- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #15.581
canım benim doktorumda ilaç veren bir doktor değil, ben demir ve eleviti 16. haftamdan sonra kullanmaya başladım, ondan öncede 9. haftaya kadar folikasit kullandım. 9. ve 16. haftalar arasında hiç ilaç kullanmadım.... doktorumun dediği şu ilaç kullanma vcudundaki eksikleri yemeklerden karşılamaya çalış.... aslında en doğrusu, çünkü mesela bende b12 eksik çıktı diye hemen ilaç verseydi belki ben kolayıma geleceği için et-balık yemeyecektim...ama bana ilaç vermeyip, şunu ye-bunu ye diyor beni gaza getiriyor, eşimde hemen o akşamdan ne yemem gerekiyorsa almaya başlıyor....ve sağolsun eşimde beni ikna etmesini çok güzel beceriyor ve sevmediğim bir çok şey oturup bir güzel yiyorum
bende kramplar başlamıştı dr. verd mağnezyum şimdi daha rahatım geceleri o şiddetli ağrıyla uyanmıyorum neyseki, kalsiyum ve demir hapını bende kullanıyorum bu aralar bayada şiştim valla doğumu kaç kilo ile yapacaz bilmiyorum :26::26::26:
ya aslında burada öyle bir yer olsa ne iyi olurdu, ama doğru dürüst bir lokanta bile yooookBen balığı ya fırında yapıyorum ya da eşim dışarda pişirtip getiriyor.Dışarda pişince ev balık kokmuyor daha iyi oluyor.
ya aslında burada öyle bir yer olsa ne iyi olurdu, ama doğru dürüst bir lokanta bile yooookgeçen bir lokanta açıldı dediler, dışardan bakınca çok modern, içine girincede çok temzidi, ama bıçakarası şiparisi vermiştik, kıymalar çiğ çiğdi, nasıl midem bulandı...bir daha gidemedim...
Canım senin ikizlerin var normaldir aldığın kilo bence.Doğumdan sonra gider ikisiyle birden uğraşırken
canım ya ben hamile olmadan önce iki bardak süt içerdim, hamilelikte içemedim, doktorum ve teyzem her gün iki kaşık keçiboynuzu pekmezi iç dediler, bir kaşık keçi boynuzu pekmezinde yaklaşık bir bardak sütteki kalsiyum varmış, ben iki aydır hergün üç kaşık içiyorum, hiç öyle ağrılarım olmadı çok şükür, sizede tavsiye ederim, çok şükür son bir haftadır sütte içmeye başldım,valla yemeklerden almak güzelde herşeyi birde yetmediği durumlar var onun içinde mecburen ek olarak ilaç kullanıyoruz ister istemez mesela benim doktorum sütü yarım kilo içeceksin kramplar geçer dedi içiyorum banamısın demiyor ki hiçde sevmem sütü mecbur olunca insan herşeyi yapıyor valla artık mağnezyum verdide şimdi baya rahatladım
ayy şunun poposuna bak ya... maşallah benden iyi yüzüyor.bu yabancılar nekadar rahat ben olsam bayılırdım çocuğum öyle suya dalsa.
banada doktorum dikkat et biraz çok alma dedii tuzzlu yeme hani bişey diolar hamileler şişio ondanda olabilir demişti gittiğimde 8 kilo almıştım iki hafta önce şimdi şimdi 13 olduu 42 le başladım 55 olmuşumm bende korktum okuyunca hayatımda ilk defa böle keyifle yemek yedimm şeker falan çıkmasınnn(( ilk defa oğluşum beni tombul yaptııı sen kaç kiloyla başladın 14 kilo iimiş:)))) dktorum bana 20 kilo almaya çalış demişti ama bugünn okuyunca canım sıkıldı
canım ya ben hamile olmadan önce iki bardak süt içerdim, hamilelikte içemedim, doktorum ve teyzem her gün iki kaşık keçiboynuzu pekmezi iç dediler, bir kaşık keçi boynuzu pekmezinde yaklaşık bir bardak sütteki kalsiyum varmış, ben iki aydır hergün üç kaşık içiyorum, hiç öyle ağrılarım olmadı çok şükür, sizede tavsiye ederim, çok şükür son bir haftadır sütte içmeye başldım,
ya bu arada süt deyince siz hangi marka sütü içiyorsunuz, yediğim içtiğim herşeyde hep aklımın bir köşesinde ya ben bunu içiyorum ama ne kadar sağlıklı ki, acaba bunda ne gibi katkı maddesi var, acaba bunu nasıl yapıyorlar, normalde pimpirikliydim, hamilelikten sonra iyice takıntı haline geldi, aslında bu konudada bilgilerimizi paylaşşak iyi olur:44:
size neden balık yağı verdi ki dr bana vermedi...haftada bi gün yiyorum ama öyle düzenli değil benim balık yiyişimde...ben sadece demir,kalsiyum ve vitamin hapı kullanıyorum geçen cuma gittiğimde merdiven çıkarken bacaklarım kesilmeye başladı bana magnezyum verecekmisiniz dedim hayır dedi vermeyeceğim magnezyum annelerde kemik erimesi yapıyor mecbur kalmadıkça vermiyorum dedi...kramp girmeye başlarsa o zaman vericekmiş...
Anne kime denir? Baba kime denir?
‎* Aynı anda kendi çantasını, çocuğunun çantasını, çocuğunun oyuncak kutusunu, m...arket torbasını, çocuğunun ayakkabısını ve hatta çocuğunu taşıyan; bir yandan da ev anahtarını bulmaya çalışan kişiye ANNE; bilgisayar çantasını karısına vererek sadece oğlunu kucaklayana da BABA denir.
* 5 dakikada duş alıp 10 dakika içinde hem kendisini hem de çocuğunu hazırlayana ANNE; o 15 dakika boyunca gömleğine uygun kazak aramakla uğraştıktan sonra kapının önünde çantasını toparlayan karısına 'daha hazırlanmadın mı?' diye sorana BABA denir.
* Uykusuzluktan süründüğü halde uyumamakta direnen çocuğuna söylenen kişiye ANNE; 'uykusu yok belli, olsa gider yatar zaten' diyene de BABA denir.
* 1 saatte üç çeşit yemek, üstüne de salata hazırlayıp bir yandan da çocuğunu yedirene ANNE; iki tane amerikan servis koyarak 'sofrayı hazırladım' diyene de BABA denir.
* Gecede beş kere kalktığı halde şikayet etmeye hakkı olmayana ANNE; 'dün gece uykum bölündü oğlanın ağlamalarından' diye şikayet edene de BABA denir.
* Çocuğu hastalandığında sabaha kadar başında bekleyene ANNE; işten evi arayarak karısına 'ilaçlarını verdin mi?' diye sorana BABA denir.
* Pazar sabahı havanın güzel olduğunu görüp çocuklarını parka götürmeyi planlayana ANNE; 'bu havada spor yapmalı, siz parka gidin ben koşacağım' diyerek kendini sokağa atana BABA denir.
*üm bunları açık açık yazana ANNE; 'hiç de değil, market torbalarını sana taşıtmıyorum' diyerek duruma son noktayı koyana da BABA denir.
.............veee
*Bu diyalogların sonunda birbirine hala gülümseyenlere da AŞIK denir
canım ya ben hamile olmadan önce iki bardak süt içerdim, hamilelikte içemedim, doktorum ve teyzem her gün iki kaşık keçiboynuzu pekmezi iç dediler, bir kaşık keçi boynuzu pekmezinde yaklaşık bir bardak sütteki kalsiyum varmış, ben iki aydır hergün üç kaşık içiyorum, hiç öyle ağrılarım olmadı çok şükür, sizede tavsiye ederim, çok şükür son bir haftadır sütte içmeye başldım,
ya bu arada süt deyince siz hangi marka sütü içiyorsunuz, yediğim içtiğim herşeyde hep aklımın bir köşesinde ya ben bunu içiyorum ama ne kadar sağlıklı ki, acaba bunda ne gibi katkı maddesi var, acaba bunu nasıl yapıyorlar, normalde pimpirikliydim, hamilelikten sonra iyice takıntı haline geldi, aslında bu konudada bilgilerimizi paylaşşak iyi olur:44:
seker yüklemesini kacıncı haftada yaptıracaksınız??? dr. bana 23. hafta için recete yazdı, 50gr.
seker yüklemesini kacıncı haftada yaptıracaksınız??? dr. bana 23. hafta için recete yazdı, 50gr.
çok güzelmiş cnm ya paylaşımın için teşekkür.
Özellikle sonu :):)
( hemen kocama mail attım )
canım ben pınarın sütünü içiyorum hoş burdada başkasını arasanda bulamazsın zaten elimizde olan bu vallakeçibıynuzu pekmezini hergün olmasada arada bende içiyorum sabahları mutlaka faydası vardır diye demekki varmış bundan sonrada içerim artıkkk
Ben Pınarda çalışan bi yakınımın tavsiyesiyle Pınar organik sütü içiyorum, hazır sütler içinde en doğalı oymuş.. Arada meyveli sütleri de içiyorum.. Ama en sağlıklısı günlük süt.. O da çalışırken zor işte..
canım ben pınarın sütünü içiyorum hoş burdada başkasını arasanda bulamazsın zaten elimizde olan bu vallakeçibıynuzu pekmezini hergün olmasada arada bende içiyorum sabahları mutlaka faydası vardır diye demekki varmış bundan sonrada içerim artıkkk
Bana da bayramdan sonraki hafta dedi.. 24. hafta oluyorum
hmm bende içim sütü içiyorum, birde pınarı deneyeyim, inşaAllah burada pınar organik sütü bulabilirim:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?