- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #17.341
Pelvik Baskı
Dolaşım bozukluğu sonucu karşılaşabileceğiniz diğer bir rahatsızlıktır. Kadınlar bu ağrıyı genelde bir ağırlık, hassasiyet ya da bir darbe acısı olarak tarif ederler. Aslında kan, pelvik bölgeye baskı yapmaktadır. Ilık bir duş alarak veya o bölgeye soğuk kompres yaparak rahatlayabilirsiniz.
Bir takım egzersizler de bu rahatsızlığı azaltabilir. Vajina etrafındaki kasları 3-5 saniye kadar sıkın ve bırakın. Kalça ve karın kaslarınızı sıkmadan yapmaya çalışın ve gün içinde her iki satte bir 5-10 kez yapın. Zamanla bu kasılma hareketlerini 10-15 saniyeye çıkarabilirsiniz.
yaw nasıl sıkıcamki ordaki kaslarıı..zaten çok ağrıyo..uffff
gelde bunu yap söylemesi kolayy
evet cnm ama anakucaklarının eğimli yapısı yenidoğmuş bebeklerim omurga yapısına tam uyum sağlamıyor diyormuş bazı drlar önermiyormuş. onun için ben tedbir olarak portbebeyi de yanıma alıcam. arabaya bindikten sonra gerekirse anakucağına yol boyunca yatırırm, inerken tekrar portbebeye koyarım diyorum..bizim sitenin park yeri ve evimiz arasında baya mesafe var çünkü
bendede öyle...ya bide benim leğen kemiğim çok ağrıyo arkadaşlar yaaa...deliricem..bacaklarımın arasından sanki tutup çekiyo birilerii
valla denedim olmuyo..kalça sıkılmadan diğer kaslar sıkılmıyo:)) ay sinirlerim bozuldu artık benim iyice yaaa...
Pelvik Baskı
Dolaşım bozukluğu sonucu karşılaşabileceğiniz diğer bir rahatsızlıktır. Kadınlar bu ağrıyı genelde bir ağırlık, hassasiyet ya da bir darbe acısı olarak tarif ederler. Aslında kan, pelvik bölgeye baskı yapmaktadır. Ilık bir duş alarak veya o bölgeye soğuk kompres yaparak rahatlayabilirsiniz.
Bir takım egzersizler de bu rahatsızlığı azaltabilir. Vajina etrafındaki kasları 3-5 saniye kadar sıkın ve bırakın. Kalça ve karın kaslarınızı sıkmadan yapmaya çalışın ve gün içinde her iki satte bir 5-10 kez yapın. Zamanla bu kasılma hareketlerini 10-15 saniyeye çıkarabilirsiniz.
yaw nasıl sıkıcamki ordaki kaslarıı..zaten çok ağrıyo..uffff
şöyle dene o zaman oluyor, sanki çok sıkışmışsında tutmaya çalışıyormuşsun gibi düşünerek sık o zaman sadece vajina ve çevresi kasılıyor kalça çok çok az kasılıyor, diğer türlü kalça çok kasılıyor bende o yazan egzersizi yapıyorum çünkü.
şöyle dene o zaman oluyor, sanki çok sıkışmışsında tutmaya çalışıyormuşsun gibi düşünerek sık o zaman sadece vajina ve çevresi kasılıyor kalça çok çok az kasılıyor, diğer türlü kalça çok kasılıyor bende o yazan egzersizi yapıyorum çünkü.
Hamilelikte yapılabilecek basit egzersizler var çok iyi geliyor,dr izin veriyorsa yapmaya çalış canım.Kaslarımız hamilelikten dolayı zayıflıyor çünkü.Zamanla ilaç kullanmaya bile gerek kalmayabilir.
slm kızlar dünden beri dr koşturuyorum dikiş sormak için 2 dr sordum dikiş bu aylarda çok tehlikeli dedi yarında universiteye gitçem bide ordaki dr sorcam ne yapacağıma karar veremedim bide dikiş atılmasa neolur dedim dr belli olmaz 9 aya kadar gidebilir dedi
rahimağzı uzunluğu şuan tehlikede değil dedi
buarada unutmadan anlatiimm..medical parkta doğum yapmayı düşünen arkadaşlar..2 hafta önce benim arkadaşımın eşi orda doğum yaptı..bebek beklenen tarihten bikaç gün önce geldi..ufaklığı küvöze almışlar ve geceliği 1800 liraymış..ve özel sigorta sadece %20 sini ödüyomuş..ama eğer hemen çocuğu sgk da üstünüze alırsanız sgk tamamını ödüyomuş..dikkat edin..para koparsınlar diyede uzun tutuolar küvözde
ya bu konuda uzman prof.falan yok mu..bulsana öle birini de ona sor..doktorlar bi garip..birinin dediğini öbürü kabul etmiyo
canım arkadaşına söle hemen sigorta yaptırsın bebeğin küvoz masrafını hastane karşılıyo benim bebeğim özelde yattı hiç ücret almadılar sadece bez parası alıyolar
hamilelik yogası yapıyordum canım ben ama benim belimde 3 tane disk kayması var ve yoga ile beraber vücudun ağırlık merkezi değiştikçe ağrılar arttı, bıraktım bende, düzenli yürüyüş yapsam biraz rahatlarım büyük ihtimalle, haftada 3 günden hergüne çıkardı doktorum yapmaya çalışıyorum ama yağmur soğuk zor oluyor alışveriş merkezlerindede tempolu yürümek garip oluyor :)
slm kızlar dünden beri dr koşturuyorum dikiş sormak için 2 dr sordum dikiş bu aylarda çok tehlikeli dedi yarında universiteye gitçem bide ordaki dr sorcam ne yapacağıma karar veremedim bide dikiş atılmasa neolur dedim dr belli olmaz 9 aya kadar gidebilir dedi
rahimağzı uzunluğu şuan tehlikede değil dedi
c.tesi doktor amcaya şikayetleri sıralicaz zaten adamda dicek önceden bişey yoktu şimdi nooldu..buarada ben o doktorun ismini falan uymak istemiyorum diye bişey yok..sadece bana deseydiki ayça benim totom yemiyo güzelim seni doğurtmaya onun için sen git kendi doktorun doğurtsun deseydi yeterdi..ama yok efendim kadro yok yok efendim doğum başlarsa herkesi toplayamam falan demesi beni kızdırdı..
selam kızlar...geçmişi okumadım henüz..umarım herkes iyidir...aşımı yaptırıp öyle geldim işimin başına...inşallah çok sızlanmadan atlatırım bugünü:)bebeğimin kalbini de dinledik...ebe arkadaşların olumlu motivasyonlarıyla güne devam edicem bugün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?