaydın kızlarr...
Gece rüyamda minik kızımı gördüm doğmuştuve gülümsüyodu annesine.. Bu ultrasonda görmekten iyi geldi :)
Pollyanna isim topiğinde senin yazını gördüm, bizde Cemre koymak istiyoduk ama diyaneti de aradık koymayın diyolarKızım şimdilik isimsiz kaldı teyzesi.. Araştırıyoruz bakalım
hakkatten güzelmiş herşey yazıyo paylaşım için tşk. canımkızlar bakın ne buldum burda tum tarıhlerıyle testlerınız yazıo
Gebelik Takvimi Hesaplama, hamilelik hesaplama, hafta hafta hamilelik takvimi hesaplama - HESAPLAMA.NET
inş. güzel haberler dönersin canımmm ne mutlu bebişini göreceksin hayırlı haberlerle gelllgünaydın cici mart bebişleri ve cici anneleri :))))
arkadaşalr biz bugün dr gidiyoruzzzzz rabbim hayırlı haberlerle gelmemizi nasip eylesin
gelince haber veririm görüşmek üzere :)))
CANIM BEN 2 GÜN ÖNCE AYRINTILI ULTRASONDAYDAIM KARINDAN BAKILIYO BİZ 21. HAFTADAYIZ EN İYİ SONUÇ 20-24. HAFTA ARASI ALINIYOMUŞ
uzun bir aradan sonra herkese GÜNAYDINlar....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?