- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #15.421
canım bazı şeyler tabi ki insanın içinde kalıyor, bende bazen iç geçiriyorum şuda olsaydı fena mı olurdu diye.... ama annemin arkadaşının çocukları da bu kadar hayatımız kursta orda burda geçeceğine ailemizle daha fazla vakit geçirebilseydik diyor... dediğim gibi herşeyi tam dengelemek lazım.... inşaAllah bizler evlatlarımızın maddi ve manevi ihtiyaçlarını tam dengeli karşılayanlardan olabiliriz...Aynen öyle Ankara'da hayat çok pahalı
Tabiki orası öyle bu aylık 1000 lira masrafı olanda devlet okulunda anaokuluna gidiyor, yardımcı abla parası alıyorlar aktivitelere oyun malzemesi kitap defter, haftasonları çocuk spora gidiyor yine uygun fiyatlı bi yerde, ayda bi kere tiyatroya götürüyolar, yani asgari masrafları bu halde 1000 tl ha bunları yaptırmazsın belki o zaman 200-300 tl ile aylık evde kendin gül gibi yetiştirirsin mümkün değil mi? o da mümkün ama ben çocuğum sosyal olsun isterim yani spora tiyatroya gitsin isterim mahallemizin devlet okulu kötü durumda başka yere okula göndermek isterim servis falan.. yani senin düşüncende kendine göre güzel masiva bu kişiden kişiye değişir bende normal okullarda okudum falan dersaneye gitmeden üni.ye girdim ama spor yapmadım mesela böle bi yere gönderselerdi fena mı olurdu?
canım ben ankaralıyım, orda doğdum büyüdüm ve kurtuluş gibi pahalı bir yerde geçti çocukluğum gençliğim, merak etme fiyatlardan da gayet haberim varmasiva nerde yaşıyo bilmiyorum ama istanbul olmadığı kesin:)))) yada fiyatlardan bi haber yaşıyo
ya evde yetiştirmek diye bişeye çok fazla inanmıyorum ben..mesela benim kuzenim anaokulu öğretmeni..2 çocuğu var..ama normalde okulda yaptığı hiçbişeyi çocuklarında uygulayamadı..mesela oğlan 4 yaşında hala altı bezli...hiç bi sosyal aktivitesi yok..çocuk nerdeyse oyun oynamayı bile bilmiyo diim sana...tama çocukla ilgili bu işler..almıyosa hap yapıp yutturamazsın ama annelerde eğitim içi çok uyugn varlıklar diiller...
En son doktor kontrolünde ultrasonu karnıma koyar koymaz "Allaha şükür kalbi atıyo" dedim.. yani ben hayatta tavsiye veremiycem :)) çok endişeleniyorum bişey olcak diye.. bi de az kıpırdıyo.. Allah yardımcımız olsun diyorum
aynen bende her kontrolde aynı şeyi söylüyorum. allahım korusun tüm bebişleri.bayramdan sonra kontrolümüz var renkli usgye gircez. zaman geçmiyoama endişelerimden kurtulmam gerekiyor biran önce.
İşe yarar mı bilmem ama ben kendimi şöyle telkin ediyorum: onun da bi kaderi ve ömrü var.. bunu da Allah bilir.. O bize çocuklarımızı bağışlasın, sağlıklarını korusun..
bnde diyorum bunu kendime sürekli canm ama yinede acaba kalıyo ya. bide çok bekledim kurtuluşum oldu benm tedaviler sonucu kavuştum yavruma bu yüzdende sanırım çok pinpirikleniyorum. allahım bebeklerimize sağlıklı uzun ömürler nasip etsn.
Kesinlikle katılıyorum evde olmuyo anne çocuk sürekli.. eğitim vermesi çok zor.. benim annemde çalışıyodu sabahları kreşte oluyodum akşam görüşüyoduk ama anne sevgim eksik kalıpta derbeder olmadım şükür :)) yani hem iyi okuduğuma inanıyorum hem de annem yeterli sevgiyi verebildi.. torununa dayanamıyo tabi işi bırakır ben bakarım diyo ama :)) ben hiç istemiyorum annem yada kayınvalidem baksın..ama şartlar işte(
Kesinlikle katılıyorum evde olmuyo anne çocuk sürekli.. eğitim vermesi çok zor.. benim annemde çalışıyodu sabahları kreşte oluyodum akşam görüşüyoduk ama anne sevgim eksik kalıpta derbeder olmadım şükür :)) yani hem iyi okuduğuma inanıyorum hem de annem yeterli sevgiyi verebildi.. torununa dayanamıyo tabi işi bırakır ben bakarım diyo ama :)) ben hiç istemiyorum annem yada kayınvalidem baksın..ama şartlar işte(
canım benimde sana bahsettiğim buydu işte, çalışmaya asla karşı değilim, hatta bayan çalışmalı, ama bazı anne-babalar var ki ek mesaiydi bilmem neydi çocuklarına vakit ayıramıyorlar, ve çocukları bu sevgiden mahrum kalıyordu, ama sen ne güzel hem maddi-hem manevi doyuma ulaşmışsın.... inşaAllah bizde çocuklarımıza bunu verebiliriz... Bu arada benim işim NLP Eğitim merkezinde... NLP Uzmanıyım, ve orada asistanlık yapıyorum, alanımda sorunlu ilkokul-ortaokul çocuklarıydı.... onların dertlerini dinleyerek 4 senemi geçirdiğim için herşeyde denge şartKesinlikle katılıyorum evde olmuyo anne çocuk sürekli.. eğitim vermesi çok zor.. benim annemde çalışıyodu sabahları kreşte oluyodum akşam görüşüyoduk ama anne sevgim eksik kalıpta derbeder olmadım şükür :)) yani hem iyi okuduğuma inanıyorum hem de annem yeterli sevgiyi verebildi.. torununa dayanamıyo tabi işi bırakır ben bakarım diyo ama :)) ben hiç istemiyorum annem yada kayınvalidem baksın..ama şartlar işte(
Arkadaşlar son yapılan yorumlara bakınca yanlış anlaşıldığımı görüyorum, ben çalışmayın bebeğinize siz bakın, evinizde bakın demedim ki, benim yorumlarımı tam okumuş olsaydınız görürdünüz, bende iki yaşına gelince işime döneceğim,ve çocuğumu da çalıştığım yerde ki kreşe vereceğim.. çünkü bende çocuğun belli yaşa geldiğinde sadece evde anneanne-babaanne eğitiminde büyümesine karşıyım.... benim kastettiğim kendinizi fazla kastmayın, çünkü herşey sadece aktivite yada sosyal hayat değil, herşeyi dengelemek lazım.... çünkü sosyal hayat kadar anne-babayada ihtiyaç duyuyorlar çocuklar, ben görüyorum, çocuklar okul-dersane-kurs-sosyal aktivite... anne babayla hiç bir paylaşımı yok.....
benimde annem çalışıyodu...mesela hergün ağlıyodum arkasından gitme die..ama şimdi diyorumki iyiki ayrılmamış işten çalışmış..
yaa bende çok ağlardım bazen de ananeme bırakırdı kreş tatilse filan.. Sayesinde örgü örmeyi biliyorum öle diyim :))) benim kızda sonunda yemek yapmayı bilen bi tip olup çıkcak kaynanam bakarsa :))
bilsiiinn..oğlum aç kalamaz benimmm:))) ben çok güzel yemek yaparım..gelinde öğrensin..:)))
hey siz dünür mü oldunuzbilsiiinn..oğlum aç kalamaz benimmm:))) ben çok güzel yemek yaparım..gelinde öğrensin..:)))
kaynanası öğretsin o zaman.. ben yemek kurslarına filan gönderiyim.. gerisi sana kalmış :)))acıktım
hey siz dünür mü oldunuz
canım benimde sana bahsettiğim buydu işte, çalışmaya asla karşı değilim, hatta bayan çalışmalı, ama bazı anne-babalar var ki ek mesaiydi bilmem neydi çocuklarına vakit ayıramıyorlar, ve çocukları bu sevgiden mahrum kalıyordu, ama sen ne güzel hem maddi-hem manevi doyuma ulaşmışsın.... inşaAllah bizde çocuklarımıza bunu verebiliriz... Bu arada benim işim NLP Eğitim merkezinde... NLP Uzmanıyım, ve orada asistanlık yapıyorum, alanımda sorunlu ilkokul-ortaokul çocuklarıydı.... onların dertlerini dinleyerek 4 senemi geçirdiğim için herşeyde denge şart
Çok güldüm ya, Allahta sizi güldürsün, ya bende mi oğluşuma şimdiden kız baksam ki:))) ben kızı doğmadan verdim gitti.. sora eş bulmak zor oluyo.. babasını ikna etmeye çalışıyorum :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?