2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Ya kızlar sadece benim oğlummu huysuz doğum yapanlar yazsın lütfen... hatta bu yazımı birkaç gün sonra okuyanlar özel mesaj atsın... belli bir saat olunca oğlumu susturana ödül vercem o kadar ancak meme ile susuyor... sanırım gaz, sancı. off bugün yeni bir iksir bulduk bu gece şükür iyi uyuduk... dut ve rezene karışımı çay 1-2 kaşık verdik iyi geldi...
perşembe günü 1 aylık olacağız. aşı ve kontrolü var... sağlık ocağına götürmeyeceğim sarılık yüzünden korkuttu ya bizi hemşire... birde hiç güzel iğne vurmuyor... özel doktordada ücretsiz nasılsa... bizden haberler böyle gaz, sancı sorunu yaşayan varmı?

benim bebeğimde sadece memede susuyodu. ben ıyuncak emzikle bu işi çözmeye çalıştım ki bi nevi de olsa çözüldü. dr da emzik ver en azından biraz dinlenirsin dedi. gaz sancısında kimi bebekler arabayla turlayınca susar, kimi memede susar kimi çamaşır makinası ya da saç kurutma mak. sesinde susar dedi. onun dıişında verilen ilaçlar rezene tarzı içecekler tam olarak sorunu çözmesede rahatlamsına yardımcı olur.ama bi gerçek var ki gaz sorununun kesin bi çözümü yok. her bebek farklıdır. mesela benim bebeğime zinkodan ziyade omx ilacı daha iyi geldi gibi. ama başkasına başka bişe iyi gelebilir. sallama işi de çözüm ama alışınca ilerde sıkıntı olur. sanırım her yolu deneyeceğiz. çözümü bulalaım diyene kadar bakarız 3-4 ay geçmiş ve gaz da kalmamış:))

ben pişik için hametan, nıvea, bella b kullanıyorum. dönüşümlü sürüyorum. yani bi kere alt açtığımda hametan sürdüysem bi dahakine sürmeyip bi sonrakinde bella b yi sürüyorum mesela. şimdiye kadar kızarıklık dahil olmadı. bella b biraz pahalı 38 lira sanırım. ama ben onu doğumdan önce şampuanı, vücut kremi, ve pişik kremi seti şeklinde almıştım. tamamen organik olduğu için ilk başta bunu kullanmak istedim.

Son düzenleme:
MERVE canım gözünaydın Allah analı babalı büyütsün..fıtıktanda kurtardın..

canımm teşekkür ediyorum vallahi kurtuldum yaaa, bebegimin bugün 6. günü masallah göbegi de düştü,pek sevinçliyim bugün :16:

canım yaa sende mi doğum yaptın, fıtık ameliyatınıda oldun mu, inşaAllah daha iyisindir, ben hala beklemedeyim,ne sancı, ne nişan hiç bir belirti yok, cuma günü 40. haftamda bitiyor, hayırlısı bakalım:8:,

kaç gündür evde net olmadığından giremedim, net dün geldi, bide kardeşimgil sağolsunlar benim için evdeki masaüstü bilgisayarı tamir ettiler, artık daha rahat girebileceğim:32::32:

canımm evet dogum yaptım Allaha sukur. sen acele etme olsun, bende 39+2 de sezeryan oldum,cok kızıyordum doktoruma ama sezeryan için gttgmde 2 cm acılmam vardı,dogum baslamıs. sezeryandan snra hemen sütüm geldi maşallah :nazar: :nazar: bende epeyy giremedim nete,alışamamıstım kızımın düzenine ama yavaş yavaş ögreniyoruz birlikte :16:

kızlar herkese mrb
doğum yapmış arkadaşları tebrik ediyorum
ben 38+3 günlükken kızımı kucağıma aldım 17 martta sabah sancıyla uyandm leke geldi ilçedeydik kalktık dr.a gittik yolda sancılar azıcık arttı tabi ben acaba doğum başladı mı die düşünürken suyum geldi. 3cm açılma olmuş ne zaman doğar belli olmaz dediler serum taktılar sancılarım dahada arttı dayanılmaz bişeydi 3 saat sancılarla kendimi nerelere vuracağımı şaşırdım :5: bu daha başlangıç dediler çocuk aşağı inmemiş dedler 3 gün bile sürebilir dediler ben de sezeryan istiorum dayanamıorum dedim onun içinde 1 saat daha çektim o sancıları neyse sez.e aldılar belden iğne yapıp yarı uyusturdular karnımı yardıklarını hissettiğimde midem bulandı kustum dr. sez. bile zor olacak bebek hep yukarı çıktı dedi kusunca beni komple bayılttılar ve uyandığımda kzıım olmuştu ben de mide bulantısı ve müthiş baş ağrısı vardı hala başımı kaldıramıorum narkozun etkisi dediler eğer başta komple bayıltsalar böyle olmayacakmış bilmiorum kaderimde ne varsa onu yaşadım ama çok şükür kızım sağlıklı ben de hala yatıorum :(( bi emzirmeye bi de tuvalete kalkıorm.benim gibi olan var mı aranızda baş ağrısı için naptınız cünkü başımı her kaldırdığımda sanki kafamın içinde çamaşır mak. çalışıo gibi gürültü ve uğultu var inşallah ağrılarım geçer de biran önce ayağa kalkıp çocuğumla ilgilenebilirim Doğum yapacak arkadaşların Allah yar ve yardımcısı olsun.
dualrınızı bekliyorum hepinizi öpüyorum.

canımmm hayırlı olsun aldın kızını kucagınaa,Rabbim saglık sıhhat versin bir ömür mutlu mesut yasasın minik inşallah. zor olmus dogumun ama olsun Allaha sukur melegin saglıklı sen günden güne daha iyi olacaksın. benim genel anestezi oldu,fıtık ameliyatıda oldugum için bugün biraz toparlandım. narkozun okdr yan etkileri oldugunu sanmıyorum,epiduraldendir belki. narkozu atlatmak ya kusarak yda faranjit geçirip oluyor genelde,baş agrısı pek olmuyor.

19 mart 2012 günü saat 08.37 de oğlumuz cantuğa kavuştuk epidural sezeryan ile şimdi ikimizde sağlıklıyız.. çok şükür... sezeryanın olumsuz hiç bi yan etkisini görmedim hiç ağrım sızım yok bide oturup kalkarken dikişlerim acıyo biraz o kadar...

canım benim hayırlı olsunn Allah uzun saglıklı bir ömür nasip etsin inşallahh yavruna sana ailene.

yaaa güzel anneler nolurr ama nolurr bana su gögüs yaraları için iyi bi krem söyleyin artık delirdim delircem,fenalardayım. Hpa Lanolin kullanıyorum karbonatlı su falan fisan ama resmen uçları bir kaç parçaya ayrıldı ( olmayan uçlarım ), bazı kısımlarında sanki derisi kalktı böle ciger gbi. bögg artık.. şu agrılarımı gidericek mucizee bi ilaç krem var mıdır :43:

ayyyy çıldıracaammmm. kızlar ya 1 ay sonunda bebeğiniz kaç kilo aldı. bu kilo alımını doğum kilosuna göre mi söyleyecez yoksa şişlikler düştükten sonraki kilosuna göre mi. benim bebeğim doğum kilosuna göre 1 ayda 600 gr almış dr az dedi başka bi doktor düştüğü kiloya bakarak çok iyi dedi. düştüğü kiloya göre 1200 gr almış oluyo çünkü.ben sadece anne sütü veriyorum. napacam bilmiyorum. bebeğim aç mı kalmış? mama vermek istemiyorum. herkes bişe söylüyo ufff sıkıldım yaaaaaaa

bizim doktor günde 20-30 gr alması gerekiyo dedi..eğer almazsa yeterli beslenmiyo demektir dedi..ona göre hesapla işte...

cok dua edin kızlar nolur inanılmaz korkuyorum yarın sabah 9 bucuk gibi epidural sezaryen olucam,
çoğumuz aldı bebeğini kucağına ne güzel darısı bizlerin başına,
inşallah herşey yolunda gider, ben ve meleğim sizi cok seviyoruz hakkınızı helal edin
dualarınızı beklioruz..

canımm evet dogum yaptım Allaha sukur. sen acele etme olsun, bende 39+2 de sezeryan oldum,cok kızıyordum doktoruma ama sezeryan için gttgmde 2 cm acılmam vardı,dogum baslamıs. sezeryandan snra hemen sütüm geldi maşallah :nazar: :nazar: bende epeyy giremedim nete,alışamamıstım kızımın düzenine ama yavaş yavaş ögreniyoruz birlikte :16:
:8: canım hadi gözün aydın, baya sıkıntılıydın ama çok şükür atlattın, Rabbim bebeğinede hayırlı sağlıklı ömürler versin, darısı bize inşaAllah:16:

cok dua edin kızlar nolur inanılmaz korkuyorum yarın sabah 9 bucuk gibi epidural sezaryen olucam,
inşallah herşey yolunda gider, ben ve meleğim sizi cok seviyoruz hakkınızı helal edin
dualarınızı beklioruz..
Canım Rabbim yar ve yardımcın olsun, inşaAllah hayırlısı ile bebeğini kucağına alırsın duamız seninle ve bizim gibi bekleyenlerle:9:

perimm
özelden msj atamıorum sağol canım ya valla en ii çeken anlaar derler ya inşallah geçer benim de ağrılarım o kulaklarımdaki uğultu var ya kendimi delirmiş gibi hissediorum ya benden başka kimse ses duymuo :(( sana da Allah sağllık şifa versin inş. canım cvp yazdığın ve moral verdiğin için çok tşk ederim inan çok sevindim

19 mart 2012 günü saat 08.37 de oğlumuz cantuğa kavuştuk epidural sezeryan ile şimdi ikimizde sağlıklıyız.. çok şükür... sezeryanın olumsuz hiç bi yan etkisini görmedim hiç ağrım sızım yok bide oturup kalkarken dikişlerim acıyo biraz o kadar...
maşallah cantuğ bebek'e:nazar::nazar: Allah analı babalı büyütmek nasip etsin.. sezeryandan da sağ salim ağrısı kurtulmuşsun, en az hasarla en azından... inşallah, darısı başımıza cnm
kızlar herkese mrb
doğum yapmış arkadaşları tebrik ediyorum
ben 38+3 günlükken kızımı kucağıma aldım 17 martta sabah sancıyla uyandm leke geldi ilçedeydik kalktık dr.a gittik yolda sancılar azıcık arttı tabi ben acaba doğum başladı mı die düşünürken suyum geldi. 3cm açılma olmuş ne zaman doğar belli olmaz dediler serum taktılar sancılarım dahada arttı dayanılmaz bişeydi 3 saat sancılarla kendimi nerelere vuracağımı şaşırdım :5: bu daha başlangıç dediler çocuk aşağı inmemiş dedler 3 gün bile sürebilir dediler ben de sezeryan istiorum dayanamıorum dedim onun içinde 1 saat daha çektim o sancıları neyse sez.e aldılar belden iğne yapıp yarı uyusturdular karnımı yardıklarını hissettiğimde midem bulandı kustum dr. sez. bile zor olacak bebek hep yukarı çıktı dedi kusunca beni komple bayılttılar ve uyandığımda kzıım olmuştu ben de mide bulantısı ve müthiş baş ağrısı vardı hala başımı kaldıramıorum narkozun etkisi dediler eğer başta komple bayıltsalar böyle olmayacakmış bilmiorum kaderimde ne varsa onu yaşadım ama çok şükür kızım sağlıklı ben de hala yatıorum :(( bi emzirmeye bi de tuvalete kalkıorm.benim gibi olan var mı aranızda baş ağrısı için naptınız cünkü başımı her kaldırdığımda sanki kafamın içinde çamaşır mak. çalışıo gibi gürültü ve uğultu var inşallah ağrılarım geçer de biran önce ayağa kalkıp çocuğumla ilgilenebilirim Doğum yapacak arkadaşların Allah yar ve yardımcısı olsun.
dualrınızı bekliyorum hepinizi öpüyorum.
maşallah:nazar::nazar: en kısa zamanda problemlerin son bulacak , bak herkes öyle diyor. azcık daha sabır. sonrasında bebeğinle ilgileneceksin gönlünce.. Allah analı babalı byütsün, nazarlardan saklasın...

cANIM aLLAH YARDIMCIN OLSUN, KOLAY VE SAĞLIKLI DOĞUMLAR NASİP ETSİN.
sağolasın...duaların gerçek olsun inşallah...

canım hayırlı doğumlar diliyorum sana. dularımız seninle...
ben genel anestesi sezeryan ameliyatı oldum...
sabak 8.45 doğumum olduğu için lavman yapılmadı aç karnıydım ve evden çıkmadan lavaboya çıktım hemşireye söyledim gerek yok o zaman dedi... ama öğlen fln olsaydı ameliyat kesin yaparlardı... sonda takılıyor ve ben ameliyat stresinden kendimi çok kastım canım çok yandı birde hemşireden azar işittim gerizekalı kadının tekiydi... titreye titreye ameliyathaneye gittim. ameliyathane ekibi o kadar iyiydiki çok rahatlattılar... doktorumu görünce zaten iyi oldum... narkozdan 2 nefes çekince kendimi odada üstümü giydirilirken hatırlıyorum...
hastanede zaten hemşireler sürekli sana gelecek ve yapman gereken herşeyi söyleyecekler... bu yüzden ameliyat sonrası için canını hiç sıkma... benim eşim çok duygusal çok kormuş beni ve oğlumuzu görünce çok rahatlamış... hatta bebek benden önce gelmiş aklı hep bendeymiş... eşini ameliyathaneye sokma konusuna seçimi ona bırak. girmek istemiyorsa sakın zorlama bunu bir makalede okumuştum...
zaten eşim benden daha hevesli doğuma girmeye ama yine de girmesin istiyorum bugün.son gün fikri değişebiliyormuş insanın demekki:)) aylardır eşimi doğumda yanımda hayal etmiştim, o da öyle istemişti ama kısmet bakalım. sezeryanında ekip sana yardımcı olmuş, rahatlatmış, ne güzel.. artık bizim paşanın gönlü ne isterse, nasıl doğmak isterse öyle doğacak.. yarın suni sancıdan sonra olmadı sezeryan... dualarınızı eksik etmeyin. Allah cümlesini kurtarsın bir avazda.. kimseyi darda bırakmasın.. amin..bilgiler için de teşekkür ederim:)

Canım normal doğumda sonda takılmıyor, ben son ana kadar kendim gittim tuvalete. Bence tok git ben akşam yemeğiyle gece 11'de gittim suyum geldi diye ertesi gün 17.42'de doğum yaptım su yemek vermediler sezeryana dönme ihtimaline karşı bitkin düştüm. Benim suni sancı verildiğinde sabak 10'du 2 cm açıklığım vardı ve doğru dürüst kendi sancım yoktu. 4 cm'de epidural yapıldı. Senin sancın da varmış çok daha kolay olur inşallah. Allah yardımcın olsun sağlıkla al bebeğini kucağına.
bilgiler için teşekkürler...4cm açıklıktan sonra epidural taktılar demişsin, sonrasında sancıları daha az hissetmiş olmalısın... ıkınmada problem yaşamışmıydın cnm, en çok ondan korkuyorum da

merhaba sevgili mart anneleri, ben nisan annelerindenim, oğluşla gezmeye çıkmadan bir bakayım dedim topiğe, geçen cuma doktorumuz her şey yolunda demişti ama dün aklıma takıldı , benim oğlan sık sık gövdesini karnımın soluna , ayaklarınıda karnımın sağ kısmına dayıyo, bu çocuk doğum posizyonunu aldı mı almadı mı anlayamıyorum, yani baş aşağıda değilde sanki karnımda yan duruyo gibi hissediyorum, sizler doğum pozisyonuna geldiğinde bebeğinizin hareketlerini nasıl hissediyordunuz?
ben de merak ederdim nasıl durduğunu, aynı senin gibi hissediyordum çünkü.. başını altta düşün... sırtını c şeklinde sağ tarafına dayadığını düşün. poposu iki gögsünün arasında. ayaklarını ve kollarını ise sol tarafa atmış şekilde duruyorlarmış..bana doktorum böyle söylemişti...

merhaba hanımlar

herkes doğum yaptı galiba herkes bebekleri ile ilgili konuşuyor artık ne güsel ne güsel

ben bayadır giremiyorum topiğe malum taşınma olayım vardı bitti çok şükür evime de
yerleştim

kırk haftamı aşıyorum bu gün itibariyle ama ne sancı nede bir belirti var
sabırsızlanmaya başladım zamanı geldi gelsin artık bebişim
güle güle otur yeni evinde, yeni kısmetlerle ve bebeğinle inşallah. hayırı doğumlar diliyorum sana da ve doğuracak olan herkese...

dualarınızı beklioruz..
ben de yarın 8.30 da hastanede olacağım canım, suni sancı verilecek.. korku illa ki oluyor, ama bebişlerimize kavuşmaya odaklanmalıyız zannımca:D yoksa vakit geçmiyor.. herşey yolunda gider umarım..dualarımız seninle ve tüm doğumu bekleyen arkadaşlarımızla... inşallah biz de bebeklerini kucağına alan taze annelerimiz gibi sağsalim doğuruveririz... herkesten dualarını eksik etmemesini istiyorum.. hakkınızı helal edin... öpüyoruz sizi:16::16:

:8: canım hadi gözün aydın, baya sıkıntılıydın ama çok şükür atlattın, Rabbim bebeğinede hayırlı sağlıklı ömürler versin, darısı bize inşaAllah:16:

Canım Rabbim yar ve yardımcın olsun, inşaAllah hayırlısı ile bebeğini kucağına alırsın duamız seninle ve bizim gibi bekleyenlerle:9:

saol cnm bnm rabbm hepimizi sağ salim kavuştursun inş

canım öncelikle bebeğini sağlıcakla kucağına almışsın, gözün aydın, baş ağrında geçer inşaAllah, dün biraz geçmişi okudum,denedin mi bilmiyorum ama bol bol su içmenin ve türk kavesi içmenin azda olsa rahatlattığını yazmışlardı:44:, inşaAllah hemen atlatırsın:16:

çok geçmiş olsun .Allah sana ve bebişine sağlık versin.Ameliyattan sonra bol bol su içmen gerekirdi.Bende sez.oldum ameliytatan 2saat sonra 3litreden fazla su tükettim.Baş ağrım vs yok.en kısa zamanda ayağa kalkarsın inşAllah

canımm teşekkür ediyorum vallahi kurtuldum yaaa, bebegimin bugün 6. günü masallah göbegi de düştü,pek sevinçliyim bugün :16:

canımmm hayırlı olsun aldın kızını kucagınaa,Rabbim saglık sıhhat versin bir ömür mutlu mesut yasasın minik inşallah. zor olmus dogumun ama olsun Allaha sukur melegin saglıklı sen günden güne daha iyi olacaksın. benim genel anestezi oldu,fıtık ameliyatıda oldugum için bugün biraz toparlandım. narkozun okdr yan etkileri oldugunu sanmıyorum,epiduraldendir belki. narkozu atlatmak ya kusarak yda faranjit geçirip oluyor genelde,baş agrısı pek olmuyor.

canım benim hayırlı olsunn Allah uzun saglıklı bir ömür nasip etsin inşallahh yavruna sana ailene.

hepinize çok tşk ederim kızlar evet dr. da bol bol su ve nescafe iç demişti öyle yaptım ve hala yapmaya devam ediyorum inşallah düzelecek hayırlısıyla iyiki varsınız sevgili anneler

sıcak havlu zararlı olmazmı çünkü soguk sürdügümm zaman rahatlıyo gıbı oluyorum :S yinede cok tesekkur ederım cnmm

canım ben de burdaokumuştum...tecrübem yok tabi...

bnada dr.yün korse tak dedi ama tabi sezeryanda nasıl olur bilmiyorum..bnde 40 çıksın spora başlıcam karın egzersizleri fln..gerçi indi karnım ama eskisi gbi diri değil tabi sıkılaştırmalıyım onu :))

maşallah erkenden inmiş karnın...geriye kalan da sporla gider inşllah..

ayyyy çıldıracaammmm. kızlar ya 1 ay sonunda bebeğiniz kaç kilo aldı. bu kilo alımını doğum kilosuna göre mi söyleyecez yoksa şişlikler düştükten sonraki kilosuna göre mi. benim bebeğim doğum kilosuna göre 1 ayda 600 gr almış dr az dedi başka bi doktor düştüğü kiloya bakarak çok iyi dedi. düştüğü kiloya göre 1200 gr almış oluyo çünkü.ben sadece anne sütü veriyorum. napacam bilmiyorum. bebeğim aç mı kalmış? mama vermek istemiyorum. herkes bişe söylüyo ufff sıkıldım yaaaaaaa

canım bence de normal bir ayda 600 gram olsa bile..zaten aç kalsa anlarsın.sürekli ağlar, aranır, ayni anlar bi şekilde insan

hayırlı olsun canım...allah uzun, sağlıklı, hayırlı ömür versin yavruna

KIZLAR......20.03.2012 SAAT 12.30 TA KIZIM MASAL I KUCAĞIMIZA ALDIK 3.400 DOĞDU MASALLAH SUAN HASTANEDEYM AĞRILARIM VAR NORMAL DOĞUM OLACAKTI SUNİ SANCI ALMADAN HERSEYİM NORMALDİ ACILMAM 6-7 CM Dİ HATTA EPİDURAL ANESTEZİ YAPILDI BEL OMURUMDAN AMA SUYUM GELDİ MEKONYUM ÇIKTI YANİ BEBEĞİM KAKASINI YAPMIŞ VE NABIZ ATISLARI DÜŞMEYE BASLAYNCA ACİL EPİDURAL SEZARYENE ALINDIM VEE BENİM İÇİN PEK İYİ GECMEDİ NEYSE HERKESİ ALLAH KURTARSI N Bebeğime kavustum sağlıklıca bi görsenz çok tatlı masallah :) bi süre GİREMEYECGM :nazar:

kızlar farklı emzikler denediniz mi? değiştirmeyi deneyin bi. ben avent silikon emzik almıştım. ama onu almasaydı eşime kauçuk aldırmayı o da olmazsa damaklı denemeyi düşünüyordum. ( kimi bebeklerin bunları da sevmeyip bakkalda satılan 1 liralık emzikleri alabildiğini duymuştum :)
ama neyse ki gerek kalmadı. ilk gün tuttu emziği çok şükür, şimdi de seviyo ama ben veremiyorum. doktrumuz ilk bir ay vermeyin bebek sizin memenizle onun arasında kalmasın karmaşa yaşamasın, bir ay sonra ben zaten gece uyurken emzik verebilirsin dicem dedi. ve söyleyen prof. ve yeni doğan uzmanı... ilk kontrolmüzde söylemişti. 3 günlükken. şimdi çok ağlamadıkça mecbur kalmadıkça vermiyorum. bu konuda bildiklerim bunlar sizinle de paylaşayım istedim.

o zmn memeyi beğenmedi çünkü her memeyi emmiyolar insanlar kaç tane emzik deniyo tutturana kdr..onlarında bi damak zevki var :9:

bn damak emziği almıştım madem 1 ay sonra demiş dr 1 aya kadar denerim tutmazsa hala diğer emzikten alayım ama o zmn alırmıki

dualarınızı beklioruz..
allah yardımcın olsun cnm...

KIZLAR......20.03.2012 SAAT 12.30 TA KIZIM MASAL I KUCAĞIMIZA ALDIK 3.400 DOĞDU MASALLAH SUAN HASTANEDEYM AĞRILARIM VAR NORMAL DOĞUM OLACAKTI SUNİ SANCI ALMADAN HERSEYİM NORMALDİ ACILMAM 6-7 CM Dİ HATTA EPİDURAL ANESTEZİ YAPILDI BEL OMURUMDAN AMA SUYUM GELDİ MEKONYUM ÇIKTI YANİ BEBEĞİM KAKASINI YAPMIŞ VE NABIZ ATISLARI DÜŞMEYE BASLAYNCA ACİL EPİDURAL SEZARYENE ALINDIM VEE BENİM İÇİN PEK İYİ GECMEDİ NEYSE HERKESİ ALLAH KURTARSI N Bebeğime kavustum sağlıklıca bi görsenz çok tatlı masallah :) bi süre GİREMEYECGM :nazar:

gözün aydın cnm allah analı babalı büyütsün...

perimm
özelden msj atamıorum sağol canım ya valla en ii çeken anlaar derler ya inşallah geçer benim de ağrılarım o kulaklarımdaki uğultu var ya kendimi delirmiş gibi hissediorum ya benden başka kimse ses duymuo :(( sana da Allah sağllık şifa versin inş. canım cvp yazdığın ve moral verdiğin için çok tşk ederim inan çok sevindim

aynı şeylerii yaşadım cnm ben diyorum sesi duymuyo musunuzz diyolar ne sesi.. korkma cnm delirmedin:))
meleklerimizin doğum anını görmek için bu kararı verdik ve çekicez mecbur, o güzel anı düşün, onun için çekiyorum ve geçecek diye düşün.. olurmu tatlımm.. :16:

kız doğuracan hala geziyosun:)))))) hadi doğurda al oğluşunu kucağına...eee şimdi hangi doktora hastaneye gidiyosun? son anda değiştirmişsin..
E kolay dogsun dıye gezıorum teyzesııı:))) Artık hıssedıorum asaya dayandı sankıı baskı varr bu cocukk bu hafta gelırrr dıye dusunuorum:))) Annemm ben karsıya gectım sıslı memorıal fıgen hanm var ona olck dogumum kısmetse. Napımm doguramazsn sezryn dedı yanı yıne tmm zor olur ama bırlıkte asmaya calısırız elmzdn gelenı yaprz gıbı bıseyler desydı yıne degıstrmezdım dırek yok sen doguramazsn kafası soylee kemıgn boyle dıyınce hemen ordan uzaklastım hakkımda hayırlısı artık:)) dogum baslarsa sıze hemen naklen yayın yaparım ınsallahhh:)
ben de aynı durumdayım..nişan geldi ama karnım gram inmedi aşağı...o yüzden doğurcak gibi hissedemeiyorum...ama bi arkadaşa doktoru önceden inecek diye bişey yok, anlık bi mesele o demiş.zaten bebek kanala girdimi doğum başlar, önceden ço böyle belirtiler beklemeyin demiş......sen bi de o kadar hareketliydin hamilelik boyunca, bence gayet kolay doğurursun...
Bende ınmedı ınemdı dıorum amaa cıplak baktım boyle top gıbı olms yıne gogsumn altında lakın ovallesmıs dun grm ınmemıstıı annemler bakıp bakıpp o karınla bu nısanın ne alakası var dıyolardı:))) Canımmmmm ınsallahh kolay dogumlarımz olurrr bende dr yok doguramazsn sen sezryn dıyınce nasıl yaa ben okdr hazırlandım dıye hayıflanıodum:))) Hazmedemedmmmm yanııı okdr calıstım bu sınavaaa gırmeden men edılms gıbı hıssettm kendımı:))) Hakkımzda hayırlısı sonu sezrynlada bıtebılr ne yasıcksam vaktı gelınce gorcem ama en azındn denedım derım:)

canım hadi hayırlısı alıntılardan son haber varmı göremedim sağlıkla kucağına al yavrunu...

Ronyacım gözün aydın. Allah analı, babalı büyütsün...
Aminnn sekerımmm saolasın ALLAH razı olsun..
dualarınızı beklioruz..
Canım hadı bekledıgn zaman geldı cattı:) Kolay dogumun olsun ınsallah saglıkla al bebegnı kucagına..

Vayyyyyyyy senı tofiii tofiiiitaaaaaaaaaa:)) Demekk sesszce dogurursn heee bıde burda aglıodun doguramıorum bılmem ne dıyee:)) Gozun aydın ALLAH basgıslasın.. Hakkında hayırlısı boyleymıs saglıkla yanında yaa mınık kızın gerısı onemsız... Gule gulee buyut bebegnı darısı basımıza..

yaaa güzel anneler nolurr ama nolurr bana su gögüs yaraları için iyi bi krem söyleyin artık delirdim delircem,fenalardayım. Hpa Lanolin kullanıyorum karbonatlı su falan fisan ama resmen uçları bir kaç parçaya ayrıldı ( olmayan uçlarım ), bazı kısımlarında sanki derisi kalktı böle ciger gbi. bögg artık.. şu agrılarımı gidericek mucizee bi ilaç krem var mıdır :43:

ben aynı sorunu yaşamış biri olarak kremlesem bile emzirdiğim sürece yaralarım iyileşmedi. kalkan kullandım yinede canım acıyodu. çözümü pompada buldum. 2 ya da 3 gün boyunca sütümü pompayla sağdım. bebeğe hiç göğsümü vermedim. o süre içinde sürekli kremledim. lanomere ve bella b diye 2 kremi dönüşümlü sürdüm. ama hangisi iyi geldi bilmiyorum. tek bildiğim emzirdiğim sürece bu kremleri sürsemde yaralarım iyileşmiyodu. hatta ben soğan suyunu da denedim ayvayıda. ama ne çare. en güzeli pompayla sağıp uçlarını kremleyip 2-3 gün göğüs ucunu dinlendirmekle çözdüm. duş alıncada kuruyan kabuklar iyice yumuşadı döküldü.bide ped kullandım. çamaşırıma değdikçe bile sızıdan duramıyodum çünkü. ped o anlamda iyi geldi. sonrası rahat rahat emzirdim. yaralarım varken bebeğin uyunmasını hiç istemiyodum. çünkü emzirmek işkence olmuştu bana ama şimdi çok keyifli. umarım sorunun en kısa sürede çözülür.

mrb bende mayıs annesi olmaya hazırlanıyorum inşallah .ben yeni doğan hemşşiresiyim.çalıştığım hastanenin cildiyeciside yeni doğum yaptı özellikle gittim onunla da konuştum çünkü göğüs uçlarım normalde bile yara olur.oluşmuş yaraya en iyi gelen ilaç evicap kapsülmüş.kendiside onu kullanıyormuş.bende aldım hazırladım.7 tl falan onu delip emzirdikten sonra sürüyorsun emzirmeden öncede yıkıyorsun.sende bi dene istersen...

bizim doktor günde 20-30 gr alması gerekiyo dedi..eğer almazsa yeterli beslenmiyo demektir dedi..ona göre hesapla işte...
20 gr dan hesaplarsam tam 600 yapıyo. tam alt sınır :26:
canım ben de burdaokumuştum...tecrübem yok tabi...

canım bence de normal bir ayda 600 gram olsa bile..zaten aç kalsa anlarsın.sürekli ağlar, aranır, ayni anlar bi şekilde insan

benim bebeğim sürekli arandığı için anlamakta çok zorlanıyorum. sürekli emmek istiyo. o yüzden yalancı emziğede başladım. en azından fazladan emip emip kusma olayını azalttık emzikle. zaten sürekli aranıyo diye bu bebek aç diyolardı. şimdi kiloyuda az alınca bak işte aç diyodum sana diyenler iyice arttı:(( oysaki benim bebeğim emmeyi çok seviyor. ben öyle düşünüyorum yani. bakalım zamanla daha iyi çözerim belki bebeği. şimdiye kadar tam 1 ay oldu hala gaz mı açlık mı diye tereddütler yaşıyorum. çünkü gaz sancısında bi tek göğsümde susuyo. ama fazldan emdiği için bu kezde hem gazıa rtıyo hem de kusuyo fazlasını.. off bi konuşsada anlatsa sıkıntısını:))

Back
X