2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ben bebeğimi kendim büyütücem inşallah , zaten evlendiğimden beri çalışmıyorum, beyaz eşya sektörü dışında bir sektör istemedim çalışmak için ve görüştüğüm yerlerde hep eşimin rakip firmada satış müdürü olması sebebiyle son anda uygun olmaz cevabını aldım, en son vestel 'de aynı cevabı verince bende yüksek lisansıma devam edeyim çalışmayayım dedim, tam okul bitmek üzere bitince teklif gelen bir yer vardı orada başlasammmı diye düşünürken, daha son sınavıma girmeden bebek haberi geldi bütün planlar değişti hayatımızda. allahtan da böyle olmuş diyorum ilk 4 ay çok fenaydım çünkü ayrıca iş stresi vs bebeğim stres yumağı doğardı :)
eşimede allah güç kuvvet versin bebek haberinden beri daha da yoğun çalışmaya başladı, primlerini alabilmek için kendi ekibinden daha çok çalışıyor, üstelik hem ev hem araba kredisi var bizde umarım maddi yönden bir an önce rahata ulaşırız.

herkes ister bebeğini kendisi büyütsün ama mag'ın dediği doğru anne ilgisi kadar parayada ihtiyacı var güzel bir gelecek için, bu dönemde zor bilinçli anne babaların bebek sahibi olması, bazen diyorum keşke köyde olsakta çayıra salarak büyütecek hayat görüşümüz olsa, bazen cahillik en güzel galiba...

ayyy bir karamsarlaştım bir anda, bebişiin günlüğünü yazmaya ara vermiştim, annesiyle babasının ilginç evlenme hikayesini anlatıyordum tamda , şimdi bu kafayla devam etmiyim....

ben bebeğimi kendim büyütücem inşallah , zaten evlendiğimden beri çalışmıyorum, beyaz eşya sektörü dışında bir sektör istemedim çalışmak için ve görüştüğüm yerlerde hep eşimin rakip firmada satış müdürü olması sebebiyle son anda uygun olmaz cevabını aldım, en son vestel 'de aynı cevabı verince bende yüksek lisansıma devam edeyim çalışmayayım dedim, tam okul bitmek üzere bitince teklif gelen bir yer vardı orada başlasammmı diye düşünürken, daha son sınavıma girmeden bebek haberi geldi bütün planlar değişti hayatımızda. allahtan da böyle olmuş diyorum ilk 4 ay çok fenaydım çünkü ayrıca iş stresi vs bebeğim stres yumağı doğardı :)
eşimede allah güç kuvvet versin bebek haberinden beri daha da yoğun çalışmaya başladı, primlerini alabilmek için kendi ekibinden daha çok çalışıyor, üstelik hem ev hem araba kredisi var bizde umarım maddi yönden bir an önce rahata ulaşırız.

herkes ister bebeğini kendisi büyütsün ama mag'ın dediği doğru anne ilgisi kadar parayada ihtiyacı var güzel bir gelecek için, bu dönemde zor bilinçli anne babaların bebek sahibi olması, bazen diyorum keşke köyde olsakta çayıra salarak büyütecek hayat görüşümüz olsa, bazen cahillik en güzel galiba...

ayyy bir karamsarlaştım bir anda, bebişiin günlüğünü yazmaya ara vermiştim, annesiyle babasının ilginç evlenme hikayesini anlatıyordum tamda , şimdi bu kafayla devam etmiyim....

allahım sadece belli yaşlara gelene kadar bebeklerimizi kendimiz büyütmek istiyoruz fazlasında gözümüz yok hamilelerin duası kabul olurmuş bizi de sonsuz bereketinden nasiplendir gönlümüzden geçenleri hayırlı ise olmasını sağla amin

darısı bizim başımıza inşallah bir ara evde para kazanmanın yollarını düşündüm hemde evde olsam hem para kazansam ama pek umut yok gibi duruyor bakalım nasip hele bir doğsun annesinin meleği ondan sonra allah büyük

Bende kesinlikle paranın da önemli olduğunu düşünüyorum.. Anne ilgisini mutlaka hepimiz vereceğiz elimizden geldiği kadarıyla ve hepimiz evlenip gidene kadar yanlarında olmak isteriz ama 4 yaşından sonra iyi bi okul iyi bi eğitim alsın, sosyal olsun, kurslara gitsin, spor yapsın... bi sürü şey isteyeceğiz ve bunların hepsi para demek.. şu an anasınıfına giden bi çocuğun aylık masrafı en az 1000 tl. bunu daha ilkokulu var kursları var.. iki kişi çalışmadan tüm imkanları sağlamak çok zor.. sürekli yanında olup işi bırakırsak vasat bi eğitim almasının yanında bi de anneyle çok yüz göz oluyo çocuk.. anneyi özlemeside lazım diye düşünüyorum, evde kendisi bakan bi çok arkadaşım var.. çocuk üzerinde otoritesi kalmıyo bi süre sonra çünkü 7/24 birlikteler.. haliyle okula başlarkende çok zorlandılar..

Sağol canım ben de yapıyorum öyle genelde ama hamilelik migrenimi tetikledi yediklerim,yolculuk çok etkiliyo.Eskiden hiç böyle değildi.Biraz tatlı bişey yesem(meyve hariç)hemen başım ağrıyo,hafta sonu da bursaya gittik iki gündür ağrıyo.Zor baş ağrısı valla,kimsenin ağrımasın...

bende senin gibi düşünüyorum tek isteğim hani 2 yaşına kadar ben büyüteyim sonra çalışmaya devam çünkü ona iyibir gelecek vermek istediğim için eşimle beraber çalışmamız lazım hayat şartları tek kişiyle yapılcak gibi değil helede istanbulda

canım sende biraz abartmadın mı, hemde daha anasınıfına giden bir bebişin masrafı birde en az 1000 tl olursa , ooooo o zaman hiç yaşanmaz.... evet kaliteli eğitim şart ama bu kadar da abartılısına gerek yok, çünkü bende ne para harcayanlarını gördüm ama çocukları maalesef kişilik yönünden karakteri zayıf kalmış, okulda başarısız.... ben zamanında çok fakirliğide gördüm, ailem liseye kadar çok zor şartlarda okuttu,dersaneye idecek durmumuz bile olmadı.. ama annem o kadar bilinçli bir kadındı ki bizim eğitimimizle evde bizzat kendisi ilgilendi, bende kardeşimde çok şükür okuduk, arkadaşı hep özle okullarda, özel eğitim merkezlerine, sosyal aktivitelerin olduğu yerlere gönderdi ama üniv sınavında barajı bile geçemediiler.... çünkü ruhsal olarak anne-babaya aç oldukları için buda okul ve sosyal hayatlarını etkiliyordu...

Aynen öyle Ankara'da hayat çok pahalı

Tabiki orası öyle bu aylık 1000 lira masrafı olanda devlet okulunda anaokuluna gidiyor, yardımcı abla parası alıyorlar aktivitelere oyun malzemesi kitap defter, haftasonları çocuk spora gidiyor yine uygun fiyatlı bi yerde, ayda bi kere tiyatroya götürüyolar, yani asgari masrafları bu halde 1000 tl ha bunları yaptırmazsın belki o zaman 200-300 tl ile aylık evde kendin gül gibi yetiştirirsin mümkün değil mi? o da mümkün ama ben çocuğum sosyal olsun isterim yani spora tiyatroya gitsin isterim mahallemizin devlet okulu kötü durumda başka yere okula göndermek isterim servis falan.. yani senin düşüncende kendine göre güzel masiva bu kişiden kişiye değişir bende normal okullarda okudum falan dersaneye gitmeden üni.ye girdim ama spor yapmadım mesela böle bi yere gönderselerdi fena mı olurdu?

masiva nerde yaşıyo bilmiyorum ama istanbul olmadığı kesin:)))) yada fiyatlardan bi haber yaşıyo

masiva nerde yaşıyo bilmiyorum ama istanbul olmadığı kesin:)))) yada fiyatlardan bi haber yaşıyo

Valla bende bi an abartıyo muyum dedim ama devlet okuluna giden 1000 lira masrafım var diyo... Yani evde de çocuk bakılmaz mı bakılır eğitim verilir.. ben üni. bitirdim 3 dil biliyorum, çocuklar için drama eğitimi aldım kız kardeşim çocuk gelişimi öğretmeni ve ben kendime güvenemiyorum çocuğa eğitim veremem evde :) vereni de tebrik ederim..

uzun bir aradan sonra merhaba arkadaşlar.
umarım bebişlerinz ve siz iyisinizdir.
çok şükür günler geçtikce büyüyoruz ama bnm kaygılarımda büyüyo. sürekli hissedemiyorum bebeğimi ve telaş yapıyorum sürekli hissedememem normal biliyorum ama beynime söz geçiremiyorum.
riskli dönemleri atlattık ama ya bişey olursa die aklım çıkıyo.sizlerdede böyle düşüneneler varmı. kaygılarınızı nasıl en aza indiriyosunuz? lütfen biraz içimi rahatlatın:)

keşke hayat şartları bu kadar acımasız olmasa ve biz çalışan anne adaylarıda evimizde oturup bebeklerimizi kendimiz yetiştirebilsek ama maalesef ne kadar istesende olmuyor işte geleceklerini düşünmek zorundayız bugün tek kişi çalışmış olsa hiç birşeyi yetiştiremeyiz bu hayat şartlarında onun için mecbur çalışmak zorundayız başka şansımız yok gibi inş. bebeklerimizide istediğimiz gibi yetiştirme imkanımız olur...

keşke hayat şartları bu kadar acımasız olmasa ve biz çalışan anne adaylarıda evimizde oturup bebeklerimizi kendimiz yetiştirebilsek ama maalesef ne kadar istesende olmuyor işte geleceklerini düşünmek zorundayız bugün tek kişi çalışmış olsa hiç birşeyi yetiştiremeyiz bu hayat şartlarında onun için mecbur çalışmak zorundayız başka şansımız yok gibi inş. bebeklerimizide istediğimiz gibi yetiştirme imkanımız olur...

bende anneanne yada bakıcı çocuğu olsun istemiyorum..ilk 3 sene belki ama sonra mutlaka anaokuluna gitmesi lazım..ben kolej mezunuyum,,istiyorumki çocuğumda en az benim kadar iyi okullarda okusun...11 yıl voleybol oynadım..onunda bi spor dalıyla uğraşmasını istiyorum..yani evdde ot gibi sabah uyan akşam yat olsun istemiyorum..

En son doktor kontrolünde ultrasonu karnıma koyar koymaz "Allaha şükür kalbi atıyo" dedim.. yani ben hayatta tavsiye veremiycem :)) çok endişeleniyorum bişey olcak diye.. bi de az kıpırdıyo.. Allah yardımcımız olsun diyorum

slm kızlar,

hepinize mutlu bir gün diliyorum. bugün izmirde hava çok güzel. sabahtan beri dışarıdaydım ilk defa:) normalde dışarı çıkmıyorum fazla... neyse, bebişlerin büyütülmesi hakkında konuşulmuş. ben de bebeğimi 2 yaşına kadar kendim büyütmek istiyorum. şuan çalışmıyorum işime ara verdim, doktoramı dondurdum. sırf bebişim için bu duruma bi süre daha katlanıcam mecburen. ama maalesef artık doktorama aynı yerde devam etme şansım olmayacak, bebiş 2 yaşına geldkten sonra başka bir okula geçmem gerekicek ki bu çok zor. büyük ihtimal yarım kalır, bu durumda bitiremem diye düşünüyorum. maalesef hayat şartları yüzünden bu duruma geldi olaylar.. yine de bebeğimin yanında olacak olmak beni çok mutlu ediyor, belki ileride başımı taşlara vurabilirim bilemiyorum. kariyer de önemli çünkü sonuçta. ama şuan bunları düşünmek istemiyorum, güzel şeyler düşünmek istiyorum. benim annem çok yoğun çalışan bir bayandı ve ben çocukluğumu hep ondan uzakta geçirdim. 6 yaşıma kadar ananemin yanında büyüdüm, sadece bayramlar ve tatillerde annemi babamı gördüm. kendi bebişim bunları yaşamasın istiyorum..

Ya işte Ayça göreceli evde yetiştirmek isteyene de saygım sonsuz ama bende çocuğum spor yapsın, kolejde iyi bi eğitim alsın isterim.. ha evde olsan anne baba sevgisini alıp dahi mi oluyo? O çocuğa bağlı kafası basmıyosa evde özel hocayla yetiştirsen farketmez ama biz elimizden geleni yapalım, gerisi çocuğa kalmış.. Bu hayaller içinde anne sevgisinin yanında para gerekiyo malesef

ya evde yetiştirmek diye bişeye çok fazla inanmıyorum ben..mesela benim kuzenim anaokulu öğretmeni..2 çocuğu var..ama normalde okulda yaptığı hiçbişeyi çocuklarında uygulayamadı..mesela oğlan 4 yaşında hala altı bezli...hiç bi sosyal aktivitesi yok..çocuk nerdeyse oyun oynamayı bile bilmiyo diim sana...tama çocukla ilgili bu işler..almıyosa hap yapıp yutturamazsın ama annelerde eğitim içi çok uyugn varlıklar diiller...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…